from_wonderland Posted February 23, 2013 Posted February 23, 2013 Ale tu przyjemne wieści! Każdy staruszek zasługuje na spokojne dni. Super :D Quote
kolejna kobietka Posted February 23, 2013 Posted February 23, 2013 [quote name='obiezyswiat75']Się kasa znajdzie - ja Wam to mówię. A jak mowię, to wiem ;) Teraz trzeba bidulkę wyciągnąć.....[/QUOTE] oj tak ciociu, z toba wszystko sie uda!!! :loveu: Quote
kolejna kobietka Posted February 23, 2013 Posted February 23, 2013 kochane, z wyciagnieciem Petunii bedziemy musialy poczekac na toyote... nie wiem, kiedy bedzie mogla zajrzec na watek, bo przezywa teraz ogromna tragedie w zwiazku ze smiercia jej ukochanej suni Pusi :-(:-(:-( Pusia umarla 2 dni temu... [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/223766-Pusia-w-DS-)-Pusia-umarła-dzisiaj-w-nocy-na-moich-rękach-((((((((([/url] Quote
Gabi79 Posted February 23, 2013 Posted February 23, 2013 (edited) [quote name='Hałabajówka']Jestem na zaproszenie. Mogę ja wziąć do fundacji...mam takie pomieszczenie dla staruszków obecnie mieszka tam Ukki z tego wątku [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/238864-Dziadziuś-Ukki-zbiera-na-zabieg-usunięcia-zębów-pozwólmy-mu-godnie-się-starzeć![/URL] oraz Dziadziuś lat 17 któremu w schronie dawali 3 dni życia jest u mnie od października... tylko potrzebuje wsparcia w utrzymaniu i ewentualnym leczeniu.[/QUOTE] O mało nie padłam, nie wiem jak Ci dziękować. Toyota będzie w szoku.:loveu: Edited February 23, 2013 by Gabi79 Quote
zerojeden Posted February 23, 2013 Posted February 23, 2013 Niestety nie mam pomyslu co zrobic z ta druga sunia... :-( w mojej okolicy ludzie nawet nie bardzo wiedza co to jest DT :-( Kto ma jednego psiaka przyznac sie szybko....ile takie male "cosik" zjada? Quote
Gabi79 Posted February 23, 2013 Posted February 23, 2013 [quote name='Hałabajówka']Niestety nie mam pomyslu co zrobic z ta druga sunia... :-( w mojej okolicy ludzie nawet nie bardzo wiedza co to jest DT :-( Kto ma jednego psiaka przyznac sie szybko....ile takie male "cosik" zjada?[/QUOTE] Akurat edytowałam post i wysłałam do Ciebie pw. Jeszcze raz wieeeeeeelkie dzięki za ofertę DT dla Petuni. Chyba można zacząć szukać transportu??? Quote
zerojeden Posted February 23, 2013 Posted February 23, 2013 Pewnie ze mozna czym szybciej tym lepiej :) szkoda tylko ze nie moga razem zamieszkac skoro sie lubia :( Quote
Gabi79 Posted February 23, 2013 Posted February 23, 2013 [quote name='Hałabajówka']Pewnie ze mozna czym szybciej tym lepiej :) szkoda tylko ze nie moga razem zamieszkac skoro sie lubia :([/QUOTE] Trudno, nie da się wszystkim naraz pomóc. Czyli szukamy transportu do Białogardu, tak??? Quote
obiezyswiat75 Posted February 23, 2013 Posted February 23, 2013 Dla drugiej suni tez się coś wymyśli. Może nie bedą razem ale za to dłużej pożyją Quote
Gabi79 Posted February 23, 2013 Posted February 23, 2013 [quote name='obiezyswiat75']Dla drugiej suni tez się coś wymyśli. Może nie bedą razem ale za to dłużej pożyją[/QUOTE] Tak druga sunia i Żuczek (moja miłość) [IMG]http://img534.imageshack.us/img534/8287/71946909.jpg[/IMG] potrzebują domu na cito!!! Quote
