Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 519
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 3 weeks later...
Posted

Kochani, Laos miał pojechać do innego hoteliku, ale pojechał do nowego domku we Wrocławiu :) Czekają go jeszcze badania, ale Pani Magda chce go oficjancie adoptować, wiec myślę, że można by było poprzenosić cześć deklaracji jeśli ktoś będzie chciał wesprzeć innego pieska np. Leonka :)

Posted

Laos został w zeszłym tygodniu adoptowany :lol:.Prezeska fundacji,która wpłacała 300,00 zl mies.za pobyt Laosa w hoteliku zabrała go do swojego domu.Obecnie nazywa się Karlos.W sobotę miał robione badania krwi i usg.Tu niestety wielka radość miesza się ze smutkiem.Ma silne zapalenie pęcherza i to jest mały pikuś:-(.Ma nowotwór odbytu i jądra (chociaż wydawało mi się ,że był kastrowany).W tym tygodniu będzie miał rezonans i wizytę u neurologa.Przed Karlosem operacja .Bez niej jego życie nie długo by się z skończyło a z nią....Wierzę ,że wszystko będzie dobrze.

Posted

No własnie miałam napisać. ;)
Ma mieć rehabilitację, chyba już zaczął. Miał jeździć na rehabilitację z hoteliku, tak mi powiedziała pani Magda, jak po niego przyjechała.
A wylądował u niej w domu.
Tu zdjęcie z FB:

Ja mam kilka zdjęć z dnia wyjazdu, tylko muszę pozmniejszać.

Posted

ania >;20602125 napisał(a):
Bjutko mysle ze mozna juz zaczac robic ogloszenia :)

"Bylismy wczoraj u weta, prostata powiekszona ale nie ma dramatu. Jak na ten wiek i brak kastracji to raczej w normie. Zamowilam mu leki, kuracja 7 dniowa co 6 mies , koszt jednej serii ok 80zl. Podejzanie wyglada pecherz i woreczek zolciowy. Dostal caly zestaw lekow, jak podlacze skaner to wrzuce papiery z kliniki. Kontrola w piatek.
Motoryka zdecydowanie sie poprawila, moglby jeszcze ze 2-3kg zrzucic, a z tym problemu nie bedzie bo grymasi przy jedzeniu jak francuski pieseczek. Oczko juz calkowicie zdrowe. O wylewie przypomina juz tylko lekko przekrzywiona glowka."

uf, to chyba nienajgorsze wiesci. jeszcze dopytam co z tym pecherzem i woreczkiem.

ps. snilo mi sie dzisiaj ze adoptowalam Laosa i swietnie sie dogadywali razem z moim, ba nawet ta dwojka zyla w przyjazni z kotami! ;)

To ostatnia diagnoza kiedy był jeszcze u Furciaczkowej.

Posted

[quote name='Como']Laos został w zeszłym tygodniu adoptowany :lol:.Prezeska fundacji,która wpłacała 300,00 zl mies.za pobyt Laosa w hoteliku zabrała go do swojego domu.Obecnie nazywa się Karlos.W sobotę miał robione badania krwi i usg.Tu niestety wielka radość miesza się ze smutkiem.Ma silne zapalenie pęcherza i to jest mały pikuś:-(.Ma nowotwór odbytu i jądra (chociaż wydawało mi się ,że był kastrowany).W tym tygodniu będzie miał rezonans i wizytę u neurologa.Przed Karlosem operacja .Bez niej jego życie nie długo by się z skończyło a z nią....Wierzę ,że wszystko będzie dobrze.[/QUOTE]
O kurcze, biedny Laos. Trzymam kciuki!

Posted

[quote name='Mysia_']To ostatnia diagnoza kiedy był jeszcze u Furciaczkowej.[/QUOTE]
No tak, Gosia mówiła, że w styczniu trzeba będzie powtórzyć usg.