Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dostałam telefon z zaprzyjażnionego gabinetu wet w Żmigrodzie . 2 gimnazjalistki przyniosły 2 szczenięta . Zabrały je pijakowi , który chciał je utopić w rzece . P . doktor przywiozła mi maluszki i 2 puszki mleka . Oceniła ich wiek na 5 dni . To parka .

Uploaded with ImageShack.us
Jak uda się je odchować , będą potrzebowały domu . Aktualnie płaczą bardzo za mamą i nie chcą ssać z butelki :-(

• Replies 81
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

BIANKA1 napisał(a):
Dzięki ze jesteście . Maluszki jakoś nie potrafią załapać ssania z butelki . 3 godziny prób i jako tako pojadły .

To chyba nie dziwne, nagle cały świat im się zawalił.

Posted

Jestem nieżywa :-( To już nie na moje lata . A ponoć im człowiek starszy tym mniej śpi ;) Jeden nawet ładnie pije . Drugi by chciał , ale a to za wolno leci , a to niewygodna pozycja , a to ssało by się , ale się nie ssie bo się przysypia . 3 łyki i śpi , a za 15 minut lament . Jaj ja kiedyś wyrabiałam karmić po 8 szt naraz :evil_lol: Cała jestem ulepiona mlekiem jak matka karmiąca .
Poker , one na chwilę obecną piją MIXOL . P doktor dała 2 puszki . To ta doktor ze Zmigrodu co robiła interwencje z Edytą . Dziewczyny Ją znają ,Magda też zna . Te 2 puszki mleka i kartonik ze szmatką to cały dobytek maluszków . Teraz mogą liczyć jedynie na dobre Ciocie z dogomanii .

Posted

Wiem jakie to męczące karmić tak często.ja mam tylko Dusię do karmienia co godzinę i z 4 godziny schodzi mi na kroplówkę , nie mówiąc o wynoszeniu na sioo co 2 godziny, sprzątaniu koo i sioo po 2 suniach jak nie zdążę wynieść i padam po 9.dniach na dziób.
Na razie mam wydatki na Dusię.Jak się ogarnę , to pomogę.

Posted

Gdzieś natrafiłam swego czasu na ogłoszenie o poszukiwaniu kociej niańki dla dwóch maleńkich kociaczków, też takich maluchów zupełnie niesamodzielnych jeszcze. Może tym dwóm okruszkom też spróbować taka mamkę, tyle, że psią znaleźć?

Posted

Maluszki mają się dobrze . Nauczyły się pić z butelki i ciągną jak smoki . Większy chłopczyk wypija obecnie 50ml , a dziewczynka 40 ml na jedno posiedzenie . Piesek waży 900 g , suni nie ważyłam . Grzecznie śpią w nocy , płaczą jedynie koło 2 i trzeba wstać je nakarmić . Następne karmienie po 5 rano . W dzień też tak co około 3 godz.
Rubik ,mamkę na tym terenie ? To byłby cud .
Sklepowa mi mówiła , że tutaj to zwyczajna praktyka . Daje się pijakowi piwo i w zamian ma się pozbyć szczeniaków . Mówi że wiele razy słyszała o tym .

Posted

[quote name='BIANKA1']Maluszki mają się dobrze . Nauczyły się pić z butelki i ciągną jak smoki . Większy chłopczyk wypija obecnie 50ml , a dziewczynka 40 ml na jedno posiedzenie . Piesek waży 900 g , suni nie ważyłam . Grzecznie śpią w nocy , płaczą jedynie koło 2 i trzeba wstać je nakarmić . Następne karmienie po 5 rano . W dzień też tak co około 3 godz.
Rubik ,mamkę na tym terenie ? To byłby cud .
Sklepowa mi mówiła , że tutaj to zwyczajna praktyka . Daje się pijakowi piwo i w zamian ma się pozbyć szczeniaków . Mówi że wiele razy słyszała o tym .

Takich "terenów" jest więcej. Ale próbować zawsze warto. A tymczasem: smacznego maluchy!

Posted

figa33 , dzieki :lol:

Ulv , dam znać . Ja nie wiem jak oni liczą to dawkowanie mleka na opakowaniu , To teraz nazywa się nie MIXOL a MILVET .Pisze że np w pierwszym tygodniu szczeniak który wyrośnie na psa średniego ma dostać 3/4 łyżeczki proszku na 1 posiłek 8 razy na dobę . Proszek zalewa sie podwójną ilością wody . To w sumie to daje 9/4 łyżeczki czyli mniej jak łyżka , czyli mniej jak 15 ml . A one razem piją 90 ml na posiłek a nie 30 . Skoro w puszce jest 300g preparatu , to dolewając podwójnie wody wychodzi litr mleka z puszki . Za 60 zł ? chyba zwariowali z tą ceną . Chyba że ja coś żle liczę .:-(

Poker , nie wiem co to za psy wyrosną , ale mały tygodniowy szczeniak waży prawie kilo . Albo są przypasione , ale na siłę im nie wciskam , albo będą spore . Kiedyś ktoś wkleił taką tabelkę w której po wadze szczeniąt można było określić domniemany rozmiar psa dorosłego . Ale już nie pamiętam w którym temacie to było .

Posted

Szukałam takiej tabelki i znalazłam jakaś angielską/amerykańską stronkę na której można prognozować wagę dorosłego - niestety można tylko od 1 kg wagę wpisywać - i jeśli tygodniowy szczeniak waży 1 kg to prognozowana waga to 37 kg. Czyli można sądzić, że będą duże... takie +30kg.