Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Serdeczne dziekuję Wam za pomoc w ogłoszeniach.;)
Teraz pare słów o suni.Sunia jest małym łakomczuchem.Zjada zarówno z miski ryż z żoładkami z kurczaka i chrupki eukanuby oraz pieczeń;)
Jednak nie zostałą przez własciciela zapasiona ,wiec mysle ,ze miała dobzre ustawiona dietę.Jak wcinałą chrupki i Krecik zblizył sie do jej miski to warknęła na niego.
Mimo to najczesciej za nim biega i próbuje podgryzac go za uszy.
Na spacerku sie pilnuje.Była na długiej smyczce-dzieki Romenko mogła sobie trochę pobiegac ale rozgladałą sie i wracałą do nogi.Wszystko sunia kontrolowała;)
W domu zachowuje czystosc .najchetniej śpi albo na kolanach albo na fotelu.Jest bardzo całusna i przytulasna sunią.Nie boi sie windy ,jazdy samochodu i ma na moje oko nie wiecej niz 1.5 roku.
Najgorzej jest kiedy wychodzi sie z domu .Jak na razie sunia drapie w drzwi i szczeka.Choc zostawiona za 3 razem na 10 minut było cicho -czyli nie nakreciła dodatkowo reszty sfory czyli Bezy ,Ramba Kreta.
Uważam ,ze p 2-3 dniach pobytu powinno byc dobrze.Ale zobaczymy.
Sunia nie bawi się piłeczka ale chętnie czyni totalna destrukcje z patyka.
Czyli jest prawdziwym jamnikiem;)
Jest troche strachliwa i bardzo szybko przywiazuje sie do nowych ludzi.Do dzieci bezproblemowa ,do suk też.
Jednym słowem Bardzo dobra sunia jamnisia.
Szkoda -myslałąm ,ze dzisiaj juz ktos zadzwoni z Palucha ,ze jej szuka.:shake:
Nie chciałąbym aby miała jeszcze wiecej stresu i znowu zmieniała ludzi.
Jak sie cieszy i to bardzo,bardzo to az minimalnie posikuje.Panów lubi ,chłopców też.
O ile zadzwoni ktos z ogłoszenia ,zatrzymam nr telefonu i wybiore dla suni najkorzystniejszy dom.O ile nie znajdzie sie własciciel .A tego bym chciałą najbardziej.
Dzieki
Beata

• Replies 117
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

I jak Jamniczka??
Gamoniu dzisiaj się wezmę w końcu za te ogłoszenia...No i co najważniejsze tutaj porozwieszam w okolicy.
Powiedzcie mi kochane jeszcze czy dzwoniła ta kobieta od zagubionej jamniorki?Może to jej sunia?

Posted

o mamo .. jaka sliczna jamnisia... oj romenka..;-)) kurcze tak mysle, niewiem.. czy mam jeszce telefon do pani ,która uspila jamniczke i chciała adoptowac mojego krucha.. jednak stwierdziła ,ze to za duzey stwór i nie da sobie rady z takim olbrzymem.. stwierdziła ,że jednak weźmie jakąs jamniczke hodowli.. ale moze by przygarnerła.. te bidulke..

koniecznbie dajcie ogloszenie do żółtch stron GW na piatek.. trzeba dac ogoszenie najpoźniej do srody..mozna smsem.. ale wtedy mozzzna tylko 140 znaków.. kosztuje 2,44pln..ta panido mnie trafiła własnie z GW..i gwarantuje ,ze rozpiesciła by jamniorke do bólu..

zarazposzukam telefonu do niej..ale nie gwarantuje..

Posted

Koruniu dzieki za dobre serducho.;)
Damy zcas włascicielowi a jak nie to sie zobaczymy ,poznamy i porozmawiamy na ten temat.W razie prosze o namiary na Ciebie telefoniczne.
MAM PYTANIE
Czy ktoś przesłał jej zdjęcie z kontaktami naszymi na Paluch ,bo sie pogubiłam???

Posted

Kochani rozmawiałam z kobitą która handluje perfumami na przeciwko GLOBI i okazuje się że jamniczek czesto się błąkał...Ta pani mówi że Ci właściciele tego pieska nie pilnują go.Ona sobie nie raz biegała i szukała ich bo ci ją nie przywiązywali na smyczy jak szli do sklepu a psiak raz czekał na nich raz nie.
Nie wiem co mam myśleć teraz:roll: Czy warto dawać ogłoszenia?Sami powiedzcie?

Posted

o masz..... a to ci finał.. cholerni odpowiedzialni opiekunowie...poojecia nie mam robic w takiej sytuacji..czylepiej zeby wrócila do nich czy oni wogóle jej szukają!!!!!!!????zainteresowali sie ,ze suni nie ma..??

Posted

wiecie co jesli znalzłby sie domek odpowiedni i odpowiedzialny dla jamnisi to ja bym ja oddała komus bardziej wrazliwemu na jej los..i chyba nie wywieszala ogloszen na okolicznych słupach.. to powinni "odpowiedzialni " włascieciele zrobic.. ..a skoro ogloszen niema .. toto o czym to swiadczy..??

Posted

nie oddawałabym takim "opiekunom" psa. Co to za życie dla niej? Będzie się błąkać między sklepami do czasu gdy wpadnie pod tramwaj? I ile razy w międzyczasie urodzi? Nie zasłużyła na takie życie. Lepiej szukać jej domku. Można dać ogłoszenia w GW, jeszcze trochę w necie, no i na stronie Palucha. Jeśli starym opiekunom zależy choć trochę - to ją znajdą w ten sposób. A jak nie - to znajdziemy jamnisi lepszy dom.

