pumka1990 Posted May 9, 2013 Author Posted May 9, 2013 Kamila Proc napisał(a):i jak, bylo mizianko? było mizianko, ale dopiero dzisiaj :( Manio szczęśliwy dziękuje :) Quote
pumka1990 Posted May 9, 2013 Author Posted May 9, 2013 piescofajnyjest napisał(a):co tutaj taka cisza???? gdzie wszystkie Ciotki? Ja jestem :) P.S. dostałam właśnie wiadomość, że pieniążki na paypala doszły - dziękuję:) Quote
pumka1990 Posted May 9, 2013 Author Posted May 9, 2013 magdyska25 napisał(a):obiecany grosz poleciał dla Mańka. Czasami się zastanawiam czy coś mieszam :P Miałam wrażenie, że miał zostać wysłany dopiero po 10.06 :P Ale dziękuję - jak dostane info, że doszły dam znać :) P.S. KIedy będziesz w schronie? Może w niedzielę? :) Quote
pumka1990 Posted May 9, 2013 Author Posted May 9, 2013 Teraz te gorsze wiadomości... jesteśmy po kontrolnym badaniu moczu... nie jest dobrze ;/ Gęstość względna: 1.009 (norma 1.016-1.045), Barwa moczu: jasno żółty, Przejrzystość: dość mętny, Odczyn: słabo kwaśny (lepiej by było jakby był kwaśny), Białko: 72 mg/dl, Glukoza: nieobecna, Ketony: nieobecne, Barwniki krwi: nieobecne, Barwniki żółciowe: nieobecne, Urobilinogen: w normie, Osad moczu: obfity, jasny, st., Nabłonki wielokątne: nieliczne w preparacie, Nabłonki okrągłe: pojedyncze w preparacie, Leukocyty: 6-9, Erytrocyty: 1-2, Opis: świeże, zmienione, Wałeczki: nie znaleziono, Kryształy: nie znaleziono, Flora bakteryjna: obfita. Od wczoraj Maniek znów siusia w domu. O co chodzi?! Dziś miał USG: nowotwór złośliwy prostaty został wykluczony. w sumie to nie ma nic co by mogło powodować sikanie w domu i nawracające zapalenia..... Opis przepiszę jak dostanę skan :) Kontynuacja antybiotyku: ostatni tydzień... po tygodniu przerwa... i kontrolne badanie.. jeśli będzie ok - to super. jeśli nie to badanie moczu z antybiogramem....... Poza tym Manio czuje się dobrze, ma apetyt, ładne kupy, chętny do spacerów. Waży 20.950 :) Quote
magdyska25 Posted May 9, 2013 Posted May 9, 2013 tak, dobrze pamiętasz ale jak jeszcze trochę mam to wysyłam bo potem mogę zapomnieć, wśród tylu wątków. Prawdopodobnie w nd. :) Quote
pumka1990 Posted May 9, 2013 Author Posted May 9, 2013 magdyska25 napisał(a):tak, dobrze pamiętasz ale jak jeszcze trochę mam to wysyłam bo potem mogę zapomnieć, wśród tylu wątków. Prawdopodobnie w nd. :) a będziesz z aparatem? to jeśli się uda to zrobiłabyś jednak zdjęcia fakturom, dobrze? :> Quote
magdyska25 Posted May 10, 2013 Posted May 10, 2013 pumka1990 napisał(a):a będziesz z aparatem? to jeśli się uda to zrobiłabyś jednak zdjęcia fakturom, dobrze? :> ok ok nie wiem czy mnie kojarzysz ale chyba gdzieś już podawałam swój nr tel jak coś to przypomnę: 609-266-951 Magda :) Quote
pumka1990 Posted May 11, 2013 Author Posted May 11, 2013 Nie wiadomo co z Nim jest... czemu.... prawdopodobnie dlatego, że ma na prostacie dużo torbieli... oraz na pęcherzu moczowym..... Bardzo intensywnie musimy myśleć o zwykłej kastracji :( Magda - odezwę się jutro :) Quote
piescofajnyjest Posted May 11, 2013 Posted May 11, 2013 jezeli kastracja mu pomoze-to super! a jak ze znieczuleniem w jego wieku? Quote
pumka1990 Posted May 13, 2013 Author Posted May 13, 2013 piescofajnyjest napisał(a):jezeli kastracja mu pomoze-to super! a jak ze znieczuleniem w jego wieku? No właśnie na tą chwilę ma zbyt słaby organizm... dlatego musimy czekać! :( Quote
pumka1990 Posted May 13, 2013 Author Posted May 13, 2013 magdyska25 napisał(a):nikt do mnie nie dzwonił...:( Wiem... szukałam Cię w schronisku... rozmawiałam z Magdą S. i mówiła mi jak wyglądasz... że widziała jakiegoś Pana z którym przyjeżdżasz, a Ciebie nie.... A ja miałam takiego pecha, że nie mogłam zadzwonić, bo po drodze mi się zepsuł telefon - aż w takim stopniu, że nic się nie da z nim zrobić ;/ na szczęście udało mi się pożyczyć i mam nowy :) Quote
