yoko100 Posted August 26, 2009 Posted August 26, 2009 Jej mi tez ten maly siedzi w glowie ciagle go widze przed oczami i to uszko biedne:(:( A to co Halciu uslyszlaas to rzeczywiscie mile nie bylo.Bo czlowiek chce pomoc to zamiast byc wdziecznym to to jeszcze glupie podteksty.Ale to wszystko tylko i wylancznie dla psow. gdyby nie wolontariusze to te psy byly by naprawde biedne i nie byloby tyle adopcje.A tyle czasu poswiecacie.':( Ulka to ja bede we wrzesniu gdzies jechac to moze akurat sie zgra.Ja sama sobie moge ustalic date i sie troche przystosowac.A ktore pieski jada do murki? Quote
Foxowa Posted August 26, 2009 Posted August 26, 2009 Ja mam fotki tej suni co z Kevinem siedzi ale aparat padł więc to jutro. Dziś porobiłam fotki na bazarek i jutro rano wszystko hurtowo wstawię ;) (o dziwo dogo działa :O) Quote
Reno2001 Posted August 26, 2009 Author Posted August 26, 2009 Dziewczyny, uszy do góry, chocby sie miało po nich dostac :diabloti:. O malucha halcinego powalczymy z Fundacją. Ja się też boję, że on taka ciapa i gdziekolwiek przeniesiony, będzie dominowany. On po prostu musi opuścic schronisko. Jedyne co możemy zrobic, to szukac dla niego DT lub hotel, tylko kto go utrzyma? Tak to jest, że mamy swoich ulubieńców i chcemy dla nich jak najlepiej. Mnie też dołuje fakt, że minął rok, jak moja Kora opuściła schronisko. Obiecałam wtedy Norze, że z nią będzie tak samo. I co? Póki co doopa. Nora siedzi dalej. Zero zainteresowania. Trzeba powalczyc i tyle ;) Quote
Nadalle Posted August 26, 2009 Posted August 26, 2009 Przepraszam, że się wtrącę, ale takie małe pytanko mam, czy mogę liczyć na informacje co z Sonką z wizażowego boksu? Jakie się psinka trzyma? Pozdrawiam Quote
kaskadaffik Posted August 26, 2009 Posted August 26, 2009 Napiszcie co by kto się chciał dowiedzieć, to się może zorientujemy, bo niby na poniedz mówiłysmy że się znowu "zwalimy":cool3:ja nie wiem gdzie są te wizażankowe boksy to może Aga napisz to zaglądniemy i który to piesek jest, co dziewczyny pytają. Po dzisiejszym dniu Rafał mi przypadł do gustu, bardzo był miły i pomocny, dziękujemy:lol: Quote
Nadalle Posted August 26, 2009 Posted August 26, 2009 dla ułatwienia [url=http://www.mielec.bezdomne.com/galeria.php?ad=0&p=4&pk=P&str=0&sort=data%20DESC&pid=1835]Schronisko dla zwierząt bezdomnych w Mielcu[/url] z góry dziękuje bardzo Quote
agusiazet Posted August 26, 2009 Posted August 26, 2009 Pewnie, ze jest, taka przylepna pieszczotka, że trudno ją zapomnieć. Wspaniała suczka, nawet się zastanawiałam, czy nie wziąć ją na miejsce Emi, bo Trusi nie znalazłam. Ale sama na opłatę hoteliku nie wydolę, no chyba, żeby Lukas poszedł do domu, ale nic się nie szykuję. A suczka jest wg mnie rewelacja - zresztą wszystkie malarki to potwierzą, bo dzisiaj malowałyśmy jej boks i to jest super suczka!!! Quote