Posted

Ja dałabym jeszcze chwilę czasu opiekunom. Nie mamy pewności, że ten pies o którym mówiła ta Pani to nasza sunia.Jesli nikt sie nie odezwie to oczywiście szukamy dobrego domku. Ponawiam pytanie, czy ktoś wyslał maila ze zdjęciem na Paluch?
Sunia została dziś z moimi psami była grzeczna, nic nie zniszczyła, nie piszczała. Spała na łozku... pod kołdrą :oops:

Posted

Ja na stronie palucha nie dałam ale dzisiaj dam....Ale prosiłabym na stronie Pani Eli dać ogłoszenie.Ja nie wiem jak się daje:oops:a jak nie to proszę o wskazówki to ja napiszę to ogłoszenie.

Posted

[quote name='romenka']Ja na stronie palucha nie dałam ale dzisiaj dam....Ale prosiłabym na stronie Pani Eli dać ogłoszenie.Ja nie wiem jak się daje:oops:a jak nie to proszę o wskazówki to ja napiszę to ogłoszenie.
A KTO TO JEST PANI ELA??

tam jest podlinkowana stronka .. o zagubionych -znalezionych zwierzakach.. ale ze sporym opóxnieniem ukazuja sie tam ogłoszenia..

Posted

[quote name='gamoń']Romenko-prosze o ile masz fax to daj ogłoszenie na nr 022 8460250
[email protected]-to e-mail.
Myslałam ,ze Kora w niedzielę powiesiła ogłoszenie .Moze jej jednak szukają.Chyba źle zrozumiałam

Kurcze nie mam faksu ale na e-meil zaraz wrzucę ogłoszenie.

Posted

[quote name='elainfo']A KTO TO JEST PANI ELA??

tam jest podlinkowana stronka .. o zagubionych -znalezionych zwierzakach.. ale ze sporym opóxnieniem ukazuja sie tam ogłoszenia..

Pani Ela to jest ta kobita która prowadzi stronę Palucha ale ta nieoficjalną.

Posted

Cholera dziewczyny błagam wyślijcie meila do nich bo ja nie mogę nawet zrobić ogłoszenia bo nie mam żadnego programu do tego bo ostatnio musiałam formatować komp i teraz nie da rady bez worda zrobić ogłoszenia ze zdjęciem:oops:
Ja już wysyłam wszystkie dane jakie wkleicie i wystarczy wysłać a na koniec zrobić ogłoszenie które należy wysłać w załączniku z listem!Zdjęcie suni weźcie z wątku by wkleić do ogłoszenia...
Więc tak:meil:
[email protected] <[email protected]>
TEKST:
Jamniczka znaleziona na bemowie w okolicach Radiowej-Powstańców Śląskich.Błąkała się dwa dni z tego co świadkowie mówią.Bardzo łagodna,kontaktowa zarówno do ludzi jak i do zwierząt.Toleruje suki.Wiek ok 2 lat góra.
Kontakt w sprawie odbioru pieska:
Agnieszka: [SIZE=3]508089603 ,+48228259863
e-meil: k[email protected]

PS.Proszę by sunia była dopisana do książki [SIZE=3]zgubiono-znaleziono,jak również wydrukowanie ogłoszenia które przesyłam w załączniku wraz ze zdjęciem suni i powieszenie na tablicy ogłoszeń.Dziękuje serdecznie.
Iwona.

I teraz teksy do ogłoszenia który należy wysłać w załączniku:

Znaleziona jamniczka

14 kwietnia na warszawskim Bemowie została znaleziona jamniczka. Sunia była w
czerwonej obroży. Jest bardzo miła, łagodna i dobrze ułożona. Nie ma
problemów z psami – przeciwnie, stara sie zachęcić je do zabawy.Szuka
kontaktu z człowiekiem i za odrobinę uwagi odpłaca wielką miłośćią i
przywiązaniem. Czeka na starego lub nowego opiekuna.
Kontakt: 022 825 98 63
508089603 Agnieszka
meil: [email protected]

(i tu zdjęcie suni)

Przepraszam za kłopoty :oops:

Posted

Dobra wysłałam .Mam nadzieje ,ze potrafiłam wkleic zdjecie bo noga komputerowa jestem.Paluch ma uszkodzona linie telefoniczna ,bo chciałam im powiedziec o wysłanym e-mailu.
Romenka straciłam Twój nr telefonu.Wyslij mi s-msem

Posted

gamoń napisał(a):
Sunia toleruje koty nawet chce sie z nimi bawić;)

No to psiak złoto :loveu:Tylko dobry domek dla suni:loveu:a właściciele jak się nie znajdą to myślę że nie będzie problemu ze znalezieniem jej domku...

Posted

Qrde nie wyrabiam sie ostatnio na Dogo :( Ehhh to wszytko przez tę nową prace :shake:

Widze, że w ogłoszeniach dla małej kochanej jamnisi już ktoś pomógł...niestety nie zdążyłam sama tego zrobić tak jak obiecałam :angryy: Wczoraj padłam od razu po zajęciach, jak tylko dotarłam do domu a dziś od rana nie było neta!! Już drugi raz w ciągu kilku dni!! :angryy: :mad:

Ehh w takim razie tylko podniosę na dobranoc ślicznotkę i 3mam kciuki za domek :kiss_2: