karina1002 Posted December 17, 2009 Posted December 17, 2009 [quote name='Kuna']Myslę, że nienajgorzej :) Zrobilismy im pancerne budy, tzn. ociepliliśmy je jeszcze dodatkowo z zewnątrz, powiesiliśmy dywan w wejściach, a na dachu leżą ciuki siana. Jak wiesz budy są w kojcach, więc dodatkowo osłonięte od wiatru. A ja dzisiaj szyję ostro ubranka, więc jeszcze takie zabezpieczenia będą ;)[/QUOTE] Widziałam te budy :loveu: Takie pancerne, że nie wiem czy nie będą uciekać na zewnątrz bo im będzie za gorąco :p Quote
karina1002 Posted December 17, 2009 Posted December 17, 2009 [quote name='gawronka']DZIEWCZYNY RATUNKU!!!!!!! Odpisała do mnie Agnieszka ( [URL]http://www.dogomania.pl/threads/175742-Bokserkowego-towarzysza[/URL] ) . Cytuję: " Witam psinka prześliczna i jestem jak najbardziej zakochana w fąflowej mordeczce tylko jest problem i musiałabym prosić o pomoc w przewozie pieska, nie posiadam własnego transportu i jestem zmuszona błagać o pomoc. W razie gdyby piesek trafił do mnie zostanie wykastrowany , mam sunię i wole nie myśleć co by było gdyby... " .[/QUOTE] A ja nie zrozumiałam :roll:. Transport skąd - dokąd? Bo się zgubiłam na wątku, natrzaskałyście kilka stron i teraz muszę czytać :p Quote
karina1002 Posted December 17, 2009 Posted December 17, 2009 [quote name='gawronka']DZIEWCZYNY RATUNKU!!!!!!! Odpisała do mnie Agnieszka ( [URL]http://www.dogomania.pl/threads/175742-Bokserkowego-towarzysza[/URL] ) . Cytuję: " Witam psinka prześliczna i jestem jak najbardziej zakochana w fąflowej mordeczce tylko jest problem i musiałabym prosić o pomoc w przewozie pieska, nie posiadam własnego transportu i jestem zmuszona błagać o pomoc. W razie gdyby piesek trafił do mnie zostanie wykastrowany , mam sunię i wole nie myśleć co by było gdyby... " .[/QUOTE] Już zrozumiałam wątek dot. boksia :) Moje uwagi (jako, że ponoć jestem wredna i upierdliwa:)): Pani pisze tak: "Zaadoptuje sunię lub pieska (wykastrowanego) boksia , [B]tolerancyjnego [/B]dla innych zwierząt (koty) i kochającego dzieci (córcia 3 latka), wiek nie gra roli. Mieszkam w Bytomiu woj. śląskie. " 1. Nie wiemy jak reaguje na inne psy/sunie. Głupio by było zawieźć psa na drugi koniec Polski po to, żeby go zabierać po tygodniu. Wiec trzeba to sprawdzić. 2. Wizyta przedadopcyjna. Wydaje mi się, że jest wskazana bo w sumie nic nie wiemy. Albo rozmowy dokładne przez telefon - Monia ty jesteś w tej kwestii upierdliwa :). 3. Niestety nie mogę na dogo poszukać wątków na których się udzielała agnieszka , bo mi błąd wyskakuje :angryy: Quote
gawronka Posted December 17, 2009 Posted December 17, 2009 [url]http://www.dogomania.pl/threads/175742-Bokserkowego-towarzysza[/url] .To wątek Agnieszki. To co dziewczyny któraś z Was do niej zadzwoni(może już dzwoniła)? ja zbytnio doświadczona w adopcjach nie jestem ;) a jeszcze ten argument o upierdliwości zupełnie przechyla szalę na Waszą korzyść :) Quote
