Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 121
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wiem wiem :D Też mnie to zdziwiło, ale nie ja je nadałam, a skoro psiak ma je od lat, to jest sens je zmieniać?
A może nie pomaga Załupciowi w szukaniu domku?! Jak myślicie???

Posted

Ja nie musiałam sprawdzać , bo wiem. Imię jest po prostu brzydkie, a właściwie budzące niesmak.Może ktoś nadał specjalnie albo się nie orientował co oznacza ten wyraz. Myślę ,ze można zmienić na podobnie brzmiące.
Może wystarczy po prostu ŁUPEK albo ŁEPEK.

Posted

Ja dowiedziałam się zupełnie przez przypadek... Szczerze, to nie znałam takiej dolegliwości...
Ale ta wiedza nie sprawiła, że kocham Załupcia mniej...
:loveu:

Posted

[quote name='Poker']Ja nie musiałam sprawdzać , bo wiem. Imię jest po prostu brzydkie, a właściwie budzące niesmak.Może ktoś nadał specjalnie albo się nie orientował co oznacza ten wyraz. Myślę ,ze można zmienić na podobnie brzmiące.
Może wystarczy po prostu ŁUPEK albo ŁEPEK.[/QUOTE]

Ja wcześniej nie słyszałam.
To może ... Szalupek?

Brzmi prawie jak Załupek.
Zapytam w schronisku czy wiedzą co ono znaczy

Posted

Nie ocenia się książki po okładce, a psa po imieniu...
Ktoś popełnił błąd, ale to nie zmienia faktu, że Załupcio zasługuje na cudowny dom...

Posted

Mówią Ci ze schronu, że jak przyszedł tam 4 lata temu to miał jakąś podobną przypadłość i stąd jego imię.
To może trzeba chłopaka reklamować w typie
"Kto zaadoptuje i zmieni to paskudne imię?"

Posted

Ale sporo ludzi wie co to znaczy. Nie każdy będzie go chciał tym imieniem nazywać. Róbcie co chcecie, imię jest nieprzyjemne,może zniechęcać do psa. Pierwsze skojarzenia są najważniejsze.

Posted

Rozumiem Twoje argumenty, ale to nie zmienia faktu, że Z. jest fantastyczny :)
No, Dziewczyny, pomóżcie wychwalać Załupcia/ Szalupcia/ Łepcia/ Łupcia :D

Posted

[quote name='Lena84']Rozumiem Twoje argumenty, ale to nie zmienia faktu, że Z. jest fantastyczny :smile:
No, Dziewczyny, pomóżcie wychwalać Załupcia/ Szalupcia/ Łepcia/ Łupcia :-D[/QUOTE]
Mam wrażenie ,że mówimy o czymś innym. Nikt nie mówi ,że on nie jest fantastyczny tylko imię ma niewydarzone.

Posted

Tak póki co mieszkam...
Jestem wdzięczny za to co mam... Posłanie, jedzonko, mam Karolinę i Klaudię, i jeszcze kilka dbających o mnie osób...

Ale czekam aż ktoś powie: "Ten albo żaden..."
Wasz Załupcio!