grazyna9915 Posted August 24, 2007 Author Posted August 24, 2007 [CENTER][B][SIZE=3][COLOR=red][U]UWAGA, [/U][/COLOR][/SIZE][/B] [B][SIZE=3][COLOR=red][U]APEL DO DOGOMANIAKÓW [/U][/COLOR][/SIZE][/B] [B][SIZE=6][COLOR=red][U]Z KRAKOWA !!![/U][/COLOR][/SIZE][/B][/CENTER] [CENTER][B][SIZE=3]DZIŚ RANO (PIĄTEK) - 24 SIERPNIA,[/SIZE][/B] [B][SIZE=3]W KRAKOWIE NA OSIEDLU RUCZAJ,[/SIZE][/B] [B][SIZE=3]UL. ŁANY 15 ZAGINĄŁ MADI - BORDERKOWATY PSIAK, KTÓRY ZOSTAŁ WYCIĄGNIĘTY Z TYSKIEGO SCHRONISKA.[/SIZE][/B] [B][SIZE=3]W KRAKOWIE U WSPANIAŁEJ RODZINY ZAZNAŁ MIŁOŚCI I LUDZKIEJ OPIEKI.[/SIZE][/B] [B][SIZE=3]MA OKOŁO 9 LAT. [/SIZE][/B][/CENTER] [CENTER][B][SIZE=3]W NOCY NAD KRAKOWEM PRZESZŁA WIELKA BURZA. NAD RANEM PSIAK WRAZ Z DOBERMANKĄ Z KTÓRĄ MIESZKA, ZOSTAŁ WYPUSZCZONY DO OGRÓDKA. NIESTETY USZKODZONA BRAMKA NIE ZOSTAŁA ZAUWAŻONA W CZAS I MADI UCIEKŁ.[/SIZE][/B] [B][SIZE=3]JEGO UCIECZKA UJAWNIŁA SIĘ PO 15 MINUTACH.[/SIZE][/B] [B][SIZE=3]POSZUKIWANIA TRWAJĄ ![/SIZE][/B] [B][SIZE=3]SCHRONISKO ZOSTAŁO POWIADOMIONE O ZNIKNIĘCIU PSA.[/SIZE][/B] [B][SIZE=3]ROZWIESZONYCH JEST PEŁNO OGŁOSZEŃ. POWIADOMIENI ZOSTALI WSZYSCY ZNAJOMI, SĄSIEDZI, DZIECI Z OKOLICY.[/SIZE][/B] [B][SIZE=3]PIES NIE MIAŁ NA SOBIE OBROŻY ![/SIZE][/B][/CENTER] [CENTER][B][SIZE=3][COLOR=red]KRAKOWIACY !! PROSIMY WAS O POMOC W POSZUKIWANIU !![/COLOR][/SIZE][/B][/CENTER] [CENTER][B][SIZE=3]W RAZIE CZEGO PROSZĘ DZWONIĆ POD NR. TEL: 506 969 795, [/SIZE][/B] [B][SIZE=3]0 122 642 919, 605437889,[/SIZE][/B][/CENTER] [CENTER][B][SIZE=3]LUB PISAĆ NA gg: 4631245, 2499113, 3447235 !![/SIZE][/B][/CENTER] [CENTER][B][SIZE=3]MADI GDZIE JESTEŚ ?![/SIZE][/B] [B][SIZE=3]ON MUSI SIĘ ODNALEŹĆ !! DOPIERO CO ZNALAZŁ NOWY DOM !![/SIZE][/B][/CENTER] [CENTER][B][SIZE=3]PSIAK MA SWÓJ WĄTEK:[/SIZE][/B] [B][URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=74759[/URL][/B][/CENTER] [CENTER][URL="http://www.fotosik.pl/"][IMG]http://images26.fotosik.pl/68/0d69b0c524c37b1c.jpg[/IMG][/URL][/CENTER] [CENTER][URL="http://www.fotosik.pl/"][IMG]http://images24.fotosik.pl/68/a8fade460c13f28f.jpg[/IMG][/URL][/CENTER] [CENTER][URL="http://www.fotosik.pl/"][IMG]http://images29.fotosik.pl/68/f800541108dc24ce.jpg[/IMG][/URL][/CENTER] [CENTER][SIZE=5][COLOR=green][B]Prosimy o pomoc![/B][/COLOR][/SIZE][/CENTER] Quote
grazyna9915 Posted August 24, 2007 Author Posted August 24, 2007 Krakowiacy pomocy!!!!!!!!!!! To jest starszy piesek!!!! Quote
fochistka Posted August 24, 2007 Posted August 24, 2007 weci powiadomieni okoliczni i mniej okoliczni?i straż miejską warto powiadomić Quote
grazyna9915 Posted August 24, 2007 Author Posted August 24, 2007 Nowa właścicielka powiedziała, że plakaty są rozklejone. I gdzie tylko mogła to powiadomiła, łącznie ze schroniskiem i znajomym policjantem. Ale jak wróci z poszukiwań to wypytam się dokładniej. Quote
grazyna9915 Posted August 24, 2007 Author Posted August 24, 2007 Plakaty porozwieszane, jutro ciąg dalszy poszukiwań. Krakowiacy odezwijcie się. Quote
grazyna9915 Posted August 24, 2007 Author Posted August 24, 2007 [CENTER][SIZE=5][COLOR=red][B]Madox wrócił[/B][/COLOR][/SIZE] [B][SIZE=5][COLOR=red]:multi: :multi: :multi: :multi: :multi: [/COLOR][/SIZE][/B] [SIZE=5][COLOR=red][SIZE=2]Sam trafił do domu![/SIZE][/COLOR][/SIZE][SIZE=5] [SIZE=5][COLOR=red]W nowym domku mieszka niespełna miesiąc, ale jednak wie, że to już jego dom.[/COLOR][/SIZE] [SIZE=5][COLOR=red]:loveu: :loveu: :loveu: [/COLOR][/SIZE] [SIZE=5][COLOR=red]Tylko gdzie on się tyle podziewał do pierwszej w nocy na randce?[/COLOR][/SIZE] [SIZE=5][COLOR=red]Do tego wrócił tak brudny, że potrzebna była natychmiastowa kąpiel.[/COLOR][/SIZE] [SIZE=5][COLOR=red]:loveu: :loveu: :loveu: [/COLOR][/SIZE] [SIZE=5][COLOR=red][B]Dzięki wszystkim za pomoc![/B][/COLOR][/SIZE][/SIZE] :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: [/CENTER] Quote
Mada:) Posted August 25, 2007 Posted August 25, 2007 [CENTER][B][COLOR=darkorchid]:laola:[/COLOR][/B] [B][COLOR=darkorchid][/COLOR][/B] [B][COLOR=darkorchid]To, że Madi sam wrócił do domu, świadczy o tym, jak bardzo jest przywiązany do swojej nowej pańci !! Jak bardzo ją kocha i wie, że niczego mu u niej nie brakuje !! Gdyby tak nie było - nie wrócił by !![/COLOR][/B] [B][COLOR=#9932cc][/COLOR][/B] [B][COLOR=#9932cc]Co za mądry pies !! :multi: [/COLOR][/B] [B][COLOR=#9932cc][/COLOR][/B] [B][COLOR=#9932cc]A swoją drogą to nieźle się musiał ukrywać skoro wszystko zostało porządnie przeszukane, a Madiego nigdzie nie było !! :mad: [/COLOR][/B] [B][COLOR=#9932cc]No i gdzie on się tak uciaprał ? :mad: [/COLOR][/B][/CENTER] Quote
Arlene Posted August 25, 2007 Posted August 25, 2007 No ładną sobie urządził wycieczkę! Madi, ludzie umierają z niepokoju, a Ty na randce! Jakie to szczęście, że wrócił i znowu jest w bezpiecznym, domowym ciepełku!!! :multi::multi::multi: Quote
grazyna9915 Posted August 25, 2007 Author Posted August 25, 2007 Madi urządził sobie wycieczkę, a jego nowa Pani wciąż ma traume! Quote
grazyna9915 Posted August 26, 2007 Author Posted August 26, 2007 [CENTER][SIZE=3][COLOR=blue]Już 7 września[/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=blue]rusza [/COLOR][/SIZE][SIZE=3][COLOR=blue]długa akcja pt. [/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=blue]"[B]ZMIENIAMY IM ŚWIAT[/B]"[/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=blue]:loveu: :loveu: :loveu: [/COLOR][/SIZE] [SIZE=1][COLOR=blue]Akcja ma na celu znalezienie dobrych domów dla jak największej [/COLOR][/SIZE] [SIZE=1][COLOR=blue]liczby zwierząt z tyskiego schroniska i będzie się odbywała[/COLOR][/SIZE] [SIZE=1][COLOR=blue]przez cały wrzesień w CITI POINT.