Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

Cześć wszystkim. Wiem, że ja już domu nie znajdę, ale Pani fotograf się uparła i mówi, że mam nie gadać głupot. Że ona mi pomoże. Ja się tylko do niej uśmiecham i mówię „Kochana, znajdź dom dla młodziaków, dzieciaków, one tu nie pasują.. Ja sobie dam radę”, a ona dalej swoje! No to stałem i się uśmiechałem. Bo jak byłem młody, to uwielbiałem zabawy, uwielbiałem się uśmiechać.. Nadal lubię, choć wolniej już wszystko robię! Jestem wesołym staruszkiem. A wiecie co lubię najbardziej.. jak tak sobie leżę po spacerze i ktoś drapie mnie za uchem.. jaki ja wtedy jestem szczęśliwy.. Moi drodzy nie wierzę w cuda, ale jeśli ktoś chciałby takiego staruszka, takiego kochanego, takiego oddanego.. to czekam na WAS!
Wasz Załupcio :)

Edited by Lena84
  • Replies 121
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Niby nie chciałem prezentować mojej miód-malina facjaty, żeby nie być posądzonym o próżność (daleki jestem od tego), ale co mi tam :) Grunt to autopromocja :)
Wasz Załupcio :)

Posted

Kilka słów Karoliny, opiekunki Załupcia w schronisku, które wyciskają łzy...
"NIKT NIGDY o niego nie zapytał..."
"Jest na samymmmmmmmm końcu w kojcach. Ludzie "odwiedzający" rzadko tam wchodzą..."

NIE WIEDZĄ, CO TRACĄ...

Posted

Lena84 napisał(a):
Kilka słów Karoliny, opiekunki Załupcia w schronisku, które wyciskają łzy...
"NIKT NIGDY o niego nie zapytał..."
"Jest na samymmmmmmmm końcu w kojcach. Ludzie "odwiedzający" rzadko tam wchodzą..."

NIE WIEDZĄ, CO TRACĄ...

Nikt temu biedulkowi nie da cieplego kacika w swoim domu?Bardzo smutne!

Posted

Moze mile dogomaniaczki napiszecie ile piesek ma lat i opieszecie jaki ma senior charakter´tzn.czy sie zgadza z innymi psami kotami,jak reaguje na krzyczace dzieci,rowerzystow,czy duzo szczeka,czy umie zalatwiac sie tylko na dworze?

Posted

Przepraszam, jestem tu nowa :)
Już uzupełniam informacje o Załupku :)

Załupek jest ostrożnym i delikatnym psem o spokojnej naturze. W stosunku do nowych miejsc, obiektów i sytuacji zachowuje pewien dystans i rezerwę. Jest bardzo sympatycznym i kochanym psem, jego niepewność i nieśmiałość dodają mu uroku. W stosunku do ludzi jest bardziej otwarty, widać, że opiekun stanowi dla niego oparcie i pomoc przy zapoznawaniu się z nowościami. Jednak nie jest to pies, który od razu rzuci się na nas z całusami – jest chętny na interakcje z człowiekiem, ale muszą być one łagodne i spokojne. Gdy Załupek spędzi z opiekunem więcej czasu coraz bardziej się otwiera.
Psiak jest posłuszny i bystry, również szybko się uczy. Przychodzi na zawołanie opiekuna i ładnie chodzi na smyczy. Docenia długie i ciekawe spacery. Jeżeli właściciel zapewni mu odpowiednią dawkę ruchu, Załupek będzie mógł zamieszkać w mieszkaniu na parterze lub 1 piętrze.

Załupek lubi dzieci. Obecność innych psów nie sprawia mu jakiejś wyjątkowej frajdy, ale nie jest agresywny.

W skrócie - CUDOWNY PSIAK :)

Posted

Proszę pomóżcie znaleźć domek dla Załupka... Wiem ile wyjątkowych psów tego potrzebuje, ale Załupek jest dla mnie psiakiem, który nie pozwala zasnąć... Pewnie znacie to uczucie :(

Posted

Lena84 napisał(a):
Ogłaszamy chłopaka, ale póki co nic :/ To takie niesprawiedliwe...

sunia o której pisałam w innym wątku to staruszka z Gaju zabrana - Baba
o ile pamiętam w sierpniu zanim ją zabrałam byłam na spacerku właśnie z Załupkiem

Posted

Mam ze schroniska z Gaju suczkę mix owczarka niemieckiego Pepsi :lol:, jest z nami już 3 lata ale dla mnie zawsze będzie miała 8 latek .
Załupcio jest śliczny , może mu się poszczęści i znajdzie domek, nie można tracić nadzieji.