Onomato-Peja Posted July 4, 2013 Posted July 4, 2013 Jestem za. ;) Matko dzieci, nie wyobrażam sobie. :lol: Quote
Leokadia Posted July 4, 2013 Posted July 4, 2013 Dawaj foty, może rozwinie się jakaś ciekawa rozmowa:evil_lol: Quote
Majkowska Posted July 4, 2013 Author Posted July 4, 2013 tylko...ja nie mam żadnych fot :evil_lol: Nie mam głowy coś ostatnio do chodzenia na spacerki i fotografowania. A co z dziećmi nie tak? Quote
Onomato-Peja Posted July 4, 2013 Posted July 4, 2013 Nie no, podejrzewam, że wszystko z nimi okej... :eviltong: Po prostu moja osoba jest mało dziecio lubna. ;) Quote
Majkowska Posted July 4, 2013 Author Posted July 4, 2013 Ja też zawsze wolałam pieski, a teraz... wszytsko przede mną. Waldek nas bacznie obserwuje co my taki szał robimy, czemu tak sprzątamy, czemu mu już nie pozwalamy śmiecić u nas w pokoju, czemu tyle prania wszędzie... A najbardziej go ucieszyło chyba to że wyrzuciliśmy z pokoju dywan. Co za radość jak się można ślizgać po podłodze z piłeczką w zębach! Wbiega, łapy przed siebie i ślizgiem do końca pokoju :D Quote
Leokadia Posted July 4, 2013 Posted July 4, 2013 Serio z wiekiem ci przyszła chęć na dziecko? Ja siebie nie wyobrażam w roli matki, z pieskami jest mniej roboty i tego się trzymam;) Quote
Majkowska Posted July 4, 2013 Author Posted July 4, 2013 ano jakoś tak mi sie śmiesznie porobiło ;) Może się starzeć zaczęłam... A może mnie instynkt i potrzeba opieki nad czymś tak pokierowały , że z piesków przeszłam do dziecka. Zresztą kiedyś na wycieczce spotkałyśmy pewnego chłopa z dogiem arg, który wygłosił teorię że jeżeli kobieta kupuje sobie psa, to znaczy że potrzebuje dziecka żeby spełnić swoje instynkty macierzyńskie. Jakoś tak to brzmiało mniej więcej. Quote
Majkowska Posted July 4, 2013 Author Posted July 4, 2013 o, znalazłam kilka foteczek... kiedyś kumpela zrobiła. Bardzo średnie, ale dam żeby co oglądać było. Walduś obserwuje podwórkową kicię. [IMG]https://lh4.googleusercontent.com/-JsM863d51Lg/UdXWdEKCZMI/AAAAAAAALUc/qvtveb0TRaY/s640/P1070332.JPG[/IMG] Taka ślicznotka sie nam przybłąkała. [IMG]https://lh4.googleusercontent.com/-q0Y7Z1LX9u4/UdXWd8Fz64I/AAAAAAAALUk/RqIDBsFCPl0/s640/P1070339.JPG[/IMG] Teraz już nie jest bezdomna, wzięła ją dziewczyna z piętra wyżej. Dziś spotkaliśmy kicię na klatce schodowej jak zasuwała do góry do domku :) Taką mam jeszcze Waldunię, jakąś biedną, zmartwioną :D [IMG]https://lh3.googleusercontent.com/-pMxuh77dK0c/UdXWcUVQdFI/AAAAAAAALUU/7pSt8ZOVEHA/s640/P1070322.JPG[/IMG] ale szczęśliwą też mam ... [IMG]https://lh3.googleusercontent.com/-U9_1xouWh0E/UdXWbr83MGI/AAAAAAAALUM/UsFt4UaHKYk/s640/P1070316.JPG[/IMG] Udała się im ta fotka :D Quote
Majkowska Posted July 4, 2013 Author Posted July 4, 2013 Śmiesznie to on wygląda jak lata z tą maskotką w pysku. A to najgorsze że to pana maskotka. Nie wiem dlaczego ale mimo że chłop stary to ma jakąś manię gromadzenia wszystkich starych rzeczy... Jego sentymentalność Waldek tępi i porozszarpywał wszystkie jego ukochane miśki z dzieciństwa ...:roll: A znalazłam jeszcze takie - rodzinne : [IMG]https://lh4.googleusercontent.com/-H2HIvBee0vE/UdXWaxtHGxI/AAAAAAAALUE/f1tU4_nI4pQ/s640/3499.jpg[/IMG] Quote
Onomato-Peja Posted July 4, 2013 Posted July 4, 2013 To zdjęcie gdy obserwuje kicie jest świetne. :lol: Żeby to Waldek dzieciakowi tak zabawek nie tępił. :D Quote
Majkowska Posted July 4, 2013 Author Posted July 4, 2013 Zabawki mu wybaczę jeszcze. Byleby dziecka nie tępił. Ale już nasza w tym głowa żeby czuł się dobrze w jego towarzystwie. Czytałam sporo o tym, zdania są różne nieco, ale jedno jest pewne - nie można go odrzucić. Mogę poświęcać dziecku więcej uwagi, ale nie odpychać psa,zostawiać go gdzieś, oddawać komuś w opiekę jak mi radzą to zrobić "specjaliści". Zresztą znam jego cycusiowatą naturę i wiem że im bardziej bym go izolowała tymbardziej by się chciał wepchać na pozycję pierwszego do kochania. A na tą kicię potrafił gapić się godzinami. I ona też była w niego wpatrzona jak w obrazek, szczególnie że wiedziała że z góry czasem spada mięsko ;) Quote
motyleqq Posted July 4, 2013 Posted July 4, 2013 jakiego dziecka? coś ominęłam? planujesz bobaska? :cool3: Quote
motyleqq Posted July 4, 2013 Posted July 4, 2013 [quote name='leónowa']Hehe lada chwila poród:p[/QUOTE] naprawdę? ojacie, jaka ja niezorientowana :oops: Quote
Onomato-Peja Posted July 5, 2013 Posted July 5, 2013 [quote name='motyleqq']naprawdę? ojacie, jaka ja niezorientowana [/QUOTE] Bo się szlajasz po jakichś dziwnych wątkach. :lol: Quote
Majkowska Posted July 5, 2013 Author Posted July 5, 2013 Dobry dzień wam kuleżanki:loveu: [quote name='Onomato-Peja']Bo się szlajasz po jakichś dziwnych wątkach. :lol:[/QUOTE] Otóż to! :D Jakbym była w pełnej formie to bym tyle na dogo nie siedziała - dawno był już o tej godzinie była gdzieś daleko w polach i tropiła bażantini z Waldkiem. I zdjęć by było setki milionów tysięcy. A tak to...no już się tak do końca nie da. Jeszcze to gorąco sakramenckie daje się we znaki. I koooomaryyyy! Coś okropnego. Jestem wybąblowana jak nie wiem. A co do sklepu idę to sobie powtarzam żeby nie zapomnieć kupić sobie jakiegoś preparatu. Dlaczego to cholerstwo mnie aż tak gryzie... Quote
Onomato-Peja Posted July 5, 2013 Posted July 5, 2013 Preparaty nic nie dają a śmierdzą przeokropnie. ;) Quote
Majkowska Posted July 5, 2013 Author Posted July 5, 2013 To jak się uratować? :( Może jednak cosik dają choć odrobinę... mam taką nadzieję. Quote
Franca81 Posted July 5, 2013 Posted July 5, 2013 Ponoć najlepszym sposobem na psa przy dzieciaku to dawać psu jakby "obowiązki" tak jak się daje starszym dzieciom by też nie czuły sie odrzucone. Czyli jak bobaska przebierasz czy zmieniasz pieluszkę to wołasz psiaka by towarzyszył (niech leży gdzieś obok). Wtedy pies się czuje potrzebny i cieszy się bo bobasek kojarzy mu się z waszym wspólnym towarzystwem (czyli pozytywnie). Dodatkowym plusem jest to, że pies sobie wpaja iż przy dziecku należy być spokojnym. ;) Można też w takich sytuacjach dawać jedną konkretną zabawkę. Jak pies jest kumaty to istnieje prawdopodobieństwo, że jak będzie chciał dać znać że z dzieciakiem jest coś nie tak to przyniesie właśnie tą konkretną zabawkę. Znam osobę co tak psa nauczyła i pies systematycznie informował, ze dzieciaczek ma kleksa w pampersie. :loveu: Quote
Majkowska Posted July 5, 2013 Author Posted July 5, 2013 Bo psy na punkcie zmian pieluszek mają bzika. Największą nagrodą za pomoc byłaby dla takiego psa własnie pieluszka. Ale z wiadomych względów chyba tak nagradzać go nie będę :P Ogólnie dziecko musi być pozytywne dla psa, więc nie mam zamiaru Waldka odganiać od niego czy cuś. Rzecz jasna tylko pod moim okiem. Nie zaufam mu nigdy na tyle żeby go zamknąć samego w pokoju z dzieckiem. Ale tu chyba nic zaskakującego nie napisałam. Powiem szczerze, ze widzę to dość pozytywnie. Mimo ze już miałam czarne wizje, bo mi wszyscy nawpajali że pies jest niewiadomo jaki. Nie przepada za dziećmi na ulicy, to fakt, ale swoje mam nadzieję zaakceptuje, bo będzie mogł je poznać i przekonać się do niego że jets ok. Quote
motyleqq Posted July 5, 2013 Posted July 5, 2013 ja to mam strasznie instynkty macierzyńskie już, nie mogę się doczekać, ale się nie zanosi :placz: Quote
Majkowska Posted July 5, 2013 Author Posted July 5, 2013 Bo to najlepiej tak znienacka ;D Zauważyłam że pary które bardzo intensywnie planują, przeliczają koszty, szukają najlepszego momentu w życiu, stabilności, a dopiero na końcu zabierają się za dziecko jakoś ponoszą klęskę. Jakieś takie wtedy to przekombinowane, nie wiem od czego to zależy ;) To jak mi moja Majkunia będzie dawać popalić, to ci ją pożyczę hehe :P Quote
motyleqq Posted July 5, 2013 Posted July 5, 2013 ja nie jestem nawet na etapie planowania, bo obecnie nie mieszkamy razem :roll: mam nadzieję, że niedługo się to zmieni dobrze, ale dziś mi się śniło, że opiekowałam się dzieckiem i nie umiałam nic przy nim zrobić i nikt mi nie chciał powiedzieć co i jak :evil_lol: Quote
Majkowska Posted July 5, 2013 Author Posted July 5, 2013 też mi się śniło nieraz takie coś. Wiadomo że na początku się nie umie. A nawet nie tyle co się nie umie, ale się ręcę trzęsą jak się takie kruche małe stworzonko dotyka. Quote
Recommended Posts