Jump to content
Dogomania

Lira,Inka,Figa, Tajga - LIF-e galeria + T :-)

Recommended Posts

Posted

[quote name='betel'] A tak w ogóle Taniu to z dwoma czarnymi kotami , jesteś podwójną czarownicą. Strach się bać:evil_lol:[/quote]
no to się wydało :siara:

[I][SIZE=1]to pisałam ja Mataninator :diabloti:[/SIZE][/I]

• Replies 7.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

[B]weszka [/B]- jak zapozna się Pan kot z nowym domem to się odezwij ;)
trzymam kciuki zresztą,żeby się szybko zaaklimatyzował :loveu:

[B]Dobcia[/B] - kocie zapasy :cool1::mad:za takie ocieplenie to ja dziękuję :eviltong:

[B]groszek83 [/B]- spóźnione ale zatwierdzone :lol: bardzo dziękujemy

[B]ariss[/B] - załapała małpka szybko , byleby na długooooo

[B]Rudzia-Bianca[/B] - no dokładnie!! Ewelinka z Sagą już zapowiedziały odebranie psów. poczekaj aż do Ciebie przyjadą :evil_lol: też zabiorą :diabloti:

[B]betel [/B]- czarownicą? hmm muszę poćwczyć w takim razie rzucanie uroku i innych takich czary mary :diabloti:

[B]ewelinka_m[/B] - Mataninator nie podskakuj, bo Cię nie zaproszę na sylwestra :eviltong::mad::cool1: Saga wygadała :cool3:

[B]a w ogóle to powinny Ciotki wiedzieć,że Ewelinka to nie słodka dziewczynka tylko matador - eliminator :diabloti: czyli właśnie Mataninator!! sprawa zmiany nicku to kwestia kilku dni[/B] :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

[B]anndzia[/B] - i to niejeden!! to porcyjka kłaków z 2 dni :cool3::evil_lol:

dziś dzień pracowity na maaaksa! Cały dzionek przy kompie i juto kolejny. więc dziś na szybko piszę bo nie pamiętam jak się nazywam nawet.
oczka zmęczone i muszą spać.
do jutra CIoteczki

aaa
powiem Wam tylko,że dziś na spacerkach prowadziłam mój zastęp w 2 paluszkach :multi: oby tak dalej i szybko metal odprawić.

Posted

hehe, to ja ci moje podrzucę na odchudzanie:evil_lol:
one mają właśnie tak 5 kh nadprogramowo:evil_lol:

pozdrawiam
wiq od kolczatek:evil_lol:

Posted

dzięki dziewczyny :loveu: z tego schudnięcia bardzo się cieszę, bo to bardzo dobrze dla jej biednych łap ;)

[B]Wiqa [/B]dawaj Adusie :evil_lol::loveu::loveu:chętnie się nią zajmę :cool3:
btw widzę,że jesteś przeciwniczką kopiowania ogonów... bo ciągle za Tobą łazi... :diabloti:

[B]Angel[/B] a od kiedy wprowadziliście metal?

Posted

Przeczytałam instrukcję, obejrzałam filmik. Powiem że nie widziałam takiego sposobu dopasowania kolczatki. Ja to mam tylko zawsze te same wątpliwości, a mianowicie czy aby kolczatka/dławik/kantarek oduczają ciągnięcia czy też raczej tylko powstrzymują w momencie noszenia. I tu jest największy problem żeby na stałe ten nawyk chodzenia na luźnej smyczy w psie wyrobić. Ja mam ten problem z Dirki i miałam z Bunią. Forsa i Sympa nigdy nie miały pociągowych zapędów, wręcz przeciwnie. Skarb taki nieciągnący pies, oj skarb...

Posted

wiem Weszku, mam to samo tzn te obawy ;)
a, że nieciągnący pies to skarb eż wiem bo mam przecież Lirutka :loveu:

ja inaczej stosuje, nie jak ta pani. Ona tam wali serie i ciąga. Nie podkreśla gdy dobrze itd.
U mnie to bardziej jeden impuls, kawałek dobrze- nagroda. No takie podkreślenie pokazania jak ma być. Bo właśnie w metodzie tej Pani wydaje mi się,że pies nie ma motywacji do pracy.

Po 2 dniach mogę też powiedzieć,że suczynka zdecydowanie zaczyna myśleć widząc psa. I to nie tylko na kolcach ale i bez, bo zamieniamy na szmatke na troche i znowu.
Jak na razie same pozytywne zmiany. ALe to dopiero 2 dni ;)

Posted

w jedną stronę wieczornego spaceru szła na kolcach w druga bez. Smycz zupełnie luźna nawet w chwili gdy mijałyśmy rosłego bokserka. Zupełnie się nim nie zainteresowała :multi:

Posted

[quote name='Od-Nowa']w jedną stronę wieczornego spaceru szła na kolcach w druga bez. Smycz zupełnie luźna nawet w chwili gdy mijałyśmy rosłego bokserka. Zupełnie się nim nie zainteresowała :multi:[/QUOTE]

Tylko jakby był regres, to się nie zniechęcaj.