gawronka Posted December 17, 2009 Posted December 17, 2009 Dziewczyny, dzwoniłam do BwP . Pani Zosia ma wysłać @ z ankietą adopcyjną. największy problem jest z transportem :( . W załączeniu @ z Fundacji : "Witam,wysyłam już do tej Pani mail z ankietą adopcyjną. I napiszę do Pani Uli w sprawie psiaka... Bo Pani pewnie nie wie, czy byłaby możliwa kastracja psa teraz i pomoc z transportem psa? Pozdrawiam, Zofia Buchholtz +48 604 462 624 Zarząd Fundacji 'SOS bokserom'" Quote
Guest monia3a Posted December 17, 2009 Posted December 17, 2009 Mogę zadzwonić nie ma problemu tylko powiedzcie mi czy już ktoś tego nie zrobił bo nie ma sensu się dublować. Karina ma rację trzeba koniecznie sprawdzić jak nasz boksio reaguje na inne psy no i koniecznie koty. Dobrze by było też spotkać go z małym dzieckiem, bo niestety może na nie źle reagowac tak jak nasza Saba. Quote
zuza911 Posted December 17, 2009 Posted December 17, 2009 W sobotę wieczorem NAJPRAWDOPODOBNIEJ wieziemy Sonię do Poznania (przez Wawę), więc na tej trasie możemy boksia podrzucić. Trzeba by było tylko znaleźć transport z Wawy na Śląsk... No i pod warunkiem, że boksio akceptuje suczki, bo nie chciałabym niespodzianek po drodze Quote
gawronka Posted December 17, 2009 Posted December 17, 2009 Dziewczyny, przekazałam kontakt do Agnieszki(zainteresowanej boksiem) dla Pani Zosi z BwP i zobaczymy co z tego będzie. Dzięki zuza911 za dobre chęci :* ale do soboty to wątpię żeby coś wypaliło. Chociaż kto wie.... Quote
Guest monia3a Posted December 18, 2009 Posted December 18, 2009 A jak sytuacja z pudelką ?? Dzwonił ktoś może zainteresowany ?? Quote
gawronka Posted December 18, 2009 Posted December 18, 2009 Zainteresowanych brak :( A taka śliczna ... Mam najnowsze zdjęcia boksia, OCZYWIŚCIE nie umiem zamieścić :/ Pomożecie? Quote
gawronka Posted December 18, 2009 Posted December 18, 2009 A, dziewczyny, mam wiadomość od Uli odnośnie zachowania się Ślimaka do innych istot ;) " Witam! Obserwując go ,to jak w ogóle reaguje na ludzi z całą odpowiedzialnością stwierdzam ,że jest to bardzo łagodny i grzeczny piesek.Natomiast nie wiem jaki jest jego stosunek do dzieci, gdyż żadne tak małe dziecko nie miało z nim kontaktu odkąd ja się nim zaopiekowałam, więc trudno mi "powiedzieć",,.W miejscu gdzie piesek przebywa jest jeszcze inna suczka i mniejszy piesek.Generalnie kiedy go wyprowadzałam z kojca na spacery nie reaguje agresywnie na pozostałe "towarzysto psiarskie"..;-) a z żadnym kotem też nie miałam okazji go zapoznać ;-) wydaję mi sie, ze tak jak każdy normalny pies..może nie przepadac za nimi.. Pozdrawiam Urszula" Quote
karina1002 Posted December 18, 2009 Posted December 18, 2009 [quote name='monia3a']A jak sytuacja z pudelką ?? Dzwonił ktoś może zainteresowany ??[/QUOTE] Ania, a pudelki nie zabierzesz na DT ? :diabloti: Pasowała by do Twojego staruszka :eviltong: Quote
karina1002 Posted December 18, 2009 Posted December 18, 2009 [quote name='gawronka']Zainteresowanych brak :( A taka śliczna ... Mam najnowsze zdjęcia boksia, OCZYWIŚCIE nie umiem zamieścić :/ Pomożecie?[/QUOTE] Oj, kochana, to wyższa szkoła jazdy :evil_lol: Nie wiem jak inni, ja używam [url]http://www.imageshack.us/[/url] po prawej masz miejsce do wyboru - poprzez browse wybierasz pliczek z dysku, zaznaczasz resize image do rozmiaru 640x480 i klikasz start. Jak ci przerobi, to kopiujesz pierwszy z góry link. Na dogo klikasz ikonkę Insert image i tam kopiujesz ten link i powinno się zdjęcie pojawić na dogo :evil_lol: Jak ktoś zna szybszą metodę, to ja z chęcią poczytam :p Quote