kolejna kobietka Posted February 24, 2013 Posted February 24, 2013 niestety nie mamy zdjecia tej drugiej suni, wiec ciezko bedzie szukac pomocy, na fb raczej odpada :sad: cioteczki, to ile mniej wiecej wyniesie utrzymanie Petunii? chcialabym zaczac prosic o wsparcie na fb, pieniazki na to konto tak?: [SIZE=3]Konto do wpłat:[/SIZE] [COLOR=#000000][FONT=Verdana]Fundacja dla zwierząt Hałabajówka [/FONT][/COLOR] [COLOR=#000000][FONT=Verdana]78-200 Białogard [/FONT][/COLOR] [COLOR=#000000][FONT=Verdana]03 1020 2791 0000 7902 0200 4703 [/FONT][/COLOR] Quote
Gabi79 Posted February 24, 2013 Posted February 24, 2013 [quote name='kolejna kobietka']niestety nie mamy zdjecia tej drugiej suni, wiec ciezko bedzie szukac pomocy, na fb raczej odpada :sad: cioteczki, to ile mniej wiecej wyniesie utrzymanie Petunii? chcialabym zaczac prosic o wsparcie na fb, pieniazki na to konto tak?: [SIZE=3]Konto do wpłat:[/SIZE] [COLOR=#000000][FONT=Verdana]Fundacja dla zwierząt Hałabajówka [/FONT][/COLOR] [COLOR=#000000][FONT=Verdana]78-200 Białogard [/FONT][/COLOR] [COLOR=#000000][FONT=Verdana]03 1020 2791 0000 7902 0200 4703 [/FONT][/COLOR][/QUOTE] Nie wiem, czy zbieramy stałe deklaracje i w jakiej kwocie? Hałabajówko, proszę wypowiedz się, jak to widzisz. Kolejna Kobieto, czy jest jakieś zainteresowanie sunią na fb pod kątem pomocy? Druga sunia jest na tym zdjęciu w budzie. Jak już Petunia będzie bezpieczna pomyślimy o niej [url]http://img822.imageshack.us/img822/8772/sta2c.jpg[/url] Quote
kolejna kobietka Posted February 24, 2013 Posted February 24, 2013 tak, byly oferty pomocy finansowej... dlatego chcialabym napisac ile mniej wiecej potrzebujemy i kto i ile moze wplacic, mysle, ze i stale i jednorazowe beda potrzebne... odnosnie ewentualnej pomocy weterynaryjnej to juz potem sie okaze... na razie wyzywienie, odrobaczenie, odpchlenie, obrozka, smycz... nie wiem wlasnie ile mniej wiecej na to wyzywienie zbierac... Quote
Gabi79 Posted February 24, 2013 Posted February 24, 2013 [quote name='kolejna kobietka']tak, byly oferty pomocy finansowej... dlatego chcialabym napisac ile mniej wiecej potrzebujemy i kto i ile moze wplacic, mysle, ze i stale i jednorazowe beda potrzebne... odnosnie ewentualnej pomocy weterynaryjnej to juz potem sie okaze... na razie wyzywienie, odrobaczenie, odpchlenie, obrozka, smycz... nie wiem wlasnie ile mniej wiecej na to wyzywienie zbierac...[/QUOTE] A może nie pisać konkretnej kwoty, tylko że sunia zbiera na utrzymanie w DT i na weta i zobaczymy ile się uzbiera. Tyle, że potem w pewnym momencie może zabraknąć. Hałabajówka, "rzuć" proszę jakąś kwotą:lol: Quote
kolejna kobietka Posted February 24, 2013 Posted February 24, 2013 jakby co transport by byl, niestety na razie tylko platny, ale toyota by sie musiala wypowiedziec, czy ok... Pan wiozl nam dwa psiaki ostatnio: Igielke i Pestke... Quote
Gabi79 Posted February 24, 2013 Posted February 24, 2013 [quote name='kolejna kobietka']jakby co transport by byl, niestety na razie tylko platny, ale toyota by sie musiala wypowiedziec, czy ok... Pan wiozl nam dwa psiaki ostatnio: Igielke i Pestke...[/QUOTE] W takim razie czekamy na Toyotę, jak Ona się na to wszystko zapatruje Quote
toyota Posted February 24, 2013 Author Posted February 24, 2013 Dzisiaj jadę z panią z Grudziądza do schroniska. Na razie tylko pani chciałaby zobaczyć Petunię. Pani jest pełna dobrych chęci, ale mieszka w wieżowcu, ma jeden pokój. Ma suczkę miksa sheltie 13- letnią oraz kota. Uważam, że dla takiego psa jak Petunia są to warunki wystarczające, na pewno lepiej byłoby jej w jednym pokoju ze swoim człowiekiem niż w schroniskowej budzie. Jednak do końca nie wiadomo jak ułożyłyby się stosunki ze zwierzakami na tak małej przestrzeni. Pani jest osobą aktywną zawodowo. Jeśli Petunia schwyci ją za serce na żywo, to może się zdecyduje. Quote
