Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='ewu'][SIZE=4][/SIZE][SIZE=4][B]Ja już sama nie dam rady pokryć bo wczoraj wydałam 250 zł na przewiezienie Berka.
[/B][/SIZE][/QUOTE]

ale może porozmawiać trzeba z panem, i tak chciał do Siedlec jechać to może jeśli rzeczywiście adoptuje to zwróci koszt podróży?

• Replies 3.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Enia dobrze prawi, skoro Pan chciał jechać po sunię tak czy inaczej to jemu to na rękę, ze sam nie musiał tracić czasu, sądze że koszty Twojej podróży pokryje,może chociaż jakaś część

Posted

[quote name='an1a']Wstępna wersja była taka, że ktoś od nich z rodziny wracając z Krakowa zabrałby szczeniaka tylko transporter jest potrzebny.[/QUOTE]

U Mikili jest transporter ewu, którym Kiki przyjechała.
I gdzieś w Krakowie (chyba tam gdzie Koko) jest transporter enia, na którym zapisałam jej numer telefonu.

Posted

Dziewczyny sprawa pilna bo nie wiem co robić

Dla Dropsa zostały sprawdzone dwa domy:
Bielany - domek bardzo fajny ale dla psa już ogarniętego tj niesikającego, załatwiającego się na spacerze, chodzącego na smyczy- ogólnie podrostka 6-7 miesięcznego
Mokotów - domek fajny, dziewczyna nigdy nie miała szczyla tj brak doświadczenia przy szczeniorach ale dużo czyta, dopytuje się, uczy się. Moim zdaniem domek na TAK dla Dropsa

I tu jest problem jutro Drops musi jechać ode mnie, a jest jeszcze dom w Serocku którego nikt nie sprawdził bo nie było kiedy
Sprawdzony ma być w weekend- dom zapowiada się fajnie.
I tu pytanie co robić z Dropsem?

Wanda zaproponowała,żeby albo go dać na Mokotów, albo może Ania by go wzięła na chwilę?
Jak Wy to widzicie i Ty Aniu?

Posted (edited)

[quote name='Atomowka']Dziewczyny sprawa pilna bo nie wiem co robić

Dla Dropsa zostały sprawdzone dwa domy:
Bielany - domek bardzo fajny ale dla psa już ogarniętego tj niesikającego, załatwiającego się na spacerze, chodzącego na smyczy- ogólnie podrostka 6-7 miesięcznego
Mokotów - domek fajny, dziewczyna nigdy nie miała szczyla tj brak doświadczenia przy szczeniorach ale dużo czyta, dopytuje się, uczy się. Moim zdaniem domek na TAK dla Dropsa

I tu jest problem jutro Drops musi jechać ode mnie, a jest jeszcze dom w Serocku którego nikt nie sprawdził bo nie było kiedy
Sprawdzony ma być w weekend- dom zapowiada się fajnie.
I tu pytanie co robić z Dropsem?

Wanda zaproponowała,żeby albo go dać na Mokotów, albo może Ania by go wzięła na chwilę?
Jak Wy to widzicie i Ty Aniu?[/QUOTE]
Wczoraj odłowiono 5-6 miesięcznego wilczka ....Jedzie do Ostrowii:( , może on znalazłby ratunek...Piesio wilczkowaty , teraz do kolan...

Edited by ewu
Posted

[quote name='an1a']Wstępna wersja była taka, że ktoś od nich z rodziny wracając z Krakowa zabrałby szczeniaka tylko transporter jest potrzebny.[/QUOTE]

[quote name='ewu'][B]A jak z transportem Kiki do Warszawy? Sorki pogubiłam się,ale jestem dzisiaj odmóżdżona:)[/B][/QUOTE]

Patrz wyżej :)

Posted

Możemy wziąć Dropsa. To chodzi tylko o sprawdzenie ludzi z Serocka i podjęcie decyzji który dom jest lepszy? Pani z Serocka by po niego w razie co przyjechała?

Posted

Ona bardzo urosła. Wczoraj w transporterze wielkości mojego ( pożyczyłam z "Kociego życia") Berek miał wystarczjący luz ale większy pies byłby zbyt duży.......

Posted

Zobaczcie Kozienice :mdleje:
[IMG]https://lh6.googleusercontent.com/-K59tTZrs9V8/UUCqeJkR5jI/AAAAAAAALl0/bHuOD7MQUew/s400/IMG_3559.JPG[/IMG]

Posted (edited)

[quote name='an1a']Gdyby mała do któregoś się zmieściła, byłoby super. Dostaniemy go do zwrotu i możemy wysłać albo przekazać komuś.[/QUOTE]
do mojego czerwonego się zmieści, jest duży, i chyba jest u Ritafi..

Edited by enia
Posted

[quote name='an1a']Zobaczcie Kozienice :mdleje:
[IMG]https://lh6.googleusercontent.com/-K59tTZrs9V8/UUCqeJkR5jI/AAAAAAAALl0/bHuOD7MQUew/s400/IMG_3559.JPG[/IMG][/QUOTE]
Boże miłosierny... To jedna rodzinka?

Posted

Mama i jej 9 szczeniaków. W Kozienicach jest punkt przetrzymań, później wywózka do schronu. Malce mają po 6 tygodni :shake:
[url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/239708-Miejskie-przytulisko-Kozienice-szukamy-DT-DS-pomocnik%C3%B3w-wszelakich-dla-psiak%C3%B3w/page34[/url]

[B]Atomówka[/B] może rodzina z Serocka chciałaby któregoś z tych dzieciaków? Myślałam, żeby wziąć 2 na DT....

Posted

[quote name='an1a']Mama i jej 9 szczeniaków. W Kozienicach jest punkt przetrzymań, później wywózka do schronu. Malce mają po 6 tygodni :shake:
[URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/239708-Miejskie-przytulisko-Kozienice-szukamy-DT-DS-pomocników-wszelakich-dla-psiaków/page34[/URL]

[B]Atomówka[/B] może rodzina z Serocka chciałaby któregoś z tych dzieciaków? Myślałam, żeby wziąć 2 na DT....[/QUOTE]
[B]Działajcie dziewczyny, to takie cuda maleńkie...[/B]
A do jakiego schronu jadą?

Posted

Takie info jest w pierwszym poście:
[I]"[COLOR=#000000]W naszym mieście jest przytulisko dla bezdomnych zwierząt, [B]jednak jeśli się zapełni, pieski jadą dalej do miejsca docelowego.[/B] W tej chwili nie mogę napisać dokąd aby nie szkodzić zwierzakom.[/COLOR]
[COLOR=#000000]Od połowy stycznia wspólnie z lecznicą, która zajmuje się w tym roku bezdomniakami w naszej gminie, szukamy pieskom domów.[/COLOR]
[COLOR=#000000]Przytulisko jest zadbane, czyste i nie ma w nim przepełnienia. Pieski po przyjeździe są odrobaczane i odpchlane. Następnie są szczepione i obowiązkowo sterylizowane, kastrowane. Opiekuje się nimi pan, który lubi zwierzęta więc psiaki nie mają dodatkowych stresów w postaci złego człowieka.[/COLOR]
[COLOR=#000000]Gmina kupuje także karmę psiakom, dostają karmę suchą i gotowaną namiejscu. [/COLOR]
[COLOR=#000000]W przytulisku brakuje zabawek dla szczeniaków, których pojawia się dość dużo oraz czegoś do podgryzania dla psów aby zabiły nudę.[/COLOR]
[COLOR=#000000]Opiekun powiedział, że zdarza się, że wyją z nudów."[/COLOR][/I]