yolanovi Posted September 23, 2013 Posted September 23, 2013 Tobiczek przystojniak, a dziewczyna niczego sobie - śliczna morduchna Quote
bea100 Posted September 23, 2013 Posted September 23, 2013 Dzisiaj wysłałam (gołąbkiem pocztowym ;) ) 40zł dla Lilo, na wyróżnienie ogłoszeń dla niej bo uważam, że to teraz najważniejsze :) Może zostanie też na jakąś pyszną paróweczkę ode mnie? ;) Quote
gosia2313 Posted September 23, 2013 Author Posted September 23, 2013 [quote name='bea100']Dzisiaj wysłałam (gołąbkiem pocztowym ;) ) 40zł dla Lilo, na wyróżnienie ogłoszeń dla niej bo uważam, że to teraz najważniejsze :) Może zostanie też na jakąś pyszną paróweczkę ode mnie? ;)[/QUOTE] Pewnie, że zostanie :) Jak tylko dojdzie to jej wyróżnię ogłoszenie mam nadzieję, że ktoś się skusi :) Quote
bea100 Posted September 23, 2013 Posted September 23, 2013 To bardzo piękny pies, jestem dobrej nadziei :) Quote
kiyoshi Posted September 24, 2013 Posted September 24, 2013 zaglądam do trójki pięknych i wspaniałych:D Quote
yolanovi Posted September 24, 2013 Posted September 24, 2013 [quote name='kiyoshi']zaglądam do trójki pięknych i wspaniałych:D[/QUOTE] Wikunia, dziewczyna Tobiego też śliczna. Tylko domki jakoś sie w kolejkę nie ustawiają :( Takie piękne psiaki i kiblują w schronie.... Quote
gosia2313 Posted September 26, 2013 Author Posted September 26, 2013 Doszło 40 zł od bea100 :)) W niedzielę wyróżnię Lilo ogłoszenia, bo w sobotę jeśli nic nie stanie na przeszkodzie to wyjdzie na spacer i Ania porobi jej jakieś nowe zdjęcia lepsze (jeśli Łaskawa Pani będzie miała chęć zapozować). W sobotę na spacer wyjdzie też Murzynek ze mną. Tobi będzie miał areszt bo w tym tyg wyszedł już.. 3 razy :O Raz był z Wiki na wybiegu i potem dwa dni pod rząd (wczoraj i dziś) z Wiki na spacerze. Dzisiaj miał pobraną kupę do badania bo dalej jest strasznie chudy :( Parę zdjęć z dzisiaj od Ani Zobaczcie jak mu żeberka stoją :( :loveu::loveu::loveu: Quote
kiyoshi Posted September 28, 2013 Posted September 28, 2013 cudne zdjęcia- to ostatnie całkowicie rozkleiło mnie od środka;) a żeberka sterczą rzeczywiście potwornie:( czy Tobi ma ogłoszenia?? Quote
margoth137 Posted September 28, 2013 Posted September 28, 2013 taki kochany na tej ostatniej foci i smutny:( Quote
gosia2313 Posted September 28, 2013 Author Posted September 28, 2013 Dzisiaj na spacerze z Anią był Murzynek. A z nową wolontariuszką była Lilo :) Ania porobiła jej nowe zdjęcia, więc jutro jej wyróżnię ogłoszenie na tablicy :) Jak będę w tygodniu to Murzynka jeszcze wezmę na spacer i wyczeszę, a jak się zgadam z Basią to pójdzie Tobi z Wiki. Dzisiejsza Lilo Quote
gosia2313 Posted October 2, 2013 Author Posted October 2, 2013 Wczoraj na godzinnym spacerze był Tobik, dzisiaj też idzie, bo Wiki musi się zapoznawać z cywilizacją :) Z każdym spacerem przekonuję się, że ten pies jest super, mega kochany, grzeczny i w ogóle. Siedząc w boksie, jak tylko zobaczą mnie albo Basię to skaczą tak, że mało drzwi nie wypadną :D Jak wypuszczę Tobiego na wybieg przed boksy to biega i za chwilę do mnie przychodzi i liże po twarzy. A na spacerze się... przytula! Jak przyklęknę na jedno kolano to na to wyżej Tobi włazi przednimi łapkami i patrzy :D Boski jest :D Niestety nie mam dobrych (a może i są dobre?) wiadomości co do jego zdrowia. Dalej ma biegunki (nie takie wodniste, ale jednak bardzo rzadkie). Miał robione badanie krwi i kału. W kupie niema żadnych pasożytów, w krwi natomiast wyszło mu, że ma zdrową wątrobę, nerki też zdrowe. Nie jest apatyczny, smutny. Prawdopodobnie to stres tak na niego działa :( :( Więc nic oprócz domu raczej mu nie pomoże :[ Tobi miał ogłoszenia z bazarku, dzisiaj sprawdzę czy są jeszcze aktualne, jak nie to postaram się mu porobić chociaż na tych najbardziej znanych portalach. Quote
gosia2313 Posted October 2, 2013 Author Posted October 2, 2013 Ah jeszcze na spacerze mijaliśmy dużą grupę haszczaków z naszego schroniska, myślałam, że z Tobim będzie dużo gorzej, nawet się zastanawiałam czy w ogóle koło nich iść. Ale nie było tak źle, przeszliśmy polem, więc Tobi podskakiwał, żeby widzieć psy zza trawy, trochę pociągnął, ale ogólnie było nawet oK:) Quote
gosia2313 Posted October 2, 2013 Author Posted October 2, 2013 Piękny i mądry, niewiele psów jakoś szczególnie zapada mi w pamięć, ale Tobi baardzo. Jakbym nie miała Pokera to bym go wzięła :( Quote
bea100 Posted October 4, 2013 Posted October 4, 2013 Odwiedzam Lilo, czy były jakieś telefony z ogłoszeń? Quote
gosia2313 Posted October 8, 2013 Author Posted October 8, 2013 Niestety nikt nie pyta ani o Murzyna, ani o Lilo ani o Tobiego. Jutro, najpóźniej w czwartek postaram się ogarnąć ich ogłoszenia, wyróżnić co wyróżnić, wprowadzić jeszcze jakieś ostateczne zmiany do opisów bo ostatnio ciągle czasu mi brakuje :/ Dzisiaj na spacerze był Tobi z Wiki, w sobotę z Anią Murzyn, a jeszcze na wybiegu boks Lilo. Tobi pięknie siada, podaje łapki, przytula się. Ale niestety rzuca się na mijane psy :( Tobi jest jeszcze umówiony na spacer na piątek. Murzyn ma nową opiekunkę-spacerową - Anię, ale ja go będę cały czas na siebie ogłaszała. Mam parę informacji nt Tobiego i jego przeszłości, przeklejam posta Rozmawiałam dzisiaj z osobą, która oddała do schroniska Tobiego. Okazało się, że wcale nie oddał go właściciel, tylko jego brat. Właściciel oddał Tobiego na przechowanie/pod opiekę bratu. Niestety potem jakoś nie garnął się, żeby go odebrać :\ Brat go przetrzymał ile mógł, ale ma w domu swoją suczkę i kota z którymi Tobi nie bardzo się dogadywał. Tzn czasem było ok, czasem nie bardzo ale pan mówił, że ta jego suka też jest dość dominująca. Po kilku miesiącach oddał go do schroniska. Tobiego właściciel też skądś zabrał, ze schroniska jakiegoś czy coś, w każdym razie nie miał go od szczeniaka. Tobi mieszkał i dogadywał się z 6-8 letnim dzieckiem. Nie załatwia się w mieszkaniu. U brata trzymany był w przedpokoju, tam tylko z nudów poobgryzał gumolit jak był sam. Był karmiony suchą i mokrą karmą ale taką made by Biedronka. A no i boi się burzy gamoń jeden. Quote