[/COLOR][/SIZE][/CENTER] [CENTER][SIZE=1][COLOR=blue]:lol: [/COLOR][/SIZE] [SIZE=1][U][COLOR=blue][B]Akcja będzie się odbywała w sposób dwutorowy tzn.:[/B][/COLOR][/U][/SIZE][/CENTER] [CENTER][SIZE=1][COLOR=blue]Na drugim piętrze w "CITI POINT" będzie [B]wystawa zdjęć[/B] [/COLOR][/SIZE] [SIZE=1][COLOR=blue]zwierząt z tyskiego schroniska oraz [B]punkt informacyjny[/B], na którym to będziemy przedstawiali zwierzaki. Większość psiaków będzie miało indywidualną kartotekę ze zdjęciami.[/COLOR][/SIZE][/CENTER] [CENTER][SIZE=1][COLOR=blue]W każdy weekend września przed wejściem do CITI POINT będą [B]prezentowane na żywo zwierzęta[/B], które z tyskiego schroniska trafią najpierw na DT.[/COLOR][/SIZE][/CENTER] [CENTER][SIZE=1][COLOR=red][SIZE=2][B]I moja ogromna prośba![/B][/SIZE][/COLOR][/SIZE] [SIZE=1][COLOR=red]Na tą akcję potrzeba naprawdę dużej ilości plakatów i ulotek.[/COLOR][/SIZE] [SIZE=1][COLOR=red]Nie jestem w stanie podołać tym wszystkim wydrukom, to są ogromne koszty idące w setki złotych.[/COLOR][/SIZE] [SIZE=1][COLOR=red]Na dodatek, już ostatnie dwie, wakacyjne akcje porządnie nadszarpnęły mój budżet.[/COLOR][/SIZE][/CENTER] [CENTER][SIZE=1][COLOR=red][B][U]Czy ktoś pomógłby nam w wydrukach?[/U][/B][/COLOR][/SIZE][/CENTER] [CENTER][SIZE=1][COLOR=red][B]1. Potrzebujemy dużej ilości ulotek z tyskiego schroniska.[/B][/COLOR][/SIZE][/CENTER] [CENTER][SIZE=1][COLOR=red][COLOR=black][B]KOLOROWA[/B][/COLOR][/COLOR][/SIZE] [SIZE=1][COLOR=red][COLOR=black]oryginalny rozmiar to 99/210 (czyli 1/3 formatu A4)[/COLOR][/COLOR][/SIZE] [COLOR=red][SIZE=1][URL="http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=e661451e574c2927"][IMG]http://images29.fotosik.pl/30/e661451e574c2927m.jpg[/IMG][/URL] [/SIZE][/COLOR][/CENTER] [CENTER][COLOR=red][SIZE=1][COLOR=black][B]CZARNO-BIAŁA [/B][/COLOR][/SIZE][/COLOR][COLOR=red] [SIZE=1][COLOR=black]oryginalny rozmiar to 99/210 (czyli 1/3 formatu A4)[/COLOR][/SIZE][/CENTER] [CENTER][SIZE=1][URL="http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=94810b3541294aa8"][IMG]http://images28.fotosik.pl/31/94810b3541294aa8m.jpg[/IMG][/URL][/SIZE][/CENTER] [LEFT][SIZE=1][B]2. NAJWAŻNIEJSZE: Potrzebujemy plakaty informacyjne na temat organizowanej imprezy.[/B][/SIZE] [SIZE=1]Plakaty muszą być o wymiarach [COLOR=darkgreen][B]50/70[/B][/COLOR] Potrzebujemy minimum 30 sztuk, jeżeli była by możliwość większej ilości to wtedy można by je rozwiesić w całym mieście. [/SIZE] [SIZE=1]Plakaty zawierają prawie identyczną treść i mają taki sam układ graficzny, jednak każdy z nich różni się zdjęciem.