Ania+Milva i Ulver Posted April 3, 2007 Posted April 3, 2007 Do schroniska trafiła ta piękna sunia-jest od niedzieli. Nikt się po nią nie zgłasza, a jesli chodzi o adopcje to pewnie nie będzie zbyt łatwo. Sunia-Dona ma ok 5-6 lat. Co do jej charakteru , to jeszcze za dużo nie wiem , bo jej jeszcze z boksu nie wyciągałam, ale może zrobię to w czwartek.....ale nie wykazywała żadnej agresji. Sunia nie jest zaniedbana, więc na pewno miała jakiegos opiekuna-może sie po prostu znudziła....:-( Quote
Koperek Posted April 3, 2007 Posted April 3, 2007 PIĘKNA! Cholera mam nadzieję, że jednak się zgubiła i opiekun się znajdzie...:-( No, jak na suczkę rottka to po prostu cuuuudoooo!:loveu: Czekam oczywiście na info: zachowanie do ludzi, psów, kotów, itp. itd.;) ...a smutek taki, że... ech...:shake: Quote
Ania+Milva i Ulver Posted April 3, 2007 Author Posted April 3, 2007 Sunia jest na razie bardzo spokojna, jutro będę jednak w schronisku to zajrzę do niej. Ale ma podobno jakies na szyjii pręgi-jutro się przyjrze dokładnie... Quote
MartynaS Posted April 3, 2007 Posted April 3, 2007 Założyłam suni wątek na rottkowym forum: http://www.forum.rottweiler.sky.pl/viewtopic.php?p=28310#28310 będzie też dodana na www.rottka.pl Aniu, przydały by się Twoje namiary telefoniczne - możesz wysłać mi smsa na numer 602 696 694. Ostatnio adopcje rottkowych suczek całkiem dobrze nam idą gosiaczek&mobil Quote
Ania+Milva i Ulver Posted April 3, 2007 Author Posted April 3, 2007 Martyna bardzo dziękuję!!!! To jest kontakt do mnie: [email protected], tel. 0 505 720 937 Quote
gosiaczek&mobil Posted April 3, 2007 Posted April 3, 2007 [quote name='Ania+Milva i Ulver']Martyna bardzo dziękuję!!!! To jest kontakt do mnie: [email protected], tel. 0 505 720 937 Bardzo dziękuję. Gdyby udało ci się wyprowadzić z boksu i zobaczyć jak się zachowuje, czy umie chodzić na smyczy, czy jest bardziej domowa czy "ogrodowa" było by super Gosiaczek&Mobil (wcześniej z konta siostry) Quote
gosiaczek&mobil Posted April 3, 2007 Posted April 3, 2007 Jeszcze mam pytanie: która to Brodnica? ta pod poznaniem czy bliżej Włoclawka, Płocka?? Quote
Ania+Milva i Ulver Posted April 4, 2007 Author Posted April 4, 2007 Ta bliżej włocławka- ja zawsze mówię,ze 60 km. od Torunia:) Bedę dzis w schronie, to sprawdze czy jeszcze jest i jak dam rade to spróbuje ja wyprowadzić z boksu...jak mnie nie zje:) Nigdy nie miałam do czynienia z ta rasa:) Quote
gosiaczek&mobil Posted April 4, 2007 Posted April 4, 2007 Aniu, spokojnie - większosc rottków to wilekie przylepy. Postępuj jak z każdym innym psem. Przekup ją smakołykiem i daj chwile na oswojenie się z Twoją osobą. Jesli dasz rade zajrzyj w uszy czy nie ma tatuażu Quote
Ania+Milva i Ulver Posted April 4, 2007 Author Posted April 4, 2007 Dona nadal w schronie:( Sunia nie chciała wyjść -siedzi w budzie na razie większość czasu, więc jej nie stresowałam i na siłe nie wyciągałam. Ale do krat po chrupki podeszła i merdała swoja dupką:) Jeden z pracowników podejrzewa czyj moze to byc pies, ale zobaczymy czy ktoś sie zgłosi. Sunia nie jest wychudzona-nawet troszkę za gruba jest jak na moje oko:)Trochę zaniedbana jednak też jest-ma takie pręgi-może była wiązana gdzieś.....Na razie i tak jest na kwarantannie, ale jak przez ten czas nikt sie po nią nie zgłosi, to już sie nie zgłosi wcale. Quote
