kaLOlina Posted May 25, 2007 Posted May 25, 2007 mam taka nadzieje...wstepnie mowa byla o DT...ale ja sie zakochalam:loveu:...a jak aagaaciaa napisala ze jego siostrzyczka jest ekhm 'nadpobudliwa' to juz w ogole-ja bardzo lubie takie lobuziaki;) dlatego chyba musze poprosic maje o rozpatrzenie mojej kandytatury na dom staly dla Hugo...:roll: co prawda zajal by on jedno miejsce przewidziane na tymczasowiczow...nie wiadomo jez ak on dogaduje sie z innymi psami-wszystko sie zobaczy..wiec nie wiem na ile DT bedzie mogl dalej funkcjonowc- dla jakich psow-malych duzych?? ale planowalabym raczej kastracje:cool1:...bo nie chce by splodzil dzieciaczki...i szkolonko(?)... zobaczymy:p...jeszcze go nie mam:cool1:...wiec wszystko jest kwestia ustalen... aaaa jesli zjawilby sie jais fajny dom nagle z nieba-zanim Hugo trafilby do mnie-z ogrodem rodzinka i pelen milosci:loveu:...no to oczywiscie.... 'oddalabym' go...:oops::oops::oops::oops: Quote
KamaG Posted May 26, 2007 Posted May 26, 2007 Trzymam kciuki, zeby wyszło jak najlepiej dla Hugona i dla Ciebie kaLOlina! PS. kaLOlina jeśli masz możliwość DT to może przemyślałabyś któregoś z psiaków z wątku: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=68376&page=11 od tej strony Majaa prezentuje psiaki. Nie wiem czy tam zaglądałaś ale sprawa pilna i podbramkowa. Quote
kaLOlina Posted May 28, 2007 Posted May 28, 2007 tak tak na strone Bialki zagladam... dlatego tez zajrzalam do was do Starachowic-ustalilam z majaa ze wezme od nich 2psiaki na DT a w tym czasie ich miejsce zajma inne... z tym ze Hugo to na stale bym zabrala... drugiego psiaka tez choc w Poznaniu mam syt krytyczna -mamy psa ktory zostal wycigniety ze schronu, obecny dt nie moze go trzymac...nie wiem czy nie bedzie konieczna moja interwencja:( jestem w krpoce...obiecalam majce pomoc-i sie tego trzymam...dzis napisze do niej maila z pytaneim jak dokladnie wyglada psrawa psiakow z bialki-czy bierzecie jakies do siebie na DT... Quote
klusek04 Posted May 29, 2007 Posted May 29, 2007 Hugo jest taki piękny i słodki że aż się nie chce wierzyć że bezdomny. Quote
yewcia1 Posted May 31, 2007 Posted May 31, 2007 [FONT=Arial Black]Wielka prośba bede się opiekować wirtualnie " Waszymi " psiakami w galerii adopcyjnej AFN- u , więc proszę o jeżeli wątek jest złożony o wklejenie foty psiaka np na tym wątku info np biało czarna sunia wiek 5 miesięcy niewysterylizowana i fota. Kto mi pomoże Wam pomagać?Proszę. Zacznę wrzucać psiaki już dziś tylko proszę o pomoc[/FONT] [FONT=Arial Black]Na wątkach złożonych proszę o kopiowanie zdjęć i podpis ( czyli ile ma imię, i czy po sterylce)[/FONT] [FONT=Arial Black]U wszystkich pozostałych psów ( suczek tylko info czy po sterylce , fotki sama znajdę)[/FONT] [FONT=Arial Black]Mam nadzieję, ze coś z mojego myślowego słowotoku zrozumiecie:evil_lol: [/FONT] [FONT=Arial Black]A i na wszystkich psich wątkach piszcie - te informacje nawet na tych, na których ja nie bywam czyli nie podnoszę - mam plan wstawić wszystkie " Wasze psiaki";-)[/FONT] Już