from_wonderland Posted May 26, 2013 Posted May 26, 2013 Co sie stanie ze szczeniakiem? MOże powiedział? Quote
kinia098 Posted May 30, 2013 Author Posted May 30, 2013 [quote name='from_wonderland']Co sie stanie ze szczeniakiem? MOże powiedział?[/QUOTE] Niee.... pewnie zostanie albo odda gdzie popadnie.... :/ Quote
kinia098 Posted June 28, 2013 Author Posted June 28, 2013 Chyba tego nie pisałam, że córka Perły z poprzedniego miotu nagle " zaginęła " ? ............................................... Quote
from_wonderland Posted June 29, 2013 Posted June 29, 2013 kinia098 napisał(a):Chyba tego nie pisałam, że córka Perły z poprzedniego miotu nagle " zaginęła " ? ............................................... Nie. Jak zaginęła? Quote
kinia098 Posted June 30, 2013 Author Posted June 30, 2013 from_wonderland napisał(a):Nie. Jak zaginęła? " W niewyjaśnionych okolicznościach ".... tyle wiem od dziewczyna, która tam mieszka. Jak okazało się, że obecne małe dzieciątko Perły to chłopczyk, tak nagle sunia zniknęła.... Quote
kinia098 Posted August 29, 2013 Author Posted August 29, 2013 Kopiuję swoją wiadomość z FB KONIEC !! cierpienia Perły ! Została dzisiaj wysterylizowana. Już od wczoraj jest u mnie, ale nie chciałam nic pisać, póki się nie stanie. W końcu udało mi się namówić "właściciela" na zabieg. Tylko dlatego, że Perła miała guza na sutku.... Tak się cieszę, sama jeszcze chyba nie dowierzam, że wysterylizowałam ją... Za zabieg zapłaciłam 180zł. Perła miała jeszcze przepuklinę + guz, dlatego operacja tyle kosztowała. Niezbędny był też antybiotyk- Clavaseptin na 10 dni, za który dałam 30zł. Kupiłam jej także odrobaczenie Dolpac i odpchlenie Fiprex. Razem wyszło 234zł. 150zł miałam jeszcze na koncie, które dawno, dawno temu wpłaciła dobra osoba z FB właśnie na sterylizację Perły. Pozostał więc dług 84zł, który "spłacę" z konta Szanti. Również paliwo, które miało być tylko na Szanti, zostało też podzielone na Perłę, dlatego wyszło aż 50zł. Mam nadzieję, że osoby wpłacające nie mają nic przeciw, jeśli tak- proszę o wiadomość.. Tutaj skany za Perłę. Quote
kinia098 Posted August 29, 2013 Author Posted August 29, 2013 A, Perła była sterylizowana w Darłowie, Szanti w Sławnie. Stąd też np. różnica w cenie Dolpacu. W Darłowie dla małego psa 10zł, a w Sławnie dla średniego psa 10zł.... Quote
kinia098 Posted August 29, 2013 Author Posted August 29, 2013 Koszty zostały pokryte z konta tej suni -> http://www.dogomania.pl/forum/threads/234829-Wyrzucone-psie-dziecko-w-niebezpiecze%C5%84stwie-B%C5%82agam-o-pomoc!-Dar%C5%82owo-okolice?p=19912646#post19912646 Quote
asiuniab Posted August 29, 2013 Posted August 29, 2013 ale super wiadomość, w końcu, cieszę się że Ci się udało:) Quote
kinia098 Posted August 29, 2013 Author Posted August 29, 2013 Ogromne podziękowania za pomoc w sterylizacji Szanti i Perły należą się mojemu wspaniałemu chłopakowi, który wspiera mnie w moich kocich i psich akcjach służąc transportem.... i nie tylko :) Gdyby nie jego pomoc- nie wiem, czy udałoby mi się tak sprawie i szybko wysterylizować sunie. Także to nie tylko mi należą się dobre słowa, które już słyszę i czytam :) Quote
malagos Posted August 30, 2013 Posted August 30, 2013 Dobra robota, kiniu!! Bardzo dobra! Gdyby nie Twój upór, ta bieda by trwała i trwała! Quote
from_wonderland Posted August 30, 2013 Posted August 30, 2013 Ależ wspaniałe wieści, po takim czasie wreszcie Ci się udało. Z takim zaangażowaniem musiało się udać, super :) i tak już sporo Perełka wycierpiała. Quote
kinia098 Posted August 30, 2013 Author Posted August 30, 2013 Byliśmy z Perłą u weta. Nie chciała mi nic jeść, była bardzo zesztywniała i obolała. Dostała antybiotyk w zastrzyku zamiast Clavaseptinu w tabletce i przeciwbólowy :( Jutro to samo :( Quote
Malgoska Posted August 30, 2013 Posted August 30, 2013 znalazłam Was przez przypadek biedna ta Perełka i te jej szczeniaczki poziom tego właściciela mniej niż zero Czy sunia jest szczepiona? Quote
