andzia69 Posted January 28, 2013 Author Posted January 28, 2013 Wiesci od opiekunów niuni;):) 'Sunia jest kochana, nie sprawia kłopotów,jest bardzo grzeczna i kochana Ma zachowania "dominacyjne" ale na hasło "nie wolno" odchodzi i nie jest natarczywa, zauwazylam ze w momencie ze pojawiaja sie u niej tylko w momentach wielkiej ekscytacji, np podczas zabawy lub gdy sie bardzo cieszy.Uczymy jej chodzenia na smyczy, bo na razie z tym jest problem, ale oczywiście do rozwiązania Sunia po prostu w drodze powrotnej ze spaceru strasznie ciągnie w kierunku naszego mieszkania, ale myślę że to dlatego, że jeszcze nie nabrała pewności czy wróci do tego samego miejsca ( dzisiaj już zaobserwowałam poprawę Jedyną rzeczą jaka nas martwi to fakt że nie chce jeść suchej karmy (wspyną do mokrego jedzenia z puszki owszem ale samej z miski nie) to trochę dziwne bo wszelkie inne chrupiące smakołyki je bardzo chętnie.Szeliki zakupiliśmy jak i 3 inne smycze Po wieczornym spacerze zauważywałam że Negra nabiera pewności, już tak nie ciągnie zauważa, że wraca do tego samego miejsca i pewnie czuje się bezpieczniej Dzisiaj zostawiliśmy ją samą w domu najpierw na godzinę potem na 3 żeby zobaczyć jak się zachowuje i czy się nie boi albo nie przeżywa, bo w końcu jutro idziemy do pracy a nie chcielibyśmy aby było to dla niej jakieś traumatyczne doświadczenie, w końcu dużo przeszła, zostawiliśmy laptopa z włączoną kamerką i okazało się, że nie ma najmniejszego problemu z tym, żeby zostać sama, grzecznie spała w swoim posłaniu Co do innych ludzi jest ufna i przyjacielska, ale nas nie odstępuje na krok (przykładowo czekała z naszym kolegą pod sklepem na nas i powiedział nam że stała w jednym miejscu i bez nas by nigdzie nie poszła, a to dobry znak Co do dziecka jak na razie nie ma żadnych niepokojących zachowań, pozwala się głaskać i merda ogonem kiedy koło niego przechodzi Z innymi psami chętnie się bawi bez względu na płeć, ale nienawidzi kotów! a raczej koty jej, bo ona merdając ogonem bardzo chciałaby się pobawić, ale jednak nie zdaje sobie chyba sprawy ze swojej masy i siły, przez co wzbudza w nich lęk i prowokuje do obrony " trzymajcie dalej kciukaski!!!żeby dziewczynka nie zaskoczyła nas czymś;):) Quote
paoiii Posted January 28, 2013 Posted January 28, 2013 Super, że takie fajne wieści już na początku! Oby tak dalej! :) Trzymam kciuki! Quote
piescofajnyjest Posted January 28, 2013 Posted January 28, 2013 Bolka? Aisha? Negra????? ;) trzymam caly czas:) Quote
ewab Posted January 28, 2013 Posted January 28, 2013 [quote name='piescofajnyjest']Bolka? Aisha? Negra????? ;) trzymam caly czas:)[/QUOTE] Na po czątku była Władzia:). Co do karmy. Proponuje suchą zalewać wodą i sprawdzić jak jej to odpowiada. W końcu zębów "trochę" jej brakuje:( Quote
andzia69 Posted January 28, 2013 Author Posted January 28, 2013 [quote name='ewab']Na po czątku była Władzia:). [/QUOTE] Nie Władzia tylko Bolesława!:mad::eviltong: [IMG]http://sphotos-b.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/424559_10200254287227386_23476124_n.jpg[/IMG] Quote