piszę po polsku są wątki gdzie jest parę psiaków ( te starachowickie ) i tam ja nie kojarzę psiaków czyli np wątek świętokrzyskie szukamy pilnie domów nie wiem, który to pies , która suka , jaki wiek i czy po sterylce i pod tym zdjęcie psiaka. a ja jak już zbiorę info to wystawiam psiaki w wątku pojedyńczym tak jak np tutaj napisać tylko dla mnie proszę Layd 1,5 roku sunia po sterylce. Tu akurat wiem, ale na reszcie wątków nie wiem czy są po sterylce. zbowiązałam się zaopiekować wirtualnie wszystkimi psami ze starachowic, poniewaź nie wszyscy bedą mieli dostęp do dodawania psiaków z tego względu, zeby się nie robił bałagan w galerii Jak psiak znajdzie dom bedzie usuwany jego wątek z galerii. Psiaki starachowickie chętnie dodam , ponieważ i tak odwiedzam ich wątki i wiem choć trochę czy są nadal w potrzebie czy już w nowym domu. Quote
kaLOlina Posted May 31, 2007 Posted May 31, 2007 pojawil sie problem-suka ktora mam na Dt polamala lape...4kosi... bdzie miala gips 6tygodni...nie wiemy czy nie bedzie kulala...czy bedzie miala sznase na adopcje...najbardziej boje sie ze Hugo polamie mi ja jeszcze bardziej-nawet w zabawie... sama nie wiem...jestem zmeczona niewiele spalam a dzis jeszcze umarl mi ptak-niby nic ale walczylam o niego...a ta wyskoczyla z 1wszego pietra...i sie polamala...dlaczego tak jest ze jak wszystko sie uklada to pozniej musi sie nagle zwalic???:( Quote
yewcia1 Posted June 1, 2007 Posted June 1, 2007 Hugo juz ogłoszony w galerii AFN-u http://www.esza.cp.win.pl/galeria_afn/index.php :lol: Quote
Majaa Posted June 1, 2007 Author Posted June 1, 2007 kaLOlina napisał(a):tak tak na strone Bialki zagladam... dlatego tez zajrzalam do was do Starachowic-ustalilam z majaa ze wezme od nich 2psiaki na DT a w tym czasie ich miejsce zajma inne... z tym ze Hugo to na stale bym zabrala... drugiego psiaka tez choc w Poznaniu mam syt krytyczna -mamy psa ktory zostal wycigniety ze schronu, obecny dt nie moze go trzymac...nie wiem czy nie bedzie konieczna moja interwencja:( jestem w krpoce...obiecalam majce pomoc-i sie tego trzymam...dzis napisze do niej maila z pytaneim jak dokladnie wyglada psrawa psiakow z bialki-czy bierzecie jakies do siebie na DT... KalOlina Spokojnie Maila na razie jeszcze nie czytałam, ale na razie i tak nie mamy transportu do Poznania! Z Białki ciągle bierzemy jakieś psiaki Mamy na razie jeden boks, który zajmuje foksio Foksio pojedzie weźmiemy następne psiaki ! Oczywiście na miejsce Hugo moglibyśmy wziąść kolejnego psiaka ! Myślę, ze zastanów się na spokojnie nad tym wszystkim ! Szczerze to chciałabym, żęby Hugo trafił na stałe do Ciebie, choć z drugiej strony zawsze powtarzam to samo Jeżeli tylko jest wspaniały DT ( atych jak na lekarstwo), to powinnien się dobrze zastanowić czy warto blokować miejsce zabraniem psa nawet tego najwspanialszego i najukochańszego psa Bo znalezieniu mu stałego domku oczywiście na takim samym poziomie oznacza ratunek często życia dla kolejnego psa! Quote
