samoglow Posted May 26, 2009 Posted May 26, 2009 Mariolu, masz pelna skrzynke, moje PW sie juz nie miesci :-( Quote
dorota1 Posted May 26, 2009 Posted May 26, 2009 [quote name='DorkaWD']Po wejściu w link (bazarkowy) podany przez dorota1, pojawia mi się komunikat:] Mod się przyczepił, że zdjęcia nie takie, że nikt nie licytował itp., ale to, co oferowałam na bazarku spieniężę gdzie indziej i w czerwcu będą pieniążki dla Gralla;) Quote
terra Posted May 26, 2009 Posted May 26, 2009 [quote name='dorota1'][quote name='DorkaWD']Po wejściu w link (bazarkowy) podany przez dorota1, pojawia mi się komunikat:] Mod się przyczepił, że zdjęcia nie takie, że nikt nie licytował itp., ale to, co oferowałam na bazarku spieniężę gdzie indziej i w czerwcu będą pieniążki dla Gralla;)[/quote] :crazyeye:przecież nie zawsze są licytujący a zdjęcia można zmniejszyć. dorota1, nie cykaj się, wystawiaj bazarki:lol: Quote
dorota1 Posted May 26, 2009 Posted May 26, 2009 Terra, dzięki za dodanie otuchy. Ja przez pomyłkę wzięłam złe kody z fotosika i dałam za duże zdjęcia, ale rzeczywiście nikt nie licytował, bo to dość droga rzecz-elegancki kostium, który dostałam od mojej koleżanki z przeznaczeniem na jakiegoś psa z dogomanii. Może cena wywoławcza była za wysoka, ale taki porządny właściwie nowy ciuch nie może iść za grosze. Jeżeli uda mi się go sprzedać bezposrednio wśród moich znajomych to to zrobię,a jeżeli nie to znów spróbuję z bazarkiem. Pieniądze tak, czy owak pójdą na Gralla.;) Quote
terra Posted May 27, 2009 Posted May 27, 2009 Jeśli to droga i porządna rzecz, to faktycznie może być trudno sprzedać na bazarku. A może spróbujesz na allegro? Grall potrzebuje naszej pomocy. A co tam nowego u Gralla? Jak się miewa słodziak? Quote
terra Posted June 3, 2009 Posted June 3, 2009 Przelałam na konto mar.gajko, 30 zł. z bazarku od [B]irysek[/B] na potrzeby Gralla. Bardzo dziękuję [B]irysku[/B] za udział w moim bazarku:loveu: Quote
terra Posted June 15, 2009 Posted June 15, 2009 Podniosę Gralla, niech się wątek przewietrzy. Czy będą jakieś wieści o piesku? Quote
DorkaWD Posted June 15, 2009 Posted June 15, 2009 a ja poproszę o fotki :loveu: jak tylko zakończę wszystkie sprawy z wcześniejszym bazarkiem to zrobię dla Gralika:cool3: Quote
dorota1 Posted June 15, 2009 Posted June 15, 2009 Udało mi się zdobyć własnymi kanałami 200 zł dla Gralla za kostium z tego niedoszłego bazarku, który usunął moderator. :lol: Quote
terra Posted June 15, 2009 Posted June 15, 2009 Super dorota1, że się udało sprzedać. To całkiem spora kaska :lol: Quote
DorkaWD Posted June 18, 2009 Posted June 18, 2009 Napisałam zapytanie do modów o wystawienie na bazarku usługi (masażu), jeśli dostanę pozytywną odp to zaraz po powrocie z wakacji biorę się za bazarek i zarobienie grosza dla przystojniaka;) Trzymać kciuki :cool3: Quote
Makrela Posted June 18, 2009 Posted June 18, 2009 [quote name='DorkaWD']Napisałam zapytanie do modów o wystawienie na bazarku usługi (masażu), jeśli dostanę pozytywną odp to zaraz po powrocie z wakacji biorę się za bazarek i zarobienie grosza dla przystojniaka;) Trzymać kciuki :cool3:[/quote] Hej, ekstraśny pomysł! Szkoda tylko, że tak daleko jesteś, chętnie wzięłabym udział w takim bazarku :placz: Quote
DorkaWD Posted June 23, 2009 Posted June 23, 2009 W dalszym ciągu brak odp! Czyżby brak odp był właśnie odp? (w sensie negatywnym) Quote
Makrela Posted June 23, 2009 Posted June 23, 2009 Może po prostu nie wiedzą jak Ci odpowiedzieć :p Jakby odpowiedź brzmiała "nie" to ktoś by chyba odpisał... :roll: Może wyślij jeszcze jednago maila - przypominajkę? :razz: Quote
DorkaWD Posted June 23, 2009 Posted June 23, 2009 Teraz (tzn w piątek) i tak wybywam na urlop... Po powrocie wstawię ten bazarek ;) Tylko... tak teraz się jeszcze zastanawiam jak to zrobić, by mnie czasami skarbówka za cztery litery nie złapała :lol: Myślicie, że jeśli będzie to bazarek tego typu, że każdy kto wpłaci na Gralla w określonym czasie i określoną kwotę to dostanie GRATIS masaż - czy to jest O.K.? Wpłata byłaby na konto Gralla, nie moje! A ja bym tylko dostała od opiekuna psiaka potwierdzenie, że ta osoba wpłaciła. Jeśli by to było inaczej zrobione, to mogłabym mieć kłopoty z powodu braku działalności gosp i niezapłacenia podatku od usługi. Quote
Makrela Posted June 23, 2009 Posted June 23, 2009 Z tego co wiem to żeby podpaść pod działalność gospodarczą trzeba spełniać pewne warunki - przede wszystkim dochód z tego trzeba przez jakiś tam czas uzyskiwać. Jeśli miałabyś taki bazarek stale wznawiać to dopiero wówczas mogłabyś podpaść pod prowadzenie działalności bez zarejestrowania. Bardziej bym się obawiała podatku dochodowego... Reguluje to ustawa o podatku dochodowym od osób fizycznych: "pozarolnicza [B]działalność gospodarcza[/B] to działalność zarobkowa wykonywaną w sposób [B]zorganizowany i ciągły [/B](jednocześnie), prowadzona we własnym imieniu i na własny lub cudzy rachunek, z której uzyskane przychody nie są zaliczane do innych przychodów ze źródeł wymienionych w art. 10 ust. 1 pkt 1, 2 i 4-9 tej ustawy" a wzięłam to stąd: [URL="http://www.ehandel.pit.pl/kiedy_handel_to_dzialalnosc_jak_legalnie_prowadzic_handel_na_aukcjach__942.php"]http://www.ehandel.pit.pl[/URL] Podsumowując: wydaje mi się, że Twoje rozwiązanie jest dobre i żadnych problemów nie powinnaś mieć. Zawsze jeszcze możesz zadzwonić do US i zapytać :) Quote
DorkaWD Posted July 7, 2009 Posted July 7, 2009 Bazarek dla chłopaka --> [URL]http://www.dogomania.pl/forum/f99/przyjdz-na-masaz-pomoz-grallowi-do-20-vii-141635/#post12586299[/URL] [B]Cioteczki[/B], wiecie co trzeba robić ? ;) Quote
DorkaWD Posted July 7, 2009 Posted July 7, 2009 [quote name='terra']DorkaWD, ale kapitalny bazarek:-o[/quote] Mam nadzieję, że innym też pomysł się spodoba :cool3: I "zarobimy" grosik na utrzymanie Gralla Quote
DorkaWD Posted July 14, 2009 Posted July 14, 2009 Coś kiepsko idzie ten bazarek :shake: Jaki jest (w przybliżeniu) miesięczny koszt utrzymania Gralla? Quote
terra Posted July 15, 2009 Posted July 15, 2009 Nie wiem.:shake: Oprócz opłaty za hotelik potrzebuje pokłady, maści i specjalistyczną karmę. Razem: duuużo. Ale to dokładnie wie mar.gajko. Quote
terra Posted July 20, 2009 Posted July 20, 2009 Zrobiłam bazarek dla Gralla. Może uda się coś sprzedać. [url]http://www.dogomania.pl/forum/f99/ciuszki-na-utrzymanie-w-hoteliku-gralla-ofiary-ligoty-do-1-08-a-142348/#post12648522[/url] Quote
Recommended Posts