zen1atta Posted January 12, 2013 Posted January 12, 2013 Witam, niecały miesiąc temu do schroniska w Legnicy trafił około 5 letni dobermann. Wiecej informacji tutaj: http://legnica.eschronisko.pl/zwierzeta/pokaz/972 . Zdjęcia "za kratami" były robione tuż po trafieniu do schroniska. Zdjęcia ze "spacerku" niecały miesiąc później. Widać, że piesek nie radzi sobie najlepiej w tym miejscu. Potrzebuje domu tymczasowego a najlepiej domu na zawsze. Quote
zen1atta Posted January 16, 2013 Author Posted January 16, 2013 Podbijam! Gdyby osoba chętna na tymczas potrzebowała wsparcia finansowego, to chętnie dołożę. Również podarauję małą wyprawkę w postaci obroży, smyczy i gryzaków oraz smaków. Ares potrzebuje pomocy! Quote
Elza22 Posted January 16, 2013 Posted January 16, 2013 cudo może uda się ściągnąć cioteczki od dobermanów Quote
Rumi. Posted January 17, 2013 Posted January 17, 2013 ja się melduję, wrzucę na wątek Nera linka, może i jemu się poszczęści... Quote
izek77 Posted January 17, 2013 Posted January 17, 2013 Melduje sie :) mam nadzieje ze poszcześci sie chłopakowi :) do dziś jeszcze jakies ogłoszenia sa na necie i dzwonią w sprawie Nerusia napewno bede wspominac o Aresku Quote
izek77 Posted January 17, 2013 Posted January 17, 2013 jest chłopak na fb ? a moze by tak ''Nadzieje Dobermana ''zawiadomic? Quote
yolanovi Posted January 17, 2013 Posted January 17, 2013 biedny jest bardzo na tych fotkach. teraz zima, będzie mu bardzo trudno przetrwać w schronie. czy podesłaliście go do Nadziei Dobermana? Chociaż ogłoszą na swojej stronce i na FB. Quote
Sarunia-Niunia Posted January 17, 2013 Posted January 17, 2013 A ja już to zdjęcie gdzieś widziałam... jestem pewna... Quote
zen1atta Posted January 17, 2013 Author Posted January 17, 2013 Witam, nie należę do wolontariuszy lub pracowników schroniska, więc szczegółów szukania pomocy dla Aresa niestety nie znam. Ares nie ma swojego Fanpage na FB, ale jego sytuacja jest promowana na FB przez Wolontariuszy i znajome im osoby (np. DogTeam). W razie poważniejszego zainteresowania, proponuję kontaktować się najlepiej ze schroniskiem: http://legnica.eschronisko.pl/strona/menu/33 . Quote
Klementynkaa Posted January 19, 2013 Posted January 19, 2013 cioteczki od dobermanów już o Aresie wiedzą i dom chętny mają ;) tylko ciut więcej info nt jego zachowania nam potrzebne żeby potem dymów z suką rezydentką nie było :) z wolontariuszami jestem w kontakcie. Quote
Klementynkaa Posted January 19, 2013 Posted January 19, 2013 właśnie dostałam informację, ze ARES został adoptowany ze schroniska. z jednej strony super, ze już nie siedzi w boksie ale z drugiej... nie wiemy jako to dom :( oby trafił dobrze i już do końca życia był szczęśliwy! Quote
zen1atta Posted January 19, 2013 Author Posted January 19, 2013 [quote name='Klementynkaa']właśnie dostałam informację, ze ARES został adoptowany ze schroniska. z jednej strony super, ze już nie siedzi w boksie ale z drugiej... nie wiemy jako to dom :( oby trafił dobrze i już do końca życia był szczęśliwy![/QUOTE] Schronisko ma chyba co świętować, bo dzisiaj zaadoptowano 3 psy. Niech się chłopakom powodzi w nowych domkach i niech Ares szybko wraca do sił :) Quote
Sarunia-Niunia Posted January 19, 2013 Posted January 19, 2013 Ares to piękny piesek - cudownie, że znalazł dom!!! Ufajmy, że to dobry dom i od dziś Ares będzie nie tylko pięknym, ale i szczęśliwym Psiakiem!!! Wszystkiego dobrego Piesku!!! Quote
Recommended Posts