[/SIZE][/LEFT] [/COLOR] [SIZE=1][COLOR=red][B]3. Potrzebne są również plakaty dla poszczególnych zwierzaków (tzw. portrety) , które będą umieszczane na planszach o wym.70/100 [/B]jednak te zdjęcia mogą już mieć różny format[/COLOR][/SIZE] [CENTER][SIZE=1][COLOR=red][SIZE=3][COLOR=#006400]Jeżeli tylko ktoś może nam pomóc [/COLOR][/SIZE][/COLOR][/SIZE] [SIZE=1][COLOR=red][SIZE=1][COLOR=darkgreen][B](chociaż w niewielkiej części) [/B][/COLOR][/SIZE][/COLOR][/SIZE] [SIZE=1][COLOR=red][SIZE=1][COLOR=darkgreen][B]to będziemy bardzo wdzięczni.[/B][/COLOR][/SIZE][/COLOR][/SIZE][/CENTER] [CENTER][SIZE=1][COLOR=red][SIZE=1][COLOR=purple]Kolejna sprawa to [B]DT,[/B] [/COLOR][/SIZE] [SIZE=1][COLOR=purple]czy jest ktoś kto mógłby przygarnąć [/COLOR][/SIZE] [SIZE=1][COLOR=purple]na wrzesień psiaka lub kociaka?[/COLOR][/SIZE] [SIZE=1][COLOR=purple]Każdy zwierzak za nim będzie pokazany musi trafić na DT, a ja więcej niż dwa psiaki nie mogę przyjąć.[/COLOR][/SIZE] [SIZE=1][COLOR=purple]Dzięki DT więcej psiaków mogłoby być pokazanych na akcji i znaleźć szybciej domy![/COLOR][/SIZE][/CENTER] [CENTER][SIZE=1][COLOR=purple][B]w razie czego podaję mój nr [/B][B][SIZE=2][SIZE=1]gg:[/SIZE] 2499113 [/SIZE] i nr telefonu: [SIZE=2]601-294-064[/SIZE][/B][/COLOR][/SIZE][/CENTER] [/COLOR] [/SIZE] Quote
Arlene Posted August 27, 2007 Posted August 27, 2007 [QUOTE][SIZE=1][COLOR=red][SIZE=1][COLOR=purple]Kolejna sprawa to [B]DT,[/B] [/COLOR][/SIZE] [SIZE=1][COLOR=purple]czy jest ktoś kto mógłby przygarnąć [/COLOR][/SIZE] [SIZE=1][COLOR=purple]na wrzesień psiaka lub kociaka?[/COLOR][/SIZE] [SIZE=1][COLOR=purple]Każdy zwierzak za nim będzie pokazany musi trafić na DT,a ja więcej niż dwa psiaki nie mogę przyjąć.[/COLOR][/SIZE] [SIZE=1][COLOR=purple]Dzięki DT więcej psiaków mogłoby być pokazanych na akcji i znaleźć szybciej domy![/COLOR][/SIZE][/COLOR][/SIZE][/QUOTE] A ja nadal truje mamie i truje... Jak na razie nie odmawia kategorycznie, ale zbyt szczęśliwa z tego pomysłu nie jest. Nic nie obiecuję, ale... będę truła nadal :lol: Quote
Mada:) Posted August 27, 2007 Posted August 27, 2007 [CENTER][B]Truj Olcia, truj ! Aż boję się wspomnieć o moim pomyśle mojej rodzince ! :evil_lol:[/B] [B][SIZE=3][COLOR=red][U]KTO MOŻE POMÓC W DRUKOWANIU ??!!??[/U][/COLOR][/SIZE][/B] [B][SIZE=3][COLOR=#ff0000][/COLOR][/SIZE][/B] :modla: :modla: :modla: [/CENTER] Quote
Arlene Posted August 27, 2007 Posted August 27, 2007 Nie strachaj się, opowiedz tak, żeby rodzice się rozpłakali nad psimi bidami i zgodzili na DT bez wahania ;) Quote
Rawa Posted August 27, 2007 Posted August 27, 2007 Ja też jestem w trakcie przekonywania rodzinki, ale to dopiero za 2 lata by było możliwe. Trzeba po kolei każdego urobić. Np. brat mi mówi, że fajnie jest mieć kota, a ja mu na to (przy rodzicach), że jak ma się tymczas to można mieć różne koty. Rodzicom mówię, że nie ma lepszego przygotowania do pracy ze zwierzętami niż przebywanie z nimi ;) Trzeba sposobem :) Quote
