Avilia Posted January 1, 2013 Posted January 1, 2013 ewu napisał(a):Potrzebny odpowiedni samochód, transportowy i klatka. Mogę taki załatwić za zwrot benzyny( spytam jutro) ale jak go wsadzić? Może uśpić jakimś środkiem? Może w Pszczynie ktoś ma takie auto byłoby taniej. Ja też jutro spytam byłoby z Gliwic do Was i do Częstochowy.... Można by użyć sedalin, ale któraś z Pań rozmawiająca wczoraj z Klaudią powiedziała, żeby na sedalinie go nie brać, bo on prosto do weta pójdzie... No ale nie wiem jak w inny sposób go wyciągnąć bez ofiar w ludziach :/ Quote
ewu Posted January 1, 2013 Posted January 1, 2013 Avilia napisał(a):Można by użyć sedalin, ale któraś z Pań rozmawiająca wczoraj z Klaudią powiedziała, żeby na sedalinie go nie brać, bo on prosto do weta pójdzie... No ale nie wiem jak w inny sposób go wyciągnąć bez ofiar w ludziach :/ Boziu to co robić....Olu jutro rano zadzwonię. Auto może jakoś załatwimy, macie klatkę? Quote
Avilia Posted January 1, 2013 Posted January 1, 2013 ewu napisał(a):Boziu to co robić....Olu jutro rano zadzwonię. Auto może jakoś załatwimy, macie klatkę? Tak dużej - nie. Quote
ewu Posted January 1, 2013 Posted January 1, 2013 Avilia napisał(a):Tak dużej - nie. Nie wiem co myśleć o tym sedalinie...Jak w takim razie go złapali? Quote
Avilia Posted January 1, 2013 Posted January 1, 2013 Jeszcze mi tak przyszło do głowy: Może udałoby się pożyczyć dużą klatkę od pracowników Punktu. No ale złapać psa nieco brutalniej - na chwytak - który pracownicy także posiadają. Jutro się dowiem czy byłaby taka możliwość. Potrzebne by było teraz duże auto, najlepiej takie typu kangoo, bo do kombi się napewno nie zmieści klatka z psem. Quote
Avilia Posted January 1, 2013 Posted January 1, 2013 ewu napisał(a):Nie wiem co myśleć o tym sedalinie...Jak w takim razie go złapali? Oni go łapali na chwytak - jak wszystkie. Quote
ewu Posted January 1, 2013 Posted January 1, 2013 Bez klatki to nawet na sedalinie strach bo się może w aucie wybudzić i co wtedy? Quote
ewu Posted January 1, 2013 Posted January 1, 2013 (edited) Musimy coś wymyślić. Edited January 1, 2013 by ewu Quote
ewu Posted January 1, 2013 Posted January 1, 2013 (edited) Avilia napisał(a):Jeszcze mi tak przyszło do głowy: Może udałoby się pożyczyć dużą klatkę od pracowników Punktu. No ale złapać psa nieco brutalniej - na chwytak - który pracownicy także posiadają. Jutro się dowiem czy byłaby taka możliwość. Potrzebne by było teraz duże auto, najlepiej takie typu kangoo, bo do kombi się napewno nie zmieści klatka z psem. A to zielone , którym przywiozłam stoliki? Tylko szkoda kasy na benzynę do Was ale spytam facetów jak trzeba. Edited January 3, 2013 by ewu Quote
Avilia Posted January 1, 2013 Posted January 1, 2013 ewu napisał(a):A to zielone , którym przywiozłam stoliki? Tylko szkoda kasy na benzynę do Pszczyny ale spytam facetów jak trzeba. Takie byłoby dobre, pies jest wielkości kaukaza wobec tego klatka też będzie spora. Do zwykłego kombi nie ma szans się zmieścić. Myślimy, myślimy... Quote
__Lara Posted January 1, 2013 Author Posted January 1, 2013 To może na ten chwytak go złapać, sedalin nie za dobrze mu serwować, bo nawet jego stanu zdrowia dobrze nie znamy:/ Quote
ewu Posted January 1, 2013 Posted January 1, 2013 __Lara napisał(a):To może na ten chwytak go złapać, sedalin nie za dobrze mu serwować, bo nawet jego stanu zdrowia dobrze nie znamy:/ Biedak...........:( Quote
Lobaria Posted January 1, 2013 Posted January 1, 2013 Chwytak to ostatecznosc, ale tu chyba nie ma wyjścia, Bernardyny prosiły, aby nie był po sedalinie... Quote
ewu Posted January 1, 2013 Posted January 1, 2013 Lobaria napisał(a):Chwytak to ostatecznosc, ale tu chyba nie ma wyjścia, Bernardyny prosiły, aby nie był po sedalinie... Może przynajmniej coś uspakajającego... Quote
Avilia Posted January 1, 2013 Posted January 1, 2013 Lobaria napisał(a):Chwytak to ostatecznosc, ale tu chyba nie ma wyjścia, Bernardyny prosiły, aby nie był po sedalinie... Tjaaa...łatwo się mówi - gorzej w praktyce, logiczne jest, że lepiej na pieska "ciuciać" i na smyczkę zapiąć, ale nie wyobrażam sobie tego z tym psem. Atakuje przy najmniejszej próbie zrobienia czegokolwiek. Jeżeli bernardyny nie życzą sobie sedalinu to chwytak jest jedyną alternatywą. No i transport... Quote
ewu Posted January 1, 2013 Posted January 1, 2013 Avilia napisał(a):Tjaaa...łatwo się mówi - gorzej w praktyce, logiczne jest, że lepiej na pieska "ciuciać" i na smyczkę zapiąć, ale nie wyobrażam sobie tego z tym psem. Atakuje przy najmniejszej próbie zrobienia czegokolwiek. Jeżeli bernardyny nie życzą sobie sedalinu to chwytak jest jedyną alternatywą. No i transport... Olu wypytaj u Was , ja na paliwo wesprę. Mogę pogadać z facetami ale szkoda szmalu , przecież trzeba odwieźć Wam klatkę i to się robi kupa kilometrów dodatkowo. Ale jak będzie trzeba to stanę na głowie:) Quote
__Lara Posted January 1, 2013 Author Posted January 1, 2013 Najważniejsze żeby Dark nie pożarł dziewczyn, do tego wszystkiego dojdą emocje, stres, pies może być nieobliczalny. Może pracownicy, którzy używają chwytaka i mają z nim doświadczenie pomogliby Wam? Quote
Avilia Posted January 2, 2013 Posted January 2, 2013 Mamy transport na piątek na godzinę 11. Prosimy o pomoc w zbiórce na paliwo! Emiś dzięki za ogarnięcie wszystkiego! Quote
Secia Posted January 2, 2013 Posted January 2, 2013 trzymam kciuki za akcję transportowo/łapaniową. Quote
ewu Posted January 3, 2013 Posted January 3, 2013 Avilia napisał(a):Mamy transport na piątek na godzinę 11. Prosimy o pomoc w zbiórce na paliwo! Emiś dzięki za ogarnięcie wszystkiego! O to super:) Ja nawet smsa przed chwilą napisałsam ,że pomogę jak trzeba. Ile wyniesie transport? Quote
Avilia Posted January 3, 2013 Posted January 3, 2013 ewu napisał(a):O to super:) Ja nawet smsa przed chwilą napisałsam ,że pomogę jak trzeba. Ile wyniesie transport? Nie mam niestety pojęcia - to jakieś ponad 300km do przejechania będzie. Napewno 150-200zł trzeba liczyć. Quote
Klaudus__ Posted January 3, 2013 Posted January 3, 2013 Lobaria prosiłyśmy wielokrotnie,żeby nie pisać gdzie psy przebywają,a Ty tylko adresu zapominasz dodać... :roll: Quote
Recommended Posts