Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Więc, jak pewnie niektórzy z DGM wiedzą mam 13 lat, a więc jestem osobą niepełnoletnią. Do domu żadnego mieszańca niestety nie mogę pod swoje skrzydła przygarnąć, nie jestem póki co gotowa na mixa. ;) Niedługo na 99% będę miała własne konto w banku, a więc za zgodą mamy będę mogła przelewać, pobierać etc. Większość moich znajomych takowe konta posiada, bo jest to jednak rodzaj wygody i w pewnym sensie niezależności od rodziców. Pomyślałam, że można, by to w dobry sposób wykorzystać. Od kilku dni podczytuję tematy biedaków, a ludzie, którzy się nimi opiekują, doprowadzają do normalnego stanu - często mają zadłużenia sięgające kilku tysięcy złotych, np. u weterynarza. Wiem są bazarki i inne takie. Ale zazwyczaj biorą w nich udział osoby pełnoletnie. Jednak tak, jak już mówiłam osoby niepełnoletnie coraz częściej mają własne pieniądze. Do czego chcę dojść? :razz:
Otóż myślałam od jakiegoś czasu o założeniu "czegoś", gdzie "małolaty" mogłyby odkładać określoną przez siebie kwotę na zwierzęta bezdomne, fundacje etc. Coś na wzór skarbonki dla kundelków, która działa na DGM.
Co o tym sądzicie? Bo mi osobiście coś takiego, by pasowało, ale chcę dowiedzieć się opinii innych. Przecież nie wszystkie pomysły, które wpadają do małoletniej główki muszą być OK. :cool3:

• 4 weeks later...
  • Replies 479
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ja prawie 15 :cool3: więc witam !

Tylko nie za bardzo rozumiem tek "skarbonki" , przecież od razu można na konto fundacji przesłać pieniądze.
A nie może być to wątek dla małolatów na pogadanki itd ? :razz:

Posted

No to co małolaty?^^
Poznajemy siem?:P

Zaczynam:D

Na imię mi Martyna.Po nicku można wywnioskować ile mam lat.Pasjonuję się muzyką,zwierzętami i grafiką komputerową.
Mam własnego psa,który wabi sie Furby(czyt.Ferbi) i wkrótce zakupuję myszy(2 samice)
Pomagam w schronisku dla zwierząt jako wolontariusz;)

Chyba tyle:D

Posted

O, ludzie w moim wieku :)
Mam na imię Julia, mam 14 lat (rocznikowo 15). Mam "goldenkę" Sonie i świnkę morską (aka wredną małpę :diabloti:) Nera : D Moją największą pasją są psy, oprócz tego interesuje się Irlandią, wilkami, czasem pstrykam zdjęcia i przede wszystkim duuużo czytam :lol:
Mani, jakiej muzyki słuchasz?

Posted

Ja tam lubię Rap,tyle że Polski.
Słucham Lales i zdecydowanie jest godna polecenia;)
Jej piosenki mają sens i fajnie się przy nich myśli.
Rzecz w tym,że często w nich przeklina^^
Czasem obije się o uszy NPWM czy Paktofonika.
No i nie pogardzę Farną<3
A Ty?:P

Posted

Teoretycznie rock i alternatywa, w praktyce słucham wszystkiego ;) Moja przyjaciółki mają bardzo zróżnicowany gust i jak się podsłucha u nich kilka fajnych piosenek, to wychodzi dość, hm, cudaczna mieszanka ^ ^
W poprzednim poście zapomniałam o moich serialach :mad: Koooocham seriale :diabloti:

Posted

O,to coś co nas łączy!
Ja oglądam nałogowo Zaklinaczkę Duchów(TVN 7-->Pon.-Pt.18:05 Sb.16:30 Nd.18:05 powtórka z soboty)
Lubię też Trudne Sprawy i Dlaczego Ja :D
Kiedyś oglądałam Pierwszą Miłość,ale przerzuciłam się właśnie na Zaklinaczkę:D
Jak u Ciebie?:D

Posted

Jak miło :multi:
Moje miłości to Nie z tego świata, Sherlock BBC i Glee : D
Moja koleżanka próbuje mnie namówić do oglądania Zaklinaczki duchów właśnie, bo uwielbia ten serial. Pewnie niedługo ulegnę :cool3:

Posted

[quote name='Goldies']Jak miło :multi:
Moje miłości to Nie z tego świata, Sherlock BBC i Glee : D
Moja koleżanka próbuje mnie namówić do oglądania Zaklinaczki duchów właśnie, bo uwielbia ten serial. Pewnie niedługo ulegnę :cool3:[/QUOTE]

Ja koleżanki wyśmiewałam,że to oglądają,a teraz sama nałogowo paczę:D

Posted

A swoją drogą to bardzoooo zazdroszczę wolontariatu. U mnie można dopiero od 18 roku życia :-(
Jak zakupisz myszaste to koniecznie pokaż! Moja przyjaciółka ma dwie, uwielbiam ich ogonki :loveu:

Posted

[quote name='Goldies']A swoją drogą to bardzoooo zazdroszczę wolontariatu. U mnie można dopiero od 18 roku życia :-(
Jak zakupisz myszaste to koniecznie pokaż! Moja przyjaciółka ma dwie, uwielbiam ich ogonki :loveu:[/QUOTE]

Pokażę na pewno!:)
U nas jest od 14 :D

Ja myślę nad imieniem dla myszek i totalny brak pomysłu.
Jedną chciałam nazwać Minnie(Mini- Myszka Mini),ale co z drugą?
Może jakieś sugestie?^^

Posted

Ja też Julia :p
Mam mix ON'ka adoptowanego , kota brytyjskiego i w wakacje będę mieć Bearded Collie :multi::loveu:

To co ? Za rok wszystkie jedziemy na obóz Przyjaciela Psa :razz:

Posted

[quote name='Beardedo']Ja też Julia :p
Mam mix ON'ka adoptowanego , kota brytyjskiego i w wakacje będę mieć Bearded Collie :multi::loveu:

To co ? Za rok wszystkie jedziemy na obóz Przyjaciela Psa :razz:[/QUOTE]

Dawaj szczegóły!Może pojadę..Byle nie z moim zwierzem,bo on się strasznie zachowuje w towarzystwie innych zwierzów xd

Posted

Mani :
Parę propozycji :cool3: : Cassie, Coffie, Neska, Lucy, Lilly, Luna, Yoko, Aria, Mania, Nadia, Bonnie, Lady.
Minnie to śliczne imię *.*

Beardedo :
Kota brytyjskiego? :mdleje:Zawsze chciałam mieć niebieskiego brytyjczyka :loveu: Można spytać skąd bierzesz szczeniora? Chłopak czy sunia? I jak będzie miał na imię :p?
O, zarzuć jakimiś szczegółami o tym obozie :cool3:?

Posted

[quote name='Goldies']A swoją drogą to bardzoooo zazdroszczę wolontariatu. U mnie można dopiero od 18 roku życia :-(
Jak zakupisz myszaste to koniecznie pokaż! Moja przyjaciółka ma dwie, uwielbiam ich ogonki :loveu:[/QUOTE]

Ja co prawda już nie "małolata", ale tylko coś dodam. Wolontariat u nas od 18 lat, ale można inaczej pomagać. Zorganizować akcje w szkole (możemy przyjść z psami), robić plakaty/ulotki, ogłaszać psy. Mogłabyś przyjść do schroniska, ale musiałby być z Tobą wolontariusz, który weźmie za Ciebie odpowiedzialność. No to znikam z wątku ;).

Posted

[quote name='Goldies']Mani :
Parę propozycji :cool3: : Cassie, Coffie, Neska, Lucy, Lilly, Luna, Yoko, Aria, Mania, Nadia, Bonnie, Lady.

Beardedo :
Kota brytyjskiego? :mdleje:Zawsze chciałam mieć niebieskiego brytyjczyka :loveu: Można spytać skąd bierzesz szczeniora? Chłopak czy sunia? I jak będzie miał na imię :p?
O, zarzuć jakimiś szczegółami o tym obozie :cool3:?[/QUOTE]

Szczegóły-Good Idea

Imiona-Super<3 Mini i Lilly będą chyba <3

• 2 weeks later...
Posted (edited)

[quote name='Mani2000']Dawaj szczegóły!Może pojadę..Byle nie z moim zwierzem,bo on się strasznie zachowuje w towarzystwie innych zwierzów xd[/QUOTE]

Haha właśnie dlatego czekam na Beardeda bo mam identycznie :eviltong:
A wiem tylko tyle co było pokazane w gazecie "PP" :oops: ( ale mini szczególiki niżej :eviltong: )

Edited by Beardedo
Posted (edited)

[quote name='Goldies']Mani :

Beardedo :
O, zarzuć jakimiś szczegółami o tym obozie :cool3:?[/QUOTE]

TA DAM ! Nie niebieski ale colourpoint czekoladowy :multi: .
Biorę z czeskiej hodowli Emiel Regis - oczywiście piesek i będzie miał na imię Aston :loveu: ( na drugie Martin haha :laugh2_2: )
[url]http://www.emielregis.cz/[/url] (mama : Rose- Dol Blathanna Emiel Regis)
[url]http://bc.beardies.cz/index.php/nai-psi/kofik[/url] - tatuś :p

A co do obozu to wiem tylko tyle ( w gazecie pisało :eviltong: ) że się na forum pies.pl zgrali i właścicielka Niufa zorganizowała pobyt itd. no i PP był patronem obozu. A za rok ( i pewnie dwa) też to zorganizują - więc kto tam ma konto to zrobimy z niego detektywa :cool3:

Edited by Beardedo
Posted

[quote name='Mani2000']Pokażę na pewno!:)
U nas jest od 14 :D

Ja myślę nad imieniem dla myszek i totalny brak pomysłu.
Jedną chciałam nazwać Minnie(Mini- Myszka Mini),ale co z drugą?
Może jakieś sugestie?^^[/QUOTE]

Lolo i Lulu - bliźniaki :ylsuper:

Posted

[quote name='Mani2000']MAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAM MYSZY

Zapraszać do mojej crazy galery;)
[URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/224646-My-Crazy-Gallery?p=20518856#post20518856[/URL][/QUOTE]

Ty lepiej tutaj odpowiadaj :mad: , a galeryjke zaliczymy :eviltong: