Jump to content
Dogomania

Białystok - wątek zbiorczy, mamy przepełnione DT...

Recommended Posts

Guest monia3a
Posted

Fajnie by było :)
Ostatnio jak byłam w schronisku to go nie widziałam albo nie mogłam odróżnić od pozostałych owczarkowatych będących w schronie, za dużo tam ich jest, niestety...

Dziewczyny odwiedźcie staruszka Iwo, pliss :roll:
[URL]http://www.dogomania.pl/threads/203767-Iwo-(schroniskowy-Witalis)-szuka-DS[/URL]
Chłopak potrzebuje ogłoszeń, mógłby ktoś pomóc ??

Posted

[quote name='kaszanka']Jak już się przeprowadzimy i wygrodzę trochę terenu - to co innego. Kto bedzie potrzebował pomocy pilnie - to przyjmę.[/QUOTE] To ja już się zapisuję w kolejkę, zawsze mam na oku coś do pomocy:roll:.

Przed chwilą dostałam [B]wieści od Zulki[/B]. Po kąpieli pospała długo, a potem jak wyszły na spacer to się załatwiła, widać, że była wszystkiego nauczona. Znalazły na niej 3 kleszcze, tak jakby "świeże". Kamila pospisywała sobie o co chce zapytać wetkę i dziś się wybierają z niunią na wizytę. Dostałam zapewnienie, że dobrze trafiła:) Na to liczę!!!
No i w pobliżu będzie psia "kontrolerka";).

Dziś znowu widziałam tą [B]wilczurkę[/B] przy Witaminie na 27 Lipca... Chodziła koło ulicy i szukała coś w krzaczkach. Jak wracałam z powrotem zostawiłam jej suchą karmę, bo tam gdzie położyłam wczoraj (przy bramie po dwóch stronach) - wyjadła. Jest śliczna, z opuszczonym zadkiem, młodziutka, uszki ma takie jeszcze nie do końca postawione, kładą się na boki. Najgorzej, że biega po ulicy, a tam jeżdżą jak szaleni osobówkami i tirami...
[quote name='kaszanka']Agnieszka a może go wykąpać wyczesać - porobić fotki i poogłaszać ??[/QUOTE]
I co po kąpieli z powrotem na dwór? To nie wchodzi w grę. W nocy jest mróz, a on śpi przypominam na zewnątrz. No i lata po błocie... Dopóki nie będzie w domu to nic z tego.
[quote name='monia3a']
Dziewczyny odwiedźcie staruszka Iwo, pliss :roll:Chłopak potrzebuje ogłoszeń, mógłby ktoś pomóc ??[/QUOTE]
A mógłby ktoś pomóc ogłaszać też [B]Gareta[/B]?

Posted

[quote name='jaanna019']Aga będą ogłoszenia, zamówiłam mu.[/QUOTE]
Komu? Obojętnie, w każbądź razie bardzo dziękuję:)
Poprosiłam Kunę o zdjęcia i kilka słów, mam nadzieję, że jak będzie miała chwilę to zrobi:)
A wczoraj widziałam wysyp foksów:cool3:. W Kakadu w Alfie byli z malutkim na rękach, a na Krętej jak jechałam to widziałam 3 osoby na spacerach, a każda na końcu smyczy miała foksa:crazyeye:.

Posted

[quote name='Bakteria']Bajka w nowym domu, można popodmieniać jej ogłoszenia na kogoś innego, jak się da, bo widziałam, że ostatnio miała sporo zrobionych.[/QUOTE]

[B]To jest wiadomość dnia, a nawet miesiąca![/B]
Ja nawet bałam się pisać, żeby za chwilę nie wróciła, ale to już 2 dni i chyba jest dobrze... :multi:

[B]Dreag[/B], Garet ma ogłoszenia, Ania mu wykupiła na bazarku chyba.
Wczoraj miałam nawet o niego jeden telefon, ale dom się nie nadaje.