Basia1968 Posted August 26, 2009 Posted August 26, 2009 [B]"Basia1968[/B], moze zdjecia tarnobrzeskich psiaków ma P. Myszka? Moj aparat cyfrowy jest w schronisku do dyspozycji. My się do tarnobrzeskich psów nie chcemy mieszac." - poprosiłam tylko, że jakby można te zdjęcia zrobić temu maluchowi. Nie wiem co jest grane. Nie wiem jak to jest, ale ja tam nie dzielę psiaki na mieleckie, tarnobrzeskie, kieleckie czy inne - psiaki w potrzebie to psiaki w potrzebie. Ja każdemu pomogę w miare możliwości, a że nie mam możliwości pojechania do Mielca i zrobienia zdjęć, bo po prostu nie mam auta więc prosiłam o zdjęcia. Nie obchodzą mnie konflikty, relacje, inne takie duperele - chcę pomóc psiakowi - i tylko to mnie obchodzi. Przykre to wszystko. Quote
Nadalle Posted August 26, 2009 Posted August 26, 2009 Kurcze tak żałuję, że nie mogłam przyjść [oczywiście wcześniej się chciałam skontaktować z Wami] ale miałam wizytę u chirurga i nie dałam rady. A jaki jest koszt hoteliku? Może coś uda mi się uzbierać. Oj kocham tą jej mordkę, nawet jak była u mnie to była taka radosna i zadowolona.. Bardzo żałuje, że nie mogłam jej zatrzymać.. :-( Dziękuje za dobre wieści. Quote
yoko100 Posted August 26, 2009 Posted August 26, 2009 Ja sie tylko boje o tego psiaka ze wreszcie ktorys pies mu cos zrobi.On naprawde nie obroni sie.Jak go glaskalam to trzasl sie.Kiedys byl inny pies w tym boksie to tez go gryzl.Zeby tylko nie bylo za pozno:(, bo po tym jak zobaczylam jak go atakuja i on piszczy to mi wpadl do glowy Kasiu a ta biala suka to mojemu zapadla do serca strasznie, gdyby mu mama pozwolila to by sobie ja wziol.On lubi takie psy. Quote
Ulka18 Posted August 27, 2009 Posted August 27, 2009 [B]Kaskadaffik[/B], czy na pewno widzialas dogo canario Zeusa wczoraj? Cos sie mi nie trzyma kupy ta informacja. Ja go ze strony zdjęlam. [B]Basia[/B], my tez nie dzielimy psow wg regionów, ale schronisko dzieli. Nie interesuja nas, tak jak zapewne Ciebie też nie interesuja, niesnaski, konflikty, itd ; pomagamy psom, wszystkim, które są w schronisku. Mimo, ze nie zawsze, a raczej zawsze jestesmy niemile widziane. Chyba ilosc wyadoptowanych z naszych kontaktow psow, o tym swiadczy. [B]Nadalle[/B], Sonka mieszka w tzw. prawych-lewych, boks ok. 100-110 po prawej, z miesiąc Halcia robila jej zdjecia, wstawialam na Wizażu. [B]Halcia[/B], Twoj podopieczny piesek bezogonek z b.15 może jechac we wrzesniu. Ma zalatwione miejsce. Wymysl imie. Dzieki za 'rytualne' zdjecia, niektóre super, mozna wykorzystac do wlozenia na strone, ale i tak musze miec kilka stojących, poproszę Kierownika, to będzie chyba 4 psy. Tej pittbulki na pewno nie mialam, bo bym ją zapamiętała. Zgłaszałyscie, że może miec cieczke? Dużo psów jest nowych? Na 31.8. jesli nie ma takiej potrzeby, to sie nie szykujcie. Fundacja przyjedzie 10.9. i wtedy bedą chodzic i dobierac psiaki. Znacie Niemców, wiecie na jakim punkcie mają hopla, ale oni nie przyjeżdzają do nas do domów, tylko do schroniska. Jesli Sch nie chce pomocy w przygotowaniach, to nie. Nie wierze, zeby garnki szorowali co tydzien i ze 10 dni nie wytrzymaja do przyjazdu. Fundacji się nie spodoba, to się przeniosą bliżej granicy. Proste. Quote