kinia098 Posted August 30, 2013 Author Posted August 30, 2013 Malgoska napisał(a):znalazłam Was przez przypadek biedna ta Perełka i te jej szczeniaczki poziom tego właściciela mniej niż zero Czy sunia jest szczepiona? Już ma zamówionego kolejnego pieska.. .heh.... Nie wiem, czy oddam mu Perłę. Boję się tylko, że w ramach zemsty może sobie wziąć kolejną sukę i żeby zrobić mi na złość będzie ją non stop mnożył a szczeniaki albo zabijał albo sobie hodował.... Perełka nie jest zaszczepiona, nic nie jest przy niej zrobione. Dopiero ja kupiłam jej teraz Fiprex i Dolpac na robale, bo w morfologii wyszło, że jest bardzo zarobaczona :/ Quote
asiuniab Posted August 30, 2013 Posted August 30, 2013 kinia098 napisał(a):Już ma zamówionego kolejnego pieska.. .heh.... Nie wiem, czy oddam mu Perłę. Boję się tylko, że w ramach zemsty może sobie wziąć kolejną sukę i żeby zrobić mi na złość będzie ją non stop mnożył a szczeniaki albo zabijał albo sobie hodował.... Perełka nie jest zaszczepiona, nic nie jest przy niej zrobione. Dopiero ja kupiłam jej teraz Fiprex i Dolpac na robale, bo w morfologii wyszło, że jest bardzo zarobaczona :/ dobrze powiedziała Malgoska, poziom właściciela mniej niż zero:( Quote
dorobella Posted August 31, 2013 Posted August 31, 2013 Super :) Fajnie, że chłopak ci pomaga :) Wielkie słowa uznania :) A właściciel Perły to brak słów :( Quote
paula_t Posted September 1, 2013 Posted September 1, 2013 Kinia, wspaniale, że udało się wreszcie Perłę wysterylizować. Przyznam szczerze, że nie wiem co bym na Twoim miejscu zrobiła- oddała Perłę czy nie. Żaden psiak nie zasługuje na takie życie i takiego właściciela (dobrze Malgoska go określiła), a z drugiej strony bałabym się, że zgotuję taki los innemu psiakowi. Na pewno nie przyznałabym się, że nie oddam, bo....tylko powiedziałabym, że były jakieś komplikacje i Perła odeszła. Masz bardzo trudny orzech do zgryzienia, nie chciałabym być na Twoim miejscu :( Quote
kinia098 Posted September 3, 2013 Author Posted September 3, 2013 paula_t napisał(a):Kinia, wspaniale, że udało się wreszcie Perłę wysterylizować. Przyznam szczerze, że nie wiem co bym na Twoim miejscu zrobiła- oddała Perłę czy nie. Żaden psiak nie zasługuje na takie życie i takiego właściciela (dobrze Malgoska go określiła), a z drugiej strony bałabym się, że zgotuję taki los innemu psiakowi. Na pewno nie przyznałabym się, że nie oddam, bo....tylko powiedziałabym, że były jakieś komplikacje i Perła odeszła. Masz bardzo trudny orzech do zgryzienia, nie chciałabym być na Twoim miejscu :( Sama naprawdę nie wiem co robić :( Zorientuje się, że kręcę z komplikacjami :( Perełka już doszła do siebie, ale konieczne były antybiotyki w zastrzyku i leki przeciwbólowe, też w zastrzyku :( Quote
from_wonderland Posted September 4, 2013 Posted September 4, 2013 Nie wiem, raczej o komplikacjach bym nie mówiła. On i tak sobie psa nowego sprawi, na wsi o to nie trudno. Pewnie taki typ człowieka. A to by go tylko do sterylizacji zraziło. Quote
paula_t Posted September 5, 2013 Posted September 5, 2013 from_wonderland napisał(a):Nie wiem, raczej o komplikacjach bym nie mówiła. On i tak sobie psa nowego sprawi, na wsi o to nie trudno. Pewnie taki typ człowieka. A to by go tylko do sterylizacji zraziło. Tylko psiny szkoda :( Quote
kinia098 Posted September 6, 2013 Author Posted September 6, 2013 Naprawdę nie wiem, co robić :( Daj schabowego :)) W drodze na sterylizację :) Quote
kinia098 Posted September 6, 2013 Author Posted September 6, 2013 Jeszcze trochę Perełki. Dzień przed sterylizacją. Chciałam pokazać guz, ale nie widać go na zdjęciu zbyt dobrze. Jest na pierwszym sutku od lewej, na dole. Przepuklinę widać trochę wyżej. I już po zabiegu, troszkę smutna i jeszcze obolała... Quote
Recommended Posts