Posted

nie no pewnie. ona ma same fale. przypływy i odpływy więc niczego nowego się nie spodziewam :evil_lol:
ale dobrze cieszyć się i małym , krótkim zwycięstwem;)

Posted

u mnie stosowanie kantarka(niepodpinanego pod smycz) oduczyło gasske jedzenia kup:razz::diabloti:ale ona go strasznie nienawidzi jako kare:shake:
choć jak ma zakładany do autobusu to luzik-mam dziwnego psa:roll:

Posted

taaa.. ogon:evil_lol:

jeżeli chodzi o ten film z panią z goldenem, to on dla mnie jest do dupy:evil_lol:

i kolczatka nie oducza ciągnięcia, podobnie jak halter, jak dławik, tylko daje nam alternatywę, w sensie, za dobre zachowanie jest nagroda, za złe kara.

większości psów wystarcza fakt nagradzania, więc nie próbują już 'zakazanych' zachowań, ale nie wszytkim ;)

Podejrzewam, że Tajdze kolce pomogły zauważyć Tanię :evil_lol:

Posted

[B]ariss[/B] - w autobusie tyle rzeczy na których można się skupić, popatrzeć , przestraszyć. Lirut w ogóle nie zauważa,że jest w kagańcu wtedy. Jest tak przestraszona samą jazdą.

[B]wiq [/B]- no właśnie czytelność sygnałów. od razu widać, po Tajdze te zmiany. Jest bardziej skupiona poza tym... trudno się zresztą dziwić.
miałam Wam wkleich humorystycznie Gerfilda pasującego do tematu ale nie mam jeszcze apatratu.

Posted

e tam to nie mój pies:shake:ja jej to ustrojstwo zakładam jeszcze na przystanku przed przyjazdem autobusu:razz:poza tym jeszcze nie widziałam żeby ona się czegoś bała(oprócz innego psa,który bawi się zbyt agresywnie)cięko to powiedzieć,ona z jednej strony jest bardzo wrażliwa a z drugiej mocna psychicznie i może dlatego jest dziwna:roll:naprawde czasem ciężko wpaść na to o co jej chodzi:roll:nie umiem tego wytłumaczyć
ale Angel ją poznała więc może troche wie o co mi chodzi;)

a tak poza tym to się cieszę,że psiula schudla...dla jej zdrowia to zdecydowanie lepiej:loveu:

Posted

[quote name='ariss']e tam to nie mój pies:shake:ja jej to ustrojstwo zakładam jeszcze na przystanku przed przyjazdem autobusu:razz:poza tym jeszcze nie widziałam żeby ona się czegoś bała(oprócz innego psa,który bawi się zbyt agresywnie)cięko to powiedzieć,ona z jednej strony jest bardzo wrażliwa a z drugiej mocna psychicznie i może dlatego jest dziwna:roll:naprawde czasem ciężko wpaść na to o co jej chodzi:roll:nie umiem tego wytłumaczyć
ale Angel ją poznała więc może troche wie o co mi chodzi;)

a tak poza tym to się cieszę,że psiula schudla...dla jej zdrowia to zdecydowanie lepiej:loveu:[/QUOTE]

Wiem, wiem, ale wyjasnić nie umiem.

Posted

Lirut to ma chyba psychikę zbliżoną do Dirki :) A Gass jest coś taka jak była Forsa - ona też nie bała się niczego - 100% stabilności w każdych warunkach - a przy tym 100% czułości i dobroci.

Posted

Weszko, chciałaś powiedzieć,że Tajga ma zbliżoną do Dirki psychike?
bo Lirut to zupełnie inna para kaloszy ;)

a co do Gasski to pies na różne sposoby pokazuje emocje. czasami po psiemu a czasmi nawet ludzko... Gasska jest młodziutka, jeszcze się nauczycie razem rozmawiać ;)

Posted

Gratulacje schudnięcia:multi::multi: ja moje nadal odchudzam,ale one mają mniej do zrzucenia. Ja też o kolczatce myślałam, tylko mam wątpliwości czy zadziała przy takich kłakach na szyi jakie mają moi chłopcy:roll::roll:
BTW Muszę się wziąć za siebie

[SIZE=1][COLOR=Silver]znowu przytyłam, dopisuję do noworocznych postanowień schudnać i poprawić kondycję, oj będzie trudno , bo dopuki dzień krótki .nie ma kiedy się sobą zajać. Wiem,wiem można rano ale ja o takiej porze jak np 5 czy 6 rano nie funkcjonuję, niestety.Zjadłam ostatnie 2 krówki i stopuję ze słodyczami:placz::mad:
[/COLOR][/SIZE]

Posted

[quote name='Od-Nowa']Weszko, chciałaś powiedzieć,że Tajga ma zbliżoną do Dirki psychike?
bo Lirut to zupełnie inna para kaloszy ;)

a co do Gasski to pies na różne sposoby pokazuje emocje. czasami po psiemu a czasmi nawet ludzko... Gasska jest młodziutka, jeszcze się nauczycie razem rozmawiać ;)[/quote]

ale ja bardzo dobrze się z nią dogaduje:eviltong:(i nie chodziło mi o to,że ja nie rozumiem o co jej chodzi,bo to prawie zawsze wiem,tylko czasem nie wiem czemu ona tak reaguje-bo każdy inny pies zrobił by dokładnie odwrotnie)bardziej chodziło właśnie o tak(ładnie to powiedziałaś)że ona jest taka bardziej ludzka niż psia:diabloti:

Waszka-Forsa musiała być cudowna:loveu::loveu::eviltong::evil_lol::diabloti:

Posted

No tak , nadrobiłam zaległości , wyczytałam juz o schudnięciu Tajdziorka i o kolczatce. Fajnie , ale gdzie foty:mad:. Pozdrawiam i oczekuję na nowe fotorelacje:lol: