Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Grallika przeniosłyśmy do ciepłej budy. Sońka pojechala do nowego domeczku i zwolniła się "malamucia" buda ocieplona styropiankiem. Więc teraz Grallik mieszka obok Pajusia. Powąchał, obwąchał i wlazł do budki.
W środku przyklejamy mu taśmą dwustronną pieluszki, żeby nei było mokro i na budzie też. Zamówiłam takie wielkie pieluchy na 1.7 m; zobaczymy może da sie mu jakiś kocyk w nie owijać.
Było dużo rozrywek w weekend bo była i ciocia Tamb i Myszu i Beatka i wszytskei przytulały tego uśmiechacza. To taki cudny psiak.

Posted

Ale super maluszkowi będzie cieplutko bo podobno od jutra już jesienne pluchy mają się zacząć.
P.S. Jutro przyjedzie wujek Zbyszek to oglądnie wszystkie inne budki i coś wymyśli żeby i innym Amicusowym psiakom pupcie nie marzły w zimie:multi:.

Posted

Ale Grallek ma teraz doborowe towarzystwo z jednej strony Pajutek z drugiej Kiciuś:loveu:no rewelacja:multi:. Wczorajszy spacer też chyba mu sie podobał wyszliśmy całą watahą: Grall, Pajut, Sanderka i Sabonka każde maleństwo ze swoją Ciotką lub Wujkiem w sumie 8 sztuk no poprostu cała okolica nasza:evil_lol:.

Posted

[quote name='mar.gajko']W środku przyklejamy mu taśmą dwustronną pieluszki, żeby nei było mokro i na budzie też.quote]

Nie znam realiów, może to co napiszę na nic się nie przyda, ale...
Czy gdyby podłogę w Gralikowej budzie zrobić z kratownicy (drewnianej, plastikowej, metalowej) to mocz spływałby pod spód i Grall miałby sucho.
Wiem,że od spodu nic by nie grzało, ale nie wiem co lepsze:shake:.
Jak myślicie?

Posted

Te podkłady są dobre. Wymieniane codzień gwarantują suchość i czystość. No i nie śmierdzi pies i buda. Trochę drogo to wychodzi, ale ...
W zimę albo będziemy mu owijać koce, albo podkład - słoma; i codziennie wymianka.

Mam dzisiaj doła przez Kajusię. To było takie cudo. Tak chciało żyć i mieć swojego człowieka. Nie mogę tego znieść. Jak ją sobie przypomnę. Jak się otwierała na człowieka; jak zaczęła ufać i czekać na pieszczoty. No, nie mogę

Posted

Mar.gajko, chyba wiem co czujesz. Byłaś bezpośrednio zaangażowana.
Ale nie masz już wpływu na to co się stało. Pozostaje mieć nadzieję, że Kajuni już tam jest najlepiej. No i nauka na przyszłość.

Grall Cię potrzebuje, ufa Ci i kocha.

Posted

Gralik jak zawsze śliczniutki i kochany, choć wczoraj tak pędził do michy że nie dał cioci buziaka:placz: ;). Ale ciocia i tak go bardzo kocha:loveu:.

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

Mar.gajko, nie masz co robić, tylko chorować?
Choróbsko precz! Koniecznie trzeba położyć kota na klatce z piersiami.;)
A poważnie, zdrowia życzę, nie daj się chorobom. Uściski.

Grall biegnie na poczatek pokazać swój śliczny pycholek.

Posted

mar.gajko,
polecam srebro koloidalne do kupienia w aptece, koszt ok. 38 zl. Bardzo wzmacnia organizm i super walczy z wirusami i bakteriami. Lepiej niz niejeden antybiotyk. Wyprobowalam na sobie. Jest jeszcze zloto koloidalne, ale dosc drogie.