Ania+Milva i Ulver Posted April 5, 2007 Author Posted April 5, 2007 Jutro będę na chwile w schronie to sprawdze czy jeszcze jest, ale wątpię aby sie ktos zgłosił po nią.... Quote
paros Posted April 5, 2007 Posted April 5, 2007 Kiedy minie kwarantanna i nikt nie zgłosi się to ogłosimy sunię i na pewno znajdzie kochający domek :lol: Quote
Ania+Milva i Ulver Posted April 6, 2007 Author Posted April 6, 2007 Psinka już trochę sie oswoiła ze schronem i szczeka na wszystkich-ale nie groźnie, bo cała dupka jej lata ze szczęscia jak sie podejdzie. W przyszłym tyg. spróbuje ja zabrac na spacer:) Quote
paros Posted April 8, 2007 Posted April 8, 2007 Kiedy będą potrzebne ogłoszenia to dajcie znać :lol: Quote
Rybc!a Posted April 8, 2007 Posted April 8, 2007 Wysłałam link do tego tematu Marcie, która czynnie udziela się i jest w fundacji Rottka, może ona coś zaradzi ;) Czekam na nowe zdjęcia, jeśli jest taka możliwość. Suczka jest piękna, ale strasznie ma smutny pycholek :( Quote
Ania+Milva i Ulver Posted April 9, 2007 Author Posted April 9, 2007 Bardzo dziekuję!!!!Zdjęcia zostaną zrobione w tygodniu.... Jutro będę w schronie to sprawdzę czy ktoś sie o nią pytał w ogóle. Quote
Ania+Milva i Ulver Posted April 10, 2007 Author Posted April 10, 2007 Do schronu jednak jutro jade-w srode-bo pada jak cholera i nawet jej z boksu nie wyciagnę..... Quote
Ania+Milva i Ulver Posted April 10, 2007 Author Posted April 10, 2007 Oto bazarek na pomoc w sterylizacji brodnickich suczek, moze któras z cioteczek sie skusi....:) http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=4710101#post4710101 Quote
fox_india Posted April 10, 2007 Posted April 10, 2007 jejQ jejQ jaka fajna przytulasna bunia :loveu: Quote
Ania+Milva i Ulver Posted April 11, 2007 Author Posted April 11, 2007 Dona nadal w schronie-nikt sie po nia nie zgłasza i tak juz pewnie pozostanie. W piątek zostaną zrobione nowe zdjecia i bedzie pierwszy spacerek. Będę tam razem z koleżanką, to najwyżej nam dwóm ręce poodgryza-co mam byc sama poszkodowana:) Jak sie przechodzi koło jej boksu to sie cieszy i daje sie pogłaskać przez kraty.....no nic zobaczymy jak po wypuszczeniu:) Quote
Ania+Milva i Ulver Posted April 12, 2007 Author Posted April 12, 2007 Hej Cioteczki!!!!Nie zaglądaja......? Dona prosi o zainteresowanie:) Quote
jade Posted April 12, 2007 Posted April 12, 2007 zaglądają, zaglądają...i czekają na relacje ze spaceru i na nowe fotki tej ślicznotki:lol: Quote
Iskra73 Posted April 13, 2007 Posted April 13, 2007 niestety nie udalo nam sie zrobic ani zdjec ani spacerku nawet nie bylo , poniewaz jest malowanie schroniska i ogolnie jest takie zamieszanie ze szok. W przyszlym tygodniu bedziemy mogly cos zadzialac. Quote
Recommended Posts