Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

beka napisał(a):
A nie zrozumiałam ...
Czy mamy fadne nowe fotki ślicznotki ?:)

Bako.. niestety przetestowałam dorke w mieszkaniu... niestety brudzi gdzie popadnie pod siebie.. pewnie sparwa do nauczenia jej czystpsci sie kwalifikuje.. ale nikt mi nieda gwarancji na to.. a Kraków za daleko.. ,zeby ryzykowac zwrotem psa..

Dorka przytyła.. wygląda ładnie. wczoraj była juz bez kaftanika bo go podarła... i zdjeła sobie..:diabloti: wiec chodzi w kołnierzu.. fotki mam ale musze je z aparatu przerzucic na komp..a potem niewiem jak sie na dogo wrzuca.. wiec przesle komus na maila...:oops: :oops:

• Replies 144
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

tanitka wysłałam ci na maila.. fotki .. mam nadzieje ,że dojda..;-))mam prosbe czy mogłabyś wymierzyc te Bude Fiki....??? łącznie z otworkiem wejsciowym...??dzieki:loveu:

Posted

Widziałyśmy dziś z liką Dorkę. Jak na moje oko ma bardzo brudne uszy, ale stanu zapalnego nie widziałam, tylko dużo woskowiny. Jednak humor jej dopisuje i chyba przywiązała się trochę do Szamana, bo troszkę za nim piszczała, gdy zabrałyśmy go do weta (podejrzenie babeszjozy).
W niedzielę jest impreza w Powsinie- wielki Piknik Rodzinny Radia Kolor i miesięcznika "Mój Pies"
Elainfo może przywiozłabyś Dorkę (i Szamana :razz:) na imprezę?
Będziemy się promować jako stowarzyszenie "Niczyje" i możemy pokazać psy do adopcji ( w przerwie między konkursami psy będą pokazywane widowni i można będzie o nich kilka słów do mikrofonu powiedzieć) :cool3:

Posted

ESPERANZO.. DZIEKI ZA INFO I ZAPROSZENIE.. POSTARAM SIE SKORZYSTAC.. ALE NIEWIEM JAK BEDZIEZ TRANSPORTEM..BO TO zawsze jednak problem..

mam nadzieje ze szamanek nie ma babeszji..:shake: a nawet jesli w pore dostal zastrzyki to powinno mu pomóc na dniach..;-)
Dorka niestety ma wciąz uszydła brudne.. wiem o tym ale nic nie moge poradzic juz druga buteleczka Surolana idzie.. ale chyba bez sensu ..w normalnych warunkach i przy regularnym i własciwym zakraplaniu uszu po tygodniou miałaby czysciutkie i zdrowiótkie.. ale niestety tutaj ma od m-ca zakraplane i poprawa niezbyt wielka.. wiem o tym ale cóz moge poradzic.. licze na to ,ze jak trafi do domku docelowego to ten sie tym konkretnie zajmie i problem minie..;-))
ale nie jest tak żle z tymi uszami..;-))

Posted

aaaa.. i pewnie ,ze sie zakumplowała z szamanem.. dla niej to juz brat..;-)i cieżko jej bedzie sie rozstac z szamanem i Ola iłukaszemi dzieciakami.. ja juz to wiem ,ze jak ja wyadoptuje to ona przez tydzien nie tknie jedzenia z tęsknoty..;-((juz to przerabiałysmy..

Posted

niewiem coz Dorką mam zrobic .. musze ja dzis wieczorem odebrac i dzies uokowac n 5 dni.. do powrotu osob z obecnego DT...czyli do niedzieli.. problem w tym ,ze kompletnie nie mam głowy do tego ... beko czy u ciebie juz jest ta sunia z budowy..???

Posted

Z brzuszkiem to nic poważnego - zwykłe odparzenie. Pani wet zaleciła
smarowanie Sudokremem lub podobnym preparatem.
Dorka to wspaniała ONka - w rzeczywistosci wygląda jeszcze ładniej.
Jest bardzo przytulaśna i grzeczna - domki powinny w kolejce się ustawiać.

Posted

Wysylam zdjecia Dory do znajomej, ktora stracila sunie ( staruszke juz ), ma jeszcze starego chlopaka - ON-ka.
Mieszka w domku ( ale psiaki zawsze sa w domu - spia ze swoja pania ) w Goerlitz ( to miasto graniczne ze Zgorzelcem ).
Po stracie ukochanej suni - natychmiast chce miec kolejna.
Zobaczymy wiec ( wysylam kilka innych propozycji ).

Posted

zuziaM napisał(a):
Wysylam zdjecia Dory do znajomej, ktora stracila sunie ( staruszke juz ), ma jeszcze starego chlopaka - ON-ka.
Mieszka w domku ( ale psiaki zawsze sa w domu - spia ze swoja pania ) w Goerlitz ( to miasto graniczne ze Zgorzelcem ).
Po stracie ukochanej suni - natychmiast chce miec kolejna.
Zobaczymy wiec ( wysylam kilka innych propozycji ).

Zuziu dzieki, wyłałam sznaucera nach berlin to moge i Dorke nach Goerlitz poslać, heheh..Dorka jest naprawde przekochana.. i uwielbia jeździc autem wiec podróż dla niej to sama przyjemność;-))

Posted

Dora jest niezwykle miłą sunią, posłuszną uwielbia sie bawić piłką i
baraszkować z kolegą Sedem. Bardzo dokucza jej ucho stale trze nim
o różne przedmioty i ogólnie się drapie.
Zakrapiam jej Surolan ale to niewiele pomaga - myślę, że jest nieskuteczny w jej przypadku.
Smarujemy rankę na brzuszku Sudokremem. Ranka jest w takiej fałdce na brzuszku a fałdka robi się gdy Dorka leży, znika tylko w ruchu.
Dorka niestety dużo leży moze przez tem upał....

Posted

Ranka na brzuszku zdecydowanie sie zmiejszyła ale smarujemy dalej.
Gorzej z uszkiem /a właściwie uszami bo drugie też bardzo brudne/ trzebaby zrobić wymaz i dopiero dobrać lek ale to długo trwa...