karina1002 Posted December 18, 2009 Posted December 18, 2009 A jeśli chodzi o boksia, to ja mam mieszane uczucia co do tego domku. Należałoby z kobita porozmawiać, bo nie znam psa (przynajmniej jest to bardzo rzadki przypadek), który tak od razu nie reaguje na koty. Moje psy wszystkie ganiały koty, koty chodziły przy ścianach, ale po kilku dniach się przyzwyczajały jedne i drugie i jest ok. To oczywiście wymaga od właściciela trochę tolerancji dla zachowania zwierząt, bo człowiek może się trochę denerwować zgrzytami, ale to przechodzi. Dlatego należy z babką poważnie porozmawiać, bo taki wpis: ma być łagodny, grzeczny i lubić i koty i psy i dzieci, to mi brzmi trochę nieprofesjonalnie. Jeszcze brakuje zwrotu: zdrowy :p Niestety na dogo nie można sprawdzić wpisów danego użytkownika, bo archiwum obejmuje wpisy do listopada 2006 więc jak ktoś się zalogował po tym okresie to nie ma możliwości wyszukania postów użytkownika. Quote
karina1002 Posted December 18, 2009 Posted December 18, 2009 Aha, ja Kropkowi zrobię wątek, ale pewnie po weekendzie :) Ale natrzaskałam wpisów :p Quote
gawronka Posted December 18, 2009 Posted December 18, 2009 [IMG]http://img130.imageshack.us/img130/3549/foto2x.jpg[/IMG] No i jest! Ślimak :) Quote
gawronka Posted December 18, 2009 Posted December 18, 2009 Człowiek całe życie sie uczy.... i głupi umiera :) Quote
gawronka Posted December 18, 2009 Posted December 18, 2009 [IMG]http://img709.imageshack.us/img709/4008/image5942.jpg[/IMG] I pudelka :) Quote
gawronka Posted December 18, 2009 Posted December 18, 2009 No i nie wyszło :( A była na stojąco :) Quote
gawronka Posted December 18, 2009 Posted December 18, 2009 [IMG]http://img687.imageshack.us/img687/9315/image5943.jpg[/IMG] Straszny kudłacz... Quote
karina1002 Posted December 18, 2009 Posted December 18, 2009 [QUOTE=gawronka;13716455 I pudelka :)[/QUOTE] Zniknęła, zabrali nam pudelkę :placz: Quote
gawronka Posted December 18, 2009 Posted December 18, 2009 Jest niżej .... tylko pupa się obcięła :) Na żywo w całości :) Quote
bbgm Posted December 18, 2009 Posted December 18, 2009 Ja tylko wspomnę,że w niedzielę najprawdopodobniej do Kuny trafi boksiowa dziewczynka. Quote
Guest monia3a Posted December 18, 2009 Posted December 18, 2009 Dziewczyny a ja potrzebuję słomy ma któraś z Was na zbyciu ?? Dziś widziałam owczarkowatego na przystanku spał sobie na śniegu skulony w kłębuszek. Miałam nadzieję, że będzie jeszcze w mojej okolicy jak wrócę to zabrałabym go do mojej budy zawsze to lepiej niż na śniegu. Nie było i mam nadzieję, że znalazł sobie schronienie na noc. To ten Karina brązowy przyjazny psiaczek co przyszedł do cieczki i został ... Quote
asika5 Posted December 18, 2009 Posted December 18, 2009 Ślimak w innej pozie;) [IMG]http://img200.imageshack.us/img200/2976/foto3tv.jpg[/IMG] [IMG]http://img46.imageshack.us/img46/3018/foto2t.jpg[/IMG] Quote
Recommended Posts