Jump to content
Dogomania

DARKUSIA - bez pomocy nie ma szans, w mordowni - morbital.....

Recommended Posts

Posted

ewu napisał(a):
Potrzebny odpowiedni samochód, transportowy i klatka. Mogę taki załatwić za zwrot benzyny( spytam jutro) ale jak go wsadzić? Może uśpić jakimś środkiem? Może w Pszczynie ktoś ma takie auto byłoby taniej. Ja też jutro spytam byłoby z Gliwic do Was i do Częstochowy....

Można by użyć sedalin, ale któraś z Pań rozmawiająca wczoraj z Klaudią powiedziała, żeby na sedalinie go nie brać, bo on prosto do weta pójdzie...
No ale nie wiem jak w inny sposób go wyciągnąć bez ofiar w ludziach :/

• Replies 148
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Avilia napisał(a):
Można by użyć sedalin, ale któraś z Pań rozmawiająca wczoraj z Klaudią powiedziała, żeby na sedalinie go nie brać, bo on prosto do weta pójdzie...
No ale nie wiem jak w inny sposób go wyciągnąć bez ofiar w ludziach :/

Boziu to co robić....Olu jutro rano zadzwonię. Auto może jakoś załatwimy, macie klatkę?

Posted

Jeszcze mi tak przyszło do głowy: Może udałoby się pożyczyć dużą klatkę od pracowników Punktu. No ale złapać psa nieco brutalniej - na chwytak - który pracownicy także posiadają. Jutro się dowiem czy byłaby taka możliwość.
Potrzebne by było teraz duże auto, najlepiej takie typu kangoo, bo do kombi się napewno nie zmieści klatka z psem.

Posted (edited)

Avilia napisał(a):
Jeszcze mi tak przyszło do głowy: Może udałoby się pożyczyć dużą klatkę od pracowników Punktu. No ale złapać psa nieco brutalniej - na chwytak - który pracownicy także posiadają. Jutro się dowiem czy byłaby taka możliwość.
Potrzebne by było teraz duże auto, najlepiej takie typu kangoo, bo do kombi się napewno nie zmieści klatka z psem.

A to zielone , którym przywiozłam stoliki? Tylko szkoda kasy na benzynę do Was ale spytam facetów jak trzeba.

Edited by ewu
Posted

ewu napisał(a):
A to zielone , którym przywiozłam stoliki? Tylko szkoda kasy na benzynę do Pszczyny ale spytam facetów jak trzeba.

Takie byłoby dobre, pies jest wielkości kaukaza wobec tego klatka też będzie spora. Do zwykłego kombi nie ma szans się zmieścić.
Myślimy, myślimy...

Posted

__Lara napisał(a):
To może na ten chwytak go złapać, sedalin nie za dobrze mu serwować, bo nawet jego stanu zdrowia dobrze nie znamy:/

Biedak...........:(

Posted

Lobaria napisał(a):
Chwytak to ostatecznosc, ale tu chyba nie ma wyjścia, Bernardyny prosiły, aby nie był po sedalinie...

Może przynajmniej coś uspakajającego...

Posted

Lobaria napisał(a):
Chwytak to ostatecznosc, ale tu chyba nie ma wyjścia, Bernardyny prosiły, aby nie był po sedalinie...

Tjaaa...łatwo się mówi - gorzej w praktyce, logiczne jest, że lepiej na pieska "ciuciać" i na smyczkę zapiąć, ale nie wyobrażam sobie tego z tym psem. Atakuje przy najmniejszej próbie zrobienia czegokolwiek.
Jeżeli bernardyny nie życzą sobie sedalinu to chwytak jest jedyną alternatywą.

No i transport...

Posted

Avilia napisał(a):
Tjaaa...łatwo się mówi - gorzej w praktyce, logiczne jest, że lepiej na pieska "ciuciać" i na smyczkę zapiąć, ale nie wyobrażam sobie tego z tym psem. Atakuje przy najmniejszej próbie zrobienia czegokolwiek.
Jeżeli bernardyny nie życzą sobie sedalinu to chwytak jest jedyną alternatywą.

No i transport...

Olu wypytaj u Was , ja na paliwo wesprę. Mogę pogadać z facetami ale szkoda szmalu , przecież trzeba odwieźć Wam klatkę i to się robi kupa kilometrów dodatkowo. Ale jak będzie trzeba to stanę na głowie:)

Posted

Najważniejsze żeby Dark nie pożarł dziewczyn, do tego wszystkiego dojdą emocje, stres, pies może być nieobliczalny. Może pracownicy, którzy używają chwytaka i mają z nim doświadczenie pomogliby Wam?

Posted

Avilia napisał(a):
Mamy transport na piątek na godzinę 11.
Prosimy o pomoc w zbiórce na paliwo!

Emiś dzięki za ogarnięcie wszystkiego!

O to super:) Ja nawet smsa przed chwilą napisałsam ,że pomogę jak trzeba.
Ile wyniesie transport?

Posted

ewu napisał(a):
O to super:) Ja nawet smsa przed chwilą napisałsam ,że pomogę jak trzeba.
Ile wyniesie transport?

Nie mam niestety pojęcia - to jakieś ponad 300km do przejechania będzie. Napewno 150-200zł trzeba liczyć.