Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='wiosenka']Nie bardzo, dostaniesz w prezencie ;). Myślałam że tak celowo podbijasz mi cenę ;).[/QUOTE]
Ehhh, nie miałam czasu na takie działania...

Posted

Miś bierze encorton, trochę jakby mniej kaszle i jest bardziej ożywiony, nie śpi całymi dniami. Ale działania sterydów mają skutki uboczne, więc na razie nie cieszę się, poczekam do następnego rtg i badań krwi.

Posted

dziuniek, jesli Twoja prosba z tego watku :
[URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/240919-Poszukuję-koszyka-lub-legowiska-dla-psa[/URL]
jest aktualna, to moge Ci wyslac 2 legowiska plastikowe dla sredniej wielkosci psiakow ( takie do 20 kg ).
Sa uzywane i troszeczke na rogach nadgryzione, ale poza tym posluza jeszcze dlugie lata.

Przeslij mi tylko swoj adres.

Posted

Dziś Misiek ma znów gorszy dzień: nie chciał wstać z łóżka, nie chciał wyjść na spacer, nie chciał jeść(!) buuuuu. Za to Karmelek skakał i galopował po mieszkaniu, jakby najadł się jakiegoś redbula, poprzewracał wszystko i siebie w końcu też. Ten pies to zagadka dla mnie, ostatnio bardzo się postarzał:wychudł na pyszczku (kiedyś myślałam, że starego psa nie można poznać "po twarzy", teraz wiem, że to widać od razu), rzepki chodzą jak piłeczki, ale nigdy nie był taki wesolutki i ruchliwy, jednak akupunktura pomogła długofalowo.
W niedzielę odszedł za TM nasz papużek Filipek, od wczoraj mamy dwa nowe samczyki do naszej Filipinki, która już była bardzo smutna. Może macie pomysły na imiona?

Posted

[quote name='wiosenka']Aż dwa samce??? Do jednej samiczki...[/QUOTE]
Żeby mogła sobie wybrać;), a jak wybierze, dokupię dla singla panienkę.

[quote name='malagos'][COLOR=#000000]Ja ma dwie nimfy, oba samce, jeden już żyje u nas 24 lata! Śmiejemy sie, ze Bóg o nim zapomniał...[/COLOR][/QUOTE]
Te duże papugi podobno mogą żyć tak długo, jak człowiek. I czasami zdarza się, że przeżyją właściciela i wtedy jest tragedia dla nich, słyszałam o takich przypadkach.

Posted

[quote name='Funky']Odwiedzam Kłębunia <3<3<3[/QUOTE]
Bardzo dziękujemy, na wieczór Kłębuszek ożywił się po spacerku, zjadł i wyglądał dokładki, której nie dostał, bo wszystko by wtedy zwrócił.

Co zrobić z psem, którego nie można podnieść, bo strasznie wtedy kaszle? Dziś przy odkurzaniu wsadziłam go na łóżko (bo nie lubi odkurzacza) i właściwie nie powinnam w ogóle go podnosić. Ani na ręce, ani na kanapkę, ani przytulić wyżej niż podłoga. No a przecież są jeszcze schody, metro itd.

Posted

E Nimfa, aż taka duża nie jest ;)... Kiedyś też miałam faliste... najpierw miałam parkę, ale Pani w sklepie na odwrót określiła płeć, a to było w czasach, że literatury brak więc zaufałam. Kiedy niby samica padła to dokupiłam drugą, i niosły się jak wściekłe...ale kiedyś zwątpiłam jak zobaczyłam, że one na zmianę po sobie skaczą i wspólnie znoszą jajka i dokupiłam dwa samce. Jeden niestety okazał się :siara:...i tak to do prokreacji służył i tak jeden ;). Młodsza samica okazała się niestety morderczynią...

Posted

A może jakiś płaski koszyk byłby rozwiązaniem? Gdyby chłopczyk sobie do niego wszedł, tak jak na platformę, to można by go wtedy podnieść bez uciskania brzusia - tak mi przyszło do głowy :)

Posted

[quote name='APSA']Nauczyć wchodzić do koszyka / torby / transportera.
Albo podnosić trzymając za łapy.[/QUOTE]
Chyba kupię płaski, jak na kwiaty, koszyk...A co to znaczy za łapy, bo jeśli pod pachy, to odpada.

[quote name='wiosenka'][COLOR=#000000]A jak go podnosisz?[/COLOR][/QUOTE]
a tak jak sierżant Walczak malutkiego Cywila.

[QUOTE][COLOR=#000000]A może jakiś płaski koszyk byłby rozwiązaniem? Gdyby chłopczyk sobie do niego wszedł, tak jak na platformę, to można by go wtedy podnieść bez uciskania brzusia - tak mi przyszło do głowy [/COLOR]:smile:[/QUOTE]
No właśnie tak zdejmowałam go potem z łóżka, postawiłam koszyk i poprosiłam, żeby wszedł. Szkoda, że nie widzieliście jego miny;), ale zrobił, co trzeba, inteligencji nie można mu odmówić...

Posted

[quote name='wiosenka'] Kiedyś też miałam faliste... najpierw miałam parkę, ale Pani w sklepie na odwrót określiła płeć, a to było w czasach, że literatury brak więc zaufałam. [/QUOTE]
Dopiero gdy kupuję od hodowcy, to płeć się zgadza, mimo że są bardzo młode i nie widać koloru narośli na nosie.

Posted

[quote name='dziuniek']Może macie pomysły na imiona?[/QUOTE]

Flip i Flap :cool3:

[B]dziuniek [/B]zapraszam do galerii ;)
[url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/233514-Kejtu-moje-serdelkowe-Szcz%C4%99%C5%9Bcie[/url]

Posted

[quote name='zozola77']coby litera F sie zachowała to ja propnuje Flip i Flap ;)

i głaski dla Kłebuszka[/QUOTE]
A na to już wpadłam we wtorek, ale mam w pamięci film z nimi, kiedy wpadli do dołu z wapnem i wyszli jako kościotrupy(zdjęcia filmowe były robione aparatem Rentgena), więc cały czas by mi się to źle kojarzyło, brrrr.

Posted

[quote name='Riven']zapraszam do galerii ;)
[URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/233514-Kejtu-moje-serdelkowe-Szczęście[/URL][/QUOTE]
Wiesz, rozumiem pasje właścicieli rasowych psów, wystawy, zawody, ale kiedy pomyślę o tym, że taka Olcia siedzi za cudze grzechy w schronisku [B] ósmy [/B]rok, a 100 psów dogorywa na geriatrii, to uważam tak jak doktor Judym (czytałaś "Ludzi bezdomnych"?), ze [B]nie mam prawa[/B] przysparzać światu nowych psów i nie mam prawa zabawiać się szczeniaczkami, póki tyle staruszków cierpi, no i cóż na to poradzę, że tak myślę? Odpowiadam Ci tu, a nie na Twoim blogu, bo wywołałbym burzę, a niejedną już na dogomanii wywołałam takimi poglądami.

Posted

[quote name='APSA']Wiem, o co mi chodzi, tylko nie wiem, jak wyjaśnić ;) Najlepiej tak: łapiąc za przedramiona.
Przy niektórych psach można też za kark (druga ręka pod tyłek) - mogłam tak podnosić Punię i dla niej to było zupełnie ok, ale np. Smolik twierdzi, że to znęcanie się nad nim.[/QUOTE]
Ale jak psa nieść za przedramiona?? Poza tym wydaje mi się, że wyrwałabym Miśkowi te chude łapki ze stawów, problem jest, bo Misiek kaszle coraz bardziej:shake:.