Arlene Posted August 27, 2007 Posted August 27, 2007 Racja, na rodzinę trzeba mieć sposób, ewentualnie haka :lol: Quote
Arlene Posted August 27, 2007 Posted August 27, 2007 Pani Grażynko, pozwoliłam sobie skopiować tekst o wrześniowej akcji na stronkę: [URL]http://ola_pe.w.interia.pl/Tyskie_psy_czekaja/zmienmyimswiat.html[/URL] :) Quote
grazyna9915 Posted August 27, 2007 Author Posted August 27, 2007 Psiara&Nusia serdeczne dzięki! Zaglądając na stronkę wróciły wspomnienia o Sarze, która również tam się pięknie prezentuje. Sara co prawda ma już dom, ale i tak za nią tęsknię. I widzę, że przyszłe domki tymczasowe w natarciu? Super dziewczyny, jestem Wam bardzo wdzięczna, za determinację z jaką walczycie o zwierzaki. Poświęcacie im dużo swojego czasu. Dzięki Wam już wiele znalazło dom. DZIĘKUJĘ! Quote
Kluska4 Posted August 27, 2007 Posted August 27, 2007 Jeśli dobrze policzyłam, to bokserka chyba jest już po kwarantannie. Można dowiedzieć się czegoś więcej o niej? Charakter itp. A może odnalazł się właściciel? Quote
Arlene Posted August 27, 2007 Posted August 27, 2007 Dzięki nam? Raczej dzięki Ich urokowi osobistemu. My tylko pokazałyśmy ten urok ludziom niewtajemniczonym ;) I jeszcze jedno apropos strony - skorzystałam z kilku fotek psiaków, które ma Pani na fotosiku. Mam nadzieję, że nie złamałam praw autorskich :nerwy: Quote
grazyna9915 Posted August 27, 2007 Author Posted August 27, 2007 Z suczkami to trochę dłużej bywa. Zwykła kwarantanna trwa dwa tygonie, niestety sunie czekają dłużej bo muszą być wysterylizowane. To ich pobyt przedłuża - o conajmniej - kolejne dwa tygonie. Co ja mogę powiedzieć o tej suni to na pewno to że jest to młody zwariowany psiak. Ani chwili nie potrafi usiedzieć w spokoju. Cały czas zachowuje się jak ogromne szczenie, które bardzo tęskni za kontaktem z człowiekiem. Quote
Kluska4 Posted August 27, 2007 Posted August 27, 2007 To super, że schronisko ją wysterylizuje :lol: A jeśli chodzi o psy, ew. koty? Dogaduje się z nimi? Quote
grazyna9915 Posted August 27, 2007 Author Posted August 27, 2007 To jeszcze trudno ocenić bo będąc na kwaranntanie jest w osobnym boksie. Ele akurat tak miała usytuowany boks, że widziała się z inną amstawką z boksu obok, oraz był moment kiedy pracownik schroniska przyprowadził psiaka do zdjęć. Wąchali się i sunia nie okazywała agresji. Quote
Kluska4 Posted August 27, 2007 Posted August 27, 2007 Dziekuję :loveu: W takim razie jej zachowanie dobrze wróży :lol: Czyli czekamy jeszcze ok. dwóch tygodni. Może uda mi się pomóc w drukowaniu ulotek. Niestety w niewielkich ilościach i jedynie czarno-białych. Na kiedy będą potrzebne? I jak mają być drukowane na normalnych kartkach A4? Quote
Recommended Posts