andzia69 Posted January 28, 2013 Author Posted January 28, 2013 [quote name='malagos']to jest nadzieją, że ..... MA DOM?[/QUOTE] wszyscy mamy taką nadzieję....to by byla najszybsza adopcja psa w typie amstaffa jaką pamiętam;) Quote
malagos Posted January 28, 2013 Posted January 28, 2013 U mnie taka błyskawiczna adopcja psa w typie bordera się nie powiodła :) Quote
andzia69 Posted January 28, 2013 Author Posted January 28, 2013 [quote name='malagos']U mnie taka błyskawiczna adopcja psa w typie bordera się nie powiodła :)[/QUOTE] wypluj to!!!:mad: i trzymaj kciuki!:p Quote
piescofajnyjest Posted January 28, 2013 Posted January 28, 2013 jak zwal, tak zwal;) trzymam caly czas:)))) Quote
ewab Posted January 28, 2013 Posted January 28, 2013 [quote name='andzia69']Nie Władzia tylko Bolesława!:mad::eviltong: [/QUOTE] Błądzisz:). A dom myślę, że ok. Quote
PaSja Hera Posted January 28, 2013 Posted January 28, 2013 [quote name='devoner'] cudna jest i nie Bolesława tylko Aisha bo jak na razie na bazarku imieniowym to ja wygrywam:mad:[/QUOTE] W umowie przedwstępnej ma wpisane Aisza,wiec co jest na papierze to się liczy;) .Trzymam mocno kciuki,bo dziewczynce los szybciutko odwróciłby się:loveu:. Quote
devoner Posted January 28, 2013 Posted January 28, 2013 dobrze prawisz,Aisha i nijak inaczej żadne Bolki ani Władzie nie wchodzą w grę:mad: Quote
andzia69 Posted January 29, 2013 Author Posted January 29, 2013 nasza lalka lubi buziaki:):) [img]https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/150669_10200270399190175_1375971594_n.jpg[/img] Quote
andzia69 Posted February 7, 2013 Author Posted February 7, 2013 Boesława vel Negra była w poniedziałek na przeglądzie u naszej pani wet. Pani wet. stwierdziła, ze o ile na pierwszej wizycie cieszyla się ze wszystkiego, to teraz już niekoniecznie chce się zaprzyjaźniac z "obcymi":) Tzn uciekała od wetów do swojego pańciostwa:) Pani Małgosia miala 1001 pytań do! Ale to dobrze, bo widać, że podeszli do tego poważnie. Negra zaczęła pokazywać ale względem innych psów - pewnie poczula sie bezpieczna i broni "swoich". Pod koniec lutego prawdopodobnie będzie sterylizacja - Negra byla zaszczepiona i jak nie będzie przeciwskazań to działamy z ciachaniem:):) Jeśli ktoś zechce pomóc w opłaceniu sterylizacji to podam na pw nr konta. Z gory pięknie dziękuję! Quote
baster i lusi Posted February 7, 2013 Posted February 7, 2013 [quote name='baster i lusi']nie za dużo ale 30 zł dołożę do sterylki.[/QUOTE] [quote name='andzia69'] Jeśli ktoś zechce pomóc w opłaceniu sterylizacji to podam na pw nr konta. Z gory pięknie dziękuję![/QUOTE] to ja poproszę. Quote
ewab Posted February 7, 2013 Posted February 7, 2013 (edited) Negra/Bolesława/Aisha dostała 100 zł od devoner z bazarku imieninowego:) Dziękujemy. Edited February 7, 2013 by ewab Quote
andzia69 Posted February 8, 2013 Author Posted February 8, 2013 [quote name='ewab']Negra/Bolesława/Aisha dostała 100 zł od devoner z bazarku imieninowego:) Dziękujemy.[/QUOTE] super!:) bardzo dziękujemy:) Quote
ewab Posted February 8, 2013 Posted February 8, 2013 Aaa i jeszcze dopiszę, że to nie tylko Negra/Władysława/Bolesława ale przede wszystkim Aisha/Alex/Megusława. Tak jej devoner dała na chrzcie:lol: Quote
Recommended Posts