Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 298
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted (edited)

Nie wiem od czego zacząć, ale chyba od stwierdzenia, ze Narnia jest cudowna i trafiła do domu perełki- marzenia dogomaniaków:loveu:
Co prawda na razie to tylko dt, ale nowa pańcia obiecała, że jak nowy pańcio się zakocha (a zakocha na pewno), będzie to DS.

A teraz po kolei:
Odebraliśmy Narnię raniutko i od razu pojechaliśmy do Lublina.
Profesor przyjął nas dopiero około 12, bo operował.
Sunia została b. dokładnie obejrzana, potem zrobiono zdjęcia rtg no i na podstawie tego wszystkiego prof. Silmanowicz zdecydował, ze operacja jest w tym przypadku zbędna, bo potem mogłoby być być jeszcze gorzej.
Zwichnięcie jest stare (co najmniej 1,5 roku), tkanka miękka bardzo zmieniona i taka operacja byłaby - jak to określił - "drogą przez mękę".
Kości być może udałoby się zrekonstruować, ale ze ścięgnami byłoby znacznie gorzej; suczka jest sprawna, łapa zupełnie nie boli i trzeba to tak zostawić.
Natomiast profesor widzi sens rehabilitacji suni - profesjonalne zabiegi i masaże na pewno usprawnią łapkę.
Pani Ania, u której zamieszka Narnia cały czas była przy konsultacji; prof. pokazał domowe sposoby masowania łapy.

Jesteśmy po wrażeniem osoby profesora; bardzo kontaktowy, ze wspaniałym podejściem do zwierząt i ludzi.
Pochwalił Narnię za urodę i za cierpliwość - zniosła wszystko z wielkim spokojem.
Zarówno konsultacja jak i badanie było bezpłatne; zapłaciliśmy tylko za zdjęcia rtg i opis 90 zł.

Jakby ktoś chciał dorzucić się do tej sumy - byłaby to dla Narni duża pomoc, bo czeka ją jeszcze rehabilitacja.
Dane do przelewu w 1 poscie + z dopiskiem dla Narni

W oczekiwaniu na konsultację - trochę się denerwuję, ogonek podkulony...

Edited by Tola
Posted (edited)

Już w gabinecie

Za tymi drzwiami robią mi właśnie zdjęcia rtg - mieli ze mną troche problemów, bo nie dałam się położyć...

Jest już wynik; faktura jutro

Edited by Tola
Posted (edited)

Dodałam w 1 poście - na funadcję.
Narnia ma sierść w fatalnym stanie, całą w kołtunach.
[FONT=&quot] Jak wyjechaliśmy Państwo od razu zawieżli sunię do kliniki na profesjonalną kąpiel i wyczesanie[/FONT]

Edited by Tola
Posted

Ale cudne wieści :)
Mam nadzieję, że pan się zakocha na zabój i Narnia nareszcie będzie miała kochający dom na zawsze.
Ciekawe jak się aklimatyzuje w dt.

Narni wychodzi podszerstek, taka teraz pora. Po kąpieli da się łatwo wyczesać i będzie prawdziwa księżniczka.

Posted

Wszystko, co najgorsze już za sunią. Teraz zacznie się drugi rozdział jej życia. Mam nadzieję, że będzie już zawsze szczęśliwa i nigdy nie zazna już bezdomności !

Funiu, wracaj szybko do zdrowia !

Posted (edited)

[quote name='Jolanta08']Melduję się u suni i cieszę się,że jest w tak dobrych rękach :lol:,dołożę się do rehabilitacji.
Funiu zdrówka :thumbs:

Dziękuję bardzo:)
[quote name='terra']Ale cudne wieści :smile:
Mam nadzieję, że pan się zakocha na zabój i Narnia nareszcie będzie miała kochający dom na zawsze.
Ciekawe jak się aklimatyzuje w dt.

Narni wychodzi podszerstek, taka teraz pora. Po kąpieli da się łatwo wyczesać i będzie prawdziwa księżniczka.

Narnia już po kąpieli, wyczesana, piękna.
Czuje się jak u siebie - biega po ogrodzie, bawi się - cały czas zabiega o głaski, przytulanie.
Pani Ania wzięła 3 dni urlopu, żeby pomóc w aklimatyzacji suni; na prośbę nowego pańcia zmieniono jej imię na Rumba;)
Była tez u rehabilitanta i od poniedziałku rozpoczynają się profesjonalne zabiegi; właśnie czekam na informację dotyczące kosztów.
Rehabilitant również potwierdził, ze zabiegi takie to konieczność bo im bardziej elastyczna będzie chora łapa, tym mniej w przyszłości kłopotów ze zdrową (cały ciężar spada teraz na zdrowa nogę - sunia jest energiczna, ale pani Ania zauważyła, ze dłuższe chodzenie sprawia jej problem).
Marzeniem jest doprowadzenie do takiego stanu, ze Narnia będzie chociaż podpierała się na tej łapie.

Bardzo proszę w imieniu nowej rodziny suni o pomoc w uzbieraniu chociaż części kwoty potrzebnej na rehabilitację.

Dostałam takie zdjęcie

Edited by Tola
Posted

Nie mam dobrych informacji; p Ania wróciła wczoraj z Rumbą bardzo późno z kliniki i dopiero dzisiaj zadzwoniła.
Lekarze obawiają się, że w przyszłości Rumbie grozi wózeczek:(
Obecnie ułomność w niczym jej nie przeszkadza; suczka jest żywiołowa, biega, bawi się, ale w przyszłości mogą pojawić się problemy z drugą tylną łapą, ponieważ już teraz jest ona przeciążona.
Suczce łatwiej jest biegać - co zaobserwowała p. Ania - niż np siadać lub załatwiać się:roll:
Na razie Rumba musi stracić trochę na wadze; jest też zalecona lekkostrawna karma.
Bardzo zmartwiły mnie te wieści:roll:

Posted

Bazarek dla Narnii zakończony.
Udało się zebrać 83,15 zł.
Pieniążki zaraz przeleję na konto z pierwszego postu.
Jak dojdą, proszę o potwierdzenie na wątku bazarkowym.