betka Posted May 25, 2013 Posted May 25, 2013 Słabo mi idzie tym razem na bazarku. Myślałam, że więcej uzbiera się dla piesiów... Quote
Marycha35 Posted May 27, 2013 Posted May 27, 2013 Wszędzie kiepściutko idzie..., jasna cholera. Ludkowie a tu wystarczy tylko looknąć i psiaki jedzonko dostaną:smile: http://www.youtube.com/watch?v=YMw8l...ature=youtu.be Quote
DONnka Posted May 29, 2013 Author Posted May 29, 2013 [quote name='betka']Słabo mi idzie tym razem na bazarku. Myślałam, że więcej uzbiera się dla piesiów...[/QUOTE] Betko, liczą się intencje :razz: Tak czy siak bardzo dziękuję w imieniu Liry i Cywila :loveu: Quote
joteska Posted June 2, 2013 Posted June 2, 2013 piekne sa te fotki, łza mi sie w oku zakręciła zdjęcia super, można ładnie przyciąć by wyeksponowac psa mam pytanie czy moge ogłaszać Lirkę na portalach w mazowieckim? czy ew. jest mozliwy transport? Quote
DONnka Posted June 2, 2013 Author Posted June 2, 2013 (edited) [quote name='joteska']piekne sa te fotki, łza mi sie w oku zakręciła zdjęcia super, można ładnie przyciąć by wyeksponowac psa mam pytanie czy moge ogłaszać Lirkę na portalach w mazowieckim? czy ew. jest mozliwy transport? Dziękuję Jolu za propozycję :) Muszę to w końcu napisać... Cywil od ponad 2 m-cy jest intensywnie ogłaszany w necie i w lokalnej prasie. Lira nie jest ogłaszana .... Najpierw czekaliśmy na wyniki diagnostyki, potem aż dojdzie do siebie po ropomaciczu, potem po pogryzieniu, a potem ... potem pojechałam i poznałam Lirę ... Jest tak delikatna, krucha i płochliwa jak sarenka. Budzi w człowieku jakąś dziwną tkliwość i rozrzewnienie... Na początku jest trochę nieufna i trzyma się z dala, ale cały czas chce mieć człowieka w zasięgu wzroku. Drepcze w pewnej odległości za Lilką i Jej mężem krok w krok. Poczucie bezpieczeństwa dają jej zwierzaki Lilki: młoda i zwariowana Sili i staruszek kundelek. Widać, że Lira się zadomowiła i odnalazła swoje miejsce. Każda zmiana to dla Liruni byłby kolejny wielki stres i kolejne obciążenie dla jej już niemłodego serduszka. Gdy pozwoliła mi się w końcu przytulić czułam jak trzepotało w jej piersi Jeśli miałabym jej zafundować taki stres, musiałabym być pewna na 1000 % że warto. Takiej pewności w przypadku domku z ogłoszenia, po jednej wizycie p/a nigdy mieć nie będę Stąd moja decyzja.... Być może narażę się teraz na Waszą krytykę, ale po tym jak poznałam Lirę zdecydowałam, że nie wydam jej nikomu, kogo nie znam i nie ufam jak sobie samej. Po tym co przeszła nie może być już narażona nawet na najmniejsze ryzyko. Szukając domu poprzez ogłoszenia takie ryzyko zawsze istnieje i ja go nie podejmę !!! Wolę, aby Lira została u Lilki na tzw. dożycie. Choćbym miała sama ją tam utrzymywać. Do skarbonki Glinniaków dopisujemy: - 354 zł od Zairka - 376 zł z mojego bazarku dla ONków Aktualny stan finansów: + 993, 78 zł Dziękuję wszystkim za pomoc Edited June 2, 2013 by DONnka Quote
bela51 Posted June 2, 2013 Posted June 2, 2013 Mialam okazje poznać Lire i ... zgadzam sie z DONką :lol: To sunia, ktorej chcialaby sie przychylic nieba. Delikatna i krucha i bardzo kochana. Quote
Pyrdka Posted June 3, 2013 Posted June 3, 2013 Ja się bardzo cieszę z takiego obrotu sprawy. To byłby dla tej suni dodatkowy stres. Jak tylko się uporam z moimi deklaracjami to na pewno wesprę finansowo Lirę. Quote
joteska Posted June 3, 2013 Posted June 3, 2013 wiem o czym piszesz Marzku i popieram Twoją decyzję, nie sądze byś narażała się na jakąkolwiek krytykę, sunia jest już nie najmlodsza po duzych przejściach i stresach, 9 lat w schornisku ...z delikatną psychiką, dopiero teraz ma szanse zaufac człowiekowi i czuć sie bezpieczna, zaopiekowana. Mam nadzieję, że utuliłyście Lirkę od nas wszystkich :) Quote
Marycha35 Posted June 3, 2013 Posted June 3, 2013 Marzku jak tylko stanę na nogi finansowo (pracy mi trzeba!!!) dołączam się do deklaracji na dożywocie Lirki;):):) Popieram decyzję:):):) Quote
DONnka Posted June 3, 2013 Author Posted June 3, 2013 (edited) [quote name='bela51']Mialam okazje poznać Lire i ... zgadzam sie z DONką :lol: To sunia, ktorej chcialaby sie przychylic nieba. Delikatna i krucha i bardzo kochana.[/QUOTE] [quote name='Pyrdka']Ja się bardzo cieszę z takiego obrotu sprawy. To byłby dla tej suni dodatkowy stres. Jak tylko się uporam z moimi deklaracjami to na pewno wesprę finansowo Lirę.[/QUOTE] [quote name='joteska']wiem o czym piszesz Marzku i popieram Twoją decyzję, nie sądze byś narażała się na jakąkolwiek krytykę, sunia jest już nie najmlodsza po duzych przejściach i stresach, 9 lat w schornisku ...z delikatną psychiką, dopiero teraz ma szanse zaufac człowiekowi i czuć sie bezpieczna, zaopiekowana. Mam nadzieję, że utuliłyście Lirkę od nas wszystkich :)[/QUOTE] [quote name='Marycha35']Marzku jak tylko stanę na nogi finansowo (pracy mi trzeba!!!) dołączam się do deklaracji na dożywocie Lirki;):):) Popieram decyzję:):):)[/QUOTE] Dziękuję Wam kochane dziewczyny :loveu: To dla mnie ważne, że rozumiecie i popieracie moja decyzję Bela wie, że liczyłam się z tym, że zostanę sama po takiej deklaracji :roll: Gdyby Lircia była u Lilki w kojcu, tak jak Cywil, to pewnie nie przyszłoby mi to do głowy, ale Lira od początku jest w hoteliku na specjalnych prawach, przebywa z psami Lilki, ma nieograniczony wstęp do domu... Myślę, że ona czuje się tam "jak u siebie", ostatnio zaczęła nawet "stróżować", obszczekuje obcych i pilnuje domowników :) Wierzę, że jest jej dobrze :) A w sprawie Cywila miałam dziś telefon :roll: Niestety to nie był TEN, na który czekamy :shake: Rozmowa trwała krótko... Pan, jak to określił, potrzebuje psa do pilnowania posesji Jedyne co był w stanie zaofiarować Cywilowi to ... całe podwórko do biegania Edited June 3, 2013 by DONnka Quote
Marycha35 Posted June 4, 2013 Posted June 4, 2013 Pan niech sobie sam zapyla po podwórku!!! Nasz Cywil to jest ONEK do zadań specjalnych, czyli kanapa, buzi, podjadanie i noo dobra, już tam... szczeki lekkie plus aport, noo aporcik;) A co do takich deklaracji to nigdy nie zostaniesz sama, mądre wybory trzeba popierać:):):) Lircia zyskała spokój i miłość, damy radę jej to jeszcze dłuuugo zapewnić, sępię po znajomkach;) Quote
Lilek Posted June 4, 2013 Posted June 4, 2013 DONnko, kochana, to najlepsza, najmądrzejsza decyzja, jaką można było podjąć. Lira to moja ukochana sunia, takie złote serduszko. Cały czas o nią się zamartwiałam- właśnie o to, jak zniesie stres kolejnych przenosin, poznawanie kolejnych ludzi i czy ci będa w stanie docenić Lirosławę Wspaniałą. Mało odzywam się, bo moje potwory wymagają bardzo dużo pracy. Nie jestem też w stanie wesprzeć finansowo w sposób regularny, ale jeśli tylko coś mi "skapnie", to będzie dla Liry. Pokochałam tę sunię, bo ona jest wyjątkowa. Dziękuję, że tak zdecydowałaś. Ona już dość oberwała od życia. Och, nie masz pojęcia, jak bardzo chciałabym ją znów zobaczyć i przytulić. Quote
DONnka Posted June 6, 2013 Author Posted June 6, 2013 [quote name='Lilek']DONnko, kochana, to najlepsza, najmądrzejsza decyzja, jaką można było podjąć. Lira to moja ukochana sunia, takie złote serduszko. Cały czas o nią się zamartwiałam- właśnie o to, jak zniesie stres kolejnych przenosin, poznawanie kolejnych ludzi i czy ci będa w stanie docenić Lirosławę Wspaniałą. Mało odzywam się, bo moje potwory wymagają bardzo dużo pracy. Nie jestem też w stanie wesprzeć finansowo w sposób regularny, ale jeśli tylko coś mi "skapnie", to będzie dla Liry. Pokochałam tę sunię, bo ona jest wyjątkowa. Dziękuję, że tak zdecydowałaś. Ona już dość oberwała od życia. Och, nie masz pojęcia, jak bardzo chciałabym ją znów zobaczyć i przytulić. Ja też :oops: I dziękuję za Twoje słowa :) Dziś wysłałam do hoteliku 600 zł tytułem "czynszu" za czerwiec Lilka, potwierdź proszę jak pieniążki się zaksięgują A swoją drogą, coś nas tu zaniedbujesz :razz: Gdzie się podziewasz ??? Quote
hotel_lilki Posted June 8, 2013 Posted June 8, 2013 Jestem...zaniedbałam bo pogoda sie zrobiła i jest duzo pracy wokół domu. Miałam tez kilku dniowy wyjazd do rodzinki...tak jak pisze ONKA Lircia ma juz swoje u nas prawa jak nasze domownik.Wszystkich ujmuje za serca:lol:...jutro beda zdjecia. Kasa doszła za Lire i Cywila...wet zapłacony. Quote
Perełka1 Posted June 8, 2013 Posted June 8, 2013 [quote name='hotel_lilki']Jestem...zaniedbałam bo pogoda sie zrobiła i jest duzo pracy wokół domu. Miałam tez kilku dniowy wyjazd do rodzinki...tak jak pisze ONKA Lircia ma juz swoje u nas prawa jak nasze domownik.Wszystkich ujmuje za serca:lol:...jutro beda zdjecia. Kasa doszła za Lire i Cywila...wet zapłacony.[/QUOTE] To może znajdzie u Ciebie ds?:cool3: Quote
DONnka Posted June 11, 2013 Author Posted June 11, 2013 Liruś ze swoim "stadem" ... Lilka mówi, że Lira strasznie gubi sierść... Być może organizm tak odreagowuje teraz traumę po pogryzieniu :roll: Może ktoś podarowałby suni jakiś preparat na odbudowę pięknej szaty ? :oops: Quote
DONnka Posted June 11, 2013 Author Posted June 11, 2013 Lircia na zdjęciach kochana jak zwykle :loveu: Ale tym razem bardziej zadowolona jestem ze zdjęć Cywila Naprawdę fajnie się prezentuje i liczę, że to będzie miało wpływ na odzew z ogłoszeń Zresztą oceńcie sami Quote
Marycha35 Posted June 11, 2013 Posted June 11, 2013 Cywil śliczny!!! Lircia, tak trochę potargana;) A jaki preparat byłby dobry dla suni? Quote
anett Posted June 12, 2013 Posted June 12, 2013 Faktycznie Cywil prezentuje się świetnie!:lol::multi: Zaraz podmienię zdjęcia na tablicy i mam nadzieję, że w końcu będzie jakiś odzew:lol: Quote
DONnka Posted June 12, 2013 Author Posted June 12, 2013 (edited) [quote name='anett']Faktycznie Cywil prezentuje się świetnie!:lol::multi: Zaraz podmienię zdjęcia na tablicy i mam nadzieję, że w końcu będzie jakiś odzew:lol: Dziękuję :thumbs: :thumbs: :thumbs: [quote name='Marycha35']Cywil śliczny!!! Lircia, tak trochę potargana A jaki preparat byłby dobry dla suni? Tak sobie myślę, że może jakiś kompleksowy dla starszych psów z biotyną Może coś takiego ... Edited June 12, 2013 by DONnka Quote
