BeataJ Posted April 12, 2007 Author Posted April 12, 2007 Info z dzis - psiak nadal w schronie. Czekam na wiecej info, jak tylko dostane to zaraz napisze. Beata Quote
BeataJ Posted April 20, 2007 Author Posted April 20, 2007 Nie ma info ze schroniska nadal. Beata Quote
BeataJ Posted April 24, 2007 Author Posted April 24, 2007 lamia2 napisał(a):A jaki on ma stosunek do innych psów? Nic o nim nie wiem, niestety :-( Nie mam szans wybrac sie teraz do schronu. Beata Quote
lamia2 Posted April 24, 2007 Posted April 24, 2007 BeataJ napisał(a):Nic o nim nie wiem, niestety :-( Nie mam szans wybrac sie teraz do schronu. Beata Szkoda, jakbyś coś wiedziała to pisz. Quote
bagsiks Posted April 29, 2007 Posted April 29, 2007 A więc ja mogę trochę powiedzieć. Jestem wolontariuszem i psiaka trochę znam. Jeśli chodzi o wiek trudno mi powiedzieć ale myślę że coś koło 5 ma już. Wszedłem sobie spokojnie do boksu usiadłem koło niego i pies nie okazywał żadnej agresji w stosunku do mnie głaskałem do normalnie w ząbki tez mogłem zobaczyć. Agresji w stosunku do innych psów też nie zauważyłem :) Nie miałem zbytnio czasu a teraz mam wyjazd więc nie mam jak zabrać się do schroniska ale w sobotę 5 albo 12 na pewno postaram się go wyczesać i jak się uda tez wykąpać :) Quote
rotek_ Posted April 29, 2007 Posted April 29, 2007 wydaje mi się czy on ma wywinętą powiekę???? Quote
lamia2 Posted April 29, 2007 Posted April 29, 2007 bagsiks napisał(a):A więc ja mogę trochę powiedzieć. Jestem wolontariuszem i psiaka trochę znam. Jeśli chodzi o wiek trudno mi powiedzieć ale myślę że coś koło 5 ma już. Wszedłem sobie spokojnie do boksu usiadłem koło niego i pies nie okazywał żadnej agresji w stosunku do mnie głaskałem do normalnie w ząbki tez mogłem zobaczyć. Agresji w stosunku do innych psów też nie zauważyłem :) Nie miałem zbytnio czasu a teraz mam wyjazd więc nie mam jak zabrać się do schroniska ale w sobotę 5 albo 12 na pewno postaram się go wyczesać i jak się uda tez wykąpać :) Przekażę koleżance, bo mnie o niego pytała :) Quote
lamia2 Posted April 30, 2007 Posted April 30, 2007 Chłopczyk już odebrany (WIELKIE PODZIĘKOWANIA DLA KIEROWNIKA SCHRONISKA !!!!!) Koleżanka pojechała po niego do Gdańska z Warszawy aby go tu wyadoptować. Niestety jego stan nie kwalifikuje się obecnie do nowego domku: ma silny stan zapalny uszu, chore dziąsła, ślinotok, nie może przełykać (nawet kurczaka z ryżem) a i charakterek też niezgorszy. Nie za bardzo lubi inne zwierzaki, a ludzi akcepuje też tylko tych których chce. No, ale trzeba małemu dać sznase, najpierw na leczenie prawdopodobnie na SGGW. Prosimy o wsparcie na AFN !!!!!!!! Quote
GreenEvil Posted May 1, 2007 Posted May 1, 2007 Tez bym nikogo nie lubila w takim stanie zdrowia :shake: pzdr GreenEvil Quote