Gabi79 Posted February 24, 2013 Posted February 24, 2013 [quote name='toyota']Dzisiaj jadę z panią z Grudziądza do schroniska. Na razie tylko pani chciałaby zobaczyć Petunię. Pani jest pełna dobrych chęci, ale mieszka w wieżowcu, ma jeden pokój. Ma suczkę miksa sheltie 13- letnią oraz kota. Uważam, że dla takiego psa jak Petunia są to warunki wystarczające, na pewno lepiej byłoby jej w jednym pokoju ze swoim człowiekiem niż w schroniskowej budzie. Jednak do końca nie wiadomo jak ułożyłyby się stosunki ze zwierzakami na tak małej przestrzeni. Pani jest osobą aktywną zawodowo. Jeśli Petunia schwyci ją za serce na żywo, to może się zdecyduje.[/QUOTE] W takim razie czekam na wieści i trzymam kciuki. Wg. mnie to, że pani mieszka w wieżowcu nie jest minusem, no chyba że Petunia nie zna miejskiego życia. Ale zapewne by się szybko przyzwyczaiła. Tylko co na to wszystko sunia rezydentka??? Mnie się marzy dla niej domek z kanapą i fotelami do dyspozycji. Trzymam kciuki!!!!! Quote
obiezyswiat75 Posted February 24, 2013 Posted February 24, 2013 Czyżby kolejny cud miał nastąpić? Toyota, ile takich staruszków siedzi w schronie? Ile psów w ogóle tam przebywa? Quote
toyota Posted February 24, 2013 Author Posted February 24, 2013 No niestety w tej chwili jest ok. 480 psów. Znajdowanie im domów to jest syzyfowa praca :(. Starszych psów (od 7 lat w górę) jest dużo, może nawet połowa. Takich bardzo stareńkich nie jest tak wiele, bo szybko umierają w takich warunkach. Quote
kolejna kobietka Posted February 24, 2013 Posted February 24, 2013 [quote name='toyota']Dzisiaj jadę z panią z Grudziądza do schroniska. Na razie tylko pani chciałaby zobaczyć Petunię. Pani jest pełna dobrych chęci, ale mieszka w wieżowcu, ma jeden pokój. Ma suczkę miksa sheltie 13- letnią oraz kota. Uważam, że dla takiego psa jak Petunia są to warunki wystarczające, na pewno lepiej byłoby jej w jednym pokoju ze swoim człowiekiem niż w schroniskowej budzie. Jednak do końca nie wiadomo jak ułożyłyby się stosunki ze zwierzakami na tak małej przestrzeni. Pani jest osobą aktywną zawodowo. Jeśli Petunia schwyci ją za serce na żywo, to może się zdecyduje.[/QUOTE] ale wiesci! trzymam kciuki! :) wlasnie, oby sunia rezydentka nie miala nic przeciwko... Quote
obiezyswiat75 Posted February 24, 2013 Posted February 24, 2013 Kurczę, chociąz te starowinki powyciągać. Szkoda, ze wolontariatu nie ma - to by bardzo pomoglo. No nic, czekamy na to, czy Petunia skradnie serce tej pani. Quote
kolejna kobietka Posted February 24, 2013 Posted February 24, 2013 Gabi ta druga sunia (rowniez strachulec) jest na tym zdjeciu, widac jej kawalek glowki, jest czarna sunia: [IMG]http://img547.imageshack.us/img547/8501/36882721.jpg[/IMG] a na tym zdjeciu tez jest jakis piesek razem z Petunia w budzie, z jasnym pyszczkiem (po lewej stronie): [IMG]http://img401.imageshack.us/img401/6994/staa.jpg[/IMG] Quote
kolejna kobietka Posted February 24, 2013 Posted February 24, 2013 [quote name='obiezyswiat75']Kurczę, chociąz te starowinki powyciągać. Szkoda, ze wolontariatu nie ma - to by bardzo pomoglo. No nic, czekamy na to, czy Petunia skradnie serce tej pani.[/QUOTE] nie ma wolontariatu, ani zadnej organizacji prozwierzecej, jest bardzo ciezko :-( Quote
Recommended Posts