halcia Posted August 27, 2009 Posted August 27, 2009 Dyzio,Cykorek,Remik,Felus,Kubus.....a co do 31,to moze Kiero sie co odezwie.Mnie sie pytał,co chcemy robic,ale tak jakos.....Ulka nie było czasu obejść schroniska,zeby widziec czy sa nowe.Mysmy z tej alejki nie wylazły:shake:a nie było kogo pytac,bo nikt do nas nie podchodził.A co do Zeusa to nie wiem czy to on,ale b.podobny. Quote
Becia66 Posted August 27, 2009 Posted August 27, 2009 Czy ten halciny bezogonek z boksu 15 to ta podgryzana sierotka ? Quote
Basia1968 Posted August 27, 2009 Posted August 27, 2009 Ulka mnie nie interesują niesnaski wasze - Twoje i nie wiem kogo - mnie interesuja własnie tylko i wyłącznie psiaki. Ulka18 przeczytaj ze zrozumieniem mój poprzedni wpis. Quote
Ulka18 Posted August 27, 2009 Posted August 27, 2009 [B]Basia[/B], no to dałas do pieca :crazyeye: Przeczytaj jeszcze raz moj post z godz.8.05. TO NIE SA NASZE, ANI TYM BARDZIEJ MOJE NIESNASKI. Wyraznie napisalam czyje. Psy zawsze byly i są dla nas priorytetem. Chyba widać po naszych dzialaniach i po wątkach, na których nigdy nie ma nieporozumien. [B]Becia[/B], tak, to ten piesek Halciowy ulubieniec, podgryzany przez inne psy. Z boksu chyba nr 15. Otrzymal imie REMIK. [B]Halcia[/B], to zdjecie zadecydowalo :wink: [URL="http://img339.imageshack.us/i/1005279.jpg/"][IMG]http://img339.imageshack.us/img339/7623/1005279.jpg[/IMG][/URL] Fundacja bardzo chce Cię poznac. Twoje przytulankowe zdjęcia zawsze robily dobrą robotę, mimo, że nie wszystkim sie podobają, że takie własnie robimy. Ale TAKIE ZDJECIA przemawiają do ludzi myślacych o adopcji psa. Z reklamy miałybysmy za nie 6+. Pokazują dobrą, ludzką stronę schroniska i psów czekających. Dla laików schron kojarzy się inaczej, a te zdjęcia pokazują inny obraz, nie jako obozu, ale jako miejsca oczekiwania na lepszy los. Quote
halcia Posted August 27, 2009 Posted August 27, 2009 To przy kolejnej ich wizycie,bo mam zaklepana wycieczke i wracam w nocy 12,niestety.A to radosne Onkowate miziadło przyszło wczoraj do schronu....Mój mały pupilek wczesniej był w b.15,teraz w alejce remont,powiekszane sa boksy numeracja całkowicie sie zmieni...On jest w trzecim chyba boksie po lewej,prawie na wprost ukochanej ONki. Quote
Reno2001 Posted August 27, 2009 Author Posted August 27, 2009 Zdjęcia przy człowieku zawsze robią dobra robotę ;). Przemawiają do wyobraźni potencjalnych adoptujących. Tak było, jest i będzie ... [B]Basiu[/B], żadna z nas nie dzieli psy na "nasze", "wasze" i nie wiem jeszcze jakie. Staramy się miec pod opieką wszystkie, choc to oczywiście nierealne. Obojętnie czy pies przyjeżdża z Ostrowca, Krosna czy Tarnobrzega, jest psem, któremu trzeba pomóc. Mam pytanie apropos psów tarnobrzeskich. Czy coś w końcu wyszło z tej adopcji ogarowatego psiaka? Jakoś mi tak się wbił w głowę. [url=http://www.mielec.bezdomne.com/galeria.php?ad=0&p=4&pk=P&str=11&sort=data%20DESC&pid=1610]Schronisko dla zwierząt bezdomnych w Mielcu[/url] Quote
