Ada-Vebby Posted February 5, 2013 Posted February 5, 2013 No to zaczynamy od nowa temat wałkować :)Ciotki wypowiadajcie się w sprawie Zosi bo jesteście bardziej w temacie, a czasu nie za wiele... :) Quote
kiyoshi Posted February 5, 2013 Author Posted February 5, 2013 [quote name='Ada-Vebby']No to zaczynamy od nowa temat wałkować :)Ciotki wypowiadajcie się w sprawie Zosi bo jesteście bardziej w temacie, a czasu nie za wiele... :)[/QUOTE] tym razem już tak wywałkujmy, żeby więcej nie trzeba było do niego wracać;) :) Quote
Gabi79 Posted February 5, 2013 Posted February 5, 2013 Zaglądam do Zosieńki z nadzieją na dobre wieści Quote
AgusiaP Posted February 5, 2013 Posted February 5, 2013 [quote name='kiyoshi']Funky- witamy:) kochane cioteczki. już mam internet, więc wreszcie mogę na spokojnie podzielić się z wami tym, czym chce się podzielić... przede wszystkim- Beatkaa i mamo Beatki- wiem, że miałyście dobre chęci i wiem, że zwierzęta u Was mają naprawde dobrze! Bosek jest cudownym, mega zadbanym starszym panem:) i wiem, że o Zosie też byście dbały, jednak nie wyszło....widać tak miało być... Sytuacja Zosi zmienia się z dnia na dzień. po tych doświadzczeniach z weekendu postanowiłam jednak zwrócić się o pomoc do osoby, z którą pisałam na samym początku jak założyłam ten wątek...jeszcze zanim pojawiła się opcja u kikou... Tą osobą jest kasiaprzystał...a właściwie jej siostra... Już wtedy pisałam z Kasią o tym jaka jest Zosia i dlatego propozycja miejsca u siostry wydała mi się idealna... Siostra Kasi- Paulina mieszka w Bielsku (w godzinę dojedziemy tam pociągiem), ma domek z ogrodem. Na ogrodzie mieszka sunia ON, praktycznie nie korzystająca z domu. poza tym jest tam obecnie jeden piesek na DT- mały, chudy, prawie cały czas śpi... Nie ma żadnych innych zwierząt. Zosia będzie mieszkała w domu razem z małym pieskiem, którego podobno nie interesują wcale zabawki:) Na informacje o ewentualnej 'agresji' ze strony Zosi, Paulina powiedziała, że to nie problem, ponieważ dom jest duży i Zosie będzie można odizolować gdyby była taka potrzeba.. Poza tym, Paulina cały czas jest w domu, więc zachowanie Zosi 'będzie pod kontrolą'...a .gdyby była niegrzecznie zawsze można ją tez wyrzucić na dłuższy spacer do ogrodu:) W domu jest dwójka dzieci, a z moich doświadczeń wynika, że Zosia kocha dzieci :) nasz sąsiad zza ściany ma 3 latka i Zosia jak tylko go widzi od razu leci by się pogłaskać, co zresztą i chłopczyk bardzo lubi:) Zosia często jest zapraszana przez jego rodziców w odwiedziny... Wiem też, że u Pauliny wcześniej przebywała inna starsza sunia również ze zmianą nowotworową...czytałam bardzo dokładnie jej wątek i wiem, że dziewczyny zrobiły absolutnie wszystko by ją ratować!!! oczywiście zdrowie Zosi jest obecnie w zupełnym porządku...jedyne co trzeba to obserwować guz... Jedyny maciupeńki minus nowego domku to cena....tzn. i tak nie jest wygórowana moim zdaniem jak na takie warunki! ale jednak... pobyt Zosi wyniesie 10zł za dobę...czyli ok. 300zł miesięcznie... jestem już zdecydowana, że Zosia tam pojedzie... naprawde nie chce dawać kikou na głowę Zosi, chociaż wierzę, że kikou tak szybko by się nie poddała i próbowała by zadbać o integrację Zosi i reszty psiego stada...jednak...to by mogło być dla niej, dla Zosi i dla licznego psiego stada naprawde trudne.... [B][COLOR=#b22222] CZEGO POTRZEBA TERAZ?