pumka1990 Posted March 17, 2013 Author Posted March 17, 2013 Witajcie :) Przepraszam, że nie pisałam nic, ale byłam cały weekend na studiach. Wczoraj zawiozłam Maniusia do Pani Gosi, która zapewniła Mu transport do domku w Częstochowie. Transport podobno zniósł dobrze - był grzeczny. Pani Iza jak Go zobaczyła to się aż popłakała.... Jest Nim zauroczona :) Mówi, że taki biedaczek kochany, że widać, że ma już trochę latek, ale jest też bardzo szybki, skoczny:) Niestety nastał bardzo duży problem... Z Kilerem - rezydentem zapanowała przyjaźń... gorzej z Dakarem. Dakar jest psem adoptowanym u nas ze schroniska jakieś 2 miesiące temu... Psy zapoznały się w schronisku i nie było problemów.. szły obok siebie, polizały się po pyszczku i cały spacer przebiegał bez problemu... a teraz... Dakar nie daje Maniowi żyć... skacze na Niego - ustawia się jak do kopulacji i robi swoje ;/ Jest przy tym bardzo silny i zdeterminowany... niestety to nie jest tak, że powie się stanowcze "nie" czy ściągnie Dakara... to pomoże na 10 sekund.. i znów tak samo... Po prostu Dakar cały czas to robi Maniowi.. a Maniek to po prostu znosi... siedzi i odwraca smutno główkę ;( Raz czy dwa razy zdenerwował się i zawarczał i zaszczekał wtedy na Dakara.. to niestety ni nie dało.. więc siedzi i nic nie robi wtedy ;( Jestem załamana... szukam dobrej behawiorystki... jedna została mi polecona - jutro będę dzwonić.. niestety jeśli to nic nie pomoże... to ..... ja po prostu boję się, że Maniowi coś się stanie... przecież to obciąża łapki, kręgosłup i w ogóle... Może jest ktoś kto w razie czego (jeśli nie uda się z tym nic zrobić) może przygarnąć Mania.... na stałe.... osobiście mogę obiecać, że ja i myślę, że kilka osób pomoże finansowo w razie jakiś problemów zdrowotnych... Macie jakieś pomysły? Rady? On już tyle przeszedł... czy nie może w końcu być kochany w jednym miejscu i zostać tam na stałe bez problemów? :( Quote
beataczl Posted March 18, 2013 Posted March 18, 2013 mam nadzieje, ze bahawiorysta pomoze ..najlepiej jak najszybciej zareagowac ,zeby przyszedl bo to Dakar najwyrazniej ma problemy biedny Manius strasznie mi Go zal... :( Quote
bela51 Posted March 20, 2013 Posted March 20, 2013 Jakie wiesci ? Czy Dakar dalej dokucza staruszkowi ?:-( Quote
magdyska25 Posted March 20, 2013 Posted March 20, 2013 wiem, że to nie rozwiązanie ale czy psiaki nie mogłyby jakoś osobno być? Przynajmniej Maniek miałby trochę spokoju... Dakar wykastrowany jest? Quote
beataczl Posted March 20, 2013 Posted March 20, 2013 nie moge znalesc linka do wydarzenia Maniusia na fejsie... myslalam,ze tam cos wiecej wyczytam Quote
piescofajnyjest Posted March 20, 2013 Posted March 20, 2013 ciekawe, co nowego u Maniusia? jak sobie daje rade??? Quote
Kamila Proc Posted March 21, 2013 Posted March 21, 2013 mam nadzieje, ze Dakar sie uspokoi w koncu Quote
pumka1990 Posted March 21, 2013 Author Posted March 21, 2013 beataczl napisał(a):mam nadzieje, ze bahawiorysta pomoze ..najlepiej jak najszybciej zareagowac ,zeby przyszedl bo to Dakar najwyrazniej ma problemy biedny Manius strasznie mi Go zal... :( Tak, to Dakar ma niestety problemy... Maniusia też mi żal... ;( Quote
