Jump to content
Dogomania

Petunia teraz Zosia w DS :). Inka w DS. Pozostał dług, prosimy o pomoc !

Recommended Posts

• Replies 678
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Zaglądam do Ineczki.

Doszłam do wniosku, że z wyróżnionych ogłoszeń jest większy odzew.
Ja o Stefcię miałam wczoraj 3 tel. z Wrocławia
Nie wiem czy to się sprawdza przy każdym psie, pewnie nie ma reguły

Posted

[quote name='obiezyswiat75']A jak z rozliczeniami stoimy? Były nowe wpłaty?[/QUOTE]

WPŁATY:
1. dulska (dogo) 50 zł
2. asiek.I-g (dogo) 20 zł
3. Katarzyna W. 91,41 zł
4. Joanna P. 20 zł
5. obiezyswiat75 (dogo) 400 zł
6. bazarek kolejna kobietka (dogo) 110 zł
Razem 691,41 zł

WYDATKI:
1. Transport 250 zł
2. Odrobaczenie i odpchlenie 21 zł

SALDO:
420,41 zł

niedlugo bedzie trzeba od tego odjac (chyba cos kolo 15 kwietnia) za wyzywienie za pierwszy miesiac

Posted

to jest Zuczka, bede prosila oczywiscie o wsparcie na fb, byly wczesniej deklaracje pomocy:

WPŁATY:
1. Pani Katarzyna K. 100 zł
2. Dulska (dogo) 50 zł (20 zł deklaracja stała, 30 zł "kieszonkowe" na nowe życie)
Razem 150 zł

WYDATKI:
1. Odpchlenie i odrobaczenie 21 zł

SALDO:
129 zł

to samo co u Ineczki, okolo 15 kwietnia odejmiemy od tego za wyzywienie

Posted

Podrzucę jutro nowe fotki dzisiaj nie dam rady...o nie chcecie drugi tekst o Ini Mini o kurcze... pomyślę coś...

Z ciachaniem musimy się wstrzymać jak będzie ciepło dopiero bo nie mam gdzie jej przetrzymać kilka dnia po ciachnięciu bo mi inne suki pozjada w budynku wariatka jedna.

Posted

"Inka to pies jakich wiele w schroniskowych boksach... zapewne dalej byłaby psem schroniskowym gdyby nie to że Inka to oszustka...
Wolontariuszka która ją wypatrzyła była pewna że Inka to suczka w starszym wieku, spokojna i cicha...bo cały czas siedziała w budzie nigdy się nie udało jej zobaczyć w całej okazałości, zahukana przez inne psy nie wychylała nosa ze swojego azylu... w końcu padła decyzja że trzeba ją zabrać z tego kojca bo były obawy że większe i młodsze psy jej coś zrobią.... znalazł się dla niej dom tymczasowy 250km dalej...ku wielkiemu zaskoczeniu po wyciągnięciu jej z boku okazało się że Inka wcale nie jest stara.... w domu tymczasowym odżyła i nabrała wigoru... biega, szaleje, podskakuje to całkiem inny pies... gdyby nas nie oszukała to nie trafiła by do DT i dalej siedziałaby zapomniana wśród kilkuset innych psów... Czasem jednak warto oszukiwać :razz:
Ini do ludzie jest cudowna, zero agresji tylko przytulanki, jest młodą sunią najwyżej kilkuletnią przed nią jeszcze wiele lat życia, tylko potrzebuje swojego człowieka i swojego kąta na świecie. Z psami dogaduje się bardzo dobrze natomiast nie toleruje suk i jest prowodyrem damskich bójek. Nie wiemy jak z czystością ponieważ obecnie niestety z braku miejsc mieszka w kojcu, ale jest bardzo pojętna więc wszystkie braki w wychowaniu szybciutko nadrobi przy odrobinie cierpliwości.

Warunkiem adopcji Inki jest wizyta przedadopcyjna oraz podpisanie umowy adopcyjnej. Sunie nie zostanie wydana ani do kojca ani na łańcuch...wiele w życiu przeszła więc teraz przyszedł czas na domowe pielesze."

może być?

