Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 182
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

anetek100 napisał(a):
oj chyba trzeba, bo coś mi ten jamniś nie taki jak tamten:) ten sobie siedzi beztrosko na plaży lazurowe wybrzeże te sprawy, a tamten był wariat i wylądował w lesie;P

Ale wiesz ten jest charakterny i trzyma wszystkie psy w hoteliku za twarz.

Posted

[quote name='tanitka']i co tam, co tam?

Monika pisze:
Pako całkowicie nie widzi na oko prawe z powodu zaćmy. Oko lewe jeszcze widzące, ale ze zdegenerowana siatkówką. Oko lewe, bez szans na poprawę widzenia. Oko prawe, do ew. operacji fakoemulsyfikacji, ale przed tym należało by wykonać badanie ERG (elektroretinografii). Badanie to wykonuje sie w tej chwili tylko we Wrocławiu. Koszt takiego badania na chwile obecna nie jest znany. Ale dokładnie nie wnikałam, bo doktor mówił, ze o tym będzie sie myślało ew. gdy zaniknie zdolność widzenia w oku lewym. Z powodu tego niedowidzenia Pako ma problemy z ocenieniem głębi. Dlatego ma problemy z wskakiwaniem, zeskakiwaniem np. na fotel. Koszt zabiegu fakto ok. 1500 złotych.

Ta degeneracja siatkówki może miec przyczynę w stressie, złych warunkach. Garncarz powiedział że często psy właśnie ze schronisk to łapią. Powiedział że jego zachowanie najprawdopodobniej wynikało w znacznej mierze z powodu problemów z widzeniem

Rozliczenie wieczorkiem

Posted

Ja pie.... biedny Pakuś, nie dość, że nie ma domku to jeszcze się choróbsko oczek przypętało. :( A taki śliczniutki jestem i kochany :loveu:. Ale nie ma co się na zapas martwić, niewidome pieski też są adoptowane :)

Posted

tanitka napisał(a):
Parysku jak tam twoje rządy? :)

Padl kolejny "mit" - Pako je ze wszystkimi, to znaczy ze swojej miski, a potem trzeba pilnować bo on je bardzo wolno (chlopak wybiera) i nad nim stoją sępy. najlepiej czuje się zakopany w kocyki w "swoim" fotelu. Brego (beagel) jest grzeczniejszy. No i okazało się że Pako w poprzednim wcieleniu był Kopciuszkiem. Po mistrzowsku wyjada z mieszanki suchego z animondą samą animonde, zostawiając precyzyjnie oddzielone chrupki.

Posted

tanitka napisał(a):
Kochany ryjeczek! :)

Jak mnie przyjmą to jutro go odwiedzę, tym bardziej że przyjadą dzisiaj dwa jamniki w wielkiej potrzebie, w tym jeden ktorego będzie trzeba operować (liczymy na dr Sternę pomógł Foczce to i tu mam nadzieję pomoże)

Posted

Hope2 napisał(a):
ok-jak będzie miał wąteczek,to mi podeślij-nie lubię wydarzeń-gdzieś mi się gubią a dogo-wiadomo,jakoś poukładane jest (nawet jak mnie wkurza ;) )

jasssssssssssne załatwione