pumka1990 Posted May 13, 2013 Author Posted May 13, 2013 Kamila Proc napisał(a):a co u psiaka? Dzisiaj widziałam się z Maniusiem i Jego Panią Izą :) Poza tym, że wczoraj i dzisiaj znów było siusiu w domu to jest dobrze. Nie wiem do końca o co chodzi... bo Manio zsiusiał się po 5 godzinach od spaceru, a w nocy np. 7 wytrzymuje... siusia jak nie ma Izy... może to jednak lęk separacyjny? tylko czy może mieć go dopiero od teraz? Poza tym piesio chętny do spacerków... Rano około 40 minut, po południu godzina i wieczorem godzina :) Apetyt ma ogromny! POwiedzcie mi ... ile Manio powinien jeść? Je puszki GranCarno.... + ryż i marchewka... Teraz akurat ma przerwę od marchewki, bo straszne bąki puszczał :P już się uspokoiło, więc będzie wracał do marcheweczki... DLa ułatwiebia Manio waży 21 kilo :) Kupa ładna... Manio strasznie pilnuje Izy... i widać, że jest Mu dobrze z Nią :) Mam Jego 2 zdjęcia.... Są na wydarzniu na fb.... czy ktoś umie umieścić je tutaj?:> Quote
magdyska25 Posted May 14, 2013 Posted May 14, 2013 na puszkach mniej więcej powinno być napisane dawkowanie ;) jeżeli np zaleca się 1,5 puszki dziennie to dawałabym 1 puszkę (zależy też ile tego ryżu dostaje)+ ryż + marchewka. Ile teraz dostaje? z panem? hehe Tomkiem. Byłam ale czasami się rozłączamy on bierze pojedynczego a ja np. zostaje z geriatrykami na wybiegu. Co się odwlecze....;) Quote
pumka1990 Posted May 16, 2013 Author Posted May 16, 2013 magdyska25 napisał(a):na puszkach mniej więcej powinno być napisane dawkowanie ;) jeżeli np zaleca się 1,5 puszki dziennie to dawałabym 1 puszkę (zależy też ile tego ryżu dostaje)+ ryż + marchewka. Ile teraz dostaje? z panem? hehe Tomkiem. Byłam ale czasami się rozłączamy on bierze pojedynczego a ja np. zostaje z geriatrykami na wybiegu. Co się odwlecze....;) Ustaliliśmy z wetem i ma dostawać dziennie 500 gram GranCarno + drugie tyle (objętościowo) ryżu + marchewka :) Dostawał trochę mniej... bo 400 gram... :) Czekaj..... Tomkiem... czy zajmowaliście pierwszy wybieg po prawej i mój kolega z Wami gadał w sprawie zwolnienia wybiegu? Myliśmy z trudną klatką. Psiaka przywieźliśmy w kontenerku,a drugi na pętli, ale trzeba uważać, bo gryzie.... :> Quote
piescofajnyjest Posted May 18, 2013 Posted May 18, 2013 "znamy sie tylko z widzenia............;)" hopsaj Maniusiu:) Quote
beataczl Posted May 18, 2013 Posted May 18, 2013 [quote name='pumka1990']Dzisiaj widziałam się z Maniusiem i Jego Panią Izą :) Poza tym, że wczoraj i dzisiaj znów było siusiu w domu to jest dobrze. Nie wiem do końca o co chodzi... bo Manio zsiusiał się po 5 godzinach od spaceru, a w nocy np. 7 wytrzymuje... siusia jak nie ma Izy... może to jednak lęk separacyjny? tylko czy może mieć go dopiero od teraz? Poza tym piesio chętny do spacerków... Rano około 40 minut, po południu godzina i wieczorem godzina :) Apetyt ma ogromny! POwiedzcie mi ... ile Manio powinien jeść? Je puszki GranCarno.... + ryż i marchewka... Teraz akurat ma przerwę od marchewki, bo straszne bąki puszczał :P już się uspokoiło, więc będzie wracał do marcheweczki... DLa ułatwiebia Manio waży 21 kilo :) Kupa ładna... Manio strasznie pilnuje Izy... i widać, że jest Mu dobrze z Nią :) Mam Jego 2 zdjęcia.... Są na wydarzniu na fb.... czy ktoś umie umieścić je tutaj?:> o te chodzi? :) Manio PILNUJE.. zagadka: jak obudzić takiego śpiocha? ja na przykład stosuję starą indianską metodę drapania za uszkiem :D [h=5]Manio BIEGNIE.. ;) zdjęcie jeszcze sprzed usg, więc brzuszek nieogolony, śpiącego tak na boczku lubie go najbardzej.. [/h] Quote
Recommended Posts