pumka1990 Posted February 26, 2013 Author Posted February 26, 2013 [quote name='ewa gonzales']Zagladam do serdunka cudnego:iloveyou:na zaproszenie mojej kochanej Maryni1957:bye:sciskam za Maniusiowe serdunko :modla:, bede zagladac[/QUOTE] Dziękujemy ślicznie :) Quote
pumka1990 Posted February 26, 2013 Author Posted February 26, 2013 [COLOR=#333333][FONT=lucida grande]Witajcie ♥[/FONT][/COLOR] [COLOR=#333333][FONT=lucida grande]Jestem wreszcie w domu :) [/FONT][/COLOR] [COLOR=#333333][FONT=lucida grande]Maniuś rano był cewnikowany, bo na poranny spacerze się nie załatwił. Było ok. 370 ml moczu.... Po południu też nie było. Około 17.50 byłam po Maniusia i zabrałam Go na spacer... Przeszliśmy ledwo 100 metrów, a Maniuś stanął przy drzewie i podniósł łapę iiiii SIUSIAŁ!!!!!!! Potem za jakieś 300 metrów - kolejne siusiu :) Spuściłam Go ze smyczy - pobiegał ok. 10 minut - spieszyliśmy się do weta - kolejne SIUSIU!! :)[/FONT][/COLOR] [COLOR=#333333][FONT=lucida grande]Potem przyjechały osoby, które miały nam pomóc w transporcie - PAULA, GRZESIEK - BARDZO WAM DZIĘKUJĘ ♥ ♥[/FONT][/COLOR] [COLOR=#333333][FONT=lucida grande]Potem powrót do DT po wszystkie rzeczy psiaka... Głaski... i łzy w oczach aktualnej opiekunki... :([/FONT][/COLOR] [COLOR=#333333][FONT=lucida grande]Podróż samochodem minęła bezproblemowo - przytulony do mnie lub zapatrzony na przestrzeń za oknem... Dotarliśmy do weterynarza - czekanie..... po 20 minutach czekania wyszliśmy się przejść - kolejne SIUSIU :D Wizyta : brak gorączki, oczyszczone gruczoły około odbytnicze, prostata zmniejszona. Pani Doktor wyszła z nami na dwór - chciała zobaczyć jak Maniuś siusia - ale nie zrobił Jej tej przyjemności:P Następnie pobranie krwi... psiak był bardzo grzeczny ... i w nagrodę trochę jedzenia :D Czekamy na recepty i potem z powrotem do samochodu...Maniek już w swoim aktualnym DT - dostał jedzonko+picie do jedzenia - bo nie czuł potrzeby picia samej wody... do tego zastrzyk i antybiotyk... zabrałam Go jeszcze na spacer - 2 razy siusiu jak był na smyczy (bez smyczy nie zrobił tym razem siusiu) - standardowo chętny do zwiedzania terenu nie zwracając uwagi na człowieka ;/ Powrót do domu... rozłożyłyśmy klatkę kennelową - Maniuś musi zostać w domu na 10-11 godzin, a nie wiemy jak się zachowa, więc musimy Go na razie zamykać... Jednak jak Maniuś zobaczył rozłożoną klatkę, a w niej kołderkę wszedł tam - zaczął układać sobie kołdrę łapeczkami i pyszczkiem i położył się spać.... Przed moim wyjściem poszedł do kuchni i napił się WODY :) CZYLI DZISIAJ BYŁO 7 RAZY SIUSIU :D ♥ Dzisiaj pierwsza noc w nowym domu - trzymajcie kciuki!! i za to, aby rano normalnie zrobił siusiu i aby był grzeczny jak zostanie sam!! Dobrej nocy Wam życzę :)[/FONT][/COLOR] Quote
piescofajnyjest Posted February 27, 2013 Posted February 27, 2013 cudowne wiadomosci:) naukochanszy Maniusiu:loveu:....w takim domku, to musi byc dobrze!!! Quote
Maria1957 Posted February 27, 2013 Posted February 27, 2013 ... cały czas trzymam kciuki za Mania ... Quote
agusiazet Posted February 27, 2013 Posted February 27, 2013 Poszło 120 zł od Skarpety im. Talcott dla Mańka na podane mi konto. Do zwrotu jest 24 zł do 3 kwietnia. Konto podam na PW. I podziwiam sukcesy pieska:) Quote
Nadziejka Posted February 28, 2013 Posted February 28, 2013 Zagladam i raduje sie z wiesci:multi::modla::iloveyou::iloveyou:Maniusiu kochany. oby coraz lepiej ze zdrowkiem , jak cudnie ze ma dt:multi:trzymamy mocno za te nocke:thumbs::thumbs: ciotenko ile za dt? Quote
Beat2010 Posted February 28, 2013 Posted February 28, 2013 Pumka, gratulacje, dzięki Tobie Maniuś będzie zdrowy Quote
Morska Posted February 28, 2013 Posted February 28, 2013 Fantastyczne wiadomości :). Trzymam mocno kciuki za dalsze postępy :). Quote
pumka1990 Posted February 28, 2013 Author Posted February 28, 2013 [quote name='agusiazet']Poszło 120 zł od Skarpety im. Talcott dla Mańka na podane mi konto. Do zwrotu jest 24 zł do 3 kwietnia. Konto podam na PW. I podziwiam sukcesy pieska:)[/QUOTE] Bardzo dziękujemy! <3 My też bardzo się cieszymy z Jego postępów:D Quote
