Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Witamy serdecznie w naszych skromnych progach :diabloti:

A jeszcze dorzucimy koniki jak tylko dorobię się aparatu, który został w stajni zdeptany :razz: Także tłumnie i szumnie zaczynamy kariere na dogo :evil_lol:

Posted

[quote name='Vectra']Na moich blożkach , takie świnki ? zimą bez futra ? przy śniadaniu ?
i baner za duży i psy ofutrzone :shake:

Dzień dobry :diabloti:[/QUOTE]

czy tobie też się wydaje że świnki powinny mieć ubranka ??:diabloti::evil_lol:

Posted

[quote name='Alicja']czy tobie też się wydaje że świnki powinny mieć ubranka ??:diabloti::evil_lol:[/QUOTE]
bo one tak jakoś wyglądają gronkowiec , świerzb , zaniedbanie :hmmmm:

Posted

[quote name='asiak_kasia']Ale mogę miec nowy i fajniejszy :diabloti:
I może być rószoffy i taki słłit :cool3:[/QUOTE]
Czcionki mi się słodkie pokończyły :eviltong:

Posted

[quote name='Vectra']Na tym forum NIC się nie ukryje :evilbat:[/QUOTE]
cu hodowla to takie dochodowy interes
Cholera, no i kto teraz będzie zarabiać na moje fanaberię i zachcianki. W końcu hodowla to takie dochodowy interes. Nawet świń morskich.
[SIZE=1](i żeby nie było-zarejestrowana w MSMSM [url]http://msmsm.eu/[/url] )
[/SIZE]
[quote name='Amber']Czcionki mi się słodkie pokończyły :eviltong:[/QUOTE]

Nosz cholera, a ja chciałam taka fajna być jak Oluś :placz:

Posted

[QUOTE]Nosz cholera, a ja chciałam taka fajna być jak Oluś :placz: [/QUOTE]
Ohoho na to składa się dużo więcej niż tylko banerek . Wyższa szkoła jazdy :evil_lol:

Posted

Jak hodowla to nie dochodowy interes ?
Zobacz ile instytucji zarabia na tym
Bo tak i rep coś przytulił i wet dodatkowo za badania , prowadzenie ciąży , odrobaczania , chipowania etc. Dystrybutor karmy też miał większą sprzedać i ZK parę groszy z tego ma i apteka i kilku sprzedawców na allegro i telekomunikacja polska i elektrownia też przytuli kilka pensów ...

Bardzo dochodowy interes !!! tyle ludzi zarabia na tym na raz :evil_lol:

Posted

[quote name='Amber']Ohoho na to składa się dużo więcej niż tylko banerek . Wyższa szkoła jazdy :evil_lol:[/QUOTE].

Cholerka, ja to nie mam szczescia w zyciu :diabloti:

[quote name='Vectra']Jak hodowla to nie dochodowy interes ?
Zobacz ile instytucji zarabia na tym
Bo tak i rep coś przytulił i wet dodatkowo za badania , prowadzenie ciąży , odrobaczania , chipowania etc. Dystrybutor karmy też miał większą sprzedać i ZK parę groszy z tego ma i apteka i kilku sprzedawców na allegro i telekomunikacja polska i elektrownia też przytuli kilka pensów ...

Bardzo dochodowy interes !!! tyle ludzi zarabia na tym na raz :evil_lol:[/QUOTE]

Szkoda tylko, że nie dla hodowcy :diabloti:

Ja mam na to pogląd z dużo mniejszej perspektywy, ale świnie mnie dużo kosztują i jak się zwrócą koszty miotu, to się ciesze...:roll: Ale ja to powalona jestem, najlepsze karmy, wet na telefon, sciółeczki, pierdutki, hamaczki, domki, witaminki, jeszcze trochę i zacznę im ubranka szyć :evil_lol:

A ludzie i tak się dziwią, że za gryzonia 300zł, toż to rozbój w biały dzień :diabloti:

