Jump to content
Dogomania

SZPICOWATA malenka Lusia-TRAFI DO SCHRONU! NIE! ...ma wspanialy DOMEK ! ! !

Recommended Posts

Posted

Wczoraj zawiozlam Lusie do Wroclawia - domek wspanialy :multi: .
Wlasnie przed chwolka dzwonilam .
Lusia jest urocza, ale bedzie trzeba popracowac nad jej wychowaniem...
co chwila wskakuje pani na kolana, na krzesla, nawet chce na stol :evil_lol: !
..... sciagnela wedlinke pani z kanapki :evil_lol: .....i oczywiscie sie wpakowala pani wieczorem do lozka :evil_lol: !.....
to po prostu Aniolek :loveu: :evil_lol: !

Lusia ma w domku do obiegania 100 m, podworeczko i ogrodek !
Ma tez dwie male dziewczynki, ktore beda ja odwiedzaly i sie z nia bawily !

Dzisiaj, kiedy pani ja niosla na dworek, Lusia obwarczala duzego psa, ktory sie pojawil w poblizu.
W ogole, to pani mowi, ze boi sie, ze jej sie ogonek urwie, bo jest caly czas w ruchu :loveu: !

Posted

quasimodo napisał(a):
Wspaniała wiadomość. Ogromnie się cieszymy!

Nowych wiesci nie mam, ale ..... brak wiadomosci, to dobre wiadomosci :lol: !
Lusienko, zapadlas mi w serducho, chociaz mialam Cie blisko tylko w czasie krociutkich odwiedzin w hoteliku i w czasie jazdy do Wroclawia ( zle zniosla podroz biedactwo ). U pani w domu nie odstepowala mnie na krok i wchodzila mi na kolana..... az sie oczywiscie poplakalam ze wzruszenia :placz: ..... to smutny widok, jak psiaczek nie rozumie, o co chodzi.... dlaczego ja zostawiaja w obcym domu, z obcymi ludzmi.....

Ale Lusienka miala bardzo wiele szczescia, bo trafila do cudownego, kochajacego domku :loveu: !
Pani dwie wnusie ... 5- i 3 - letnia.... wspaniale delikatne dziewczynki !
Ta 5-letnia panienka na widok Lusi powiedziala : " ... ale ta psinka jest urocza :loveu: ..... " ..... i uwierzcie mi.... to dopiero bylo urocze ! ! !

Posted

Tak się cieszę że jeden bezdomny piesek znalazł swoje miejsce. Wszystkiego najlepszego sunieczko w nowym domku.:lol: A moze jakieś fotki ?

Posted

auraa napisał(a):
Tak się cieszę że jeden bezdomny piesek znalazł swoje miejsce. Wszystkiego najlepszego sunieczko w nowym domku.:lol: A moze jakieś fotki ?

Adres mailowy zostawilam pani, wiec .... mysle, ze na fotki jest spora szansa :lol:

• 3 weeks later...
Posted

Wczoraj zadzwonilam do Pani Lusienki.

No wiec.......

Lusia to od jakiegos czasu ... LUFKA :evil_lol: ! Bo taki z niej diabelek , ze nie pasowalo do niej tak dostojne i piekne imie jak LUSIA.

Lufka praktycznie nie schodzi swojej pani z kolan .... korzysta z kazdej okazji, zeby sie na nie wgramolic :evil_lol: .
Jest ukochana pieszczoszka swojej pani i wspaniala kompanka dla wnuczek pani, ktore uwielbiaja ja tak samo , jak Lufka obie dziewczynki :loveu: .
Jest , jak pani powiedziala, swietnym materialem na pieska cyrkowego, bo wciaz wymysla nowe sztuczki, ktorymi wszystkich rozbawia do lez :loveu: .
Grzecznie czeka pod sklepem na swoja pania, wspaniale chodzi na smyczy ( chociaz w Lwowku pan powiedzial, ze nigdy nie chodzila, bo nie dawala sobie zupelnie zalozyc obrozki ).
Pani jest rowniez dumna z ... jej urody, poniewaz wiele osob ja po prostu na spacerkach zaczepia.... zachwycajac sie nieprzecietna uroda tego slodkiego malenstwa :loveu: .
Rozmowa wiec skonczyla sie .... obustronnymi podziekowaniami .... i zapewnieniem pani, ze .... wkrotce beda .... zdjecia pieknej Lufci :loveu: !

• 3 months later...
Posted

quasimodo napisał(a):
Cudowne wiadomości - czekamy na obiecane zdjęcia...

No wiadomosci nastepne sa, ale ..... za brak zdjec pani tylko przeprosila.
Ale trzeba wybaczyc, bo byly powazne powody.
Pani zostala po raz trzeci Babcia :lol: i sporo czasu przed tym faktem miala glowe zaprzatnieta czym innym.

Ale dzisiaj sobie porozmawialysmy.
Lusia ( Lufka :lol: ) ma sie swietnie ! Pani ubolewa jedynie nad tym, ze jest to tak urocza psinka, ze wiele osob po prostu nie moze obok przejsc bez reakcji..... a Lunia na to rowniez odpowiada i skacze na wszystkich z radoscia :lol: ! pani sie obawia, z kiedy przyjda pluchy, nie nadazy z praniem podrzucanych jej plaszczykow i kurteczek :lol: .

Lusia pokazuje tez czasem "diabelka", ktory w niej siedzi i ..... np. kiedy zostala jakis czas temu przez dwie godzinki sama w domu ( a to sie nigdy nie zdarza ) , to .... pogryzla pani kapcie :evil_lol: i poduszeczke, ktora lezy na krzesle w przedpokoju ( taka, na ktorej sie siada zakladajac lub zdejmujac buty ).

Do tej pory nie udalo sie tez nauczyc Lusi, ze .... pani spi na lozku, a sunia na swoim pieknym, wygodnym , mieciutkim poslanku :evil_lol:.
Kiedy wieczorem sie klada spac ... kazda idzie na swoje poslanie .... ale rankiem pani sie budzi zawsze majac w objeciach male lusine cialko :evil_lol:.

Tak wiec obiecane zdjecia beda przy okazji chrzcin.:lol: