Jump to content
Dogomania

PRYMUS - cocer spaniel oddany przez właścieli w nowym domku w Szwecji ! :)

Recommended Posts

Posted

Prymus

Prymus to cocker spaniel z rodowodem. Prymus ma 3,5 roku. Prymus został oddany przez właścicieli do schroniska w Ostródzie. Powód - jak zwykle wymyślony na zawołanie - "pies jest agresywny". Prymus nie jest agresywny, nie wykazuje agresji do ludzi. Jest grzecznym, nauczonym czystości psiakiem, który potrzebuje nowego domku, nowego pana lub pani, którzy zaopiekują sie nim i i dadzą mu miłość.

Kontakt: [email protected] lub PW matusz5

• Replies 164
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

W takim razie pierwszą rzeczą jaką należy zrobić to zawiadomić o tym fakcie hodowcę. W umowach kupna szczeniaka jest klauzula mówiąca o prawie pierwokupu, jeśli pierwszy właściciel chce się psa pozbyć. A mogę spytać co to za hodowla? Zaraz umieszczę informację na forum spanielowym.

O jakich przejawach agresji mówili właściciele?

Posted

Na spanielowym forum wyczytałam, że piesek pochodzi z "hodowli" z Inowrocławia, ma rodowód PKPR i wadę zgryzu.

Trzeba by go poogłaszac, bo to piękny pies i szkoda żeby się sfilcował w schronisku. :cool1:

Posted

asia_pie napisał(a):
Na spanielowym forum wyczytałam, że piesek pochodzi z "hodowli" z Inowrocławia, ma rodowód PKPR i wadę zgryzu.

Trzeba by go poogłaszac, bo to piękny pies i szkoda żeby się sfilcował w schronisku. :cool1:

tak wszystko się zgadza Asia :)

Jak możesz to poogłaszaj ;)

Konakt wyślę ci na PW :)

Posted

Dzięki Matusz5, czekam na pw. :razz:
A co do ogłoszeń, to bedę musiała kogoś poprosic (chyba już nawet wiem kogo :evil_lol:), bo ja nigdzie zalogowana nie jestem. :shake:;
Albo może dopisz w tytule wątku, że pilnie potrzebne allegro i ogłoszenia, to się pewnie zgłosi ktoś, kto jest biegły w tych sprawach. :cool3:

Posted

asia_pie napisał(a):
Dzięki Matusz5, czekam na pw. :razz:
A co do ogłoszeń, to bedę musiała kogoś poprosic (chyba już nawet wiem kogo :evil_lol:), bo ja nigdzie zalogowana nie jestem. :shake:;
Albo może dopisz w tytule wątku, że pilnie potrzebne allegro i ogłoszenia, to się pewnie zgłosi ktoś, kto jest biegły w tych sprawach. :cool3:

już Pw wysłana ;)

Posted

Prymusek potrzebuje ogłoszeń i allegro.
Czy ktoś pomoże? :cool3:

Matusz5, a co pisac w tych ogłoszeniach?
Wspominac o tej agresji? Bo przecież on podobno jednak nie jest agresywny.
Napisz proszę, co napisac, jakieś szczegóły.
Czy piesek bedzie kastrowany?

Posted

Jest szansa na nowy domek dla Prymusa!:multi:

Znalazłam takie oto ogłoszenie na alegratce:

Ogł. z dnia: 2007-05-01
Region: Małopolskie

"PRZYJME SPANIELA,YORKA BADZ BEAGLA NAJLEPIEJ SZCZENIAKA:)
Z wielką radoscią nasz rodzina przyjmie za darmo psa rasy spaniel,york badz beagl.
Najbardziej interesuje nasz szczeniak, ale starszym pieskiem tez chętnie sie zaopiekujemy.....:):):):)
Piesek bedzie miał znakomite warunki (duzy ogrod i wlasny koncik w domu który na niego czeka)
Zapewnimy mu dobra opieke i poswięcimy czas..
Pozdrawiamy i czekamy na odpowiadz.
Kontakt
Tel.1. 514-343-905
Tel.2 .505-315-787
GG 7375061
E-mail [email protected]"

Napisałam maila (wysłałam zdjęcia i opisy dwóch cockerków z dogo) i otrzymałam taką odpowiedź:

"Oba pieski mi sie podobaja...ale moge tylko jednego:(Prymus jedak jest takim pieskiem o jakim marzyłam:)
Mam nadzieje, ze pies zaklimatyzuje sie w moim domu....bo bardzo pragne takiego psa..chciala bym zeby Pani dala mi jeszsze znac jak on moze do mnie dotrzec.Obie z siostra nie mamy prawa jazdy a rodzice pracuja.Jestem zdecydowana na niego rowniez dlatego ze serce mi sie kraje jak widze te biedactwa ze shroniska.Prosze o odpowiedz poniwaz nie moga sie doczekac zeby go zobaczyc:)Monika

Prosze jeszcze o podanie nr telefonu lub kontakt pod ten nr 514343905 "

Matusz5 podam jej dane kontaktowe do Agnieszki. Jak Monika zadzwoni i sobie porozmawiają, to niech Agnieszka tu napisze jakie jest jej wrażenie, czy warto dac im psiaka.
Będę czekała z niecierpliwością na wieści. :cool3:
Ja nie dzwoniłam, bo jestem jeszcze niedoświadczona w sprawie adopcji i wolałabym czegoś nie zepsuc. :oops:

