Majkowska Posted July 1, 2013 Author Posted July 1, 2013 Cięzko nie umyślać jak się ma na codzień psa żywioła a nagle cały dzień przesypia. Co innego o czyimś powiedzieć że taki poprostu jest, a co innego widzieć swojego. A teraz jeszcze kleszczami straszą, co chwila mnie dochodzi słuch że jakiś pies podłapał coś od kleszcza. I to całkiem nietypowe objawy - albo dużo spał, albo okulał, albo oko zaropiało itp itd. Waldzior na szczęście w tym sezonie miał tylko jednego. Quote
Franca81 Posted July 2, 2013 Posted July 2, 2013 Kupiłam obrożę na pchły i kleszcze więc mam nadzieję, że nas ominą szerokim łukiem. ;) Też już słyszałam o babeszjozie u psa w tym roku Quote
Majkowska Posted July 2, 2013 Author Posted July 2, 2013 [quote name='asiak_kasia']Witamy wtorkowo Waldemara :loveu:[/QUOTE] Witamy :) Waldemar by prawie został sprzedany dzisiaj. Czekał na mnie przywiaząny pod masarnią, wychodzę a tam taniec radości, więc mu mówię " a skąd wiesz że ja po ciebie idę? Może cię już nie chce i cie tu zostawię? Ty myślisz ze ja będę takie niegrzeczne psy w domu trzymać?" Na to jakaś pani zagadnęła czy ja się chcę go pozbyć, bo jak tak to ona go chętnie odkupi.:lol: Moglam się wymienić numerami, to byśmy uzgodnily jakąś sensowną cenę :diabloti: Quote
asiak_kasia Posted July 2, 2013 Posted July 2, 2013 [quote name='Majkowska']Witamy :) Waldemar by prawie został sprzedany dzisiaj. Czekał na mnie przywiaząny pod masarnią, wychodzę a tam taniec radości, więc mu mówię " a skąd wiesz że ja po ciebie idę? Może cię już nie chce i cie tu zostawię? Ty myślisz ze ja będę takie niegrzeczne psy w domu trzymać?" Na to jakaś pani zagadnęła czy ja się chcę go pozbyć, bo jak tak to ona go chętnie odkupi.:lol: Moglam się wymienić numerami, to byśmy uzgodnily jakąś sensowną cenę :diabloti:[/QUOTE] :evil_lol: ja za to miałam ostatnio kilka propozycji krycia. Bawiłam się z sukami w szukaj szmatki, na spacerze. Zagadnał nas facio, że on tez ma kałkaza i "taka mundra suka, to szczeniaki by były yntelygentne psze Pani. Ten moj to kawał psa. Ja pani zapłacę, bo Pani u nas we wsi, to każdy ma kałkaza na podwórku" Musimy pomyśleć, bo takie mundre szczeniaczki to się rzadko zdarzają :eviltong: Quote
Majkowska Posted July 2, 2013 Author Posted July 2, 2013 A to krycie to standard. Przy Waldku nie miałam jeszcze żadnej oferty (aż dziwne), ale moim pięknym czystowiejskim Amorkiem kilka właścicieli suk było poważnie zainteresowanych. Jedna babka mnie kiedyś nawet z okna wołała, bo miała prawie idento sukę, ale ją rozczarowałam że Amorkowi czegoś do krycia brak... i bynajmniej nie tytułu reproduktora :evil_lol: Quote
asiak_kasia Posted July 2, 2013 Posted July 2, 2013 [quote name='Majkowska']A to krycie to standard. Przy Waldku nie miałam jeszcze żadnej oferty (aż dziwne), ale moim pięknym czystowiejskim Amorkiem kilka właścicieli suk było poważnie zainteresowanych. Jedna babka mnie kiedyś nawet z okna wołała, bo miała prawie idento sukę, ale ją rozczarowałam że Amorkowi czegoś do krycia brak... i bynajmniej nie tytułu reproduktora :evil_lol:[/QUOTE] Bo Waldemar to od razu widać, że szlachetny i byle suki kryć nie będzie :diabloti: ale i tak nic nie przebije 40min "rozmowy" z Panem, któy koniecznie chciał sukę pokryć moja Polą...nie dał sobie przetłumaczyć, że to suka. I bardzo intensywnie mnie przekonywał :mdleje: Nie miałam gdzie uciec, bo akurat jechalismy PKSem :evil_lol: Quote