Posted

[quote name='joanna83'][B]To jest wiadomość dnia, a nawet miesiąca![/B]
Ja nawet bałam się pisać, żeby za chwilę nie wróciła, ale to już 2 dni i chyba jest dobrze... :multi:

[/QUOTE]

Jak ogarnę parę labków to zrobię szczeniakom dogowatym, chyba że to już nieaktualne??

Posted

[quote name='ula_cz']Jak ogarnę parę labków to zrobię szczeniakom dogowatym, chyba że to już nieaktualne??[/QUOTE]

Została jeszcze jedna sunia, ta długowłosa. Daj znać jak będziesz robić, to podeślemy więcej fotek panienki:)

Posted

[quote name='monia3a']A co miało być zrobione?? Jeszcze nie byłyśmy tam.

Jeśli chodzi o fotki to nie zrobiłam, nie umiem go znaleść w schronisku. Napisz mi na PW który ma on numer to po numerze go odnajdę i poproszę o wyprowadzenie do fotek.[/QUOTE]

ja nie wiem co można zrobić, ale coś trzeba. ja jako jednostka mogę co najwyżej zabrać stamtąd niedużego psa, jak oddam moje szczenię, co zresztą mam zamiar zrobić. Orientacyjnie pytałam.
Zaraz poszukam mojego psa na schroniskowej stronie i dam znać.

Posted

[quote name='Bakteria']Bajka w nowym domu, można popodmieniać jej ogłoszenia na kogoś innego, jak się da, bo widziałam, że ostatnio miała sporo zrobionych.[/QUOTE]

Bakteria napisz cos więcej o domku, to ten co miała być na stadninie?

Posted

Monia czy twój wyczesany piękny Harry poszedł do kogoś w okolicach Ogrodniczek? Bo daję dwa palce uciąć, że dzisiaj właśnie w tej miejscowości widziałam go z młodym wysokim mężczyzna lub chłopakiem - patrzyłam bardziej na psa ;) więc nie umiem sprecyzować wieku człowieka.

Posted

[quote name='magda7k']ja nie wiem co można zrobić, ale coś trzeba. ja jako jednostka mogę co najwyżej zabrać stamtąd niedużego psa, jak oddam moje szczenię, co zresztą mam zamiar zrobić. Orientacyjnie pytałam.[/QUOTE]
A co tam z tym schronem?
Magda, dzięki za kasę na hotel dla Gareta:)

Guest monia3a
Posted

[quote name='kaszanka']Monia czy twój wyczesany piękny Harry poszedł do kogoś w okolicach Ogrodniczek? Bo daję dwa palce uciąć, że dzisiaj właśnie w tej miejscowości widziałam go z młodym wysokim mężczyzna lub chłopakiem - patrzyłam bardziej na psa ;) więc nie umiem sprecyzować wieku człowieka.[/QUOTE]

Nie, nie.
Harry mieszka w Białymstoku w centrum i za właściciela ma Pana w średnim wieku :)

[quote name='dreag']A mógłby ktoś pomóc ogłaszać też [B]Gareta[/B]?[/QUOTE]

Ja zrobiłam mu kilkanaście ogłoszeń na portalach, których według mnie zagląda najwięcej osób.

Posted

[quote name='monia3a']Nie, nie.
Harry mieszka w Białymstoku w centrum i za właściciela ma Pana w średnim wieku :).[/QUOTE]

No mówię, wam widziałąm Harrego - bo na pierwszy rzut oka jak spojrząłam to tak ogólnie mi się on przypomniął, ale jak zobaczyłam paszczę z czarnymi charakterysatycznymi piegami na białym "placku" to mówię - "ON, to musi byc ON" :) A może przy niedzieli jego rodzinka pojechała do kogoś w Ogrodniczkach i przeszli się na spacer ;)

Posted

[quote name='jaanna019']Jeśli Magdzie chodzi o tego psa zabranego z jej osiedla to on już chyba poszedł do adopcji.[/QUOTE]

no poszedł, na stronie schroniska jest w dziale znalazły dom. mam ostatnio problemy z dostępem do netu, więc nie jestem na bieżąco. Dobrze że ktoś go zabrał ze schronu, oby trafił w dobre ręce.