KamaG Posted June 5, 2007 Posted June 5, 2007 Kto pomoże w transporcie z Tomaszowa Mazowieckiego do fundacji Emir w Żabiej Woli? 6.05 mogę podwieźć Hugo do Tomaszowa, a 7.06. Medar mogłaby go zabrać dalej do Poznania. Odbierają psiaka ze Skierniewic, mogą zabrać też Hugo... piszcie na gg lub 694 947 122 KarOlina u Ciebie aktualne, prawda? Może Hugo dotarłby do Ciebie 7.06. Quote
kaLOlina Posted June 5, 2007 Posted June 5, 2007 oooo czyli akurta w moje urodzink.;) tylko ze ja mam suczke na Dt ze zlamana lapa w 4miejscach i boje sie ze Hugo mi bidule jeszcze bardziej polamie... co robic?? Quote
KamaG Posted June 5, 2007 Posted June 5, 2007 KarOlina to zastanów się, bo to jeszcze nie dograne do końca i nie wiem co robić dalej? Brakuje jeszcze kogoś kto mógłby wziąźć Hugo z Tomaszowa i dostarczyć do fundacji, albo przenocować i pezekazać Medar.. Quote
kaLOlina Posted June 5, 2007 Posted June 5, 2007 kamkam napisalam maila do majki jak wyglada moja syt... w sumie wszystko mi sie posypalo na leb...czuje sie jak ostatnia idiotka-bo nie znosze skladac jakis deklaracji i nie dotrzymac slowa... moja decyzja z Hugo byla przemyslana... ale... zdarzylo sie...mam nagle w domu suke- strachliwa cicha skromna... no i ona ma cala przednia lape po lokiec w gipsie...i kica...to potrwa minimum 1,5miesiaca...w tym czasie nie nadaje sie do adopcji...musi przejsc sterylke...teraz jest na to za slaba... nie wiemy czy nie bedzie kulawa- wtedy szanse na adopcje ma malutkie...do tego DT tak naprawde prowadzi moja matka- ja pomagam...o Hugo rozmawialysmy...to mial byc moj pies-wymarzony...na stale... a teraz widze ze matka zrzyla sie z ta suka...jak z zadnym psem wczesniej...boje sie tak wielu spraw... tak mi jest przykro... co ja zrobie jesli Hugo mi ta bidule polamie??? a moze nie mam sie czego obawiac??? on jest mlody-bedzie na nia skakal...dzis czeka mnie burza mozgow w domu...ja TZet matka... jejku ja tak bardzo bym go chciala...ale czasem...ehh... wszystko usawione ladnie pieknie a tu ...ehhh:( Quote
KamaG Posted June 5, 2007 Posted June 5, 2007 KarOlina ja to wszystko rozumiem, zastanówcie się więc i dajcie znać jaka decyzja sms 694 947 122, ja jeszcze nie wiem, czy ktoś będzie go mógł przechować na jedną nockę jutro lub dowieźć z Tomaszowa do Fundacji Emir...na razie szukam Quote
Majaa Posted June 5, 2007 Author Posted June 5, 2007 Kamkam napisał(a):KarOlina ja to wszystko rozumiem, zastanówcie się więc i dajcie znać jaka decyzja sms 694 947 122, ja jeszcze nie wiem, czy ktoś będzie go mógł przechować na jedną nockę jutro lub dowieźć z Tomaszowa do Fundacji Emir...na razie szukam KalOlina dostałam maila dopiero co, ale mam dokładnie takie samo zdanie jak Kamkam .... Dobrze się zastanówcie i dajcie Kamkam znać .... Ja naprawdę nie mam kiedy już ani odpisywać na maile, ani podrapać ze względu na Białkę ! Rozumiem Twoją sytuację. Wiem, że jest Ci ciężko ... ale decyzja musi być odpowiedzialna i przede wszystkim Wasza ! Akurat chyba ci, którzy są tu zgromadzeni wiedzą, jak jest w "psim świecie" Czekamy więc na Waszą decyzję ! Quote
Recommended Posts