pumka1990 Posted March 21, 2013 Author Posted March 21, 2013 Beat2010 napisał(a):przykro czytać, Manius :( Niestety.... ;( Quote
pumka1990 Posted March 21, 2013 Author Posted March 21, 2013 maarit napisał(a):Biedny Maniutek... :( On musi być w końcu szczęśliwy! Quote
pumka1990 Posted March 21, 2013 Author Posted March 21, 2013 Kamila Proc napisał(a):obuz ten Dakar i to jaki :( Quote
pumka1990 Posted March 21, 2013 Author Posted March 21, 2013 bela51 napisał(a):Jakie wiesci ? Czy Dakar dalej dokucza staruszkowi ?:-( Niestety tak... i to coraz bardziej :( Quote
pumka1990 Posted March 21, 2013 Author Posted March 21, 2013 magdyska25 napisał(a):wiem, że to nie rozwiązanie ale czy psiaki nie mogłyby jakoś osobno być? Przynajmniej Maniek miałby trochę spokoju... Dakar wykastrowany jest? Psy są w domu izolowane, bo inaczej nie da się funkcjonować.. na spacery wychodzą razem, bo kiedyś muszą mieć szansę się poznać i może zaakceptować... Dakar nie jest wykastrowany... Jest już wiekowy, poza tym stan serduszka na to nie pozwala... a kastracja chemiczna przy takim nasileniu nic nie da :( Quote
pumka1990 Posted March 21, 2013 Author Posted March 21, 2013 beataczl napisał(a):nie moge znalesc linka do wydarzenia Maniusia na fejsie... myslalam,ze tam cos wiecej wyczytam Wydarzenie: https://www.facebook.com/events/146025268893102/ Quote
pumka1990 Posted March 21, 2013 Author Posted March 21, 2013 Kamila Proc napisał(a):wlasnie, wykastrowac Dakara Nie możemy... ma słabe serduszko :( Quote
pumka1990 Posted March 21, 2013 Author Posted March 21, 2013 piescofajnyjest napisał(a):ciekawe, co nowego u Maniusia? jak sobie daje rade??? [FONT=lucida grande]niestety jest gorzej... Dakar jest podniecony nawet jak jest rozdzielony z Maniem.. uspokaja się po 2-3 godzinach od spotkania.. cały czas jest w zwodzie.. a jak nie ma Mania to próbuje kopulować z powietrzem... ;/[/FONT] Quote
pumka1990 Posted March 21, 2013 Author Posted March 21, 2013 Kamila Proc napisał(a):mam nadzieje, ze Dakar sie uspokoi w koncu Ja też mam taką nadzieję, nadal w to wierzę... Quote
pumka1990 Posted March 21, 2013 Author Posted March 21, 2013 Kochani... dajemy psiakom czas na poprawę... jeśli się nie zmieni to Manio wróci do Warszawy... do Izy u której był w DT... może u Niej zostać jak w DS, ale za zwrot kosztów leków, leczenia, itp.... Więc będziemy w razie czego zbierać pieniążki... u Izy ma dobrze.. był tam blisko 3 tygodnie.. i był zadowolony :) Quote
beataczl Posted March 22, 2013 Posted March 22, 2013 pumka1990 napisał(a):Kochani... dajemy psiakom czas na poprawę... jeśli się nie zmieni to Manio wróci do Warszawy... do Izy u której był w DT... może u Niej zostać jak w DS, ale za zwrot kosztów leków, leczenia, itp.... Więc będziemy w razie czego zbierać pieniążki... u Izy ma dobrze.. był tam blisko 3 tygodnie.. i był zadowolony :) jak dobrzez ze jest taka alternatywa dla Maniusia..On sie tam w ds meczy :( ten drugi piesek z ds tez,niestety... Quote
Recommended Posts