Tymonka Posted May 4, 2015 Author Posted May 4, 2015 Olena , Twoja wpłata praktycznie załatwiła sprawę :) Sharka dzięki :) Mam nową porcję zdjęć , tylko obrobić muszę . Wiecie co zastanawiam się czy nie zrobić im fb ? Nie żeby kasę zbierać , ale takiego reklamowego . Quote
dorcia2 Posted May 4, 2015 Posted May 4, 2015 a Ty byś chciała wpłacać tylko Magikowi ? może być dla całej gromadki chociaż to skromne dwie dyszki :) Quote
Tymonka Posted May 7, 2015 Author Posted May 7, 2015 Ofcia dotarła , trochę przestraszona , ale bardzo spokojna i przytulaśna . Popiła wody , zjadła zupkę z piasku specjalnie dla niej ugotowaną Emotikon grin i poszła spać Wieczorem wkleję resztę zdjęć , sklecimy jakiś tekst i ruszamy z ogłoszeniami . Nie ma co czekać . Wykupimy jej pakiecik ogłoszeń i może wyróżnimy OLX ? Quote
Nette Posted May 7, 2015 Posted May 7, 2015 Dziękuję, Aniu, że przyjęłaś Ofeczkę :) Oczywiście ogłaszamy od razu :) Quote
Maryna Posted May 7, 2015 Posted May 7, 2015 A to tu dotarła Ofka:) na razie nie mogę finansowo wspomóc,ale będę zaglądać Quote
Tymonka Posted May 7, 2015 Author Posted May 7, 2015 Ofcia okazała się głuptasem który gania za piłką , podgryza pięty , zaprasza do zabawy i zachowuje jak dzieciak :) Jednocześnie potrafi być bardzo spokojna i poukładana , kładzie się przy człowieku i odpoczywa . Z moim synem dogadała się super , fajnie się razem bawili , także dom z dziećmi i to małymi (oczywiście nie takimi które urywają uszy i ogony ) jak najbardziej . Ofcia jest cichutka , nie słyszałam żeby szczekała , została sama w boksie , spała , nie piszczała . Bardzo interesują ją ludzie chodzący wzdłuż płotu . Quote
Aska7 Posted May 7, 2015 Posted May 7, 2015 Kurcze, dopiero co byłaś w ciąży. Czas strasznie zapiernicza. Julek to wielki chłop już jest. Quote
Nette Posted May 7, 2015 Posted May 7, 2015 Porównując zdjęcia, widać, że trochę juz odtajała i stres przeszedł :) Ofkę ktoś prawdopodobnie wyrzucił w mojej rodzinnej wsi. Miesiąc albo dwa była bezdomnym psem. Gmina Dabrowa Białostocka zasponsorowała jej sterylizację, która okazała się aborcyjna :( Ofka była w miesięcznej ciąży z sześcioma szczeniakami :( Awaryjne dt dała jej Ania, szefowa białostockiego TOZu, no a teraz druga Ania (czyli Tymonka) ją niańczy :) Do licznych zalet Ofki dodam, że pięknie chodzi na smyczy :) I w ogóle jest bardzo fajnym, grzecznym i pociesznym psiakiem :) Quote
Tymonka Posted May 8, 2015 Author Posted May 8, 2015 Asiu , Julek zaraz dwa lata skończy :) Ofcia Pięknie przespała noc , nie nabrudziła w boksie . 1 Quote
dorcia2 Posted May 10, 2015 Posted May 10, 2015 Jaka piękna sunieczka , te białe skarpetki, cudna Quote
Tymonka Posted May 14, 2015 Author Posted May 14, 2015 Ofcia się nam pochorowała . Nastraszyła nas tak ,że gnaliśmy na sygnale (ja i ona ) do innego miasta do kliniki całodobowej na badania .Ofa wczoraj pogryzła swoją poduchę ,posprzątałam , potłumaczyłam i zapomniałam .Wieczorem Ofcia zwymiotowała trawą i odrobiną jedzenia .Nie wczułam się bo często się psom zdarza trawą zwymiotować , ale dziś od popołudnia Ofa wyraźnie coraz gorzej się , koło 17 położyła się pod płotem i nie chciała przyjść do nikogo z nas , obmacałam ją i stwierdziłam ,że ma twardy brzuch . Nie zjadała dziś też nic , ale ona często zostawia w misce , więc się ty nie przejęłam . Jednak bojąc się babeszjozy która ostatnio sieje pogrom postanowiłam jednak pojechać do weta .Nasza weterynarz już miała zamknięte , więc zadzwoniłam do innego zaprzyjaźnionego weta , który kazał udać się gdziekolwiek , bo to rzeczywiście mogła być banbeszjoza . Wet do którego dotarłam stwierdził bardzo bolesny brzuch i natychmiast kazał jechać do Piotrkowa na RTG . Na szczęście na miejscu po badaniu i długachnym USG okazało się ,że owszem żołądek i jelita zagazowane okrutnie , ale nigdzie nie ma zatoru , więc wszystko (gąbka najprawdopodobniej ) się trawi . Ofa dostała 5 zastrzyków (przy których mało życia nie straciliśmy ja i doktor ) i zanim wróciłyśmy do domu czuła się już dużo lepiej . Jutro kontrola już naszych wetów . Przepraszam za chaotyczność , ale jeszcze mi się ręce trzęsą , dopiero co wróciliśmy . Znów nam się finanse posypały :) Maj Wpłaty : Maruda666-20zł Olena84 -100 zł Sharka - 20zł Dorcia2-20zł ilo-30zł Finlora -20zł Wydatki : Odrobaczanie z odkażaniem boksów -130zł Badania kału Mirona - 15zł karma -158zł Odrobaczanie / odpchlenie / jedzenie na pierwszy tydzień dla Ofy - 88zł Transport Ofci -100 zł Wizyta u weta w Piotrkowie z Ofą -40zł Transport do weta -20zł saldo :233,43zł na minusie Quote
