Jump to content
Dogomania

ZOSIA- 14 lat, nowotwór, zaćma, chore serce...ze mną na zawsze- MA DOM [*]

Recommended Posts

Posted

Wszystko poszło cudownie!! :loveu: No w Zosieńce to się z mamą zakochałyśmy :loveu:
Wyszłam na stację po nasze dziewczyny razem z Boskiem(moim psiakiem). Bosek oczywiście od razu zaakceptował Zosieńkę tzn. nawet nie zauważył,że pojawiła się w jego stadzie nowa panna :shake: Trochę powąchał Zosię,ale to tyle z zapoznawania. Kotki trochę zdezorientowane,ale szybko zrozumiały sytuację(pańcie przyprowadziły kolejne duże stworzenie więc trzeba je zaakceptować :cool3:) Zosia zafascynowana oczywiście nowym miejscem,od razu wszystkie kąty obwąchała,przywitała się z każdym stworzeniem w moim domu i bacznie obserwowała co się będzie dalej działo.Pogadałyśmy sobie w trójkę z Kiyoshi,a potem nadszedł czas rozstania Zosi z Kiyoshi..Nie było lekko bo Zosieńka bardzo chciała iść razem z naszą ciocią i dalej patrzy w drzwi i trochę tęskni.Musimy dać naszej pannie czas na przyzwyczajenie się i zaaklimatyzowanie.
Wrzucam kilka zdjęć naszego Słoneczka :loveu:

[IMG]https://lh4.googleusercontent.com/-CtjmpORChgg/UQ0U7cURC7I/AAAAAAAAA7o/5FKLt4ESs7k/s512/zzzzz4.jpg[/IMG]

zwiedzamy :)

[IMG]https://lh4.googleusercontent.com/-85MnOWVITc8/UQ0U66WnoAI/AAAAAAAAA7s/2O9X_BsRhP8/s512/zzzzz3.jpg[/IMG]

[IMG]https://lh3.googleusercontent.com/-PPK9FUmLZl4/UQ0UxuOfyyI/AAAAAAAAA7Q/CowObq62W44/s640/zzzzz2.jpg[/IMG]

na kocyku :loveu::loveu:
[IMG]https://lh3.googleusercontent.com/-63aFd1X_zC8/UQ0UyG5tfYI/AAAAAAAAA7Y/YRdqu9pzdVA/s640/zzzz.jpg[/IMG]

[IMG]https://lh3.googleusercontent.com/-HUERjUAA3Ww/UQ0V0_oONoI/AAAAAAAAA8Q/EDsW2LIp2FY/s640/zzz6.jpg[/IMG]

Posted

[quote name='Martika@Aischa']Na takie wiadomości czekałam :multi: tak się cieszę że już niebawem poznamy Zosieńkę osobiście :loveu::loveu::loveu: Beacia :loveu:[/QUOTE]

Zosi się nie da nie kochać :loveu::loveu: To bardzo towarzyska i kontaktowa dziewczyna ;)Martunia my z mamą już czekamy tu na Was :loveu:

Posted

[quote name='Beatkaa']Zosi się nie da nie kochać :loveu::loveu: To bardzo towarzyska i kontaktowa dziewczyna ;)Martunia my z mamą już czekamy tu na Was :loveu:[/QUOTE]

Beacia ja również się nie mogę doczekać :loveu: kolejny sezon spotkań dogomaniackich rozpoczęty :lol:

Posted

Cudowna wiadomość!:multi:
Zosieńka pewnie troszkę zdezorientowana, ale powolutku przyzwyczai się, że to w tym miejscu teraz będzie mieszkała. Już Ciotka Beatka poprzekupuje niuńkę białym serkiem ;)
Strasznie ma fajne, takie puchate futerko:loveu:

Posted

Beatka...ale dobrze widzieć Zosieńke na zdjęciach...
nawet się położyła, więc mam nadzieje, że powolutku uspokoi się i przyzwyczai...smutno mi bez niej...:( :(
jednak wiem, że u Was będzie miała wszystko...bo wspaniałe z Was psio-kocie cioteczki:)))

wstawiam też rachunek za szczepienie i odrobaczenie Zosi
[img]https://lh6.googleusercontent.com/-8CRaG9crEp0/UQ0o2gIfBFI/AAAAAAAAAHA/zuRmW867UGE/s465/dz+004.jpg[/img]

zaraz uaktualnie 1 post odnośnie wydatków małej:)

Posted

Wspaniała wiadomość :multi::multi::multi:tak się cieszę:lol::lol::lol:
Parę dni i Zosia u Beatki poczuje się jak u Ciebie kiyoshi;)
Dałaś kochana znać kiokiu, że Zosieńka nie przyjedzie?;)