[/COLOR][/B] jeśli chodzi o transport- Zosia pojedzie ze mną pociągiem do Bielska-Biała w weekend lub na początku (poniedziałek) przyszłego tygodnia. JEŚLI CHODZI O KOSZTY...jest mi bardzo głupio znów Was prosić....jednak Zosia na chwilę obecną ma uzbierane 200zł stałych deklaracji...brakuje nam więc 100zł... KAŻDA ZŁOTÓWKA SIĘ LICZY...JEŚLI MOŻECIE ZADEKLAROWAĆ NAWET 5 ZŁ MIESIĘCZNIE TO JEST TO BAAAARDZO DUŻO!! W MARCU POSTARAM SIĘ RÓWNIEŻ OTWORZYĆ BAZAREK DLA ZOSI...JEDNAK I PRZY BAZARKACH BARDZO WAS PROSZĘ O POMOC... Poza tym...po raz kolejny prosze osoby, które zadeklarowały się wspierać finansowo Zosię, aby wypowiedziały się, czy opcja PDT u siostry kasiprzystał jest również dla nich OK... potrzebuje również Waszych dobrych życzeń...oraz wszelkich uwag, co mogłabym jeszcze zrobić, co przekazać do nowego domu, aby uniknąć kolejnych nieporozumień?? powiedziałam o możliwej 'agresji' Zosi do innych psów o zabawki i jedzenie... (na spacerach Zosia nie wykazuje nawet cienia agresji, wręcz przeciwnie, z każdym psem pięknie się obwąchuje i merda ogonem, więc w ogródku u Paulinki na pewno będzie grzeczna!) powiedziałam o konieczności częstych spacerów- 4-5 razy dziennie- inaczej Zosia może podsikiwać...jest ogród powiedziałam o tym, że może wymagać odizolowania- jest miejsce... powiedziałam, że nie mam pewności o sterylizacji- to też nie problem, bo nawet jakby miała cieczkę, będzie odizolowana... jeśli przychodzi Wam jeszcze coś do głowy...radźcie ciotki...bo nie mogę pozwolić sobie, by Zosia znów wróciła...wtedy już naprawde nic dla niej nie wymyślę:((([/QUOTE] Wydaje mi się, że jest ok;) Quote
Funky Posted February 5, 2013 Posted February 5, 2013 Moim zdaniem jest bardzo OK :) Na pewno Zośce zadeklaruję stałą, ale na pewno nie będzie tego dużo, bo mam już kilka biedaków na 'utrzymaniu'. Jak zrobię resume to jutro się określę. Tymczasem mizianko dla Zochy :* Quote
Ada-Vebby Posted February 5, 2013 Posted February 5, 2013 Też myślę że to dobra propozycja dla Zochy:)Dołożę jeszcze piątaka do tej mojej wcześniej zadeklarowanej stałej ,czyli-25zl miesięcznie. Quote
kiyoshi Posted February 5, 2013 Author Posted February 5, 2013 [quote name='Funky']Moim zdaniem jest bardzo OK :) Na pewno Zośce zadeklaruję stałą, ale na pewno nie będzie tego dużo, bo mam już kilka biedaków na 'utrzymaniu'. Jak zrobię resume to jutro się określę. Tymczasem mizianko dla Zochy :*[/QUOTE] wow...kochana jesteś Funky...bardzo bardzo dziękuje!! i Ty cioteczko Ada-Vebby!!!!! nawet nie wiecie jak się ciesze, że jesteście...i że pomagacie nam tutaj tak bardzo:) Zosinka juz dzisiaj śpi, ale dziś miała dzień miziania...cały czas chodziła za mną i jak tylko mogła to się tuliła... w parku nagrałam jej film, jutro wrzucę... nowy dom Zosiny po prostu musi być dobry! Quote
Mysza2 Posted February 5, 2013 Posted February 5, 2013 Ciociu Kiyoshi ja też będę Zosieńkę wspomagać mimo że stałej nie deklaruję to co miesiąc coś podeślę. Mam nowy pasztet i dlatego tak ostrożnie piszę, bo nie wiem ile będę musiała płacić na Bongo, a nie mogę go zostawić:(:( [URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/239526-Bongo-%C5%82agodny-psiak-w-typie-astka-z-kanapy-do-schroniska-pom%C3%B3%C5%BCcie"]http://www.dogomania.pl/forum/thread...C3%B3%C5%BCcie[/URL] Quote
piescofajnyjest Posted February 5, 2013 Posted February 5, 2013 zagladam wieczorowo do Zosienki...... Quote
Ada-Vebby Posted February 6, 2013 Posted February 6, 2013 Rankiem u Zosienki....:)Miziaj Zosieńkę miziaj i wrzucaj nam ten filmik z wczorajszego spacerku..:) Quote
kiyoshi Posted February 6, 2013 Author Posted February 6, 2013 [quote name='Ada-Vebby']Rankiem u Zosienki....:)Miziaj Zosieńkę miziaj i wrzucaj nam ten filmik z wczorajszego spacerku..:)[/QUOTE] właśnie wrzucam ciotko:) na filmiku Gaja i Zosieńka...razem tarzają się w liściach:))) [url]http://www.youtube.com/watch?v=R8TY8VblQns&feature=youtu.be[/url] Quote
kiyoshi Posted February 6, 2013 Author Posted February 6, 2013 [quote name='Mysza2']Ciociu Kiyoshi ja też będę Zosieńkę wspomagać mimo że stałej nie deklaruję to co miesiąc coś podeślę. Mam nowy pasztet i dlatego tak ostrożnie piszę, bo nie wiem ile będę musiała płacić na Bongo, a nie mogę go zostawić:(:( [URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/239526-Bongo-%C5%82agodny-psiak-w-typie-astka-z-kanapy-do-schroniska-pom%C3%B3%C5%BCcie"]http://www.dogomania.pl/forum/thread...C3%B3%C5%BCcie[/URL][/QUOTE] dziękuje Myszko kochana...każdy grosik pomoże...:) widzę, że rzeczywiście masz nieciekawą sytuację z Bongo...zaraz doczytam i może chociaż ogłoszeniami wspomogę... Quote
Nette Posted February 6, 2013 Posted February 6, 2013 [quote name='kiyoshi']właśnie wrzucam ciotko:) na filmiku Gaja i Zosieńka...razem tarzają się w liściach:))) [URL]http://www.youtube.com/watch?v=R8TY8VblQns&feature=youtu.be[/URL][/QUOTE] Hi, hi, jakie fajne wariatki :loveu: Ja deklaruję Zosi dyszkę na nowe życie! Quote
Ada-Vebby Posted February 6, 2013 Posted February 6, 2013 [quote name='kiyoshi']właśnie wrzucam ciotko:) na filmiku Gaja i Zosieńka...razem tarzają się w liściach:))) [URL]http://www.youtube.com/watch?v=R8TY8VblQns&feature=youtu.be[/URL][/QUOTE] Aż mi się łezka w oku zakręciła :)Radosna szczęśliwa Zośka z "trochę "większą od siebie kumpelką ......;)Znów się cieszę,będzie dobrze! Quote
kiyoshi Posted February 6, 2013 Author Posted February 6, 2013 [quote name='Nette']Hi, hi, jakie fajne wariatki :loveu: Ja deklaruję Zosi dyszkę na nowe życie![/QUOTE] DZIĘKUJEMY CIOTECZKO:loveu: Quote
AgusiaP Posted February 6, 2013 Posted February 6, 2013 Cieszę się, że Zosi wrócił już humorek jaka ona szczęśliwa:loveu::loveu::loveu: Quote
kiyoshi Posted February 6, 2013 Author Posted February 6, 2013 [quote name='AgusiaP']Cieszę się, że Zosi wrócił już humorek jaka ona szczęśliwa:loveu::loveu::loveu:[/QUOTE] Zosinka już doszła do siebie rzeczywiście...dziś tak wariowała na spacerze! zaczepiała mnie, patyki podnosiła, latała i za buty podgryzała...normalne szaleństwo:) po spacerze razem z Gajusią dostały smaczki- nagrody:) ale były szczęśliwe:) uwielbiam jak są takie zadowolone a potem śpią ...jak zabite:D :D Quote
Gabi79 Posted February 6, 2013 Posted February 6, 2013 [quote name='kiyoshi']Zosinka już doszła do siebie rzeczywiście...dziś tak wariowała na spacerze! zaczepiała mnie, patyki podnosiła, latała i za buty podgryzała...normalne szaleństwo:) po spacerze razem z Gajusią dostały smaczki- nagrody:) ale były szczęśliwe:) uwielbiam jak są takie zadowolone a potem śpią ...jak zabite:D :D[/QUOTE] Kochane, śliczne sunieczki:loveu: Quote
Funky Posted February 6, 2013 Posted February 6, 2013 Chciałabym zadeklarować [B]10 PLN miesięcznie[/B] dla Zosi. Tak mi przykro, że nie mogę więcej :( Czy nr konta dostanę na priv? <3<3<3 Quote
kiyoshi Posted February 6, 2013 Author Posted February 6, 2013 [quote name='Funky']Chciałabym zadeklarować [B]10 PLN miesięcznie[/B] dla Zosi. Tak mi przykro, że nie mogę więcej :( Czy nr konta dostanę na priv? <3<3<3[/QUOTE] ogromnie Ci dziękujemy cioteczko:))) 10 zł to tez pomoc...i coraz bliżej jesteśmy pełnej kwoty:) Dziękujemy! dane prześle wkrótce:) a z nowym PDT juz jestem umówiona...Zosia wyjeżdża w sobotę rano.... Quote
Mysza2 Posted February 6, 2013 Posted February 6, 2013 To w sobotę dzień na przeprowadzki:) Bongo też jedzie w sobotę do DT:) Dobrze że Zosi humor wrócił:) Quote
Yoana Posted February 6, 2013 Posted February 6, 2013 Dobrze, że sprawa wyjazdu Zosi do DT posuwa się tak fajnie do przodu. Zosieńka wraz z koleżanką cudna :lol: Quote
kiyoshi Posted February 6, 2013 Author Posted February 6, 2013 [quote name='Yoana']Dobrze, że sprawa wyjazdu Zosi do DT posuwa się tak fajnie do przodu. Zosieńka wraz z koleżanką cudna :lol:[/QUOTE] tak...wszystko idzie do przodu...chociaż zauwazyłam dzisiaj podczas rozmowy z nowym DT, że troszkę mają stresa i chyba martwią się o tą 'agresję' Zosi... jeszcze wszystko wyjaśnie im na miejscu, przekaże szczegóły jak należy podchodzić do psa, jak podawać posiłki...itd. mam nadzieje, że Zosia będzie grzeczna i wszystko pójdzie dobrze... Mysza- super, że i dla Bonga znalazło się miejsce;) jest piękny więc nie mogło być inaczej:) Quote
Recommended Posts