Nette Posted May 14, 2015 Posted May 14, 2015 Biedna, kochana Ofeczka, biedna Tymonka :( Najważniejsze, że to nic groźnego! Quote
Maryna Posted May 15, 2015 Posted May 15, 2015 Ale się narobiło trzymam mocno,żeby mała szybciutko doszła do siebie i żeby się nie powtórzyły takie "ekscesy" Quote
Tymonka Posted May 16, 2015 Author Posted May 16, 2015 Z Ofcią dziś już lepiej , choć kupy jeszcze nie zrobiła Emotikon frown , ale brzuch już w miarę miękki , pozwoliła się zbadać , jest weselsza i generalnie widać poprawę . Dostała zastrzyki kolejne (rozkurczowy , przeciwbólowy i przeciwwymiotny bo zdarza jej się pawika puścić ) .Dostaje też laktulozę , jutro od rana znów czekamy na kupkę Tymczasem zrobiłam Ofce OLX i Gumtree Quote
Tymonka Posted May 19, 2015 Author Posted May 19, 2015 Ofcia zdrowa :) Szaleje z małym i z innymi psami .Czeka na domek :) Kama z Magikiem też cieszą się pogodą , niestety nie wychodzimy poza podwórko , babeszjoza szaleje , wolimy mniej ruchu , a zdrowia więcej . Podobno w lipcu ma być lepiej już . Miron jak Miron , bez większych zmian . W weekend jak pogoda dopisze czeka go kąpiel , po zimie niestety trochę nam zżółknął :( Quote
Tymonka Posted May 21, 2015 Author Posted May 21, 2015 Fotki będą jakieś;)? Będą :) Dzisiaj mam tylko Ofkowe , ale obiecuję najdalej w niedzielę resztę obfotografować Quote
dorcia2 Posted May 24, 2015 Posted May 24, 2015 zaglądam do gromadki i buziaczki przesyłam futrzaczkom dobrze, że Ofcia już zdrowa Quote
Nette Posted May 25, 2015 Posted May 25, 2015 Hej, w imieniu Tymoniki, której zepsuł się komputer, mam prośbę :) Szukamy dobrej duszy, która zrobi bazarek (są gotowe zdjęcia i opisy fantów) na rzecz tymczasowiczów Tymonki, a zwłaszcza Ofki :) Ładnie prosimy :) Quote
Tymonka Posted May 27, 2015 Author Posted May 27, 2015 Jestem , mam chwilowo komputer , ale nie wiem jak długo , więc nie podejmę się bazarku :( Pomożecie ? Quote
dorcia2 Posted May 30, 2015 Posted May 30, 2015 odwiedzam Magiczka i resztę pysiaczków stała czerwcowa poleciała Quote
Tymonka Posted June 8, 2015 Author Posted June 8, 2015 Magik narozrabiał :( Z mojej winy , ale jednak. W sobotę pogryzł mojego psa który nie mam pojęcia czemu nie wrócił z wybiegu ( zawsze otwieram wybieg , wołam je i zamykam w domu , było już ciemno i nie zauważyłam ,że Klusek nie wrócił ) , poszłam wypuścić kamę i Magika i po chwili usłyszałam warczenie i przeraźliwy skowyt . Biegnąc na wybieg na szczęście chwyciłam grabie , bo Magik mnie w ogóle nie słyszał , nie reagował , uderzyłam go tymi grabiami i na sekundę się ogarnął , w tym czasie TZ zdążył dobiec i zagrodzić mu drogę do kluska .Magik zachowywał się jak opętany , warczał i szczerzył się na TZ , ja w tym czasie łapałam kluska który przerażony nie chciał do mnie podejść .Kiedy już miałam go na rękach Magik wyrwał się tz i dopadł do nas (Magik , nie tz ), rzucił się na moją rękę którą trzymałam Kluska , trochę mnie poszarpał , ale nie było co szyć na szczęście >powiem wam jednak ,że w tym momencie bałam się Magika , bałam się , że mnie tam porządnie pogryzie , udało mi się wyrwać i uciec kiedy tz odganiał go grabiami . Uciekłam do domu opatrzyć Kluska i siebie . Magik podobno jeszcze przez kilka minut latał w amoku z warkotem i pianą na pysku po wybiegu szukając Kluska .Pierwszy razmnie pogryzł pies i to jeszcze pies którego mam od 4 lat Quote
Recommended Posts