anetek100 Posted April 21, 2013 Posted April 21, 2013 oj chyba trzeba, bo coś mi ten jamniś nie taki jak tamten:) ten sobie siedzi beztrosko na plaży lazurowe wybrzeże te sprawy, a tamten był wariat i wylądował w lesie;P Quote
Isadora7 Posted April 21, 2013 Posted April 21, 2013 anetek100 napisał(a):oj chyba trzeba, bo coś mi ten jamniś nie taki jak tamten:) ten sobie siedzi beztrosko na plaży lazurowe wybrzeże te sprawy, a tamten był wariat i wylądował w lesie;P Ale wiesz ten jest charakterny i trzyma wszystkie psy w hoteliku za twarz. Quote
Isadora7 Posted April 22, 2013 Posted April 22, 2013 tanitka napisał(a):jak tam wizyta u Garncarza? o godzinie 20.00 jest wizyta Quote
Isadora7 Posted April 23, 2013 Posted April 23, 2013 [quote name='tanitka']i co tam, co tam? Monika pisze: Pako całkowicie nie widzi na oko prawe z powodu zaćmy. Oko lewe jeszcze widzące, ale ze zdegenerowana siatkówką. Oko lewe, bez szans na poprawę widzenia. Oko prawe, do ew. operacji fakoemulsyfikacji, ale przed tym należało by wykonać badanie ERG (elektroretinografii). Badanie to wykonuje sie w tej chwili tylko we Wrocławiu. Koszt takiego badania na chwile obecna nie jest znany. Ale dokładnie nie wnikałam, bo doktor mówił, ze o tym będzie sie myślało ew. gdy zaniknie zdolność widzenia w oku lewym. Z powodu tego niedowidzenia Pako ma problemy z ocenieniem głębi. Dlatego ma problemy z wskakiwaniem, zeskakiwaniem np. na fotel. Koszt zabiegu fakto ok. 1500 złotych. Ta degeneracja siatkówki może miec przyczynę w stressie, złych warunkach. Garncarz powiedział że często psy właśnie ze schronisk to łapią. Powiedział że jego zachowanie najprawdopodobniej wynikało w znacznej mierze z powodu problemów z widzeniem Rozliczenie wieczorkiem Quote
yunona Posted April 23, 2013 Posted April 23, 2013 Ja pie.... biedny Pakuś, nie dość, że nie ma domku to jeszcze się choróbsko oczek przypętało. :( A taki śliczniutki jestem i kochany :loveu:. Ale nie ma co się na zapas martwić, niewidome pieski też są adoptowane :) Quote
Celina12 Posted April 23, 2013 Author Posted April 23, 2013 Tak Yun-dokładnie.....tylko szkoda...bo znów dodatkowy stres.....no ale musi być dobrze... Quote
tanitka Posted April 23, 2013 Posted April 23, 2013 ale on jeszcze nie jest niewidomy ........;) Quote
Isadora7 Posted April 26, 2013 Posted April 26, 2013 tanitka napisał(a):Parysku jak tam twoje rządy? :) Padl kolejny "mit" - Pako je ze wszystkimi, to znaczy ze swojej miski, a potem trzeba pilnować bo on je bardzo wolno (chlopak wybiera) i nad nim stoją sępy. najlepiej czuje się zakopany w kocyki w "swoim" fotelu. Brego (beagel) jest grzeczniejszy. No i okazało się że Pako w poprzednim wcieleniu był Kopciuszkiem. Po mistrzowsku wyjada z mieszanki suchego z animondą samą animonde, zostawiając precyzyjnie oddzielone chrupki. Quote
Isadora7 Posted April 26, 2013 Posted April 26, 2013 tanitka napisał(a):Kochany ryjeczek! :) Jak mnie przyjmą to jutro go odwiedzę, tym bardziej że przyjadą dzisiaj dwa jamniki w wielkiej potrzebie, w tym jeden ktorego będzie trzeba operować (liczymy na dr Sternę pomógł Foczce to i tu mam nadzieję pomoże) Quote
anetek100 Posted April 26, 2013 Posted April 26, 2013 ehh ten Pakosław no cwaniaczek radzi sobie, niezły z niego gagatek:) Quote
yunona Posted April 26, 2013 Posted April 26, 2013 Tak jak w słynnym dowcipie o Żydzie i kozie , powiem, że Parysek vel Pako (lub odwrotnie:diabloti: ) : pan wilk wie co robi :) :evil_lol: Quote
Hope2 Posted April 30, 2013 Posted April 30, 2013 hmmm...fb mnie tu odesłało od Małego Księcia-dobrze trafiłam? Quote
Isadora7 Posted April 30, 2013 Posted April 30, 2013 [quote name='Hope2']hmmm...fb mnie tu odesłało od Małego Księcia-dobrze trafiłam? Mały książe ma chwilowo tylko wydarzenie https://www.facebook.com/events/472316792838003/ wieczorkiem zmontuje sie watek na dogo. A PAKO niech sie szykuje w piątej go odwiedzę. Quote
Hope2 Posted April 30, 2013 Posted April 30, 2013 [quote name='Isadora7']Mały książe ma chwilowo tylko wydarzenie https://www.facebook.com/events/472316792838003/ wieczorkiem zmontuje sie watek na dogo. A PAKO niech sie szykuje w piątej go odwiedzę. ok-jak będzie miał wąteczek,to mi podeślij-nie lubię wydarzeń-gdzieś mi się gubią a dogo-wiadomo,jakoś poukładane jest (nawet jak mnie wkurza ;) ) Quote
Isadora7 Posted April 30, 2013 Posted April 30, 2013 Hope2 napisał(a):ok-jak będzie miał wąteczek,to mi podeślij-nie lubię wydarzeń-gdzieś mi się gubią a dogo-wiadomo,jakoś poukładane jest (nawet jak mnie wkurza ;) ) jasssssssssssne załatwione Quote
Hope2 Posted May 4, 2013 Posted May 4, 2013 I czy inny jamnik-książe ma już wąteczek? na fb już go nawet odszukać nie mogę :( Quote
Isadora7 Posted May 4, 2013 Posted May 4, 2013 [quote name='Hope2']I czy inny jamnik-książe ma już wąteczek? na fb już go nawet odszukać nie mogę :( Tak zapraszam: http://www.dogomania.pl/forum/threads/243047-Mały-Książe-i-Księżniczka-Elfów-kolejne-jamnisiowate-proszeą-o-pomoc Pako wybaczy zreszta zna Elfiki bo mieszka t tez w tym hoteliku (póxniej wstawie zdjęcia i informacje) Byłam u nich wczoraj. Quote
Hope2 Posted May 5, 2013 Posted May 5, 2013 Jaki przyystojniak:loveu: cierpliwości kochany,na pewno ktoś Cię pokocha i zabierze na kanapę i do łóżeczka Quote
Recommended Posts