Jump to content
Dogomania

Oskarek - głuchy cudowny chart juz w kochajacym domku w Niemczech!dziekuje org. niem.

Recommended Posts

Posted

ruda a czy Ty azjatki nie masz z sosnowieckiego schronu:razz: cosik mi sie wydfaje ze tak!
Tofik dziekuje za ogloszenie!:p
Oskarek pojechal z mama na wies, mowi ze chodzi za nia krok w krok i nie ma nawet czasu sie zdrzemnac bo musi pilnowac co by mu czasem nie uciekla...biedne wystraszone psisko, on tak sie boi opuszczenia!:-(
mama powiedziala ze moze bysmy go zosrtawily na 2 domu, ze raz jest u niej raz u mnie - a za miesiac przeprowadzam sie do kamienicy pietro pod moja mame wiec faktycznie mialby dwa domki, dzis przy pifku znowu molestowalam mojego tz (a przy pifku taki jakis bardziej wrazliwszy i ugodowy sie robi:evil_lol: ) i powiedzial ze mopglby zostac ale jesli faktycznie mieszkałby bardziej u mamy niz u nas...wiec jest szansa, ja bym go chciala oddac do takiego super domku z ogrodem i z czlowiekiem na dobre i na zle...ale gdzie mam szukac takiego domku...:roll:
musimy to wszystko przeanalizowac jeszcze!
w srode jedziemy na zabieg kastracji do orzesza i przy okazji obejrza weci te jego uchole!
no nie wiem co mam robic...serio...
a wlasciciele nawet nie zadzwonia i nie spytaja sie jak sie ma:shake: i czy moze zostac:shake:

• Replies 126
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Ambra'] ja bym go chciala oddac do takiego super domku z ogrodem i z czlowiekiem na dobre i na zle...ale gdzie mam szukac takiego domku...:roll:
[/quote]

A "charciary" o nim wiedzą? Kup TZ-owi trzy piwa;) Charty to cudowne istoty,eh. Mimo, ze mam dom i ogrod, juz u mnie 'ten numer' nie przejdzie:-( Chart nie jest dla kazdego,serio.

Posted

tak wiedza tu ma watek ale niestety nikt tak jak o Normana sie o niego nie bije:shake:
[URL]http://www.psy.mgt.pl/psy/viewtopic.php?t=3031&start=0[/URL]
myslisz ze przy tym piwie to przejdzie hehehe
musze przemyslec co dla niego bedzie najlepszym rozwiazaniam...serce jedno rozsadek drugie a ja zawsze sercem...;)

Posted

[quote name='Ambra']tak wiedza tu ma watek ale niestety nikt tak jak o Normana sie o niego nie bije:shake:
[URL]http://www.psy.mgt.pl/psy/viewtopic.php?t=3031&start=0[/URL]
myslisz ze przy tym piwie to przejdzie hehehe
musze przemyslec co dla niego bedzie najlepszym rozwiazaniam...serce jedno rozsadek drugie a ja zawsze sercem...;)[/quote]

A ja tu tak zaczelam caly watek przegladac i widzę, ze Ty charciara jestes "pełną gębą":p jesuu jak ja lubie ogladac takie zdjecia. Stadko chartow, miod na moje serce, szkoda ze juz moj maz nie zgodzi sie na kolejnego psa, a ja tak kocham te 'szkapki';) One takie cudowne sa tyle gracji i elagancji i tak mocno kochaja.....i takie oczy,ze zwala z nog...

Moze go na allegro wystawic? tylko trzeba na kłusownikow uwazac!

Posted

[quote name='Ambra']wiecie ze Oskar jest znowu u mnie...
narozrabial, [/quote]

A co on narozrabial, demolke zrobil? Mlody pies, chart, wiec....?
No wlasnie ludzie mysla, ze nakrci sie i bedzie chodzil jak chcą a chart potrzebuje duzo ruchu......

Posted

[quote name='Ambra']to ja poreklamuje jeszcze moje głuche szczescie!może komus sie jeszcze tak jak mnie spodoba!
radzi sobie znakomicie zawsze i wszedzie!
[IMG]http://img509.imageshack.us/img509/4867/tnfotka002wo6.jpg[/IMG]
ja z watachą psów :P

[IMG]http://img525.imageshack.us/img525/7603/tnfotka011vz7.jpg[/IMG]
chart w bezkresnych polach!

[IMG]http://img299.imageshack.us/img299/4817/tnfotka059yt3.jpg[/IMG]
[IMG]http://img299.imageshack.us/img299/8886/tnfotka063xj7.jpg[/IMG]
jego niesamowite uszy! :wink:
[IMG]http://img299.imageshack.us/img299/4300/tnfotka050vu8.jpg[/IMG]
przytula sie do kazdego psiaka
[IMG]http://img299.imageshack.us/img299/8592/tnfotka039vr2.jpg[/IMG]
ale jest też pieskiem nakolankowym :lol:
[IMG]http://img153.imageshack.us/img153/8089/tnfotka199az2.jpg[/IMG]
streszczenie majówki Oskarka :iconbiggrin:[/quote]

Jest PRZEPIEKNY!:p chyba 4 piffka dla TZ-ta:p

Posted

dzieki Arko, nie wiem czy wiesz ale moja kariera na dogo zaczela sie od wypatrzenia tu charcicy Loli w sprawie ktorej do Ciebie maila wysylalam prawie 2 lata temu, nadal Twoj mail w moich kontaktach widnieje 0 Arka sprawa chartów:evil_lol: ale Lola znalazła domek wiec ja jej swojego wtedy juz nie moglam zaoferować. Jeszcze nie mialam wtedy dobki (bo ona tez zaadoptowana przez dogo byla i tez u mnie na tymczasie i tez tak wracala jak Oskarek az wkoncu zostala na stale)
Dzwonila dzis do mnie Znajoma z Niemiec pomagajaca chartom i powiedzial ze rodzinke fajna mu zalatwila i juz na niego czekają, mialby towarzystwo 2 whippetow i charta galgo....
transport bylby w sobote tylko musialabym go dowiezc do Wroclawia...
jejku jejku co ja mam robić!
jesli Oskar u mnie by zostal to wowczas tymczas dla innych psiakow odpada i nie moglabym pomagac juz tak innym nie tylko chartom...
ostry mam dylemat!
a charty to moja wielka milosc!:loveu: stworzenia cudowne!

Posted

[quote name='Ambra']
Dzwonila dzis do mnie Znajoma z Niemiec pomagajaca chartom i powiedzial ze rodzinke fajna mu zalatwila i juz na niego czekają, mialby towarzystwo 2 whippetow i charta galgo....
transport bylby w sobote tylko musialabym go dowiezc do Wroclawia...
jejku jejku co ja mam robić!
[/quote]

Jak widac to tez charciarze:multi: mam nadzieje ze dysponujacy odpowiednimi tez warunkami dla chartow. Ucaluj, usciskaj i niech jedzie! Ciesz sie, ze łazami w oczach napewno, ze dobry domek charciarzy mu sie trafil! Tu napewno bedzie Twojej pomocy potrzebowal niejeden niestety chart:placz: W kieleckim schronisku ciagle sa jakies charty odbierane klusownikom:shake: :shake:

Posted

Ambra moze faktycznie ten domek w Niemczech to najlepsze rozwiazanie, lepszego domku nie znajdziesz, widac ze tamci ludzi jak Ty charciarze na maksa :) Oskarkowi nie bedzie tam zle, a ty nadal bedziesz mogla pomagac innym bidom, ktore w schroniskach maja marne szanse na znalezienie nowego domku :( Zastanow sie czy bedziesz w pelni szczesliwa nie mogac pomagac reszcie potrzebujacych psiakow... Oskarek ma szanse na nowy domek, masa innych charcikow nie :( Wiem jak to ciezko wybierac... w koncu pokochalas szkraba tak jak i on Ciebie... W kazdym razie informuj na biezaco jaka decyzja...

Posted

[quote name='Ambra']ruda a czy Ty azjatki nie masz z sosnowieckiego schronu:razz: cosik mi sie wydfaje ze tak!

Tak ,tak ja mam sukę z sosnowieckiego schronu!!!!!

Posted

chwile mnie nie bylo a tu takie wiesci....

ambra-zdecyduj...ja tez nie chcialam oddac psa z DT ale jak pojechalam na konrole po adopcji-ze smycza w lapie i celem by go zabrac-i zobaczylam jak jest tam szczesliwy...jak lata po podworku....po polach i lasach ktorych pelno w okolicy...
jak nowi panstwo go kochaja-to sie poryczalam i juz tam zostal;)
domek w niemczech sprawdzony???kolezanka 'glowe za nich daje'?? ;)

Posted

ja wiem dziewczynki bo to nie pierwszy pies u mnie na tymczasie tylko kwestia jest taka ze on by tam pojechal tez do domku tymczasowego sprawdzonego cacy i moglby siedziec ile bedzie 3ba zeby mu znalezc ludzi naprawde fajnych z psia zalogą, tylko teraz i tak Oskar jest u mojej mamy na wsi dzis wracaja mama powiedziala ze on u niej zostaje tylko zebym jej [pomagala bo to bylby 3 pies, ja jestem za ale po chwili sie zdzwaniamy i mowimy ze moze tam mu bedzie lepiej...
a 2ga kwestia to taka ze za miesiac sie wyprowadzamy pietro pod moja mame i moj tz napewno nie wpusci zadnego psa niesprawdzonego pod wzgledem niszczenia :roll: do wyremontowanego mieszkania na dt - przynajmniej na poczatku;) wiec i tak i tak bym pomagala jak teraz - bo bym dawala np dt na weekendy i nadal wyciagala psiaki ze schronu a Oskar by sobie mieszkal na 2 domki - na parterze i na pietrze...
no i wlasnie nie wiemy z mama co mamy robic...
a za rok pewnie bede juz musiala w ciaze zajsc bo najwyzszy czas:evil_lol: wiec...dt tez bedzie odpadac

Posted

[quote name='Ambra']ja wiem dziewczynki bo to nie pierwszy pies u mnie na tymczasie tylko kwestia jest taka ze on by tam pojechal tez do domku tymczasowego sprawdzonego cacy i moglby siedziec ile bedzie 3ba zeby mu znalezc ludzi naprawde fajnych z psia zalogą, tylko teraz i tak Oskar jest u mojej mamy na wsi dzis wracaja mama powiedziala ze on u niej zostaje tylko zebym jej [pomagala bo to bylby 3 pies, ja jestem za ale po chwili sie zdzwaniamy i mowimy ze moze tam mu bedzie lepiej...
a 2ga kwestia to taka ze za miesiac sie wyprowadzamy pietro pod moja mame i moj tz napewno nie wpusci zadnego psa niesprawdzonego pod wzgledem niszczenia :roll: do wyremontowanego mieszkania na dt - przynajmniej na poczatku;) wiec i tak i tak bym pomagala jak teraz - bo bym dawala np dt na weekendy i nadal wyciagala psiaki ze schronu a Oskar by sobie mieszkal na 2 domki - na parterze i na pietrze...
no i wlasnie nie wiemy z mama co mamy robic...
a za rok pewnie bede juz musiala w ciaze zajsc bo najwyzszy czas:evil_lol: wiec...dt tez bedzie odpadac[/quote]

jestem za tym zeby został u Was na stałe.:cool3:

Posted

postanowiłysmy że pojedzie...:-(
teraz tylko albo jutro albo w sobotę. ja juz sie wczoraj poryczałam,
przeważyło to że mieszkamy przy ulicy a on głuchy a tam pola i ogrod, to że to są naprawde wsapanili charciarze do ktorych mam zaufanie,
spójrzcie jak oni się oraganizują, maja specjalnie ląki dla swoich chartów ogrodzone z platnym wstepem, kazdy ma po 3 charty, widać ze kochają te psy, u nas nie spotkałam sie jeszcze z zadną oorganizacja tak pomagajaca obojetnie jakiej rasie!
[URL]http://www.galgo-hilfe.de/[/URL]
(3ba wejsc w aktuell potem w bildershow i pokaza sie daty a po ich kliknieciu zdjecia z ich spacerów)
i to że jak na Śląsku znowu pojawi sie chart, albo jakiś whippet bedzie szukac domu a ze wzgledu na wiek jak to bylo ostatnio nikt go przyjac nie bedzie chciał to u mnie ma zapewniony kącik.

Posted

co za cholerny dzien! wypadek samochodowy, spalone opony, auto w naprawie Oskar z rozwaloną łapą - odciął sobie na spacerze głowna opuszkę w tylniej lapie wisi mu na 5 mm, ja mu tego nie dotne - krew sie leje jutro o 8:30 kastracja to mu obetna nie tylko jajeczka, i wyczyszcza rane, w sobote wycieczka do wroclawia zawiezc Oskarka w dalsza podroz do nn kraju! padam ! :shake: a ta cholerna polske i te ich przebudowy drog nieoznakowane to bym @#%$#^$%^%$ ****!!!:angryy:

Posted

Ahhh Ambra cieszesie ze juz podjelas decyzje ;) Tez uwaza, ze Oskarek powinien jechac, dzieki temu bedziesz mogla dalej pomagac a jemu bedzie tam jak w raju...
a co do tych remontow to wiem cos o tym... To co sie w Gdyni dzieje to jakis koszmar, kurde lato przyszlo, pelno turystow a ci maja drogi rozgrzebane i pewnie nie szybko to skoncza :/ Korki od rana do wieczora... Trzymaj sie jestes wspaniala tak wiele zrobilas juz dla Oskarka :)

Posted

Oskarek juz po kastracji, a ja jako ze kobieta zmienna jest mialam lzy zostawiajac go w lecznicy a co dopiero...:placz:
ma 5 szwow po kastracji i 5 szwow na lapie - nie sadzilam ze to bedzie do szycia ale jak widac wetem nie jestem, ma wyczyszczone uszy,i jest nieprzytomny...
zabieg kastracji kosztuje u nich ponad 200zl ale dla mnie i oskarka razem z szyciem lapki, kolnierzem, tabletkami, bandazami i czyszczeniem uszu 150:crazyeye:
za 14 dni zdjecie szwow, codziennie 3ba zmieniac opatrunek na lapce bo ma w felernym miejscu na poduszeczce i ma ja odcieta i przyszyta, jest znowu na antybiotyku, jejku jaka z niego jest sierotka:shake: gluchas bez jajek pijana pozszywana,,,:-(