Buńka Posted July 2, 2013 Posted July 2, 2013 O kolejna co chce piechy rozmnażać:diabloti:. Trzeba Paule tu ściągnąć ona chce dzidziola małego:evil_lol: Może się już tak nie cackajmy tylko od razu jakieś pseudo:evil_lol: Ja udostępniam mojego psa:D Quote
asiak_kasia Posted July 2, 2013 Posted July 2, 2013 [quote name='(:Buńka:)']O kolejna co chce piechy rozmnażać:diabloti:. Trzeba Paule tu ściągnąć ona chce dzidziola małego:evil_lol: Może się już tak nie cackajmy tylko od razu jakieś pseudo:evil_lol: Ja udostępniam mojego psa:D[/QUOTE] a co masz?:cool3: Bo wiesz, ja swojej wybitnej suki byle zwykłym kundlem kryć nie bedę :diabloti: Quote
Paulina_mickey Posted July 2, 2013 Posted July 2, 2013 [quote name='Franca81']Ja tez kazde inne zachowanie analizuje i niby wymyslam sobie..... Ale w wiekszosci przypadkow okazuje sie ze mam racje....[/QUOTE] Mam dokładnie to samo Quote
Majkowska Posted July 2, 2013 Author Posted July 2, 2013 [quote name='asiak_kasia']Bo Waldemar to od razu widać, że szlachetny i byle suki kryć nie będzie :diabloti: ale i tak nic nie przebije 40min "rozmowy" z Panem, któy koniecznie chciał sukę pokryć moja Polą...nie dał sobie przetłumaczyć, że to suka. I bardzo intensywnie mnie przekonywał :mdleje: Nie miałam gdzie uciec, bo akurat jechalismy PKSem :evil_lol:[/QUOTE] Za dobrą kasę to się zastanowić można i przymknąć oko na urodę suki :evil_lol: Ale Waldemarowi jeszcze brakuje tytułów do reproduktora, to on jeszcze nie może myśleć o sukach. A nawet jak już go będzie miał to ja nie wiem czy którakolwiek będzie go godna:diabloti: Dla mojego syneczka tylko najlepsza żonka na świecie. O,gosh... ludzie są świetni. Trzeba było się zgodzić, to by się przekonał dlaczego suki suką się pokryć nie da. Quote
asiak_kasia Posted July 2, 2013 Posted July 2, 2013 [quote name='Majkowska']Za dobrą kasę to się zastanowić można i przymknąć oko na urodę suki :evil_lol: Ale Waldemarowi jeszcze brakuje tytułów do reproduktora, to on jeszcze nie może myśleć o sukach. A nawet jak już go będzie miał to ja nie wiem czy którakolwiek będzie go godna:diabloti: Dla mojego syneczka tylko najlepsza żonka na świecie. O,gosh... ludzie są świetni. Trzeba było się zgodzić, to by się przekonał dlaczego suki suką się pokryć nie da.[/QUOTE] :evil_lol: głupia byłam, trzeba było przedpłatę zainkasować. A że nie wyszło...oh well...:roll: Quote
Majkowska Posted July 2, 2013 Author Posted July 2, 2013 A tak jeszcze swoją drogą to przypomniałam sobie że się mnie też ktoś o koty pytał czy nie planuję kociąt po Ince i Stelli. Ale gdzie to było, co to było, jak to było...pamięć krótka. No ale jak my tak do nich kocurzymi imionami - Nunut i Sralnik - to się ludziom pomieszać może. A Waldek czasem jest Waldunią ;D Quote
Leokadia Posted July 2, 2013 Posted July 2, 2013 Łe, mi nikt nigdy nie proponował rozmnażania swojej suki z moim kundlem:shake::evil_lol: Widocznie jakiś brzydki i głupi musi być, chociaż dla mnie i tak jest championem:loveu: Quote
asiak_kasia Posted July 2, 2013 Posted July 2, 2013 [quote name='leónowa']Łe, mi nikt nigdy nie proponował rozmnażania swojej suki z moim kundlem:shake::evil_lol: [B]Widocznie jakiś brzydki i głupi musi być,[/B] chociaż dla mnie i tak jest championem:loveu:[/QUOTE] na pewno. Nie wiesz, że tutaj monopol na posiadanie idealnych piesków na tylko jedna osoba? :diabloti: Quote
