asiak_kasia Posted June 28, 2013 Author Posted June 28, 2013 [quote name='Instant']Kwestia przyzwyczajenia, mi się wydaje. Parę razy niemal zawaliłam kilka ważnych terminów, wmawiając sobie "aaa, wieczorem posiedzę, przecież i tak nie będą tego potrzebować przed 8 rano" i wysyłałam dokument o 7:57 :diabloti: Teraz mam po prostu wyznaczone "godziny pracy" - od 9-10 do 16 nie sprzątam, nie gotuję, nie przejmuję się niczym, tylko pracą. [B]No i dogo i fejsem[/B] :evil_lol:[/QUOTE] :evil_lol: i to by mnie zniszczyło :eviltong: Quote
Instant Posted June 28, 2013 Posted June 28, 2013 Dlatego w pewnym momencie pracowałam pomidorami :diabloti: Quote
asiak_kasia Posted June 28, 2013 Author Posted June 28, 2013 [quote name='Instant']Dlatego w pewnym momencie pracowałam pomidorami :diabloti:[/QUOTE] nie jestem pewna czy chce to zrozumieć :evil_lol: Quote
Instant Posted June 28, 2013 Posted June 28, 2013 [quote name='asiak_kasia']nie jestem pewna czy chce to zrozumieć :evil_lol:[/QUOTE] Nic strasznego :diabloti: Nie słyszałaś nigdy o technice pomidora? Ja ją trochę zmodyfikowałam na swoje potrzeby, ale system został ten sam: 25-minutowa sesja pracy, 7 minut przerwy, co trzy sesje pracy przedłużałam przerwę do 10 minut. Ot, żeby sobie zrobić herbatę, odejść od kompa na chwilę, czy właśnie fejsa sprawdzić ;) Quote
asiak_kasia Posted June 28, 2013 Author Posted June 28, 2013 [quote name='Instant']Nic strasznego :diabloti: Nie słyszałaś nigdy o technice pomidora? Ja ją trochę zmodyfikowałam na swoje potrzeby, ale system został ten sam: 25-minutowa sesja pracy, 7 minut przerwy, co trzy sesje pracy przedłużałam przerwę do 10 minut. Ot, żeby sobie zrobić herbatę, odejść od kompa na chwilę, czy właśnie fejsa sprawdzić ;)[/QUOTE] no to ja mam system odwrotny-25 min na dogo 10min pracy :eviltong: a tak powazniej, czasami jest taki zajob, ze nie ma czasu nawet, na głupi pościk. Ale teraz, skoro i tak mamy się żegnać, to prawde mówiąc kładę na to olew :roll: Quote
Instant Posted June 28, 2013 Posted June 28, 2013 [quote name='asiak_kasia']no to ja mam system odwrotny-25 min na dogo 10min pracy :eviltong: a tak powazniej, czasami jest taki zajob, ze nie ma czasu nawet, na głupi pościk. Ale teraz, skoro i tak mamy się żegnać, to prawde mówiąc kładę na to olew :roll:[/QUOTE] Ja kiedyś próbowałam robić bez przerw (bo mimo wszystko, to one rozciągają w czasie robotę), ale mi jakość strasznie spadła, co w tym zawodzie nie jest mile widziane :diabloti: Quote
asiak_kasia Posted June 28, 2013 Author Posted June 28, 2013 [quote name='Instant']Ja kiedyś próbowałam robić bez przerw (bo mimo wszystko, to one rozciągają w czasie robotę), ale mi jakość strasznie spadła, co w tym zawodzie nie jest mile widziane :diabloti:[/QUOTE] No zależy wszystko od specyfiki pracy. U mnie są dni, ze jest nuuda, a są dni, że nie wiadomo w co łapy wsadzić. Także zdarzało mi się i po 10h zaiwaniac a 2 przerwami na papierosa :roll: Ale tu jakość monitoruje systemik, wiec jest dużo łatwiej :razz: i z cyferkami jest tak, że albo się zgadza, albo nie. I tutaj ogromnie to ułatwie pracę. Natomiast marzy mi się tłumacz przysięgły, i kiedyś jak bede miałą wiecej czasu na bank się podejmę egzaminu :roll: Quote
Instant Posted June 28, 2013 Posted June 28, 2013 [quote name='asiak_kasia']No zależy wszystko od specyfiki pracy. U mnie są dni, ze jest nuuda, a są dni, że nie wiadomo w co łapy wsadzić. Także zdarzało mi się i po 10h zaiwaniac a 2 przerwami na papierosa :roll: Ale tu jakość monitoruje systemik, wiec jest dużo łatwiej :razz: i z cyferkami jest tak, że albo się zgadza, albo nie. I tutaj ogromnie to ułatwie pracę. Natomiast marzy mi się tłumacz przysięgły, i kiedyś jak bede miałą wiecej czasu na bank się podejmę egzaminu :roll:[/QUOTE] Jakby mi ktoś wymyślił systemik, nie miałabym co do roboty, więc też niekoniecznie... :diabloti: A takie dni zaiwaniania też mi się zdarzały, ale to bardziej właśnie w stylu pracuję od 6 do 23, ale z przerwami. Inaczej się niestety nie da... Quote
asiak_kasia Posted June 28, 2013 Author Posted June 28, 2013 jeszcze 20 minutek i mnie tu nieee ma :loveu: dzięki bogu za weekend, bo bym chyba oszalała gdybym jutro miała do roboty iść :shake: Quote
Okamia Posted June 28, 2013 Posted June 28, 2013 [quote name='asiak_kasia']jeszcze 20 minutek i mnie tu nieee ma :loveu: dzięki bogu za weekend, bo bym chyba oszalała gdybym jutro miała do roboty iść :shake:[/QUOTE] tej nie chcesz posocjalizować Poli w weekend w Pniewach :evil_lol: Ja za 1,5 h do Poznania jadę :roll: Quote
asiak_kasia Posted June 28, 2013 Author Posted June 28, 2013 [quote name='Okamia']tej nie chcesz posocjalizować Poli w weekend w Pniewach :evil_lol: Ja za 1,5 h do Poznania jadę :roll:[/QUOTE] Niestety, w ten weekend mam gości :-( teściowie... :roll: Quote
Instant Posted June 28, 2013 Posted June 28, 2013 [quote name='asiak_kasia']Niestety, w ten weekend mam gości :-( teściowie... :roll:[/QUOTE] My mamy cały zjazd rodzinny na głowie, aż się musiałam wybrać do mamuśki i tatuśka, żeby im pomóc ogarniać hołotę... :shake: Quote
asiak_kasia Posted June 28, 2013 Author Posted June 28, 2013 [quote name='Instant']My mamy cały zjazd rodzinny na głowie, aż się musiałam wybrać do mamuśki i tatuśka, żeby im pomóc ogarniać hołotę... :shake:[/QUOTE] o uwielbiam takie imprezy :multi::diabloti: Quote
Instant Posted June 28, 2013 Posted June 28, 2013 [quote name='asiak_kasia']o uwielbiam takie imprezy :multi::diabloti:[/QUOTE] Tiaa... Czeka mnie miesiąc (!!!!!!!) gotowania, sprzątania, prania, gotowania, sprzątania... picia :evil_lol: Quote
asiak_kasia Posted June 28, 2013 Author Posted June 28, 2013 [quote name='Instant']Tiaa... Czeka mnie miesiąc (!!!!!!!) gotowania, sprzątania, prania, gotowania, sprzątania... picia :evil_lol:[/QUOTE] to ostatnie rekompensuje całą resztę :loveu::diabloti: Quote
Amber Posted June 28, 2013 Posted June 28, 2013 Można też zawsze ciągle pić i tym samym uniknąć pozostałych czynności :evil_lol: Quote
asiak_kasia Posted June 28, 2013 Author Posted June 28, 2013 [quote name='Amber']Można też zawsze ciągle pić i tym samym uniknąć pozostałych czynności :evil_lol:[/QUOTE] miszcz zuuua :loveu: Quote
Instant Posted June 28, 2013 Posted June 28, 2013 [quote name='Amber']Można też zawsze ciągle pić i tym samym uniknąć pozostałych czynności :evil_lol:[/QUOTE] Niby można, ale nie chcę zwalać wszystkiego na moją mamuśkę, która jest takim typowym przykładem nadopiekuńczości w stosunku do gości i ciągle biega pytać, czy ktoś nie jest głodny, czy czegoś nie potrzebuje... A przecież to wszystko rozum ma, ręce ma i wie, gdzie lodówka :diabloti: Quote
Amber Posted June 28, 2013 Posted June 28, 2013 Upij się tak, żeby nie rozpoznawać mamy od taty. Idealne wyjście :evil_lol: (złote rady abstynenta :evil_lol:) Quote
asiak_kasia Posted June 28, 2013 Author Posted June 28, 2013 [quote name='Amber']Upij się tak, żeby nie rozpoznawać mamy od taty. Idealne wyjście :evil_lol: (złote rady abstynenta :evil_lol:)[/QUOTE] Przyznaj się-chcesz nas wykończyć, żeby byc jedyną special profeszional dog trejner i zoo spycholodżikal specjalist :mad: Quote
Instant Posted June 28, 2013 Posted June 28, 2013 [quote name='asiak_kasia']Przyznaj się-chcesz nas wykończyć, żeby byc jedyną special profeszional dog trejner i zoo spycholodżikal specjalist :mad:[/QUOTE] Ja tam jestem znawcą psychiki i behawioru, odczepcie się od mojego tytułu! Od aniusi dostałam! :evil_lol: Quote
Amber Posted June 28, 2013 Posted June 28, 2013 "Przykro" mi, ale już jestem :p Wy mi do pięt nie dorastacie, mam dobermana 3 lata i WIEM FSZYSTKO :Cool!: :evil_lol: Quote
asiak_kasia Posted June 28, 2013 Author Posted June 28, 2013 [quote name='Instant']Ja tam jestem znawcą psychiki i behawioru, odczepcie się od mojego tytułu! Od aniusi dostałam! :evil_lol:[/QUOTE] no to cię zaszczyt z całej pary kopnął :evil_lol: [quote name='Amber']"Przykro" mi, ale już jestem :p Wy mi do pięt nie dorastacie, mam dobermana 3 lata i WIEM FSZYSTKO :Cool!: :evil_lol:[/QUOTE] a no tak, sory-zapomnialam :eviltong: Quote
Okamia Posted June 28, 2013 Posted June 28, 2013 [quote name='asiak_kasia']Niestety, w ten weekend mam gości :-( teściowie... :roll:[/QUOTE] Tej to powiedz Bartusiowi Twojemu, że za to JA powiadam że musi się na zlot zgodzić :evil_lol: Zanim się dowiem czy się na jakieś studia dostanę ;) Quote
asiak_kasia Posted June 29, 2013 Author Posted June 29, 2013 [quote name='Okamia']Tej to powiedz Bartusiowi Twojemu, że za to JA powiadam że musi się na zlot zgodzić :evil_lol: Zanim się dowiem czy się na jakieś studia dostanę ;)[/QUOTE] :evil_lol: Przekaże, jak wróci z roboty :eviltong: A na co się wybierasz :cool3:? Quote
Recommended Posts