Posted

Ciociu Halabajowko dobrze?

Rozliczenie Inki:

WPŁATY:
1. dulska (dogo) 50 zł
3. Katarzyna W. 91,41 zł
4. Joanna P. 20 zł
Razem 691,41 zł

WYDATKI:
1. Transport 250 zł
3. Wyżywienie za pierwszy miesiąc pobytu (14.04 - odciągane 14-ego kolejnego miesiąca) 135,00 zł
RAZEM: 406,00 zł

SALDO:
285,41 zł

Posted

[quote name='kolejna kobietka']Ciociu Halabajowko dobrze?

Rozliczenie Inki:

WPŁATY:
1. dulska (dogo) 50 zł
3. Katarzyna W. 91,41 zł
4. Joanna P. 20 zł
Razem 691,41 zł

WYDATKI:
1. Transport 250 zł
3. Wyżywienie za pierwszy miesiąc pobytu (14.04 - odciągane 14-ego kolejnego miesiąca) 135,00 zł
RAZEM: 406,00 zł

SALDO:
285,41 zł[/QUOTE]

Wszystko się zgadza ;) Pytanie mam czy będziemy ją ciąć? Koszt u mojego weta to 300 zł za sunię większą niż 10kg. to cena już za wszystko opieka po zastrzyki kubraczek itp. Zastanówcie się na spokojnie a się dostosuję do Was.

Posted

Ja bym ciachała a niezależnie od tego ogłaszała. Gdyby ktoś zmontował ogłoszenie, to wykupię jej pakiecik, na swój adres mailowy. Wtedy mogę opłacić wyróznienie, to podobno dużo daje. I to samo bym z Żuczkiem zrobiła, jak już mu ogłoszenia wygasną.

Posted

ja moge zmontowac ogloszenie, ciocia Halabajowka wczesniej tresc podala, wiec moge to ujac w calosc :) ale foteczki naprawde przydalyby sie jakies wiosenne i takie na ktorych bardziej Ineczke widac, teraz ma takie glownie w biegu, widzialam foteczki innych psiakow na watku Halabajowki, ale sliczne zdjecia, moze ktos by mogl Ineczke przytrzymac i zrobic jej jakies z bliska fajne?
chyba na to ciachanie ciociu nie mamy pieniedzy :sad: te co mamy starcza nam na 2 miesiace utrzymania tylko, a ciezko bedzie zbierac na psiaka, ktory okazal sie mlodym i zdrowym, a nie babinka jak myslelismy... pytalam sie toyoty czy by nie mozna bylo ze skarpety dogo na sterylke dostac, ale jak jest pod opieka fundacji to raczej nie :bigcry:

Posted

[quote name='obiezyswiat75']Ale wydawanie nieciachanej to ryzyko. Ja bym jej opłaciła tę sterylkę. Bo ja fanatyczką jestem wręcz.[/QUOTE]

[quote name='kolejna kobietka']to tak jak toyota :lol: ale fakt ja też jestem ogromnie za sterylką... może ktoś jeszcze się dołoży? :modla: spróbuję na fb też poprosić[/QUOTE]

Zaglądam do Ineczki.

Ja też jestem za sterylką

Posted

[quote name='Hałabajówka']Zrobię zrobię nowe fotki postaram się jutro... dzisiaj dostałam 5 kociąt mikro małych takich z 10 dniowych :)[/QUOTE]

Jakis czas temu narzekałaś, że nie masz jak psów na koty sprawdzać - to już masz koteczki :) A tak poważnie to ja współczuję. Miałam na DT 5- nigdy więcej kociaków.... Ja mam dwa już podrośnięte i ledwo je ogarniam....

Posted

Ja też nie jestem kociara...ale te maluchy tylko śpią i jedzą i mruczą i są rozkoszne :)
zrobiłam dzisiaj ponad 250 fotek Ince śwince jutro coś wybiorę i wstawię ale wieczorkiem bo rano mam jutro strylke kotki psotki.