toyota Posted March 14, 2013 Posted March 14, 2013 (edited) Aktualności: Toy znalazł się pod opieką fundacji SOS Dalmatyńczyki. Trafił do kliniki. Ogromnie dziękuję ! Proszę o wsparcie dla Toya: SOS DALMATYŃCZYKI, KONTO nr: 71 1090 1391 0000 0001 1786 2679, tytułem: dalmatyńczyk Toy Pies nie radzi sobie w schronisku. Pomimo apetytu ma biegunkę i chudnie coraz bardziej. Leczenie nie przyniosło efektu. Wygryza sobie łapy - ma to podłoże psychiczne. W schronisku nie ma głodu, wręcz przeciwnie, być może jednak karma mu nie sluży. Nie ma możiwości wprowadzenia innej diety dla tego psa. Psy nie wychodzą na spacery. Edited March 22, 2013 by toyota Quote
kolejna kobietka Posted March 14, 2013 Posted March 14, 2013 :-( zaloze mu tez wydarzenie... imie dla niunia poprosze :) Quote
toyota Posted March 14, 2013 Author Posted March 14, 2013 Może Dolar ? Takie mam skojarzenie: "adoptuj Dolara i zamień jego życie w Amerykę" ;) ? Quote
goki Posted March 14, 2013 Posted March 14, 2013 Witam, jestem z SOS Dalmatyńczyki, proszę o info jakie to schronisko? Quote
yolanovi Posted March 14, 2013 Posted March 14, 2013 Ja wrzuciłam biedaka na wątek dalmatyńczyków w potrzebie. on wygląda tragicznie, wydaje mi się, że pomoc potrzebna na już. Mam nadzieję, że zdążymy z pomocą..... Quote
kolejna kobietka Posted March 14, 2013 Posted March 14, 2013 toyota napisał(a):Może Dolar ? Takie mam skojarzenie: "adoptuj Dolara i zamień jego życie w Amerykę" ;) ? super! :lol: ale chyba jutro zaloze dopiero :sad: jeszcze zobacze jak z czasem.. Quote
Aimez_moi Posted March 14, 2013 Posted March 14, 2013 goki napisał(a):Witam, jestem z SOS Dalmatyńczyki, proszę o info jakie to schronisko? Cudownie szybka reakcja....:):) Quote
memory Posted March 14, 2013 Posted March 14, 2013 goki napisał(a):Witam, jestem z SOS Dalmatyńczyki, proszę o info jakie to schronisko? Problem w tym, że to kiepskie schronisko, gdzie nie ma wolontariuszy (nie są mile widziani) Wszelkie próby pomocy psom mogą tam uznać za niepożądane wtrącanie i osobistą obrazę i nie dopuścić więcej toyoty do psiaków. Trzeba bardzo delikatnie podejść do tematu. O konkretach rozmawiaj tylko na PW z założycielka wątku. Poda Ci szczegóły, jeśli będzie mogła. Quote
goki Posted March 14, 2013 Posted March 14, 2013 kontaktujemy się na PW z toyotą, na pewno nie zrobimy nic bez porozumienia z nią, co mogło by zaszkodzić jej, albo psiakowi Quote
yolanovi Posted March 14, 2013 Posted March 14, 2013 trzymam kciuki za szybką i udaną akcję - psinka wygląda naprawde źle Quote
toyota Posted March 15, 2013 Author Posted March 15, 2013 Fundacja SOS Dalmatyńczyki weźmie go pod swoją opiekę. Na razie organizowany jest transport, bo to ok. 300 km w jedną stronę. Quote
yolanovi Posted March 15, 2013 Posted March 15, 2013 toyota napisał(a):Fundacja SOS Dalmatyńczyki weźmie go pod swoją opiekę. Na razie organizowany jest transport, bo to ok. 300 km w jedną stronę. Super wiadomość. Podrzuce chłopakowi jakiś grosz na nowe życie - poprosze o konto :) Quote
Aimez_moi Posted March 15, 2013 Posted March 15, 2013 Wspaniale wiesci.....:) Wielki szacun dla SOS Dalmatynczyki.....:):) Dzieki dziewczyny.....:) Quote
kolejna kobietka Posted March 15, 2013 Posted March 15, 2013 strasznie się cieszę! :) trzymaj się kochany już niedługo :) Quote
goki Posted March 15, 2013 Posted March 15, 2013 po niedzieli zabieramy chłopaka ze schroniska, obejrzy go weterynarz i jak wszystko będzie OK to pojedzie do hoteliku, tam na pewno będzie miał dobrą opiekę i ciepełko, a my będziemy szukać domu, toyota dzięki za pomoc Quote
Aimez_moi Posted March 16, 2013 Posted March 16, 2013 goki napisał(a):po niedzieli zabieramy chłopaka ze schroniska, obejrzy go weterynarz i jak wszystko będzie OK to pojedzie do hoteliku, tam na pewno będzie miał dobrą opiekę i ciepełko, a my będziemy szukać domu, toyota dzięki za pomoc Jestescie super.....:):) Quote
toyota Posted March 18, 2013 Author Posted March 18, 2013 goki napisał(a):po niedzieli zabieramy chłopaka ze schroniska, obejrzy go weterynarz i jak wszystko będzie OK to pojedzie do hoteliku, tam na pewno będzie miał dobrą opiekę i ciepełko, a my będziemy szukać domu, toyota dzięki za pomoc To ja dziękuję ogromnie ! Chłopak pojechał już wczoraj do kliniki w Warszawie. Quote
kolejna kobietka Posted March 18, 2013 Posted March 18, 2013 :multi: teraz juz bedzie tylko lepiej! :) Quote
yolanovi Posted March 18, 2013 Posted March 18, 2013 Bardzo sie cieszę i trzymam kciuki za chłopaka. Będę tu zaglądać do psinki - chciałam tez wesprzeć troche finansowo ale nie wiem na jakie konto Quote
goki Posted March 18, 2013 Posted March 18, 2013 Chłopak w nocy przyjechał prosto do kliniki, dziś zostały pobrane krew i mocz. A Toy (bo tak go nazwałyśmy) odpoczywa. Jutro będą wyniki i podejmiemy decyzję, czy można psiaka zabrać do hoteliku, czy będzie musiał zostać na leczenie. Oczywiście hotelik to sprawa tak na już, żeby nie musiał zostawać w schronie, ale szukamy dla niego domu tymczasowego, gdzie szybciutko wróci do zdrowia otoczony ludzką miłością. Rozpowiadajcie więc i pomagajcie w poszukiwaniach. Jeśli ktoś chce pomóc finansowo to podaję nr konta: SOS DALMATYŃCZYKI, KONTO nr: 71 1090 1391 0000 0001 1786 2679, tytułem: dalmatyńczyk Toy Quote
toyota Posted March 18, 2013 Author Posted March 18, 2013 (edited) Zamieściłam nr konta do wpłat do pierwszym poście. Edited March 19, 2013 by toyota Quote
Recommended Posts