maxishine. Posted August 12, 2013 Posted August 12, 2013 [quote name='Mani2000']Ja miałam 5,0 :P[/QUOTE] Mnie nie stać na taką średnią, może gdybym miała normalny słuch to kto wie?:evil_lol: Quote
Kasia0912 Posted August 12, 2013 Posted August 12, 2013 Często w gimnazjum średnia spada :) ja w 6 klasie miałam 5.22, a skończyłam gimnazjum z 4.11 :P Quote
maxishine. Posted August 12, 2013 Posted August 12, 2013 [quote name='Kasia0912']Często w gimnazjum średnia spada :) ja w 6 klasie miałam 5.22, a skończyłam gimnazjum z 4.11 :P[/QUOTE] bo jest coraz trudniej. Ja teraz idę do liceum i obawiam się że średnia w LO spadnie mi poniżej 4,00 Quote
Mani2000 Posted August 12, 2013 Posted August 12, 2013 Ja za 3 tygodnie będę gimbusem, wczoraj zobaczyłam swoje przedmioty :D m.in. Chemia, Fizyka.. Mamusiu :placz: Quote
maxishine. Posted August 12, 2013 Posted August 12, 2013 [quote name='Mani2000']Ja za 3 tygodnie będę gimbusem, wczoraj zobaczyłam swoje przedmioty :D m.in. Chemia, Fizyka.. Mamusiu :placz:[/QUOTE] witaj w klubie. :evil_lol: Nie cierpię fizyki, gegry i historii.:shake: Quote
Dioranne Posted August 12, 2013 Author Posted August 12, 2013 Kocham historię! Natomiast fizyka to przedmiot do zniesienia. Na chemię nie można negatywnie się nastawić, bo później idzie się na lekcję z przekonaniem "nie dam rady". Ja przez to spierniczyłam sobie cały rok szkolny, bo zawsze na chemię szłam z nożem na gardle. Gdyby nie to pewnie byłoby lepiej, tak myślałam, że bez względu na to czy będę się uczyć czy nie to się nie uda, bo to "wielka chemia"... Teraz siedzę sobie w Poznaniu, Nico został w Lesznie z mamą. Tęsknię za nim strasznie... Jutro na całe szczęście go zobaczę, a w czwartek znowu rozłąka. Nie mogę go zabrać, bo jadę później do lekarza, a tam niestety z psami nie wpuszczają. Quote
megi345 Posted August 13, 2013 Posted August 13, 2013 Co tam chemia w 1 czy 2 gimnazjum. Zobaczycie co jest na chemii w 1-2 klasie technikum/liceum.. to się złapiecie za głowę... u mnie średnia ocen z chemii była 2/3 w II klasie technikum gdzie 98% klasy to dziewczyny. Quote
Dioranne Posted August 14, 2013 Author Posted August 14, 2013 Z roku na rok chemia z pewnością będzie trudniejsza, ale nie można nastawiać się na nią negatywnie na początku. Bo później ciężko się do niej przekonać. Mam nadzieję, że mi się w tym roku uda i na koniec na świadectwie będę miała czwórkę z chemii, a z biologii piątkę. Bo z lekka przerażający jest fakt iż pod uwagę (przy naborze do szkoły ponadgimnazjalnej) będzie brane świadectwo lub oceny z II semestru klasy drugiej. Także jak teraz zawalę to może być różnie. Oczywiście, że jest to na trzecim planie w rekrutacji, ale jeśli miałoby to zaważyć o tym czy się dostanę czy nie... :crazyeye: Teraz przepraszam idę oglądać mecz. Jestem zszokowana - strzeliliśmy gola w czwartej minucie. Cuda na tym świecie się zdarzają. :multi: Quote
Kasia0912 Posted August 14, 2013 Posted August 14, 2013 Ja chemie zawaliłam w gimnazjum, dlatego teraz 3 lata na korkach będą...jak dobrze, że moja przyszła bratowa studiowała ten zacny przedmiot :P Muszę trochę się przyłożyć, bo zamierzam rozszerzać to na maturze... Quote
Mani2000 Posted August 14, 2013 Posted August 14, 2013 Mnie przeraża Fizyka, bo zobaczeniu dzisiaj książki. Quote
Dioranne Posted August 15, 2013 Author Posted August 15, 2013 Mam fajnego nauczyciela od fizyki, który podpowiada czasami na kartkówkach. Nie zdradza odpowiedzi, ale pomaga dojść do rozwiązania jeśli widzi, że wiesz o co chodzi, ale zapomniałaś np. wzoru na obliczenie. :loveu: Cały drugi semestr bez ani jednej lufy w dzienniku, jeśli chodzi o fizykę. Najniższą ocenę to chyba trójkę miałam, z tego co pamiętam. A na koniec pewna czwóra. Tak, jak mówię - nie bój się żadnego przedmiotu, bo później to się odbija na nauce. Gdy ja się jakiegoś przedmiotu bałam, to nie uczyłam się, bo wmawiałam sobie, że tak czy siak nie dam rady, bo to za trudne. I zepsułam sobie przez to cały rok. Nie mówię, że teraz do sali chemicznej będę wchodzić z uśmiechem na ustach (dwa razy w tygodniu chemia, ratunku ludzie!), ale nie będę już tak marudzić, że to trudny przedmiot, bo znowu zawalę... ;) Quote
Mani2000 Posted August 15, 2013 Posted August 15, 2013 Dzięki za radę, spróbuję uśmiechnąć się do Chemii, Biologi(wydaje się być ciekawa) i Fizyki. Po obejrzeniu też książki z Historii stwierdzam, że będzie ciekawa. Egipt, Grecja <3 Quote
Kasia0912 Posted August 15, 2013 Posted August 15, 2013 Biologia jest ciekawa :) Historia już tak sobie, ale zależy kto co lubi, mnie najbardziej ciekawi II wojna światowa i największą wiedzę mam na ten temat, a tego w gimnazjum nie było :) Quote
Dioranne Posted August 15, 2013 Author Posted August 15, 2013 Niestety, ale II wojna światowa jest omawiana dopiero w liceum. :-( Generalnie nie przepadam za historią dotyczącą początków cywilizacji, dopiero Rzym, Słowianie i początki Polski mnie zainteresowały. Nie mogę się doczekać, aż będziemy omawiać I wojnę światową. Jednak przyjdzie mi na to jeszcze trochę poczekać, trudno. Chodzę do klasy regionalnej, w drugiej klasie mamy prawdopodobnie cztery godziny historii tygodniowo. :loveu: Na pewno jedna, czasami dwie lekcje zostaną poświęcone historii regionu, ale mimo wszystko... Pod koniec pierwszej klasy, przerabialiśmy już początkowe tematy z klasy drugiej, więc jesteśmy trochę do przodu, więc może i ta I WŚ szybko nadejdzie. Quote
Kasia0912 Posted August 15, 2013 Posted August 15, 2013 I wojna światowa, powstania etc. są pod koniec 3 klasy :P i akurat to było na egzaminie. Ogólnie w 3 klasie materiał trzeba przerobić do egzaminu, a potem nie ma co robić. Na polskim obejrzeliśmy 5 filmów, sami wybieraliśmy, na historii to samo :D jedynie matematyczka stwierdziła, że zaczniemy robić materiał z liceum... Quote
Mani2000 Posted August 16, 2013 Posted August 16, 2013 Ja za wojną nie przepadałam, za dużo dat do zapamiętania. Pamiętam jak się na test uczyłam, mieszało mi sie to wszystko okropnie :P Mimo wszystko jestem dobrze nastawiona. Chemia i Fiza przecież nie mogą być aż tak trudne, żebym nie umiała tego zrobić ;) Quote
megi345 Posted August 17, 2013 Posted August 17, 2013 czemu wy gadacie o szkole, o losie, ostatnie 2 tyg a tu gadanie o szkole. sa wakacje-jest gadanie o szkole, bedzie wrzesien, bedzie gadane o wakacjach :shake: Quote
xxxkaluniaxxx Posted August 19, 2013 Posted August 19, 2013 Biola jest fajna :cool3: ja niedługo zdaje poprawkę matury z matmy :roll: mam nadzieje że się załapie na 3 rekrutacje na uniwerku :shake: Quote
Dioranne Posted August 19, 2013 Author Posted August 19, 2013 [B]Kalunia[/B] trzymam kciuki. ;) Jak minęły wakacje w Mielnie? Taki jest system - w wakacje gada się o szkole, w trakcie roku o wakacjach. Ja tak robię od samego początku. :diabloti: Quote
xxxkaluniaxxx Posted August 20, 2013 Posted August 20, 2013 Wakacje zaje.. fajne :diabloti: Sie okazało że mam rasowego burka :multi: Zostałam oświecona przez miłych wystawców i hodowców psów z Niemiec :diabloti: K jest Szweckim Vallhundem :lol: Jak nigdy dziękowałam sobie że znam j.niemiecki :cool3:ucieliśmy se miłą pogawędkę pooglądałam se zdjęcia ich vallhundów, masakra :lol:Opis wzorca i K prawie się zgadza K jest 3cm za duża ale reszta vallhund z krwi i kości :cool3: dość szczegółowy opis wakacji jest na owczarkopedii w galerii K luknij se jak chcesz :eviltong: foty niedłupo powinnam wstawić na razie tylko na FB mam :p Quote
Beardedo Posted August 22, 2013 Posted August 22, 2013 [quote name='megi345']czemu wy gadacie o szkole, o losie, ostatnie 2 tyg a tu gadanie o szkole. sa wakacje-jest gadanie o szkole, bedzie wrzesien, bedzie gadane o wakacjach :shake:[/QUOTE] :kciuki::kciuki::kciuki::Rose::Rose::Rose::klacz::klacz::klacz: Quote
Dioranne Posted September 1, 2013 Author Posted September 1, 2013 Ekhem, małolaty - jutro do szkoły. O której macie rozpoczęcie? Ja o 8:00. :-o Dodatkowo znam już swój plan lekcji i już mam dość. Codziennie na godzinę ósmą. Jestem ciekawa czy będziemy mieli jakieś zajęcia dodatkowe, ale obowiązkowe tak, jak to było w I klasie. Podobno miały być m.in.: z fotografii, mam nadzieję, że będą. :loveu: Quote
Cytrynaaaaa Posted September 1, 2013 Posted September 1, 2013 Ja mam rozpoczęcie o 8.30 i dopiero jutro plan dostanę, już się boję. :lol: Quote
xxxkaluniaxxx Posted September 1, 2013 Posted September 1, 2013 Ja wam powiem że trochę dziwnie się czuje związku z jutrzejszym dniem :lol: ta myśl że jutro nie muszę iść :evil_lol: Quote
Recommended Posts