lamia2 Posted May 1, 2007 Posted May 1, 2007 Właśnie dostałam takiego maila od koleżanki : "malamucio nazywa się Huzar :) Jest niezwykle grzeczny i posłuszny, pięknie jeżdzi w samochodzie. Preferuje kobiety, ma swój charakterelk, ale wie co to miłość i uwielbia się dopraszać o pieszczoty (ale tylko w stos do mnie:) ) Ciagle podaje łapę i merda ogonem. Jednak nie wszystko i nie wszystkim da ze sobą zrobić i jak coś mu się nie podoba to burczy :), ale póki co nie mam z nim żadnych problemów. Jest chudziutki (nic dziwnego jak nie mógł biedaczysko nic przełykać :( ) Jest trochę odowodniony, ma biegunkę i cały czas niesamowity ślinotok. Wszystko go boli, potrafi nawet wyć z bólu :( Od czasu do czasu próbuje wymiotowac śliną. Dlatego dostaje kroplówki, antybiotyk, dostał tez nospę i lek p/bólowy. Jutro będzie miał robione badania-krwi, kału i moczu (psiak nie jest najmłodszy więc trzeba wiedzieć jak wszystko w nim działa), także konsultację stomatologiczną i pewnie RTG by się upewnić czy nie ma nigdzie żadnego ciała obcego. DLATEGO BARDZO POTRZEBNA POMOC I WSPARCIE FINANSOWE NA RATOWANIE HUZARA! Ten psiak juz tyle wycierpiał, przejechał drogę z Gdańska (ze schroniska) do kliniki sggw w Warszawie. POMÓŻMY MU! Wszelkie pieniążki prosimy wpłacać na konto Fundacji: [SIZE=3]VWBank 78213000042001038801430001 Alarmowy Fundusz Nadziei na Życie ul. Jagiełły 5 m. 19 14-100 Ostróda z dopiskiem "HUZAR" Quote
masienka Posted May 2, 2007 Posted May 2, 2007 czy psiak nadaje sie do ogloszenia w BS? do kogo uderzac w razie czego? Lamia, do Ciebie? Quote
lamia2 Posted May 3, 2007 Posted May 3, 2007 masienka napisał(a):czy psiak nadaje sie do ogloszenia w BS? do kogo uderzac w razie czego? Lamia, do Ciebie? Psiak znajduje się pod opieką koleżanki :) oto jej mail: [email protected] Quote
Lemoniada Posted May 3, 2007 Posted May 3, 2007 No tak, taka piękność nie mogła długo siedzieć w schronie niezauważona, to oczywiste:lol: A jak tam idzie cywilizowanie Huzara? I jak zdrówko? Ma opiekę więc teraz już musi być dobrze. Mocne kciuki dla Was:thumbs: Quote
lamia2 Posted May 5, 2007 Posted May 5, 2007 Dziś dostałam od koleżanki maila z fotkami Huzara :lol: "Huzarek jest cdowny i wspaniały! Wita mnie skacząc z radości i merdając ogonem. Dziś śmierdziel próbował mnie całą wylizać :) Jest grzeczny (choć początkowo nie tolerował pracowników kliniki-pies nie może iść do kojca!) i nie sposób go nie pokochać :) Niestety nie wiadomo nadal co z nim jest. Wyniki kału-nic nie wykazały, nie wiem jakie są wyniki badań krwi i moczu. Miał robione RTG-wykazało zacienienia w okolicy krtani/tchawicy. Nie wiadomo co to jest (a piesek nadal cierpi) więc bedzie miał w tygodniu roboną endoskopie no i konsultacje stomatolog. DLATEGO PROSIMY O WSPARCIE!!" http://img338.imageshack.us/img338/7605/obraz1358nt0.jpg http://img70.imageshack.us/img70/1323/obraz1359kt5.jpg Quote
BeataJ Posted May 8, 2007 Author Posted May 8, 2007 Ale Huza ma juz dom, bo chyba sie pogubilam....Dzwoniono do mnie jeszcze chyba 3 maja ze schroniska z radosna informacja, ze Huzar zostal adoptowany. To jest dom staly? Beata Quote
GreenEvil Posted May 8, 2007 Posted May 8, 2007 Coz... Huzar zostal zabrany ze schronu celem leczenia. Domku nadal szuka :shake: pzdr GreenEvil Quote
Reno2001 Posted May 8, 2007 Posted May 8, 2007 BeataJ napisał(a):Ale Huza ma juz dom, bo chyba sie pogubilam....Dzwoniono do mnie jeszcze chyba 3 maja ze schroniska z radosna informacja, ze Huzar zostal adoptowany. To jest dom staly? Beata Nie ma to jak dobry przepływ informacji w schronisku :roll: ! Huzar po domek na pierwszą !! Quote
Recommended Posts