Posted

[quote name='monia3a']Ja zrobiłam mu kilkanaście ogłoszeń na portalach, których według mnie zagląda najwięcej osób.[/QUOTE]
To super, może coś ruszy. Daj mi tekst, to podmienię na allegro, bo tam niezbyt ciekawy... Wysłałam go do Pupili, ciekawe czy był?

Guest monia3a
Posted

[quote name='kaszanka']No mówię, wam widziałąm Harrego - bo na pierwszy rzut oka jak spojrząłam to tak ogólnie mi się on przypomniął, ale jak zobaczyłam paszczę z czarnymi charakterysatycznymi piegami na białym "placku" to mówię - "ON, to musi byc ON" :) A może przy niedzieli jego rodzinka pojechała do kogoś w Ogrodniczkach i przeszli się na spacer ;)[/QUOTE]

Wszystko możliwe, ponieważ Pan twierdził, że lubią przebywać na łonie natury :)

Posted

Dzisiaj wariactwo na łonie natury:). Byliśmy z psami na poligonie, a tam wszędzie auta na poboczach i ludzie z psami. Najgorzej , że niezłe błotko, psy jak diabły:roll:.

Posted

super że Bajka w nowym domu, długo się naczekała:)
czy można podmienić ogłoszenia na Lunę? jest już bardzo długo w DT, zero odzewu. komu mogę wysłać tekst i zdjęcia do ogłoszeń?

Posted

[quote name='magda7k']super że Bajka w nowym domu, długo się naczekała:)
czy można podmienić ogłoszenia na Lunę? jest już bardzo długo w DT, zero odzewu. komu mogę wysłać tekst i zdjęcia do ogłoszeń?[/QUOTE]

Mi poproszę na meila :) z podmienianiem to więcej zabawy :) usunę Bajkę, dodam Lunę :)

Posted

Mam wolne miejsce na allegro zamiast Zulki, mogę coś wystwić.
[quote name='ula_cz']Mi poproszę na meila :) z podmienianiem to więcej zabawy :) usunę Bajkę, dodam Lunę :)[/QUOTE]
A jakbyś tak kiedyś za mocno się nudziła:eviltong:, to jeszcze Tolek2 i Fox - kawalerowie do wydania:) Byłabym niezmiernie wdzięczna:loveu:. Podeślę Ci na maila, może akurat...;)

Zulka, a teraz Nensi z nową pańcią. Jest sliczniutka, prawda:loveu:?

[URL=http://www.fmix.pl/zdjecie/2492577/p1000614a][IMG]http://i2.fmix.pl/fmi1213/3e85cc3c0010b9194d7ce784/zdjecie.jpg[/IMG][/URL]
[URL=http://www.fmix.pl/zdjecie/2492506/p1000606a][IMG]http://i3.fmix.pl/fmi1272/8564be9000243cf94d7ce578/zdjecie.jpg[/IMG][/URL]
[URL=http://www.fmix.pl/zdjecie/2492541/p1000604][IMG]http://i1.fmix.pl/fmi1457/fb8ba481001750fc4d7ce64c/zdjecie.jpg[/IMG][/URL]
[URL=http://www.fmix.pl/zdjecie/2492523/p1000599][IMG]http://i1.fmix.pl/fmi566/458850ae0029cfc24d7ce5e3/zdjecie.jpg[/IMG][/URL]

Mam nadzieję oglądać wkrótce podobnie zadowolonego Foxa... Domku, gdzie jesteś???
Ale on ma energię, cały czas biega w tą i z powrotem, cały czas w ruchu, normalnie niespożyte siły ma psina:)

Posted

[quote name='ula_cz']Mi poproszę na meila :) z podmienianiem to więcej zabawy :) usunę Bajkę, dodam Lunę :)[/QUOTE]

Ula nie usuwa jeszcze Bajki. Niech sobie będą ogłoszenia na wszelki wypadek...