Posted

[quote name='asia_pie']Jest szansa na nowy domek dla Prymusa!:multi:

Znalazłam takie oto ogłoszenie na alegratce:

Ogł. z dnia: 2007-05-01
Region: Małopolskie

"PRZYJME SPANIELA,YORKA BADZ BEAGLA NAJLEPIEJ SZCZENIAKA:)
Z wielką radoscią nasz rodzina przyjmie za darmo psa rasy spaniel,york badz beagl.
Najbardziej interesuje nasz szczeniak, ale starszym pieskiem tez chętnie sie zaopiekujemy.....:):):):)
Piesek bedzie miał znakomite warunki (duzy ogrod i wlasny koncik w domu który na niego czeka)
Zapewnimy mu dobra opieke i poswięcimy czas..
Pozdrawiamy i czekamy na odpowiadz.
Kontakt
Tel.1. 514-343-905
Tel.2 .505-315-787
GG 7375061
E-mail [email protected]"

Napisałam maila (wysłałam zdjęcia i opisy dwóch cockerków z dogo) i otrzymałam taką odpowiedź:

"Oba pieski mi sie podobaja...ale moge tylko jednego:(Prymus jedak jest takim pieskiem o jakim marzyłam:)
Mam nadzieje, ze pies zaklimatyzuje sie w moim domu....bo bardzo pragne takiego psa..chciala bym zeby Pani dala mi jeszsze znac jak on moze do mnie dotrzec.Obie z siostra nie mamy prawa jazdy a rodzice pracuja.Jestem zdecydowana na niego rowniez dlatego ze serce mi sie kraje jak widze te biedactwa ze shroniska.Prosze o odpowiedz poniwaz nie moga sie doczekac zeby go zobaczyc:)Monika

Prosze jeszcze o podanie nr telefonu lub kontakt pod ten nr 514343905 "

Matusz5 podam jej dane kontaktowe do Agnieszki. Jak Monika zadzwoni i sobie porozmawiają, to niech Agnieszka tu napisze jakie jest jej wrażenie, czy warto dac im psiaka.
Będę czekała z niecierpliwością na wieści. :cool3:
Ja nie dzwoniłam, bo jestem jeszcze niedoświadczona w sprawie adopcji i wolałabym czegoś nie zepsuc. :oops:

ok, mam nadzieje ze Aga po rozmowie telefonicznej napisze co i jak

a jak nie to ja postaram sie dowiedzieć co i jak i napisze :)

Posted

Kurczę, Agnieszka (Aga_Mazury) ma wyłączony telefon i dziewczyna nie może się dodzwonic.
Prosi żeby zadzwonic do niej, bo nie ma już kasy na koncie, albo chociaż maila napisac.

Bardzo chce przygarnąc Prymysa, jest z Oświęcimia (lub bliskich okolic).
Szkoda, żeby taka okazja przepadła, bo może to ogromna szansa na szczęście dla Prymuska. :loveu:
Jej chłopak (to jego gg i mail jest podany) pisze do mnie co chwilę na gg, czy już coś wiadomo, bo dziewczyna nie mogła się nijak dodzwonic i bardzo się niecierpliwi. ;)

Posted

KOchani...z tego co dobrze pamiętam....(a mogę mylić...bo co chwilę jestem proszona na inny wątek i zaczyna mi się mieszać ;))

ja odpisałam tej Pani na sms-a...
niestety ja też nie mogę oddzwaniać do wszystkich...bo ja mam pod "opieką" ponad 100 psów a ta Pani chce mieć jednego ;).....jakbym miała dzwonić do wszystkich to bym z torbami puściła fundację i siebie:cool3: ale ok...

odpisałam Pani na sms-a ...wysyłając sms-a...chyba wczoraj...

podałam też mój adres mailowy w celu łatwiejszego kontaktu.
Pani w sms-ie pytała się o agresję...
niestety Prymus miewa takie zachowania aczkolwiek w stosunku do mnie nigdy takiego nie wykazał, ale nie znaczy, że nie wykaże np. w stosunku do obcych o co pytała ta Pani...
każdy wie...że rasa specyficzna....
wydaje mi się, że dla Prymusa potrzebny jest doświadzony dom ze świadomością jego charakterku i wydaje mi się, że wtedy spokojnie jest do ułożenia w sforze....

Pani nie odpowiedziała już ani na sms-a ani nie napisała mail-a...

więc nie wiem czy kiedykolwiek miała psa takiej rasy, zna wymagania tej rasy i w ogóle....Prymus faktycznie jest przecudny...nie dziwię się zakochaniu w jego ślicznym pycholu...

Pani z tego co widziałam szuka "yorka lub spaniela"...oj duża róznica charakterologiczna między tymi rasami....mam nadzieję, że Pani zainteresowana jest zorientowana...

ale jak mówię nic nie wiem...bo już nie odpisała ...a może odpisze dopiero i wtedy będziemy wiedziec więcej :)

Posted

Dzięki Aga. :loveu:
Wiem, że nie możesz dzwonic do wszystkich. Zobaczymy co z tego będzie, może jeszcze się odezwą.
Ale też mi się wydaje, że skoro nie mają doświadczenia z takim psem (a może z psami w ogóle), to lepiej nie ryzykowac.
Lepiej by było jakby wzięli psa z łatwiejszym charakterkiem. ;)