Posted

No to my małego update damy :roll:

Jesteśmy po pierwszym spotkaniu z szkoleniowcem, odnośnie mojej młodszej suki z lękiem separacyjnym. Mamy zestaw "ćwiczeń" na wyciszenie psa, wytknięte błędy, i w końcu wiemy gdzie leży "pies pogrzebany" :multi:
Po tygodniu od spotkania, suka zostaje sama w kenelu- i to bez żadnego problemu (sprawdzamy-nagrywamy mendę). Trochę się zaczyna niecierpliwić na godzinę przed naszym powrotem, ale to jest kilka zmian pozycji, trochę skomlenia i w kimę dalej :loveu:

I tu oficjalnie dziękuję [B]evel[/B], za podsuniecie stress out'u- w komplecie z sensownym treningiem klatkowym ( bez naszych błędów:oops:) zdziałał cuda, chociaż na efekt musieliśmy poczekać.

Także nareszcie ruszyliśmy w temacie. No i w związku z tym dostałam zielone światło na kolejnego psa :diabloti:
Tylko ma być małe, w sensie średnie (ok 20kg), i jestem niepocieszona, bo wszystkie moje ukochane rasy, odpadły ze względu na to, że małe to one nie są.
Mam jeden szatański plan, ale to zasadniczo wymaga przemyślenia, i kontaktu z kilkoma mądrymi, ale jak dobrze pójdzie to zawita do nas stafik :evil_lol:

Posted

[quote name='asiak_kasia']
Mam jeden szatański plan, ale to zasadniczo wymaga przemyślenia, i kontaktu z kilkoma mądrymi, ale jak dobrze pójdzie to zawita do nas stafik :evil_lol:[/QUOTE]
:mdleje: przecież jest jeszcze innych ponad 300 ras , a w nich ogromna część psów do 20 kg :diabloti:
czemu od razu staffik :o

Posted

[quote name='Vectra']:mdleje: przecież jest jeszcze innych ponad 300 ras , a w nich ogromna część psów do 20 kg :diabloti:
czemu od razu staffik :o[/QUOTE]

Bo to jedyne co się mojemu TZtowi podoba :diabloti: (on albo bulla, albo stafiora, albo coś w tym guście... :roll: ma być kompaktowe, krótkowłose, nie owczarkowate, i ogólnie tysiąc pińcet wymagań, bo to teoretycznie będzie jego pies:evil_lol:)
Aczkolwiek to ledwie sugestia, póki co musimy obadać temat, i sprawdzić się czy damy rade z takim psem. Ja tam po cichu liczę, że jednak weźmiemy "coś większego".

Posted

[quote name='omry']Jak przyniesiesz do domu szczeniaczka, to na pewno będzie miał poniżej 20 kg :evil_lol:[/QUOTE]

E taki ciemny to ten mój chłop nie jest, a szkoda :diabloti:

Tak czytam o tych stafiorach, i czytam i co strona hodowli, to większe superlatywy...
Nie są hałaśliwe, chuligani o łagodnym usposobieniu, rozrabiaki o anielskiej duszy, super się dogadują ze wszystkim co się rusza, normalnie złoto nie pies...:razz:
Szkoda tylko, że jakoś mi to trochę marketingową ściemą wali...:roll: Ale to jestem ja, a mój chłop się naczyta takich informacji, w końcu od hodowcy bezpośrednio i ma wizję aniołka. I weź tu wytłumacz, że to nie do końca tak jest, jak piszą, to usłyszę, że jestem uprzedzona.
No może trochę, bo dla mnie pies się zaczyna od 40 kg :evil_lol:

A tak serio, pomysłów na kolejnego psa było kilka bull miniaturowy, bull zwykły, ast, stafior, i to wszystko mojego TZ wizje...a ja bym chciała BA, albo rota, albo alano i weź się dogadaj z facetem...:shake: