Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

Aktualności:

Toy znalazł się pod opieką fundacji SOS Dalmatyńczyki. Trafił do kliniki. Ogromnie dziękuję !

Proszę o wsparcie dla Toya:

SOS DALMATYŃCZYKI, KONTO nr: 71 1090 1391 0000 0001 1786 2679, tytułem: dalmatyńczyk Toy

Pies nie radzi sobie w schronisku. Pomimo apetytu ma biegunkę i chudnie coraz bardziej. Leczenie nie przyniosło efektu.

Wygryza sobie łapy - ma to podłoże psychiczne.

W schronisku nie ma głodu, wręcz przeciwnie, być może jednak karma mu nie sluży. Nie ma możiwości wprowadzenia innej diety dla tego psa.

Psy nie wychodzą na spacery.

Edited by toyota
Posted

Ja wrzuciłam biedaka na wątek dalmatyńczyków w potrzebie. on wygląda tragicznie, wydaje mi się, że pomoc potrzebna na już. Mam nadzieję, że zdążymy z pomocą.....

Posted

goki napisał(a):
Witam, jestem z SOS Dalmatyńczyki, proszę o info jakie to schronisko?

Problem w tym, że to kiepskie schronisko, gdzie nie ma wolontariuszy (nie są mile widziani) Wszelkie próby pomocy psom mogą tam uznać za niepożądane wtrącanie i osobistą obrazę i nie dopuścić więcej toyoty do psiaków.
Trzeba bardzo delikatnie podejść do tematu.
O konkretach rozmawiaj tylko na PW z założycielka wątku. Poda Ci szczegóły, jeśli będzie mogła.

Posted

toyota napisał(a):
Fundacja SOS Dalmatyńczyki weźmie go pod swoją opiekę. Na razie organizowany jest transport, bo to ok. 300 km w jedną stronę.

Super wiadomość. Podrzuce chłopakowi jakiś grosz na nowe życie - poprosze o konto :)

Posted

po niedzieli zabieramy chłopaka ze schroniska, obejrzy go weterynarz i jak wszystko będzie OK to pojedzie do hoteliku, tam na pewno będzie miał dobrą opiekę i ciepełko, a my będziemy szukać domu, toyota dzięki za pomoc

Posted

goki napisał(a):
po niedzieli zabieramy chłopaka ze schroniska, obejrzy go weterynarz i jak wszystko będzie OK to pojedzie do hoteliku, tam na pewno będzie miał dobrą opiekę i ciepełko, a my będziemy szukać domu, toyota dzięki za pomoc

Jestescie super.....:):)

Posted

goki napisał(a):

To ja dziękuję ogromnie !

Chłopak pojechał już wczoraj do kliniki w Warszawie.

Posted

Bardzo sie cieszę i trzymam kciuki za chłopaka. Będę tu zaglądać do psinki - chciałam tez wesprzeć troche finansowo ale nie wiem na jakie konto

Posted

Chłopak w nocy przyjechał prosto do kliniki, dziś zostały pobrane krew i mocz. A Toy (bo tak go nazwałyśmy) odpoczywa. Jutro będą wyniki i podejmiemy decyzję, czy można psiaka zabrać do hoteliku, czy będzie musiał zostać na leczenie. Oczywiście hotelik to sprawa tak na już, żeby nie musiał zostawać w schronie, ale szukamy dla niego domu tymczasowego, gdzie szybciutko wróci do zdrowia otoczony ludzką miłością. Rozpowiadajcie więc i pomagajcie w poszukiwaniach. Jeśli ktoś chce pomóc finansowo to podaję nr konta: SOS DALMATYŃCZYKI, KONTO nr: 71 1090 1391 0000 0001 1786 2679, tytułem: dalmatyńczyk Toy