pumka1990 Posted April 19, 2013 Author Posted April 19, 2013 Kamila Proc napisał(a):tez chcialabym wiedziec Jest lepiej - Manio od niedzieli nie zsiusiał się w domku :) Miał inny problem... od niedzieli zaczął wymiotować.... przegłodziłyśmy Go trochę :( i już od wtorku jest dobrze :) Mam informację ze środy - było wszystko dobrze :) Maniek bardzo spragniony spacerku jak Iza wróci do domu :D i szczęśliwy, że może wyjść.. na dworku chętny do chodzenia, wąchania z psiakami.. apetyt ma, kupa ładna :) Teraz będę rozmawiała z Izą w niedzielę, więc wtedy napiszę co i jak :> Quote
beataczl Posted April 19, 2013 Posted April 19, 2013 pumka1990 napisał(a):Jest lepiej - Manio od niedzieli nie zsiusiał się w domku :) Miał inny problem... od niedzieli zaczął wymiotować.... przegłodziłyśmy Go trochę :( i już od wtorku jest dobrze :) Mam informację ze środy - było wszystko dobrze :) Maniek bardzo spragniony spacerku jak Iza wróci do domu :D i szczęśliwy, że może wyjść.. na dworku chętny do chodzenia, wąchania z psiakami.. apetyt ma, kupa ładna :) Teraz będę rozmawiała z Izą w niedzielę, więc wtedy napiszę co i jak :> dzieki za dobre wiesci :) Quote
pumka1990 Posted April 21, 2013 Author Posted April 21, 2013 Witajcie :) Dzisiaj rozmawiałam z Izą - Panią Maniusia :) Na dzień dzisiejszy wszystko dobrze :) Maniek nie wymiotuje od nocy z poniedziałku na wtorek, nie siusia w domu również :) Na spacerach bardzo szczęśliwy. Cieszy się jak Iza wraca z pracy. Czasami sam podejdzie, aby Go pogłaskać :) W środę kontrola moczu u weterynarza. Czy możemy prosić Was o jakieś wsparcie? Albo kogoś o kupno jakiegoś leku? Byłybyśmy bardzo wdzięczne.... Quote
pumka1990 Posted April 23, 2013 Author Posted April 23, 2013 piescofajnyjest napisał(a):a macie paypala? Tym razem jest :D Quote
pumka1990 Posted April 23, 2013 Author Posted April 23, 2013 Kochani Maniek idzie jutro na kontrolne badanie moczu. zobaczymy czy antybiotyk przyniósł skutki!! Trzymajcie kciuki !! :) Quote
beataczl Posted April 23, 2013 Posted April 23, 2013 pumka1990 napisał(a):Kochani Maniek idzie jutro na kontrolne badanie moczu. zobaczymy czy antybiotyk przyniósł skutki!! Trzymajcie kciuki !! :) trzymamy oczywiscie :) i mamy nadzieje ze bedzie ok... Quote
Maria1957 Posted April 23, 2013 Posted April 23, 2013 ... dawno nie zaglądałam do Mania ... ale kciuki ... trzymam cały czas ... Quote
piescofajnyjest Posted April 23, 2013 Posted April 23, 2013 trzymam caly czas|:) prosze o paypala na pw:))) Quote
pumka1990 Posted April 25, 2013 Author Posted April 25, 2013 piescofajnyjest napisał(a):trzymam caly czas|:) prosze o paypala na pw:))) WYŚLĘ jak wrócę do domu :) Wczoraj robiliśmy kontrolne badanie moczu.. niestety antybiotyk trzeba jeszcze kontynuować minimum 2 tygodnie... wstawię też wyniki... może ktoś podpyta swojego weta co o tym myśli?? Quote