margoth137 Posted October 9, 2013 Posted October 9, 2013 zaglądam do trojaczków:) trzymam kciuki za domki:) Quote
kiyoshi Posted October 9, 2013 Posted October 9, 2013 [quote name='margoth137']zaglądam do trojaczków:) trzymam kciuki za domki:)[/QUOTE] biedny TOBI:( to mu się opiekun trafił:( :( dobrze jednak, że tyle o nim wiadomo! to powinno bardzo pomóc przy adopcji;) trzymam kciuki nieustanne za całą trójkę! Quote
gosia2313 Posted October 10, 2013 Author Posted October 10, 2013 Jutrzejszy spacer Tobiego odwołany, niestety Basia nie da razy przyjechać do Wiki, ale odrobimy po niedzieli :) Zamawiając karmę dla swojego psa kupiłam dodatkowe worek karmy Brit premium senior M 15kg może Tobi i Murzyn nie są seniorami ale na pewno od tej karmy nie umrą :) Dokupiłam jeszcze 10 puszek Rokusa, żeby im czymś smacznym pachniało i jak dam radę to będę im porcje przywozić i dokarmiać. Co do Lilo, właśnie zaznaczyłam jej wyróżnienie na tablicy. Lada dzień powinno się pojawić. Szanowni Państwo, Poniższa wiadomość informuje jedynie o rozpoczęciu procesu płatności w Systemie PayU i nie świadczy o dokonaniu wpłaty. - Odbiorca: Grupa Allegro sp z.o.o. (http://tablica.pl) - Kwota transakcji: 24,99 PLN - Data rejestracji zlecenia: 2013-10-10 23:01:58 Zlecenie jest przekazywane do realizacji po otrzymaniu przez PayU Państwa wpłaty - PayU przekazuje wpłatę odbiorcy nie później niż do końca następnego dnia roboczego. Quote
gosia2313 Posted October 11, 2013 Author Posted October 11, 2013 Dzwonił jakiś pan z ogłoszenia Lilo na tablicy.pl Mieszkają w Tarnowskich Górach, w mieszkaniu. Mają kota, czasem "dochodzącego" psa córki ale chcieli by mieć swojego. Jutro mają przyjechać do schroniska zobaczyć Lilo. Mówiłam, że obowiązkowo sterylizacja darmowa w Sosnowcu. Niestety mnie jutro nie ma bo mamy szkolenie od 10-16 :( Quote
bea100 Posted October 11, 2013 Posted October 11, 2013 Wielka szkoda, że Ciebie jutro tam nie ma :shake: Quote
gosia2313 Posted October 11, 2013 Author Posted October 11, 2013 No niestety : ( Ale będzie Darek, napisałam mu, że mogą się pojawić ludzie do Lilo i że fajnie by było gdyby mogli ją zabrać na spacer lub chociaż na wybieg. Zobaczymy czy przyjadą. Mają w domu kota, ale niestety o tym, czy Lilo lubi koty to przekonamy się dopiero jak ją adoptują. Trudno, trzeba zaryzykować jak jest dla niej szansa na dom. Odezwę się jutro :) Quote
gosia2313 Posted October 12, 2013 Author Posted October 12, 2013 No i dzisiaj Lilo pojechała do domu :) Ludzie ją wypatrzyli na tablicy (pewnie dzięki wyróżnieniu!) Po 9 byli z nią na spacerze, a po 10 ją zabrali. A ja po południu dzwoniłam i póki co są z niej zadowoleni :) Mówili, że spokojna jest, kota jeszcze nie zjadła, z suką ich córki jakoś się dogaduje (podobno ta druga się bardziej stresuje nowym domownikiem). Pytali jaką karmę jadła w schronisku, bo nie chciała chappiego od drugiej suczki jeść, za to podprowadziła kocią karmę :P Podałam panu maila, żeby za jakiś czas napisał jak tam i przesłał jakieś zdjęcia. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze Quote
Recommended Posts