Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dla wszystkich wsapniałych dogomaniaczek w dniu kobiet
serdeczne życzenia
i wielkie podziękowania, za odwagę i determinację
z jaką pomagacie zwierzętom.
Dzieki WAM wraca mi wiara w ludzi (KOBIETY)!!!

• Replies 3.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kochane dogomaniaczki, mam do WAS ogromną prośbę.
W tą niedzielę wybieramy się rodzinnie na wycieczkę i nie mam, gdzie zostawić wszystkich psiaków, dodatkowo jedzie znami Mada i Wiki, które zawsze brały mi psiaki na DT, nawet moja Arlenka wyjechała.

Moimi dwoma psiakami zajmą się znajomi, jednego może upchnę do rodziców chociaż moja mama wyjeżdża.

W razie czego którąś z tych dwóch dam musiałabym gdzieś umieścić.
Oto te panny:

YOKO, która może piszczeć za mną i na pewno nie może zostawać sama, w razie czego właśnie ją spróbuję upchnąć moim rodzicom (przerabiali już jej zachowanie)

YOKO ma swój wątek.
ZAPRASZAMY
wystarczy nacisnąć poniższy banerek

Sara jest wesoła i niekłopotliwa i naprawdę nie wiem gdzie ją zostawić, nie chcę by była sama w domu. Świetnie dogaduje się z psiakami, kociakami, dzieciakami.
/"]
Sara ma swój wątek
ZAPRASZAMY
Wystarczy nacisnąć poniższy banerek!

Posted

Kolejne psiaki czekają na wątek i ogłoszenia na początek mała GAJA:

GAJA to niewielka wystraszona sunia.
Do schroniska trafila 28.01.2008r. po tym jak ktoś zgłosił przywiązaną do trzepaka sunię na ul. Hierowskiego w Tychach.

Kiedy ją zobaczyłam pierwszy raz sunia calutka się trzęsła ze strachu i chowała do budy! Później stała się odważniejsza i prosiła łapciami by ją zabrać. Dosłownie przeciskała się przez kraty.

Przy mojej ostatniej wizycie Gaja była już po zabiegu sterylizacji.
Podeszła do krat dopiero wtedy kiedy ją zawołałam. Była bardzo smutna. Kiedy zaczęłam głaskać ją za uszkiem zaczęła cichutko popiskiwać, skarżyć się. Ta sunia bardzo pragnie ludzkiego ciepła.
Gaja jest przemiła i tylko troszkę bojaźliwa, uwielbia pieszczoty i nieznosi samotności, podobno wtedy może zrobić się hałaśliwa.
Sunia jest wysterylizowan i zaszczepiona.
Jej nr ewidencyjny to 2592

Posted

DRAKO to duży piękny pies,
który trafił do schroniska 04.02.2008r.
Drako jest masywnym psem, który wyglada jak kudłaty rotwailer.
Jest przyjaźnie nastawiony do ludzi i uwielbia drapanie za uchem.
Ktoś, gdzieś musiał go bardzo rozpieszczać.
Drako sprawia wrażenie ociężałego, ale w razie potrzeby potrafi być czujny
Jest to wymarzony przyjaciel i stróż, gdyż ze względu na masywną bydowę ciała budzi respekt.

Jego nr ewidencyjny 2599

Posted

RUFI ma ok. 10-u lat.
Do schroniska trafił 10.10.2007r. , gdzie zastał zaszczepiony i odrobaczony.
Jeżeli ktoś da szanse RUFIEMU to zyska wspaniałego, wiernego przyjaciela, który na pewno będzie potrafił okazać swoją wdzięczność.
Rufi jest średniej wielkości.

Jego nr ewidencyjny 2466

Posted

następny psiak się pokazuje

TINA ma ok. 6-u lat.
W dniu 20.07.2004 roku została znaleziona na ul. Dojazdowej w Tychach, gdzie oszczeniła się w skupie palet.
Mimo, że słunia jest długoletnią rezydentką schroniska to jest przemiła i szuka kontaktu z człowiekiem.
W schronisku została zaszczepiona i wysterylizowana.
Jej nr ewidencyjny to 1109

Posted

KOLEJNY BARDZO POTRZEBUJĄCY:

DŻERY maok. 9-u lat.
W dniu 26.04.2006r Straż Miejska wypatrzyła błąkającego się po Tychach psa, który wyglądał na bardzo zagubionego.
Psiak jest mieszańcem z owczarkiem, ma swój charakter, jednak jest bardzo łagodny w stosunku do ludzi.
W schroniksu został zaszczepiony i odrobaczony.
Jego nr ewidencyjny to 1859

Posted

ERA ma ok. 10-u lat.
Do schroniska trafiła 06.07.2006r.
To bardzo spokojan i niekonfliktowa sunia w typie owczarka.
Nie boi się ludzi i toleruje inne psy.
ERA została w schronisku zaszczepiona i wysterylizowana

Jej nr ewidencyjny to 1943

Posted

Kolejne biedactwo:

MEGI ma ok. 11-u lat.
Do schroniska trafiła w 2007r. po tym jak oddała ją właścicielka z powodu zmiany planów życiowych.
Biedna sunia mimo zaawansowanego wieku trafiła do schroniska.

