Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 426
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Witajcie :)
Przepraszam, że nie pisałam nic, ale byłam cały weekend na studiach.
Wczoraj zawiozłam Maniusia do Pani Gosi, która zapewniła Mu transport do domku w Częstochowie. Transport podobno zniósł dobrze - był grzeczny. Pani Iza jak Go zobaczyła to się aż popłakała.... Jest Nim zauroczona :) Mówi, że taki biedaczek kochany, że widać, że ma już trochę latek, ale jest też bardzo szybki, skoczny:)
Niestety nastał bardzo duży problem... Z Kilerem - rezydentem zapanowała przyjaźń... gorzej z Dakarem. Dakar jest psem adoptowanym u nas ze schroniska jakieś 2 miesiące temu... Psy zapoznały się w schronisku i nie było problemów.. szły obok siebie, polizały się po pyszczku i cały spacer przebiegał bez problemu... a teraz... Dakar nie daje Maniowi żyć... skacze na Niego - ustawia się jak do kopulacji i robi swoje ;/ Jest przy tym bardzo silny i zdeterminowany... niestety to nie jest tak, że powie się stanowcze "nie" czy ściągnie Dakara... to pomoże na 10 sekund.. i znów tak samo... Po prostu Dakar cały czas to robi Maniowi.. a Maniek to po prostu znosi... siedzi i odwraca smutno główkę ;( Raz czy dwa razy zdenerwował się i zawarczał i zaszczekał wtedy na Dakara.. to niestety ni nie dało.. więc siedzi i nic nie robi wtedy ;(
Jestem załamana... szukam dobrej behawiorystki... jedna została mi polecona - jutro będę dzwonić.. niestety jeśli to nic nie pomoże... to ..... ja po prostu boję się, że Maniowi coś się stanie... przecież to obciąża łapki, kręgosłup i w ogóle...
Może jest ktoś kto w razie czego (jeśli nie uda się z tym nic zrobić) może przygarnąć Mania.... na stałe.... osobiście mogę obiecać, że ja i myślę, że kilka osób pomoże finansowo w razie jakiś problemów zdrowotnych...
Macie jakieś pomysły? Rady?
On już tyle przeszedł... czy nie może w końcu być kochany w jednym miejscu i zostać tam na stałe bez problemów? :(

Posted

beataczl napisał(a):
mam nadzieje, ze bahawiorysta pomoze ..najlepiej jak najszybciej zareagowac ,zeby przyszedl
bo to Dakar najwyrazniej ma problemy
biedny Manius strasznie mi Go zal... :(

Tak, to Dakar ma niestety problemy...
Maniusia też mi żal... ;(

Posted

magdyska25 napisał(a):
wiem, że to nie rozwiązanie ale czy psiaki nie mogłyby jakoś osobno być? Przynajmniej Maniek miałby trochę spokoju...
Dakar wykastrowany jest?

Psy są w domu izolowane, bo inaczej nie da się funkcjonować.. na spacery wychodzą razem, bo kiedyś muszą mieć szansę się poznać i może zaakceptować...
Dakar nie jest wykastrowany... Jest już wiekowy, poza tym stan serduszka na to nie pozwala... a kastracja chemiczna przy takim nasileniu nic nie da :(

Posted

piescofajnyjest napisał(a):
ciekawe, co nowego u Maniusia? jak sobie daje rade???

[FONT=lucida grande]niestety jest gorzej... Dakar jest podniecony nawet jak jest rozdzielony z Maniem.. uspokaja się po 2-3 godzinach od spotkania.. cały czas jest w zwodzie.. a jak nie ma Mania to próbuje kopulować z powietrzem... ;/[/FONT]

Posted

Kochani... dajemy psiakom czas na poprawę... jeśli się nie zmieni to Manio wróci do Warszawy... do Izy u której był w DT... może u Niej zostać jak w DS, ale za zwrot kosztów leków, leczenia, itp....
Więc będziemy w razie czego zbierać pieniążki... u Izy ma dobrze.. był tam blisko 3 tygodnie.. i był zadowolony :)

Posted

pumka1990 napisał(a):
Kochani... dajemy psiakom czas na poprawę... jeśli się nie zmieni to Manio wróci do Warszawy... do Izy u której był w DT... może u Niej zostać jak w DS, ale za zwrot kosztów leków, leczenia, itp....
Więc będziemy w razie czego zbierać pieniążki... u Izy ma dobrze.. był tam blisko 3 tygodnie.. i był zadowolony :)

jak dobrzez ze jest taka alternatywa dla Maniusia..On sie tam w ds meczy :( ten drugi piesek z ds tez,niestety...