Basia1968 Posted August 27, 2009 Posted August 27, 2009 on pojechał pod Poznania - do super chłopaka:loveu::loveu: naprawdę ma cudowny domeczek - i top jest wszystko najfajniejsze w tym wszystkim:loveu::loveu: Quote
yoko100 Posted August 27, 2009 Posted August 27, 2009 :multi::multi:Ten z obgryzionem uszkiem jest z taka suka teraz co urodzila szczeniaki.Strasznie nabuzowana.A ta nowa biala faktycznie moze miec cieczke albo miala bo moj mi dzis mowil ze miala strasznie powiekszone.I sprawdzal na nternecie se ona jest jak dog argentynski. Quote
Reno2001 Posted August 27, 2009 Author Posted August 27, 2009 [quote name='Basia1968']on pojechał pod Poznania - do super chłopaka:loveu::loveu: naprawdę ma cudowny domeczek - i top jest wszystko najfajniejsze w tym wszystkim:loveu::loveu:[/quote] No to UFFFF, bo widzisz, my nawet nie dostałyśmy info o jego adopcji i on nadal na stronie wisi. Sama widzisz, że nie zawsze jest cool. A Ulce w tekŚcie wypadł przecinek :cool3:. [B]UŚMIECH KOBITKI OD RANA, UŚMIECH, BO INACZEJ PADNIEMY ! :loveu::loveu:[/B] Aguś, przenies proszę tego psiaka do adoptowanych. Str 12 galerii, na samym dole: [URL="http://www.mielec.bezdomne.com/galeria.php?ad=0&p=4&pk=P&str=11&sort=data DESC&pid=1610"][IMG]http://www.mielec.bezdomne.com/galeria/rurtutotoy.JPG[/IMG][/URL] Quote
Becia66 Posted August 27, 2009 Posted August 27, 2009 To zdjęcie halci z ONkiem rozwaliło mnie totalnie.....:-(:-(...łzy ciekną....:-( Quote
halcia Posted August 27, 2009 Posted August 27, 2009 Pewnie ,ze usmiech,choc ranek zaczęłam od płaczu,ale ze szczescia,ze Ulka załatwiła małemu domek,a on nijak nie radził sobie w schronie i tym mnie b. wzruszał.To jemu dawno zaklepałam miejsce w hoteliku,ale długo by zeszło czekac.W tym układzie jesli bedzie miejsce u Murki będzie wolne,a Iliance sie nie poszcześci,wezmę ją. Ja go nie mam na zdjeciach,bo sunia była wyprowadzona poza boks.A Kasie dzis obudziłam pewnie,by podzielic sie szcześciem,ze mały sie załapał...Teraz jest szansa,ze go odizoluja. Quote
yoko100 Posted August 27, 2009 Posted August 27, 2009 Halciu to juz nie plakusiaj :) Remik sie juz moze powoli pakowac. A ten onek nowy z wczoraj co ma takie ladne zdjecie z Halcia to tez jedzie?? Kasia to Daniel mi ciagle o tym psie mowil wczoraj.Ma mame przekabacac na niego.Choc znajac jego mame to watpie. Quote
halcia Posted August 27, 2009 Posted August 27, 2009 Ten ONek w uchylonym boksie dopiero wczoraj przyszedł do schroniska,ze Złotnik k/Mielca,zerwał sie z łańcucha.A tam gdzie sunia przy mnie i Rafale,na ostatnim jej zdjeciu w rogu boksu widac rudy łepek.I to jest ten rudzielec ,co nie wiemy czy to Zeus,ale czy z tego da sie rozpoznac?Ulka,jestem Ci niesamowicie wdzieczna,za szybka akcje z bezradnym maluchem:loveu: Quote
yoko100 Posted August 27, 2009 Posted August 27, 2009 Trezba teraz Ulke wycalowac za to :):razz: Quote
Recommended Posts