maarit Posted March 22, 2013 Posted March 22, 2013 beataczl napisał(a):jak dobrzez ze jest taka alternatywa dla Maniusia..On sie tam w ds meczy :( ten drugi piesek z ds tez,niestety... Dokładnie. Szkoda jednego i drugiego :shake: Dobrze że Maniuś w razie czego ma gdzie wrócić... Quote
magdyska25 Posted March 22, 2013 Posted March 22, 2013 niestety ale myślę, że skoro jest coraz gorzej...dobrze by było jakby Maniek znowu poczuł się komfortowo. Może porozmawiaj szczerze z ds. Quote
piescofajnyjest Posted March 23, 2013 Posted March 23, 2013 zagladam do Maniusia...glupia sprawa....:( Quote
pumka1990 Posted March 25, 2013 Author Posted March 25, 2013 Kochani jest lepiej... w jakimś sensie, ale jest... Jak Dakar zaczyna skakać na Maniusia - wiadomo w jakim celu to Kiler zaczyna warczeć na Dakara i wtedy Dakar odpuszcza... Może to nie duży postęp, ale jakiś... Umówiłyśmy się z Panią Izą, że dajemy Im czas do niedzieli/poniedziałku. Jeśli nie będzie znacznej poprawy to Maniuś przyjedzie do Warszawy.... Sama już nie wiem jak najlepiej postępować :( Jeśli chodzi o stan zdrowia Mania to jest lepiej :) Ma apetyt, pije, siusia, kupa też ładna.. na spacerach jest chętny do biegania :) Quote
piescofajnyjest Posted March 25, 2013 Posted March 25, 2013 Dakar bedz grzeczny i daj Mankowi troche luzu! Quote
pumka1990 Posted March 25, 2013 Author Posted March 25, 2013 Manio :) http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/5bf9495d5388d04e.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/e900d1c5c832da02.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/af22ec2668f4fce3.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/233a25243c220649.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/d6f7b9f757b08995.html Quote
piescofajnyjest Posted April 2, 2013 Posted April 2, 2013 zagladam po Swietach....mam nadzieje, ze przebiegly spokojnie Quote
Nadziejka Posted April 6, 2013 Posted April 6, 2013 Maniutku cudny:iloveyou::calus:sciskam mocno kciuki , aby sie wszystko uspokoilo Quote
pumka1990 Posted April 12, 2013 Author Posted April 12, 2013 Kochani przepraszam, że się nie odzywam, ale mam kompa w naprawie, a z komórki ciężko ;/ Jutro dam znać! :) Bo komp będzie z powrotem.... Teraz powiem, że jest średnio :( Quote
bela51 Posted April 12, 2013 Posted April 12, 2013 Średnio, czyli bardziej źle niz dobrze ...:-( Quote
pumka1990 Posted April 13, 2013 Author Posted April 13, 2013 Moi drodzy.... a więc tak...ps Nie było poprawy, więc Manio wrócił do Warszawy do DT, w którym był. (w piątek przed Świętami) Wszystko było dobrze, psiak czuł się dobrze, apetyt duży, siusiał, kupa też ładna, bardzo chętny do spacerków... Jednak po tygodniu Manio zaczął siusiać w domu! (nigdy tego nie robił)... Najpierw pomyśleliśmy, że to przez odstawienie leków przeciw bólowych, ponieważ badanie moczu miał robione dwa dni przed tym jak zaczął siusiać i było ok... niestety po tym jak wróciliśmy do leków przeciw bólowych Maniek nie przestał siusiać, więc poszliśmy na ponowne badanie moczu... i niestety znów stan zapalny!!!!! Po 2 tygodniach od odstawienia antybiotyku! Przecież ciągłe antybiotyki Go wykończą!! Teraz dostał podskórny na 2 tygodnie! Zobaczymy czy będzie poprawa, ponieważ ja jednak obstawiałabym jeszcze lęk separacyjny.Manio wytrzymuje w nocy 6-7 godzin, a bywa tak,że jak Iza wróci po 2-3 godzinach to i tak jest nasikane.... Wystarczy, że pójdzie się wykąpać, a Manio wtedy podniesie łapę (pomimo tego,że wrócił ze spaceru 3 godziny temu). Wcześniej dostawał Relanium - to lek uspokajający, teraz Go nie dostaje w ogóle. Problemy z sikaniem zaczęły się mniej więcej po tygodniu od odstawienia Relanium. Myślę o tym, aby spróbować poda Mu jakiś ziołowy lek uspokajający i zobaczymy wtedy jak będzie. Mogły się złożyć 2 sprawy - zapalenie i lęk separacyjny. Jak sądzicie po jakim czasie od podania antybiotyku powinna być poprawa w sikaniu? a raczej nie sikaniu w domu?:) Poza tym u Maniusia dobrze :) Przytył do 21 kilogramów, niestety nadal to chudzielec, ale jest znacznie lepiej, bo ważył 18 po opuszczeniu schroniska :) Powinien ważyć około 24 kilogramów.. teraz je puszeczki GranCarno - 2 razy dziennie - jedna porcja 300 gram puszki + 200 gram ryżu i tak samo wieczorem. Myślicie,że tyle Mu wystarczy? Czyli dziennie ok. 600 gram mięska+ 400 gram ryżu? Dodatkowo kupa ładna, chęć do spacerów ogromna. Maniek ma dziennie 3 spacery.Łącznie wychodzi ponad 2 godziny spacerów:) Wieczorem postaram się wrzucić wynik badań Jego moczu .... [FONT=lucida grande]Na dniach poproszę Karolina - która nam pożyczyła konto fundacji, aby móc wpłacać pieniążki na Mania o to, aby napisała ile nam zostało.. z moich wyliczeń wynika, że bardzo mało... dlatego proszę Was o wsparcie...[/FONT] [FONT=lucida grande]Ostatnie opłaty: - 159 złotych - Nivalin (6 sztuk), badanie moczu, GeriaVet, szczepienie przeciwko wściekliźnie, - około 30 złotych - ludzki odpowiednik Hepatic, - 60 złotych - Loxicom, - 92 złote - ponowne badanie moczu, kolejne 4 sztuki Nivalinu, lek rozkurczowy, - około 50 złotych - antybiotyk - lek osłonowy - musimy dokupić, więc ceny nie podam.... [/FONT] Quote
piescofajnyjest Posted April 17, 2013 Posted April 17, 2013 ja tez sie podczepie do mizania.... jak z siusianiem? cos lepiej? Quote
Recommended Posts