ANETTTA Posted February 21, 2013 Posted February 21, 2013 super wiesci ale szkoda ze trafiłam tu dopiero teraz !!! a wiecie oan wyglada podobnie do mojej najukochańszej suni cziki która dostałam od taty na 1 ur była ze mna 13 lat !!!!!! było to dawno ubolewam bo mam tylko jedna malutka czarno biała fotkę kiedy ona była malutka i mało wyrażna !!! Quote
pralinka94 Posted February 22, 2013 Author Posted February 22, 2013 [quote name='ANETTTA']super wiesci ale szkoda ze trafiłam tu dopiero teraz !!! a wiecie oan wyglada podobnie do mojej najukochańszej suni cziki która dostałam od taty na 1 ur była ze mna 13 lat !!!!!! było to dawno ubolewam bo mam tylko jedna malutka czarno biała fotkę kiedy ona była malutka i mało wyrażna !!![/QUOTE] Witamy :D a więc dostałam dzisiaj wiadomość od Pani, Tola ładnie sygnalizuje gdy chce wyjść na dwór, dzisiaj w nocy wpakowała się do łóżka jej syna i tak spali :D wczoraj została również wykąpana :cool3: No to czas na zdjęcia :D Jak widać Tola ładnie wykonuje komendy :D [IMG]https://lh4.googleusercontent.com/-guvHi6BvSrk/UScqcItsNdI/AAAAAAAADgY/f_Z_gJ_bYLk/s512/image-1361518052791-V.jpg[/IMG] [IMG]https://lh6.googleusercontent.com/-55IGz0gL0gk/UScqbAxiA3I/AAAAAAAADgI/vIy37918b5M/s512/image-1361517991390-V.jpg[/IMG] [IMG]https://lh4.googleusercontent.com/-4gSmd5dm_-0/UScqbORQopI/AAAAAAAADgU/jqvPucFsC4o/s512/image-1361518012260-V.jpg[/IMG] [IMG]https://lh4.googleusercontent.com/-4JyjH_2R214/UScqb981afI/AAAAAAAADgc/GDB7quOfWdY/s512/image-1361518044349-V.jpg[/IMG] Quote
kamil19201 Posted February 22, 2013 Posted February 22, 2013 ha pierwsze zdjęcie i ta jej "łapa" :d a gdzie kolega/koleżanka Toli ? :> Quote
pralinka94 Posted February 22, 2013 Author Posted February 22, 2013 [quote name='kamil19201']ha pierwsze zdjęcie i ta jej "łapa" :d a gdzie kolega/koleżanka Toli ? :>[/QUOTE] ta łapa potrafiła mnie nieraz powalić :D no kolega najwyraźniej się nie załapał, ale pewnie będzie więcej fotek :) Quote
pralinka94 Posted February 22, 2013 Author Posted February 22, 2013 :D:D:D [img]https://lh6.googleusercontent.com/-oOswMaUJWnw/USdC2WsTwZI/AAAAAAAADg4/eEhX7azuQK0/s646/image-1361526986546-V.jpg[/img] Quote
saphira18 Posted February 22, 2013 Posted February 22, 2013 i opanowała zaglądnie do lodówki:evil_lol: a ta malizna biała obok słodziutka :lol: Quote
pralinka94 Posted February 22, 2013 Author Posted February 22, 2013 no to jeszcze na dobranoc :D [img]https://lh6.googleusercontent.com/-r13qJgSpC0s/USfYatkMmTI/AAAAAAAADiM/7lR0TjqVgFU/s512/image-1361561381624-V.jpg[/img] [img]https://lh3.googleusercontent.com/-Kl0DcR2v1xM/USfYalPBg7I/AAAAAAAADiQ/uZJHj88L_xM/s512/image-1361561397571-V.jpg[/img] Quote
ania91sc Posted February 22, 2013 Posted February 22, 2013 Świetnie razem wyglądają! :D A Tola taka zdziwiona :) Quote
ANETTTA Posted February 24, 2013 Posted February 24, 2013 znaczy ze ona do domu tafiłą na salony ??siuper Quote
pralinka94 Posted February 24, 2013 Author Posted February 24, 2013 niestety to koniec dobrych informacji... Tola dzisiaj ugryzła sąsiada, co prawda był lekko wstawiony i to najprawdopodobniej dlatego, no i jej Pani, gdy napiła się trochę wina do obiadu, to Tola również na nią zawarczała... a pijana na pewno nie była! Nie wiem co doradzić, wiem, że są psy, które nie akceptują osób pod wpływem alkoholu, ale żeby we własnym domu nie napić się lampki wina? sama nie wiem co doradzić pani :shake: Quote
maciaszek Posted February 24, 2013 Posted February 24, 2013 O kurcze :(. Myślę, że warto zasięgnąć rady behawiorysty. Warto też na pewno napisać do Beaty Leszczyńskiej. Quote
ania91sc Posted February 25, 2013 Posted February 25, 2013 Ojj Tola, Tola :shake: Mam nadzieję, że się uspokoi i wszystko będzie dobrze... Quote
pralinka94 Posted February 25, 2013 Author Posted February 25, 2013 Napisałam do Beaty Leszczyńskiej, mam nadzieję, że coś doradzi, Pani jest chętna pracować z Tolą, ale mam nadzieję, że jak się całkiem zadomowi, to jej przejdzie...:roll: Quote
MagdaB Posted February 26, 2013 Posted February 26, 2013 Jeśli Tola ma złe doświadczenia z pijanymi ludźmi ( a na to własnie wygląda) to myśle że tylko odwrażliwianie pomoże. Mam pewnie pomysły, ale może niech pani Beata się wypowie. Ona ma większe doświadczenie. Quote
pralinka94 Posted February 26, 2013 Author Posted February 26, 2013 Podałam pani numer do Beaty, Tola dzisiaj była na kontrolnej wizycie u weta, wet kazał wykonać kilka testów na posłuszeństwo i agresję i wyszło podobno baaardzo pozytywnie :multi: wet powiedział, że ma cudowne usposobienie, tylko tak jak Magda napisała - musi mieć złe doświadczenia z przeszłości... w każdym razie Pani powiedziała, że ani dla niej ani dla męża nie jest to problem, bo nie piją, a Tole będą z czasem odwrażliwiać :p Dzięki Magda, na razie mają właśnie skontaktować się z Beatą, zobaczymy co doradzi:lol: Quote
zuzlikowa Posted February 27, 2013 Posted February 27, 2013 [quote name='pralinka94']niestety to koniec dobrych informacji... Tola dzisiaj ugryzła sąsiada, co prawda był lekko wstawiony i to najprawdopodobniej dlatego, no i jej Pani, gdy napiła się trochę wina do obiadu, to Tola również na nią zawarczała... a pijana na pewno nie była! Nie wiem co doradzić, wiem, że są psy, które nie akceptują osób pod wpływem alkoholu, ale żeby we własnym domu nie napić się lampki wina? [B]sama nie wiem co doradzić pani[/B] :shake:[/QUOTE] Ano, bez przesady... ale... Ale nie łudźmy się, że suka już wie, że jest bezpieczna i u siebie... psiak uczy się jeszcze jeszcze swoich ludzi, uczy zaufania do nich... jeszcze nie doszedł do momentu, że bezwzglednie wie, że to właśnie Ci ludzie w każdej sytuacji są jej ostoją bezpieczeństwa i że w sytuacji zagrożenia, to oni bedą reagować... zareagowała sama... Kto wie jakie miała doświadczenia z podpitymi ludźmi? Dobrze, że Państwo zauważyli ten "problem"... mogą już przeciwdziałać ew. skutkom i niepokojom suczki... Tu dochodzi jeszcze jeden aspekt i bardzo proszę przestrzec Państwa: często wydaje nam sie, że niepokój psiaka zwiazany jest tylko z alkoholem i jego zapachem... a tu może być ciut głębszy "problem": psiak może reagować niepokojem na widok ludzi poruszających się niepewnie, o splątanych ruchach (to wywołuje np. alkohol, strach, niepełnosprawność...)... wtedy także trzeba reagować i zwrócić uwagę na sunię, by nie doszło do nieszczęścia... Jednak te zachowania są najzupełniej normalne i z upływem czasu, sunia nauczy się ufać swoim ludziom na tyle, że to im zostawi inicjatywę w działaniu.... jednak musi być spełniony jeden warunek: dla suczki ludzie muszą być przewodnikami, ona nie może być zmuszona do przejmowania inicjatywy. Trzymam kciuki za Tolę i jej rodzinę... Quote
pralinka94 Posted March 5, 2013 Author Posted March 5, 2013 niestety problem Toli się poszerzył... obecnie Tola wkurza się nawet na biegające dzieci po mieszkaniu, podgryza i warczy na domowników. Gdy chce się ją wyprosić z pokoju, wtedy dość mocno podgryza ręce, Pani boi się o swoje dzieci... w ogrodzie Tola zachowuje się jeszcze gorzej... Pani jest załamana, ja też i nie bardzo wiem co doradzić, Tola to dominator i chce panować nad wszystkimi... Pani zastanawia się nad kojcem w ogrodzie, tylko czy to rozwiąże problem? z tego co wiem, Tola miała dostawać 5 htp, muszę dopytać czy dostaje. A i Tola w połowie marca jest umówiona na sterylizację, myślicie, że to może choć częściowo rozwiazać problem? Quote
ania91sc Posted March 5, 2013 Posted March 5, 2013 Nie mam pojęcia niestety :( Ale mam nadzieję, że Tola się zmieni... bo z tego co właścicielka mówi nie jest za dobrze :( Quote
Recommended Posts