MEGI ma wrażliwą osobowość, nie potrafi się obronić nawet przed jamnikiem.
Sunia w schronisku została zaszczepiona i wysterylizowana.

Jej nr ewidencyjny to 2452

Posted

[quote name='grazyna9915']

Psina jest kochana tylko troszkę wystraszona.

Jej oczko będzie leczone, tylko tak naprawdę to nie wiem co jej dolega, zapomniałam, :oops: ale może Kaja555 ma lepszą pamięć niż ja...

Niestety nie mam lepszej pamięci :oops: Ja pamiętam tylko jak ta psina była słodka - i tyle :loveu:

Posted

Grażynko, jak będziesz następnym razem w schronisku, zapytasz przy okazji o bokserkę? Nie chcę tam ciągle wydzwaniać :oops: żeby niepotrzebnie nie zawracać głowy.
Jej już skończyła się kwarantanna i miała iść zaraz potem na sterylkę ... gdybyś mogła zapytać czy wszystko u niej ok. i kiedy przewidują, że będzie do wydania ....

Posted

Kaja dzięki za wątek.

Kluska4 w przyszły poniedziałek będę w schronisku i na pewno się wypytam o bokserkę.
Dzisiaj pytała się już jedna osoba o nią, która chciała ją odoptować.

Posted

Czy Sisi ma już wątek i ogłoszenia?

SISI ma ok. 1,5 roku
Do schroniska trafiła
trafiła 28.12.2007r.
Sisi to średniej wielkości przemiła suni, która jest przyjaźnie nastawiona do otoczenia.
Sunia jest bardzo spokojna i ufna, lubi pieszczoty i kontakt z ludźmi.
Idealna jako piesek do towarzystwa
W schronisku została zaszczepiona i wysterylizowana.
Jej nr ewidencyjny to 2549

Posted

grazyna9915 napisał(a):
Kluska4 w przyszły poniedziałek będę w schronisku i na pewno się wypytam o bokserkę.
Dzisiaj pytała się już jedna osoba o nią, która chciała ją odoptować.

Dzięki! To pewnie jeszcze trochę potrwa bo od sterylki musi upłynąć ok 2 tyg. ale najważniesze, żeby była zdrowa :roll:

Posted

Kluska4 napisał(a):
Dzięki! To pewnie jeszcze trochę potrwa bo od sterylki musi upłynąć ok 2 tyg. ale najważniesze, żeby była zdrowa :roll:

Dokładnie masz rację.

Myślę, że ta pięknisia jak tylko będzie gotowa do adopcji to szybko znajdzie nowy dom.

Posted

Skoro kotki mają nowe bannerki, to zrobiłam kilka i dla psów. Nie jestem z nich zbytnio zadowolona, ale niech już będą wklejone, skoro są.

200x100

500x100

500x100

Posted

UWAGA: ZNALEZIONO PSA!

Dnia 16 marca obecnego roku około godziny 12.00 przy budowie na osiedlu ''BALBINA'' w Tychach znalazłam psa, po czym zadzwoniłam na straż miejską, która odwiozła go do schroniska tyskiego. Psiak jest młody (może około roku), co oceniłam po ślicznych, białych ząbkach. Jest bardzo sympatyczny, lubi się bawić, nie wykazywał agresji do mojego psa.
Jego sierść jest krótka, czarna z podpalanymi znaczeniami, jednak nieco brudna. Pies jest średniej wielkości.
Podchodził do dzieci, był bardzo przyjazny. Nie miał na sobie obroży.
Towarzyszył mi podczas spaceru do czasu, aż pojawiła się straż.
Myślę, że piesek ma uraz do smyczy, bardzo się bał, gdy próbowałam mu założyć pętlę na szyję. Na szczęście jednak się udało.
Niestety nie posiadam zdjęcia psiaka, być może będzie niebawem, gdy Pani Grażynka odwiedzi schronisko.

Piesek znajduje się w schronisku dla zwierząt w Tychach i czeka na odbiór przez swojego właściciela!

Namiary na schronisko:

- Tychy --> Urbanowice,
- ul. Przejazdowa 101