pumka1990 Posted April 27, 2013 Author Posted April 27, 2013 Nie mogę wstawić zdjęć, nie wiem czemu :( Zamieszczam wyniki opisowe: Gęstość względna: 1,012 (norma 1,016-1,046) Barwa moczu: żółta Przejrzystość: dość mętny Odczyn: kwaśny Białko: 89 mg/dl Glukoza: nieobecna Ketony: nieobecne Barwniki krwi: ślad Barwniki żółciowe: nieobecne Urobilinogen: w normie Osad moczu: obfity, żółty, st. Nabłonki wielokątne: pojedyncze w preparacie Nabłonki okrągłe: nieliczne w preparacie Leukocyty: 5-15 Erytrocyty: 2-3 Opis: Świeże, zmienione, wyługowane Wałeczki drobnoziarniste: pojedyncze w preparacie Kryształki: nie znaleziono Flora bakteryjna: bardzo obfita WYniki są lepsze - o wiele! Kontynuacja antybiotyku 2 tygodnie, potem ponowne badanie moczu. Jeśli nadal będą marne wyniki to zrobimy ponowne USG i za jakiś tydzień posiew z moczu Quote
pumka1990 Posted April 27, 2013 Author Posted April 27, 2013 Manio niestety znów wymiotuje. Od czwartku. Iza poszła z Nim do weta. USG prostaty: prostata powiększona (5/6cm). Pęcherz w porządku zrobiliśmy badanie krwi z parametrami nerkowymi, aby zobaczyć czy nerki pracują - ufff... PRACUJĄ! a wyniki krwi bardzo ładne :) Leukocyty: 6 (dolna granica) Erytrocyty: 6,29 Hemoglobina: 7,64 Hematokryt: 0,38 mcv: 60 mch: 1,22 mchc: 20,2 RDW: 18 płytki krwi: 397 MPV: 8 kwasochłonne: 4 segmentowane: 72 Limfocyty: 12 Obraz krwinek czerwonych: bez zmian kreatynina: 1 mocznik: 51 (norma do 50) - miesiąc temu mocznik u Maniusia był na poziomie 91 fosfor: 4,3 Manio dostał Alugastin, aby błony śluzowe żołądka nie były podrażniane.... Kochani proszę Was o pomoc finansową. Manio za badanie krwi zapłacił 25 złotych, za kontynuacje antybiotyku i lek osłonowy (weterynaryjny, bo długo dostaje antybiotyk) łącznie 73.50. Dodatkowo wczoraj za USG prostaty, badanie krwi i lek przeciw wymiotny 100 złotych. Iza dzisiaj musi kupić jeszcze Alugastin - nie wiem ile zapłaci. Za 2 tygodnie znów badanie moczu: 25 złotych. Jeśli będzie dobrze to super, a jeśli nie to USG u doktora Marcińskiego: ponad 100 złotych (nie pamiętam niestety ile) + w razie problemu posiew z moczu... Wydatki nas pochłaniają. Mam faktury, ale nie mogę ich umieścić. Może jeść ktoś z Warszawy, abym mógł zeskanować i tu umieścić? chcę być w porządku..... sama zakładam pieniążki i już chyba jesteśmy na minusie z 200 złotych, a to jeszcze nie koniec :( Stan ogólny Maniusia: dobry. pięknie je, siusia na dworku, chętny do spacerków i biegania, uwielbia swoją Panią - spuszczony odwraca się za Nią, a jak jest za daleko to wraca do Niej.... Proszę pomóżcie... Ja teraz wyjeżdżam i będę dopiero 6 maja... Jakby ktoś chciał pomóc oto konto fundacji: W TYTULE PROSZĘ WPISAĆ: "DLA MAŃKA" - INNY TYTUŁ SPOWODUJE, ŻE PSIAK NIE DOSTANIE TYCH PIENIĄŻKÓW :( Stowarzyszenie Miłosników Psów Ras Północnych oraz Sportu Zaprzęgowego HUSOSKY Dobrzyca 157/2 76-03 Dobrzyca Zachodniopomorskie * Konto: ALIOR BANK 10 2490 0005 0000 4530 2266 3758 Dla przelewów z zagranicy: IBAN: 10 2490 0005 0000 4530 2266 3758 Kod BIC Swift ALBPPLPW Quote
