sleepingbyday Posted April 26, 2013 Posted April 26, 2013 jeszcze pies! jest drugi pies! to najważniejsza różnica :-) Quote
dziuniek Posted April 28, 2013 Posted April 28, 2013 Zaglądam do Morganka. Połowa psów z geriatrii poza schroniskiem nabrałaby ciała i wigoru. W umieralni chce się tylko umierać, nawet, a może szczególnie, psom. Quote
morisowa Posted April 28, 2013 Posted April 28, 2013 APSA napisał(a):Na pierwszym zima, na drugim lato. Prawdziwa psia metamorfoza :D Quote
Hossa Posted April 29, 2013 Author Posted April 29, 2013 Doszło 100 zł ze Skarpety im. Talcott. Bardzo dziękujemy :Rose: Quote
magdyska25 Posted April 29, 2013 Posted April 29, 2013 no! zaczyna wreszcie wyglądać jak pies! oby tak dalej :) Quote
bea100 Posted April 29, 2013 Posted April 29, 2013 __Lara napisał(a):Ten pysio ma taki biedny. ...może i biedny ale oczy coraz radośniejsze. Quote
sleepingbyday Posted May 3, 2013 Posted May 3, 2013 mam opóźnienie z bazarkiem dla morgana. miałam dziś robić, ale musiałam zając się wątkiem i szukaniem pomocy dla szkieletowatgeo szczeniaka z parwo i tęgoryjcem... po prawdzie bez cudu nie widze szans na dt dla takiego przypadku.... Quote
__Lara Posted May 3, 2013 Posted May 3, 2013 sleepingbyday napisał(a):mam opóźnienie z bazarkiem dla morgana. miałam dziś robić, ale musiałam zając się wątkiem i szukaniem pomocy dla szkieletowatgeo szczeniaka z parwo i tęgoryjcem... po prawdzie bez cudu nie widze szans na dt dla takiego przypadku.... Ostatnio widziałam w lecznicy przybliżenie tęgoryjca - masakryczna glizda :( Quote
polubek Posted May 7, 2013 Posted May 7, 2013 NIKT MNIE NIE POGONIŁ, JEZUUU AŻ MIGŁUPIO ************ Quote
Hossa Posted May 9, 2013 Author Posted May 9, 2013 Morgan jutro ma wizytę u weta. Trzeba zrobić usg, powtórzyć badanie krwi, zbadać kał. Od kilku dni psisko znów ma problemy z przewodem pokarmowym, wymiotuje (a przy tym ma apetyt, chęci na spacery, nie ma gorączki). Trzeba sprawdzić co się dzieje :/ (pamiętajcie o Morganie, potrzeby są spore, a z funduszami kiepsko :( ) Quote
__Lara Posted May 11, 2013 Posted May 11, 2013 Hossa napisał(a):Morgan jutro ma wizytę u weta. Trzeba zrobić usg, powtórzyć badanie krwi, zbadać kał. Od kilku dni psisko znów ma problemy z przewodem pokarmowym, wymiotuje (a przy tym ma apetyt, chęci na spacery, nie ma gorączki). Trzeba sprawdzić co się dzieje :/ (pamiętajcie o Morganie, potrzeby są spore, a z funduszami kiepsko :( ) :( Podniosę chociaż. Quote
Hossa Posted May 13, 2013 Author Posted May 13, 2013 Od początku maja Morgan zaczął się "psuć". Coraz częstsze wymioty, w końcu doszło do tego, że każdy posiłek wielokrotnie się ulewał... Morgan tracił siły, gwałtownie schudł 5kg ! (a wcześniej przytył 3 kg). Kolejne badania mówiły "zdrowy pies". Rozszerzone badanie krwi, badanie kału, usg jamy brzusznej (180 zł) nic nie wykazały. Rtg (80 zł) i podejrzenie rozszerzenia przełyku. Najprawdopodobniej Morgan cierpi na nabytą achalazję przełyku (dziś konsultacje z wetem prowadzącym i zapewne kolejne badania - rtg z kontrastem). Morgan dostaje czopki przeciwwymiotne (30 zł), przeszedł na specjalną dietę - ma gotowane jedzenie, miksowane z wodą na półpłynną papkę, karmiony jest wielokrotnie w ciągu doby małym porcjami z .. łyżki (żeby jadł wolniej), w pozycji siedzącej - żeby jedzenie trafiało do żołądka. Dziś widać już zdecydowaną poprawę - jedzenie pozostaje w psie, a pies ma znów więcej sił i chęci do spacerowania. Ale czekamy na ostateczną dignoze i rokowania... Quote
Hossa Posted May 13, 2013 Author Posted May 13, 2013 Karmienie: http://www.youtube.com/watch?v=TH-swgnQ_Xc Quote
Hossa Posted May 14, 2013 Author Posted May 14, 2013 Jednak bez gastroskopii się nie obędzie... Ciągle coś się nie zgadza, bo jedno, że się "ulewa" a drugie, że są wymioty. Tzn teraz, na lekach i przy takim karmieniu praktycznie się nie ulewa, ale dziś rano pies znów zwymiotował :( Najprawdopodobniej wieczorem kolejne badania... Quote
sleepingbyday Posted May 14, 2013 Posted May 14, 2013 o matko, jak nie urok, to przemarsz wojsk. ja obiecuje bazarek i tu się nie zmienia.... Quote
magdyska25 Posted May 17, 2013 Posted May 17, 2013 :( nie jest dobrze...ale może się uda...chyba pozostaje wierzyć? Quote
Recommended Posts