Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam wszystkich i bardzo liczę na to, że przeczyta to ktoś z wrażliwym sercem.
Wczoraj po południu jadąc z synem samochodem przez lasek w pobliżu wsi Marianów niedaleko Zalewu Zegrzyńskiego zobaczyliśmy na poboczu 3 malutkie szczeniaczki - same suczki. Mają no oko około 4-5 tygodni. Kręciły się piszcząc po poboczu i na skraju asfaltu. Musielibyśmy nie mieć serca, żeby je tak zostawić (nie będę komentować moralności osoby, która je tam podrzuciła). Zabraliśmy je i do późnego wieczora jeździły z nami zanim trafiliśmy do domu. Garnęły się do nas niesamowicie i musiały przeżyć wcześniej ogromny stres, bo były tak spokojne i grzeczne, jak się szczeniakom nie zdarza. Dzisiaj najedzone i w poczuciu bezpieczeństwa, zachowują się normalnie - bawią się ze sobą, poszczekują, powarkują.
Piją chętnie mleko z miseczki i jedzą namoczoną kocią suchą karmę - kiedy przygarnęłam ciężarną sukę i urodziła 8 szczeniąt to tak, za radą weterynarza, je dokarmiałam.
Jestem przerażona tą sytuacją, bo mam już trzy przygarnięte suki w domu i kota - też podrzuconego. Nie mam możliwości zatrzymać ani jednego szczeniaka, a próbuję nie oddać ich do schroniska. Jeżeli jednak w krótkim czasie nie znajdę im domów nie będę miała wyjścia.
Jeżeli ktoś chciałby przygarnąć niesamowicie słodkiego i bardzo spragnionego kontaktu z człowiekiem szczeniaka, proszę o kontakt - 600 87 44 11.

Poniżej zdjęcie owych znajd:

[IMG]http://imageshack.us/a/img22/7514/32282444.jpg[/IMG]

[IMG]http://imageshack.us/a/img21/1695/37580420.jpg[/IMG]

[IMG]http://imageshack.us/a/img15/3228/27336700.jpg[/IMG]

Posted

Oh, ja niestety nie mam możliwości w moim małym studenckim mieszkanku posiadać więcej niż jednego psa, a mam już suczkę.
jakim trzeba być człowiekiem, żeby przy drodze porzucić tak bezbronne istoty. Popytam znajomych, czy ktoś by nie zechciał przygarnąć, to niewiele i małe szanse, ale zawsze coś. Szkoda by było wydac je do schroniska. Takie maluchy, a już szykuje im się wizja krat. Smutne :c

Posted

Dziękuję za zainteresowanie. Szukamy i rozsyłamy wici na wszystkie strony. Mam nadzieję, że się uda. A ten, kto to zrobił ma się pewnie za dobrego człowieka, bo przecież ich nie zlikwidował. Fakt jednak, że cały ciężar i odpowiedzialność zrzucił na przypadkowe osoby (los nas przed tym zadaniem postawił).

Posted

Proponuję dać ogłoszenie do TOZu i schroniska, niech dadzą ogłoszenia na swojej stronie lub/i profilu facebookowym (o ile taki posiadają). Moc internetu jest niezastąpiona...
A maluchy śliczne, na pewno szybko znajdą dom :)

Posted

[quote name='WiedźmOla']Proponuję dać ogłoszenie do TOZu i schroniska, niech dadzą ogłoszenia na swojej stronie lub/i profilu facebookowym (o ile taki posiadają). Moc internetu jest niezastąpiona...
A maluchy śliczne, na pewno szybko znajdą dom :)[/QUOTE]
Dobrym pomysłem jest też wydarzenie na Facebooku!

Posted

Maluchy są ładne, powinny szybko znaleźć domki. Koniecznie podpisuj umowę adopcyjna z zastrzezeniem sterylizacji po osiągnięciu dojrzałości!!!!!!!

I... kurcze zmieniłabym sposób karmienia- mleko odstaw- czesto malce po krowim mleku maja biegunkę, kocią karmę lepiej zaminić na karmę dla szczeniaków, np RC babydog, Purina pro plan puppy itp- przy maluszkach trzeba uważać, bo łatwo chorują.

Wartop by się wybrać do dobrego weta, niech zdecyduje czy juz można odrobaczać, raczej ani mama odrobaczana nie była i będzie to potrzebne.

Posted

[quote name='krebona']Dziękuję wszystkim za podpowiedzi. Wszystko to już zrobiliśmy i jest pierwszy sukces- za 2 godz. oddajemy czarną sunię :smile:)[/QUOTE]
Super, super, super! :)

[quote name='ulvhedinn']Maluchy są ładne, powinny szybko znaleźć domki. Koniecznie podpisuj umowę adopcyjna z zastrzezeniem sterylizacji po osiągnięciu dojrzałości!!!!!!!

I... kurcze zmieniłabym sposób karmienia- mleko odstaw- czesto malce po krowim mleku maja biegunkę, kocią karmę lepiej zaminić na karmę dla szczeniaków, np RC babydog, Purina pro plan puppy itp- przy maluszkach trzeba uważać, bo łatwo chorują.

Wartop by się wybrać do dobrego weta, niech zdecyduje czy juz można odrobaczać, raczej ani mama odrobaczana nie była i będzie to potrzebne.[/QUOTE]
Popieram :)