magdyska25 Posted April 27, 2013 Posted April 27, 2013 ja dopiero będę mogła wpłacić parę groszy ale po 10.06...wcześniej nie mam co. a mogą być zdjęcia rachunków? skanu nie mam ale obfocić i tu wstawić- owszem. będę jutro w schronisku. jak coś to mój nr: 609-266-951 Quote
pumka1990 Posted April 29, 2013 Author Posted April 29, 2013 (edited) magdyska25 napisał(a):ja dopiero będę mogła wpłacić parę groszy ale po 10.06...wcześniej nie mam co.a mogą być zdjęcia rachunków? skanu nie mam ale obfocić i tu wstawić- owszem.będę jutro w schronisku. jak coś to mój nr: 609-266-951Kazda kwota i nie wazne czy w maju czy czerwcu sie przyda! ;)Dziekuje za chec pomocy pienieznej i w formie checi zrobienia zdjec ;) teraz tak jak pisalam wyjechalam, wiec nawet nie mam jak Ci dac...Zle sie wyrazilam - nie ma problemu z zeskanowaniem.. ja mam skany na kompie. Problem jest z umieszczeniem tutaj.. nie mogewrzucic po prostu.. jak wroce przeslalabym zdjecia i ktos by je tu umiescil, dobrze?;) Edited April 29, 2013 by pumka1990 Quote
pumka1990 Posted April 29, 2013 Author Posted April 29, 2013 Kamila Proc napisał(a):jak zdrowko biednego Manka? Niestety nie wiem, bo wyjechalam i teraz jesli cos by sie dzialo Iza ma kontaktowac sie z mija Siostra. Mysle, ze Ona dalaby mi znac gdyby cos bylo gorzej lub jeli mialaby jakies informacje... wiec mam nadzueje, ze nic sie zlego nie dzieje.. Ja tutaj nie man zasiegu, jak zlapie to cud.. ale razna dwa dni kontatuje sie z moja Siistra.. jak cos dam znac ;) Quote
magdyska25 Posted April 29, 2013 Posted April 29, 2013 pumka1990 napisał(a):Kazda kwota i nie wazne czy w maju czy czerwcu sie przyda! ;)Dziekuje za chec pomocy pienieznej i w formie checi zrobienia zdjec ;) teraz tak jak pisalam wyjechalam, wiec nawet nie mam jak Ci dac...Zle sie wyrazilam - nie ma problemu z zeskanowaniem.. ja mam skany na kompie. Problem jest z umieszczeniem tutaj.. nie mogewrzucic po prostu.. jak wroce przeslalabym zdjecia i ktos by je tu umiescil, dobrze?;) aaa to ja nie zrozumiałam- brnę przez wątki i aż głowa boli ile jest bid.... Dobrze- w takim razie nie ma problemu- jak wrócisz- daj znać ;) Quote
pumka1990 Posted April 29, 2013 Author Posted April 29, 2013 magdyska25 napisał(a):aaa to ja nie zrozumiałam- brnę przez wątki i aż głowa boli ile jest bid.... Dobrze- w takim razie nie ma problemu- jak wrócisz- daj znać ;) Mozliwe tez, ze ja cos pomieszalam.. nie wazne ;) dzieki dam znac jak wroce ;) Quote
piescofajnyjest Posted April 29, 2013 Posted April 29, 2013 ja juz grosik wrzucam na Maniusia...... Quote
pumka1990 Posted May 6, 2013 Author Posted May 6, 2013 piescofajnyjest napisał(a):ja juz grosik wrzucam na Maniusia...... Dziękuję :) Ja dopiero wróciłam do domu :) Teraz muszę ogarnąć rzeczy po powrocie i już piszę do dziewczyn czy pieniążki dotarły :) Quote
pumka1990 Posted May 6, 2013 Author Posted May 6, 2013 Kamila Proc napisał(a):ja moge go tylko wymiziac Na pewno Go wygłaszcze jak się spotkamy :) Quote
piescofajnyjest Posted May 9, 2013 Posted May 9, 2013 co tutaj taka cisza???? gdzie wszystkie Ciotki? Quote
Recommended Posts