pumka1990 Posted February 28, 2013 Author Posted February 28, 2013 [quote name='piescofajnyjest']zagladam do Manka:loveu:[/QUOTE] dziekujemy ;) Quote
pumka1990 Posted February 28, 2013 Author Posted February 28, 2013 [quote name='ewa gonzales']Zagladam i raduje sie z wiesci:multi::modla::iloveyou::iloveyou:Maniusiu kochany. oby coraz lepiej ze zdrowkiem , jak cudnie ze ma dt:multi:trzymamy mocno za te nocke:thumbs::thumbs: ciotenko ile za dt?[/QUOTE] Manius dobrze zniosl nocke, to, ze musial zostac w klateczce tez Mu nie przeszkadzalo ;) w ogole nawet jak moze biegac po domu to kladzie sie tylko w klatce :D Domek tymczasowy jest bezplatny :) Placimy tylko za jedzenie, leki itp. a Pani, ktora sie Nim oppiekuje wyslala dodatkowo na konto fundacji 40 zlotych - dziekujemy :) Quote
pumka1990 Posted February 28, 2013 Author Posted February 28, 2013 [quote name='Beat2010']Pumka, gratulacje, dzięki Tobie Maniuś będzie zdrowy[/QUOTE] Dzieki nam wszystkim :) Quote
pumka1990 Posted February 28, 2013 Author Posted February 28, 2013 [h=5]Dobry wieczór! Ja już po dzisiejszym wieczornym spacerze z Maniusiem! 4 razy siusiu + jedna ładna duża kupa :) Na spacerze bardzo zainteresowany otoczeniem + psiakami (szczególnie sunią koleżanki z którą byliśmy dzisiaj na spacerze) - mam filmik zaraz umieszczę. Przykro mi, że niewyraźny, ale było ciemno, poza tym kręciłam go komórką ;/ Po spacerze zastrzyk, szykowanie jedzonko, do którego wlałam szklankę wody (trochę ciepłej, trochę zimnej). Na kolację jadł ryż z puszką i suchą karmą zmieloną na papkę :) Bardzo Mu smakowało! Maniuś umie bawić się piłeczką :D Na filmiku niestety mało widać, bo był po jedzeniu, więc nie miał chęci do zabawy, poza tym nie byłoby to dla Niego zdrowe... wolał wejść do swojej klateczki i się położyć... a jak wstałyśmy to zainteresowany poszedł nas odprowadzić do drzwi... i chyba liczył, że znów z nami wyjdzie się przejść :D Dobranoc!! :)[/h] Quote
piescofajnyjest Posted March 1, 2013 Posted March 1, 2013 kochany Manius:) i jeszcze sie bawic potrafi!!!!:multi: Quote
Nadziejka Posted March 1, 2013 Posted March 1, 2013 Maniusiu :buzi: sciskamy mocno kciuki caluni czas Quote
Beat2010 Posted March 1, 2013 Posted March 1, 2013 [quote name='pumka1990']Dobry wieczór! Ja już po dzisiejszym wieczornym spacerze z Maniusiem! 4 razy siusiu + jedna ładna duża kupa :) Na spacerze bardzo zainteresowany otoczeniem + psiakami (szczególnie sunią koleżanki z którą byliśmy dzisiaj na spacerze) - mam filmik zaraz umieszczę. Przykro mi, że niewyraźny, ale było ciemno, poza tym kręciłam go komórką ;/ Po spacerze zastrzyk, szykowanie jedzonko, do którego wlałam szklankę wody (trochę ciepłej, trochę zimnej). Na kolację jadł ryż z puszką i suchą karmą zmieloną na papkę :) Bardzo Mu smakowało! Maniuś umie bawić się piłeczką :D Na filmiku niestety mało widać, bo był po jedzeniu, więc nie miał chęci do zabawy, poza tym nie byłoby to dla Niego zdrowe... wolał wejść do swojej klateczki i się położyć... a jak wstałyśmy to zainteresowany poszedł nas odprowadzić do drzwi... i chyba liczył, że znów z nami wyjdzie się przejść :D Dobranoc!! :) cudowne informacje Quote
pumka1990 Posted March 1, 2013 Author Posted March 1, 2013 Proszę Was o zaproszenie znajomych do odwiedzenia Maniusia :) Quote
pumka1990 Posted March 2, 2013 Author Posted March 2, 2013 [FONT=lucida grande]U Maniusia wszystko dobrze ;) ma duży apetyt, jest wesoły, chętny do spacerów, bawi się piłeczką, a co najważniejsze: SIUSIA! DUŻO SIUSIA ;)[/FONT] Quote
beataczl Posted March 2, 2013 Posted March 2, 2013 no to pieknie! Maniusiu trzymaj sie i tak dalej!! :multi: Quote
pumka1990 Posted March 3, 2013 Author Posted March 3, 2013 Kochani pomimo, że Manio czuje się lepiej mamy duży dług do spłacenia, a leczenie nadal trwa! Dziś wydałam 90 złotych! Łącznie ok. 2300 złotych :( Proszę pomóżcie! Wpłaty i faktury będę powoli umieszczać... Quote
piescofajnyjest Posted March 3, 2013 Posted March 3, 2013 ok...to musimy wyjsc na prosta z Mankiem!!! Quote
Recommended Posts