Marycha35 Posted June 13, 2013 Posted June 13, 2013 (edited) Marzku looknę ile to kosztuje i zacznę dla sunieczki sępić!!! Znajomych muszę pomęczyć;) Edit: Marzku znalazłam 200 tabletek tu: http://www.zwierzakzoo.pl/pl/witaminy-odzywki-dla-psa/375-flawitol-dla-psow-seniorow-60-tabletek.html Czy to ok cena? Jest gdzieś taniej? Ja nie kupuję przez internet może ktoś ma jakieś zniżki??? A tu 60 tabletek, aż taka różnica w cenie???? http://www.swiatkarm.pl/p,dr-seidla-flawitol-tabletki-witaminowimineralne-dla-zdrowej-skory-i-pieknej-siersci-60tab,2750.html Doradzcie proszę, sunieczce się należy dobry sierstkowy pomagacz:) A tu jeszcze w proszku ten preparat znalazłam: http://artpet.pl/p/50/2096/dr-seidel-flawitol-dla-psow-seniorow-proszek-400g-laboratorium-dermapharm-witaminy-i-odzywki-psy.html?utm_source=nokaut.pl&utm_medium=cpc&utm_campaign=2013-06&utm_content=2096#nclid=0b1a937494884561ee16bfc7f4d367fe Edited June 13, 2013 by Marycha35 Quote
DONnka Posted June 13, 2013 Author Posted June 13, 2013 (edited) [quote name='Marycha35']Marzku looknę ile to kosztuje i zacznę dla sunieczki sępić!!! Znajomych muszę pomęczyć;) Edit: Marzku znalazłam 200 tabletek tu: http://www.zwierzakzoo.pl/pl/witaminy-odzywki-dla-psa/375-flawitol-dla-psow-seniorow-60-tabletek.html Czy to ok cena? Jest gdzieś taniej? Ja nie kupuję przez internet może ktoś ma jakieś zniżki??? A tu 60 tabletek, aż taka różnica w cenie???? http://www.swiatkarm.pl/p,dr-seidla-flawitol-tabletki-witaminowimineralne-dla-zdrowej-skory-i-pieknej-siersci-60tab,2750.html Doradzcie proszę, sunieczce się należy dobry sierstkowy pomagacz:) A tu jeszcze w proszku ten preparat znalazłam: http://artpet.pl/p/50/2096/dr-seidel-flawitol-dla-psow-seniorow-proszek-400g-laboratorium-dermapharm-witaminy-i-odzywki-psy.html?utm_source=nokaut.pl&utm_medium=cpc&utm_campaign=2013-06&utm_content=2096#nclid=0b1a937494884561ee16bfc7f4d367fe Wiesz co Marysiu, ja pomyślałam jednak, żeby może nie kupować takich witamin celowanych np. na sierść tylko własnie taki preparat kompleksowy dla starszych psów. Lircia dostaje domowe jedzenie, które jak wiadomo choć smaczne i pożywne, nie jest właściwie zbilansowane i może nie zawierać wystarczającej ilości mikroelementów i witamin. Tymczasem psina w wieku Liry powinna je dostawać :) Ten pierwszy link, który podałaś to jest własnie to, co ja zaproponowałam wyżej tyle, ze 60 kapsułek Edited June 13, 2013 by DONnka Quote
Marycha35 Posted June 14, 2013 Posted June 14, 2013 (edited) Marzku dzięki za info:) Powiedz mi jeszcze tylko proszę czy 60 tabletek suni wystarczy? Poszukam w jakiej są cenie:) To chyba to: http://allegro.pl/flawitol-dla-psow-seniorow-60-tabletek-i3302000527.html Marzku zapytam też u takiego "mojego Pana", u którego dla suni robię zakupy jedzeniowo-preparatowe. I powiedź proszę gdzie przesłać preparat:) Na jakie adres? Edited June 14, 2013 by Marycha35 Quote
DONnka Posted June 14, 2013 Author Posted June 14, 2013 [quote name='Marycha35']Marzku dzięki za info:) Powiedz mi jeszcze tylko proszę czy 60 tabletek suni wystarczy? Poszukam w jakiej są cenie:) To chyba to: http://allegro.pl/flawitol-dla-psow-seniorow-60-tabletek-i3302000527.html Marzku zapytam też u takiego "mojego Pana", u którego dla suni robię zakupy jedzeniowo-preparatowe. I powiedź proszę gdzie przesłać preparat:) Na jakie adres? Kurcze, doczytałam dawkowanie: 1 tabletka/8 kg/dzień Lircia powinna zatem dostawać co najmniej 3 tabletki dziennie A więc 60 tabletek nie starczy nawet na miesiąc :roll: Lepiej opłacałoby się kupić jednak to opakowanie zawierające 200 tabletek - miałaby na ponad 2 miesiące - ale to jednorazowo koszt ponad 60 zł. Decyzja należy do Ciebie ;) Lircia będzie wdzięczna za każde opakowanie - w końcu lepsze 60 tabletek niż nic :) Adres mogę podać Ci na PW :) Quote
Recommended Posts