Posted

[quote name='AgusiaP']Wspaniała wiadomość :multi::multi::multi:tak się cieszę:lol::lol::lol:
Parę dni i Zosia u Beatki poczuje się jak u Ciebie kiyoshi;)
Dałaś kochana znać kiokiu, że Zosieńka nie przyjedzie?;)[/QUOTE]

dziś dzwoniłam do kikou dwa razy, ale nie odbierała telefonu...jutro spróbuje jeszcze zadzwonić z rana..a jak się nie dodzwonie to po prostu wyślę smsa...\
czekałam z telefonem do kikou aż będe na 100% pewna, że Zosia ma miejsce u beatkaa, dlatego dopiero po odwiedzinkach zadzwonić chciałam..

tak mi smutno bez Zosi:( dziś jak się kąpałam to tak mi sie przykro zrobiło, że już mnie swoim drapaniem w drzwi nie pospiesza:(

beatkaa...pisz tutaj jak Zosia, jak wszystko...do Ciebie też się nie mogę dodzwonić:(

Posted

[quote name='kiyoshi']dziś dzwoniłam do kikou dwa razy, ale nie odbierała telefonu...jutro spróbuje jeszcze zadzwonić z rana..a jak się nie dodzwonie to po prostu wyślę smsa...\
czekałam z telefonem do kikou aż będe na 100% pewna, że Zosia ma miejsce u beatkaa, dlatego dopiero po odwiedzinkach zadzwonić chciałam..

tak mi smutno bez Zosi:( dziś jak się kąpałam to tak mi sie przykro zrobiło, że już mnie swoim drapaniem w drzwi nie pospiesza:(

beatkaa...pisz tutaj jak Zosia, jak wszystko...do Ciebie też się nie mogę dodzwonić:([/QUOTE]

Wiem kochana lepiej nie dzwonić wcześniej i nie robić zamieszania;) najważniejsze, że Zosia została i świetnie ją całe stadko przyjęło:lol:
Teraz spokojnie będziesz mogła jechać;)

Posted

[quote name='kiyoshi']dziś dzwoniłam do kikou dwa razy, ale nie odbierała telefonu...jutro spróbuje jeszcze zadzwonić z rana..a jak się nie dodzwonie to po prostu wyślę smsa...\

beatkaa...pisz tutaj jak Zosia, jak wszystko...do Ciebie też się nie mogę dodzwonić:([/QUOTE]

Jestem kochana jestem i już piszę. Mój telefon ma czasem takie "odpały",że nie przyjmuje połączeń i ja nawet nie wiem,że ktoś dzwonił.Miałam włączony telefon cały czas,a jakieś pół godziny temu przyszedł mi sms,że dzwoniłaś :shake: Teraz nie oddzwaniam,bo już trochę późno.:roll:

Co do Zosi to tak:

Wróciłam z Zosią przed chwilą z krótkiego spacerku.Zosieńka troszkę posikuje w domu,najpierw poszła na kocyk dla Boska potem obsikała swój.To wszystko przez emocje dlatego najzupełniej to rozumiemy.Poza tym widzimy,że dziewczynka tęskni,spogląda na drzwi i pewnie czeka aż po nią wrócisz Kiyoshi..Na pewno Zosia potrzebuje trochę czasu.Sama widzisz po sobie,że Ci jej brakuje..ona też bardzo tęskni.:(
Kolacje oczywiście zjadła:był makaronik,mięsko,warzywka.(Kuchnia to jej ulubione miejsce i jest z niej wspaniała gospodyni!!:))Mam nawet filmik z tego wydarzenia ;) Jedna z moich kotek podeszła do Zośki podczas jedzenia,to ta warknęła,pokazała zęby i kotek prychnął szybko :lol:

Teraz Zosia leży na kocyku,ale jak tylko coś robimy w domu to oczywiście cały czas nam towarzyszy,krok w krok.:loveu:
Jutro wrzucę filmik i kolejną porcję zdjęć.Dobranoc wszystkim dobrym duszyczkom odwiedzającym Zosieńkę na wątku!!! :sleep2::sleep2::sleep2:

Posted (edited)

Pierwsza noc za nami.Zosieńka spała spokojnie na swoim kocyku :)
Oczko jej troszkę zaczęło łzawić i pokichuje,przemywamy jej oczko rumiankiem,chociaż mała nie za bardzo chętna na takie zabiegi.
Byłam z nią wieczorkiem tak jak pisałam,a dziś o 5 rano znów przedpokoju kałuża.Potem mama wyszła z nią na spacer a po powrocie zaczęła drapać w drzwi i drapała drapała drapała.:(Na pewno nie chciało jej się siku bo właśnie wróciła więc pewnie chce iść do Ciebie Kiyoshi,albo po prostu ma taki humor.:roll:Teraz grzecznie leży na kocyku.Początki zawsze są ciężkie,mam nadzieję,że się u nas szybko zaaklimatyzuje.Trzymajcie kciuki !!!!!

Edited by Beatkaa