Leokadia Posted July 2, 2013 Posted July 2, 2013 Serio? Jaka? To znaczy, ze mam zamnkąć galerię, nie pisać już o moim brzydkim kundlu?:shake::evil_lol: Quote
asiak_kasia Posted July 2, 2013 Posted July 2, 2013 [quote name='leónowa'][B]Serio? Jaka?[/B] To znaczy, ze mam zamnkąć galerię, nie pisać już o moim brzydkim kundlu?:shake::evil_lol:[/QUOTE] Nie mogę Ci powiedzieć, bo zaraz się okaże, że nie dość, że wścibska jestem ,to jeszcze plotkara :diabloti: Quote
Leokadia Posted July 2, 2013 Posted July 2, 2013 Spoko, skoro ma takie idealne psy, to i tak nie mam z nią o czym gadać, gdzie do ludzi z wiejskim burkiem;) Quote
Buńka Posted July 2, 2013 Posted July 2, 2013 [quote name='asiak_kasia']a co masz?:cool3: Bo wiesz, ja swojej wybitnej suki byle zwykłym kundlem kryć nie bedę :diabloti:[/QUOTE] A zapraszam do galerii to zobaczysz co mam:diabloti: Tylko uprzedzam że boksio bez rodowodu:evil_lol: O ja niedobra wzięłam psa bez papierów . .. powinnam zostać ukarana:shake::diabloti: Quote
Franca81 Posted July 2, 2013 Posted July 2, 2013 [quote name='asiak_kasia']na pewno. Nie wiesz, że tutaj monopol na posiadanie idealnych piesków na tylko jedna osoba? :diabloti:[/QUOTE] hahahahahahaha :diabloti: chyba miałam już to szczęście natrafić.... Quote
Paulina_mickey Posted July 2, 2013 Posted July 2, 2013 [quote name='leónowa']Spoko, skoro ma takie idealne psy, to i tak nie mam z nią o czym gadać, gdzie do ludzi z wiejskim burkiem;)[/QUOTE] Ja nie mam pojęcia o kim piszecie, ale też mam burka i jestem z tego dumna :loveu: Quote
Leokadia Posted July 2, 2013 Posted July 2, 2013 Też nie wiem o kim mowa, ale jeśli wszem i wobec ogłasza, że ma idealne psy, to chyba ma zbyt wysokie mniemanie o sobie,. Ja też nieskromnie twierdzę, że wychowałam sobie psa na idealnego towarzysza, ale nie ogłaszam tego wszystkim. Bo po co? Quote
Majkowska Posted July 2, 2013 Author Posted July 2, 2013 Oto i jestem jak o mnie tak piszecie ładnie :P Tylko coś mi się nie zgadza, bo ja mam jednego psa.:roll: Ale mam za to dwa kotki :cool1: prawie idealne. Melduję że jesteśmy po wecie. Nunka odżyła, już jak przyszłam to namiauczała do mnie i chciała się witać. Trochę zaczęła też jeść. Nie jest zachwycona, widać że coś ją drażni, ale już oczka ma bardziej świadome i minę nie aż tak cierpiętniczą. Rana wygląda za to strasznie. Jeszcze gorzej niż wczoraj jak sączyła się z niej tona ropy... W tej chwili jest zwyczajne żywe mięcho ze wszystkimi szczególami anatomicznymi na wierzchu - mięśnie itp. Ciągnie się aż do biodra aż po ogon i Wygląda jakby skóra z ogona odchodziła i ogon miał zaraz odpaść...Oglądał ją nawet chirurg, ale jednogłośnie stwierdzili z wetką że tego w żaden sposób nie idzie zszyć bo nawet nie ma gdzie tego pozaczepiać... Zbyt wiele też się zrobić nie da, poprostu musi się rana zagoić. Teraz w tym problem żeby zachować w miarę sterylność tej rany. Kaftanik nie zdał egzaminu, bo rana jest za daleko w stronę ogonka. Musimy kombinować , zaraz z tatą zasiadamy i spróbujemy uszyć coś co będzie wygodne i będzie zasłaniało tą ranę. Nie będzie łatwo. Sralniczek został mianowany modelem, jak natrafimy na odpowiedni fason to wystarczy już tylko zmniejszyć tak o 3 rozmiary i założyć Nunce... Quote
Buńka Posted July 2, 2013 Posted July 2, 2013 Doberek Majeczki;) Dzisiaj nie mam za bardzo weny to i nic nie piszę . . . No i mam być dzisiaj grzeczna także wolę nic nie mówić:roll: Quote
Recommended Posts